sanas_divine

četvrtak, 03.04.2008.

Bulling, mobbing i surviving

Da, trebam zabilježiti obrazac bullinga u školi, (iako u moje vrijeme nije postojao taj izraz), mobinga sa posla i načina rješavanja takvih situacija.
Ovdje ću sada napisati samo natuknice, jer moja pripovijest će govoriti o padanju u rupu i izlazak iz nje. Ali prve stvari prvo, malo kronologije jednog života:

• Prva sjećanja – mala, slatka bucmasta djevojčica, svi ju štipkaju, tepaju, a ona kao u boga gleda u svog starijeg Brata, najsjajniju zvijezdu njenog malog neba
• Sve što kaže Brat, to je dobro ispravno, pametno, on je Lijep, društven, talentiran, a ona neugledno stvorenje zabijeno nosem u knjige, koje u sebi stalno viče :Mama, pa i ja postojim!! Ali ona je dobra, mirna, odlikašica, njoj se svi rugaju zbog debljine, a na ulici je zadirkuju:Debele, debela, najela se pepela! ( nikad nisam uspjela skužiti kakve veze pepeo ima s debljinom, osim glupe rime, i zato što je slika koju dobiješ da netko debeli guta pepeo stvarno gnjusna)
• Prijateljica Z.Z uvijek joj nađe slabu točku i točno je tu pikne, Ona je dugokosa, vitka i zajedljiva, pa Mala Bucka traži drugu prijateljicu
• Neočekivanu milost pruža joj Zlatokosa, Plavooka , SUPER STAR razreda, J.K i dobrohotno joj dozvoljava da joj bude ponizna i po mogućnosti nevidljiva pratnja.
• Bucka se proteže, gubi kile, šiša se sa 11 godina (plače nakon frizera, jer ju je frizerka ostrugala na poni frizuru, a lijepo joj je pokazala kakvu frizuru hoće, čak je donijela i izrezak iz časopisa Svijet)
• Odjednom, Zelenooka počinje pobuđivati pažnju dječaka. Nema pojma o čemu je riječ, misli da je za to zaslužan sjaj Plavooke i nimalo ne sumnja da je itko toliko slijep da NJU primijeti pokraj sunčevog sjaja prpošne razredne ljepotice.
• Paralelno, Brat dovodi doma društvo na kartanje, a ona se neprimjetna kao i uvijek, ščućuri pokraj njih i sluša, upija njihove razgovore, ponajviše o curama. Pamti da dečki ne vole lako dostupne cure, da se moraju za njih boriti, loviti ih, osvajati. One «koje svima daju» predmet su muškog ogovaranja
o Lekcija 1. – Muški ogovaraju tri puta više nego žene, ogavni su i idu u opisivanje detalja.
o Lekcija 2. – Najveći Zavodnici najčešće su samo puki brojači osvojenih ženskih srdaca, ali više preferiraju osvojena tijela.
o Lekcija 3. – Budi nedostupna, nek se frajer muči za tebe
• Zelenooka naglo odlučuje otisnuti se u bijeli svijet, pa iznenada odlučuje otići za svojom «najboljom» (Jadnica, još uvije živi u zabludi!!) prijateljicom. Umjesto da se diže ujutro u 7.30 i prekorači do gimnazije, putuje do «Džamije» u slavnu 2.gimnaziju.
• Budući da ima dobre ocjene a uči i iz gušta (što ne smije nikom priznati, jer je svi ionako smatraju štrebericom, a da još prizna da voli učiti, to bi bilo krajnje poniženje) upisuje se bez problema
• I tu počinje prvi četverogodišnji trening, gdje Zlatokosa Plavooka, zvat ćemo je J.K. (skraćenica od Jadna Kučka, jer je tek poslije spoznato da je to zapravo bila naša Ljepotica iz Bajke). Dakle J.K. pokazuje svoje bijele kljovice, i počinje vampirski sisati krv Zelenookoj.
• Knock down za J.K. – Dečki iz viših razreda proglašavaju Zelenooku za Miss terase, a uz to počinje hodati sa razrednim Ljepotanom (Patrick Swaze i on kao da su si braća). Jest da je malo tup i glup, i ima koma ocjene, ali nema veze, Zelenooka zna kako nekoga natjerati na bubanje. Konačno, to je ono u čemu je najbolja.
• Ugrizi, ubodi i udarci , smrtonosna jezično-podmetačka UUU invazija od strane J.K. jača svakim danom. Konačno, Zelenooka je prema njoj kao Pepeljuga iz bajke, ima dvije, tri i to crne oblekice, a dečki se ipak lijepe za nju kao muhe na med. I Ljepotan je sve više ljubomoran i postepeno se transformira u Zvijer, ( LjZ – Ljepotan – Zvijer) koja reži i sijeva očima kako na Zelenooku, tako i na svako muško biće koje se usudi uputiti pogled ili osmijeh prema Z (tako ću je dalje zvati)
• Z se povlači sve više u sebe, jer napad sa tri fronte (Prijateljica, Dečko i Brat) ne može podnijeti. Prvi znaci pucanja i rascijepa osobnosti, Z mašta da je neto drugi, samostalna, sigurna, spontana Zvijezda, i da je ovo samo neka glupa predstava sadašnjosti u kojoj ona igra zapravo sporednu ulogu.
• Z sjedi na svom kauču, u bijelo zelenoj osunčanoj sobi, a LjZ urla na nju, bjesni, iz njoj potpuno nepoznatog razloga, a ona lijepo duhom samo išeta iz svog tijela i nađe se lijepo na stropu svoje sobe. Od zgora gleda na tu smiješnu scenu, na šutljivu, oborene glave tinejđerku i zapjenjenog , frustriranog mamlaza koji nešto trtlja svojim nedorađenim načinom izražavanja. Ti si mala doista luda, trebaš se što prije riješiti toga tipa – smije se njena duša sa svoje stropne pozicije, a Z panično mozga kako je vjerojatno poludila, i evo tu je prvi znak ludila, razgovara sa samom sobom u zraku.
• Odjednom Z se počne neobuzdano cerekati, jer j eto sve tako nestvarno, istrčava iz svoje sobe ostvljajući zblenutog LJZ da se pita kako se njegova žrtva usudila pomaknuti sa mjesta gje ju je prikovao svojim pravedničkim bijesom
• Ona zna da je slobodna, ali još ne zna kako će organizirati bijeg iz mentalnog i emotivnog zatvora. Napokon LjZ je bogat, pažljiv prema roditeljima i svi ih već vide kao budući bračni par. Ali ne brinite, Z je glavna junakinja, naravno da će ona naći rješenje i izlaz iz ove septičke jame, ali ne baš na način na koji su je ona to zamislila.

03.04.2008. u 13:39 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Svibanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Kolovoz 2007 (9)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga



Ostvarenje sna




Angels may not come when you call them, but they'll always be there when you need them.

While we are sleeping, angels have conversations with our souls.

Angels are students in Heaven and teachers on Earth.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

We are all angels in training.

The sound of an angel's voice can unlock your hidden feelings

Everyone has their own angel.

An angel is someone you feel like you've known forever, even though you've just met.

Angels are never too distant to hear you.

Angels often work behind the scenes.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"When hearts listen, angels sing."
-Unknown

"The guardian angels of life sometimes fly so high as to be beyond
our sight, but they are always looking down upon us."
-Jean Paul Richter

"We shall find peace. We shall hear angels,
we shall see the sky sparkling with diamonds."
-Chekov

"To love for the sake of being loved is human, but to love for the sake of loving is angelic."
-Alphonse de Lamartine


Cursors