saralara

četvrtak, 16.10.2008.

Drama u Francuskoj: Čučićeve kćeri upisane u školu Opusa Dei u Luxembourgu

Ljubomir Čučić
3bis rue Marie Stuart, 51100 Reims
Tel./fax: 00 33 3 26461729; e-mail: ljcucic@inet.hr


Priopćenje za hrvatsku javnost:


Drama u Francuskoj:

Magali Boers seli djecu u Luxemburg bivšem zaručniku i upisuje ih katoličku školu pod kontrolom Opusa Dei


Na ročištu kod Suca za obiteljske poslove Visokog suda u Reimsu, održanom u četvrtak, 16. o.m. na kojem se odredjuje sudbina Sarah i Lare Čučić, njihova majka Magali Boers obavijestila je sud da uskoro seli u Luxembourg. Živjet će s djecom, kako je rekla, u vanbračnoj zajednici kod svojeg bivšeg zaručnika Carla Stroncka (kojeg je ostavila zbog Lj. Čučića 1996.).

Djecu je upisala u Privatnu školu Notre Dame, poznatiju kao škola Svete Sofije (Ecolee Privee de Notre Dame – Sainte Sophie). Ta je institucija zapravo katehetski institut pod izravnom kontrolom Opusa Dei, točnije luksemburškog nadbiskupa Fernanda Francka, deklariranog pristaše ove ekstremne organizacije. Poznat je, medju ostalim, i po tome što svake godine 6. listopada upriličuje veliku liturgiju i misno slavlje u čast Josemarie Escrive, osnivača Opusa Dei. Izravnu dnevnu operativnu kontrolu nad školom ima Msgr. Mathias Schultz, generalni vikar luksemburške nadbiskupije, predsjednik Upravnog savjeta škole i desna ruka nadbiskupa Francka. Njihove metode upravljanja školom i djecom bile su dosad više puta u centru javnih skandala, medijskih optužbi i sukoba s roditeljima djece koji su, ne znajući očemu se radi, svoje malene povjerili na čuvanje i odgoj ovoj osporavanoj školi. Uzgred, Magalin bivši zaručnik pripadnik je iste vjerske organizacije.

Ovime se ostvaruju najmračnija predvidjanja Ljubomira Čučića o budućnosti njegovih kćeri koje su u rujnu prošle godine na nezakonit i kriminalan način deportirane u Francusku, bez ikakve sudske procedure i pod izravnom orkestracijom policije i državnog odvjetništva RH. Bez obira na činjenicu što sudski procesi protiv Magli Boers (lažno svjedočenje, zlostavljanje djece, otmice), Mladena Bajića (kojem je Sabor odbio ukinuti imunitet) i Marijana Benka, te njihovih izvršitelja, još nisu započeli (SIC!), najnoviji dogadjaji neposredno odredjuju smjer budućih akcija oca Şarah i Lare Čučić.

Od suda u Reimsu zatražio je na istom ročištu da mu se dodjeli potpuna skrb nad djecom i da se Magali zabrani da s njima napušta francuski teritorij, te da im se osigura sekularni odgoj i školovanje, pravo na obje kulture (hrvatsku i francusku) kao i pravo na oca koji je zbog perfidnih kleveta i manipulacija njihove majke postao žrtvom nevidjenog pravosudnog i medijskog terora u RH. Kako god bilo, njezin je cilj, zahvaljujući kurumpiranim pojedinicima i političko-medijskom pritisku na pragu ostvarenja:

Oca Sarah i Lare Čučić treba spremiti u zatvor, a njih dvije, u dobi od 6 i 8 godina, u internat Opusa Dei. Ljubomir Čučić to ne može dopustiti. Odluka suda u Reimsu se očekuje za 15 dana.

Čučić poručuje Magali Boers i hrvatskoj javnosti da će koristiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bi zaštitio svoju djecu od pomahnitalog fanatizma i sektaškog odgoja. To je za njega, kao i za njegove dvije djevojčice, hrvatske gradjanke, zadaća svih zadaća. U svojim naporima da izbavi djecu iz ruku ekstremnih, fašistoidnih i rasističkih religijskih grupacija, Čučić, sada kada su napokon sve maske pale i kada je potvrdjeno ono na što on upozorava već godinama, traži trenutni angažman i mobilizaciju nadležnih hrvatskih institucija. U suprotnom će ih smatrati suodgovornima za tragičnu sudbinu koju doživljavaju njegove kćeri.

Čučić takodjer poziva raspravnog suca Marka Benčića u Zagrebu, koji ga je je zbog navodnog zlostavljanja Magali Boers osudio na jednogodišnju kaznu zatvora, da napokon po hitnom postupku proslijedi njegove zahtjeve za izvanrednim pravnim lijekovima Vrhovnom sudu RH. Riječ je o zahtjevima koje sudac Marko Benčić, zbog samo njemu poznatih razloga drži u svojoj ladici već devet mjeseci!!!

Lj. Čučić je spreman na kumunikaciju sa svima koji žele pomoći.

- 13:02 - Komentari (33) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Sari i Lari Čučić oduzeti su otac, obitelj i domovina. Represijom, kriminalom i korupcijom!

Linkovi