sanas_divine

nedjelja, 07.10.2007.

Tebi, Majčice moja

Noćas sam ti napisala oproštajno pismo, jer mi je jedan mail iz Beča otvorio oči zaslijepljene ljubavlju i egoizmom. Da, egoizmom, jer ja još nisam bila spremna pustiti te od sebe. Odjednom, kao čarolijom, u trenu sam spoznala koja je moja uloga u ovoj situaciji, kada sam pogledala prema svom noćnom ormariću. Tamo je, na karti, glavnoj karti arkanđela imenom CLAIRCOGNAIZE (čista, jasna, istinita spoznaja), točno na mjestu gdje anđeo drži kristalnu kuglu, stajala druga kristalna kuglica, jedna jedina spašena iz lustera u Beču moje vjenčane kume, koji se davno,davno rasuo prilikom selidbe. Moja mama donijela je samo tu, jednu jedinu kuglicu, i uvijek je žalila što ih nije pokupila više prije nego li su završile u smeću. Ali da, mama, trebala je ostati samo jedna i jedina, jedinstvena, kao i ti moja voljena, kristalno čista, puna svjetlosti, MAJKA. Dugo je bila negdje zametnuta, pričvršćena na zlatnu malenu narukvicu, opet tvoj poklon mama, da bi se pojavila prije 13 mjeseci, kao znak povezivanja sa tebi dragom osobom, s kojom si zbog nekih nespretnosti, naglih riječi i niza glupih okolnosti izgubila iz komunikacije na duže vrijeme. Noćas, noćas ona je bila moja kristalna kugla koja mi je dala odgovor na pitanje:
A što dalje, nakon 24.09.2007.,kad te napao tvoj medvjed iz tvojeg sna u obliku iznenadnog moždanog udara? Što ja moram učiniti da ti olakšam tvoju muku i patnju, koja je moja uloga u ovoj životnoj drami, čiji sam sporedni lik u tijeku predstave, a ne znam joj trajanje niti kako završava?
I jasno, poput bistrih, čistih stranica kuglice, dobila sam uvid da sam ja svoju ulogu već odigrala, a to je bilo to, da ti dovedem osobu koju imaš u svom životu i beskrajno voliš još od svoje 11-te godine, od njenog rođenja. Ta je osoba i meni od malena oduvijek bila moj uzor, ideal kojem sam uvijek težila. Njezin duh, vrckavi um, ophođenje s ljudima, karizmatična privlačnost, upornost i strastvenost, uspjeh u životu, životni stil, modni ukus, pomaganje manje sretnim ljudima oko sebe, sve, apsolutno sve na njoj bilo mi je živa slika što se može postići u životu, pa čak i isti datum rođenja sa 19 godina razlike bilo je moje vlastito životno osiguranje da JA TO MOGU.
I znam, samo ja znam koliko si bila sretna da ste opet bliske, koliko je beskrajno voliš i žališ zbog ponekih brzopletih riječi koje si izgovorila nepromišljeno, a riječi, o riječi, kakve oni znaju biti bodeži. Probodu te jednom, dvaput, stoput, krvariš u sebi, misliš da moraš od njih umrijeti, tako strašno bole kad dođu od osobe koju voliš. A najgore je to, kad izlete iz usta brže nego ih srce i um zatvore u samicu, pokopaju pokajnički duboko, duboko, da nikad nikog ne bi povrijedile, one, kad polete i udare u svoj cilj, nikad više ne mogu biti izbrisane, jer uvijek savršeno pogode najbolnije mjesto.
Evo, opet plačem, jer se opraštam od tebe, majčice moja, i molim te da mi oprostiš sve moje riječi koje su te ikada možda imalo povrijedile, jer ih nikada, nikada nisma namjerno izrekla.
Zamjerala sam ti dugo, dugo, potiho i tajno, u sebi, da Damira voliš više nego mene, da ga više štitiš, da si bliskija s njim. I onda, prije 15-ak godina, pustila sam da ode taj osjećaj zapostavljenosti i oprostila tebi kao majci što više štitiš ono svoje dijete, koje više treba tvoju ljubav i pomoć. Da, tek sada to mogu razumjeti, jer sam i ja sada majka, i znam da je moja ljubav jednako velika prema svim mojim kćerima, i da kod mene nema miljenica, nema jedne posebne koja mi je draža od ostalih.
Samo su neke, u nekom periodu životu jače ukorijenjene, čvršće biljke, dok drugima treba više njege i pažnje da ne uvenu, pa im moram posvetiti više vremena i pozornosti dok i one ne ojačaju kao i ostale.
I onda, iznenada, moja davna sebična želja da te imam samo za sebe, ostvarila se na najokrutniji mogući način, tako da sam naglo i prerano izgubila brata s kojim sam konačno uspostavila odnos bezuvjetne ljubavi i prihvaćanja.
I Bog mi je dao šansu, da iskoristim to vrijeme, milostivo mi ne govoreći da će broj 13, 13 i kratkih i dugih mjeseci samo moje mame, opet biti presudan u našem životu, životu žena sa oznakom 13 u sudbini.
I Bog mi je svjedok da je tih 13 mjeseci bilo ispunjeno svakodnevnom ljubavlju, pažnjom, razgovorom, kontaktom i bliskošću između nas dvije.
I zato ti dragi Bože, od svega srca hvala, mnogi nemaju takvu priliku u svom životu.
I zato, ovaj puta, majčice moja, neću više biti sebična, neću te svojom silnom željom držati zatočenom u tijelu koje je nepomično, toliko neslično tvom dinamičnom načinu života. Dajem ti slobodu da odeš, kad vidiš osobu do koje ti je toliko stalo. Ako pak odlučiš da želiš još naše pažnje, da tvoja misija na u ovom tjelesnom ruhu još nije za tebe gotova, i ja ću biti neizrecivo sretna, i napravit ću sve što je u mojoj moći da ti olakšam i uljepšam preostale dane tvog života, kakav god da on bio.
U nekom filmu, glavni lik govori : Prava ljubav pušta osobu koju voli, da slobodno ode od nje. Ako joj se sama vrati, to je onda uzvraćena prava ljubav s druge strane.
Ti ćeš se meni vratiti i vraćati, ja to znam, kroz snove, znakove, sjećanja, na sve moguće načine, ali sada, na tvojoj životnoj prekretnici, samo ti neka budeš osoba koja ćeš skrenuti tračnice u ovom ili onom smjerom. Naša zlatna povezna nit možda više neće biti fizička, topla , dodirna u materijalnom smislu, ali ona između srca i duša vječna je i neraskidiva. Neka bude volja tvoja, majčice moja voljena.

07.10.2007. u 08:23 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Kolovoz 2007 (9)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga



Ostvarenje sna




Angels may not come when you call them, but they'll always be there when you need them.

While we are sleeping, angels have conversations with our souls.

Angels are students in Heaven and teachers on Earth.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

We are all angels in training.

The sound of an angel's voice can unlock your hidden feelings

Everyone has their own angel.

An angel is someone you feel like you've known forever, even though you've just met.

Angels are never too distant to hear you.

Angels often work behind the scenes.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"When hearts listen, angels sing."
-Unknown

"The guardian angels of life sometimes fly so high as to be beyond
our sight, but they are always looking down upon us."
-Jean Paul Richter

"We shall find peace. We shall hear angels,
we shall see the sky sparkling with diamonds."
-Chekov

"To love for the sake of being loved is human, but to love for the sake of loving is angelic."
-Alphonse de Lamartine


Cursors