Showbiz

utorak, 30.12.2008. u 16:33

Sam' što nije Nova godina: Skandali koji su obilježili 2008.


britney spearsIako nas slavne zvijezde samo nasmijavaju svojim glupostima, ima i onih koje su nas i rastužile. Da nije život bajka znaju i slavni i bogati, a mi smo za vas odabrali kratki pregled nekih skandala i događaja u 2008. godini. Nasmijmo se, rastužimo i sablaznimo još jednom...


Opširnije...

Zanimljivosti

ponedjeljak, 29.12.2008. u 19:36

Google analytics kaže – naši su čitatelji čudni!


Naši čitatelji su čudni!"Fetiš stopala crkva", "lijek protiv vjetrova", "kako sakriti erekciju?" i još brojne bizarne Google pretrage, ni sami ne znamo kako, završile su na Sam' što nije blogu, kaže Google analytics. Ukoliko čitate ovaj tekst i vi ste zatražili nešto od spomenutog, ne dolazite više, takve bolesnike ne trebamo. Šalu na stranu, ova spoznaja itekako nas je iznenadila pa smo se bacili u prekopavanje ključnih riječi preko kojih su nam dolazili posjetitelji i došli do uznemirujuće spoznaje – vi ste čudni! Naime, pretraga "fetiš stopala crkva" samo je kap u moru nevjerojatno bizarnih zahtjeva od Google tražilice koji su nekako znatiželjne čudake dovele k nama.
Opširnije...

FemSkin - silikonska "ženska" koža, "musthave" za svakog transseksualca


FemSkinZa sve muškarce koji su ikada poželjeli biti ženske osobe, a nemaju novca ili jednostavno ne žele na operaciju promjene spola, postoji odlična alternativa - FemSkin! Kako i samo ime kaže, riječ je o "ženskoj koži" načinjenoj od silikona s pravim ženskim oblinama. FemSkin se jednostavno oblači, dodat će "izbočine" tamo gdje ih nema, a sakriti one koje ne pripadaju ženskoj anatomiji. Ako vas je ovo zaintrigiralo, nastavite čitati, a ako nije ili ako ste maloljetni, bjež'te odavdje. Odmah.
Evo i službena napomena: Članak nije za mlađe od 18 godina!

Opširnije...

ShowBiz

subota, 27.12.2008. u 20:03

Slavni putem Interneta: Najveće YouTube zvijezde vol.1


YouTubeNakon deset najgledanijih filmića na YouTubeu, nastavljamo priču o ovom internetskom servisu - o osobama koje su postale slavne snimanjem filmića i postavljanjem ih na YouTube. U moru klipova, čiji je broj jednostavno nemoguće pratiti, neki su se izdigli od drugih, autori su na njima izgradili karijeru, dobili redovite gledatelje i postali ono što, nevjerojatno, ali istinito, tisuće i tisuće ljudi želi (pogledajte samo ove google rezultate) - YouTube zvijezde. Ako i sami, iz nekog čudnog razloga, želite postati zvijezda snimanjem bedastih filmića, pročitajte idući tekst i saznajte kako su se drugi proslavili i naučite nešto iz njihovih primjera.
Opširnije...

Zanimljivosti

srijeda, 24.12.2008. u 17:01

Sam' što nije Božić: Zapanjujuća čudesa povezana s kršćanstvom drugi dio


Božić dolazi: Zapanjujuća čudesa povezana s kršćanstvomDugujemo našim dragim čitateljima još drugi dio o čudesima u vezi kršćanstva, pa stoga nastavimo! U prvom postu govorili smo o prikazanjima Djevice Marije kojih stvarno ima vrlo mnogo. Prikazivala se na svakojakim mjestima diljem svijeta od davnim vremena, a vjerujemo da će se i u budućnosti naći pojedinci koji će tvrditi da su vidjeli Majku Božju. Kad bismo nastavili redati mjesta ukazanja Djevice i događaje oko toga ne bi nam bilo kraja, stoga ćemo prijeći na čudesa stigmatiziranih koja neki smatraju blamažom, a neki Božjom milošću…
Opširnije...

Sam' što nije Božić: Najbolje božićne pjesme


Najbolje božićne pjesmeKako bi upotpunili božićni ugođaj, u prijašnjem članku odabrali smo za vas prigodne filmove, a sad su, naravno, na redu božićne pjesme. Iako možda smatrate da vam je već dosta božićnih pjesama jer ihčujete na svakom koraku, morate priznati da su i one te koje uvelike podižu božićno raspoloženje, a sam' što nije ekipa želi da se za Božić osjećate voljeno i veselo. Poslušajte naš odabir!
Opširnije...

ShowBiz

utorak, 23.12.2008. u 12:50

Sam' što nije Božić: Najbolji blagdanski filmovi


Sam' što nije Božić: Najbolji blagdanski filmoviEto, sam' što nije tu, za neke najljepši blagdan u godini kada slavimo ljubav, zajedništvo, rođenje Krista, kada darujemo i očekujemo poklone, kada se veselimo blagdanskome stolu, obitelji, prijateljima, kada neki nemilice pale petarde po ulicama kao da je to čar blagdana. Vrijeme je to i kada nagrabuse mnoga božićna drvca kako bi na trenutak pridonijeli atmosferi Božića, a poslije cijele te blagdanske euforije završavaju na smetlištima. Da, svatko slavi božićne blagdane kako najbolje voli i umije, a ono što mi svi volimo je pregršt božićnih, obiteljskih filmova koji se godinama sustavno emitiraju na našim programima. Pa, makar smo ih gledali bezbroj puta, uvijek nam je nekako toplo oko srca kada sjednemo u udobni naslonjač i s voljenom osobom, prijateljima, obitelji pogledamo toliko nam poznati božićni film. Ekipa Sam' što nije potrudila se izdvojiti vam neke božićne klasike, koji, ma koliko stari bili, uvijek su dobrodošli…
Opširnije...

Tehno

ponedjeljak, 22.12.2008. u 21:31

Testirali smo Canon EOS 5D Mark II - 21 megapikselno čudo koje snima HD filmove!


Canon-EOS-5D-mk-IIJedan od najiščekivanijih fotoaparata godine, Canon EOS 5D Mark II, nakon što je predstavljen svjetskoj javnosti prije nekoliko mjeseci, došao je u ruke i sam' što nije ekipi koja je stavila na test najnoviji Canonov "full frame" model. U šape nam je uletio jedan od tek nekoliko primjeraka koji su do sada stigli u Hrvatsku, a u kratkom druženju s profesionalnim D-SLR-om "opalili" smo dovoljno testnih snimaka na raznim ISO vrijednostima da kažemo: "Majko mila, koliko detalja!“ i poželimo i svoje ime upisati na listu čekanja. Nasljednik prve verzije "petice" u svakom je pogledu bolji od prethodnika, zadržao je sjajnu ergonomiju i kvalitetu izrade, dobio je senzor od impresivnih 21 megapiksela koji nevjerojatno dobro podnosi visoke ISO vrijednosti i kontrolira pojavu neugodnog šuma. Tu je i najnoviji Canonov DIGIC 4 procesor, automatsko čišćenje senzora, "live view" opcija, novi LCD ekran dijagonale 3“ sa čak 920.000 piksela i još koješta. Jedna od najzanimljivijih novina koju 5D mk II unosi u D-SLR svijet svakako je i snimanje videozapisa u potpunoj HD (high definition) rezoluciji od 1920 x 1080 piksela. Uz čitav niz novosti, Canon EOS 5D mk II zadržao je cijenu na 18.599 kuna što je znatno povoljnije od cijene prethodnika kada se pojavio na policama trgovina krajem 2005. godine.
Opširnije...

Najistaknutiji glazbeni albumi u 2008. godini


pinkIako je ove godine izašlo mnogo novih albuma, izdvojili smo neke od njih za koje smatramo da su obilježili 2008. godinu. Osim što su neke stare zvijezde nakon mnogo godina izdale novi album, pojavilo se i mnogo novih izvođača, od koji su neki čak bili uspješniji od mnogih afirmiranih glazbenika. Pogledajmo tko je opet propjevao, a bolje da je šutio, koji su uspješni albumi u 2008. godini, a koji ne...
Opširnije...

Zanimljivosti

nedjelja, 21.12.2008. u 19:13

Sam' što nije Božić: Zapanjujuća čudesa povezana s kršćanstvom


Božić dolazi: Zapanjujuća čudesa povezana s kršćanstvomTematika čudesa i svega nadnaravnoga stoljećima je bila predmetom raspravljanja raznih učenjaka. I dandanas postoje razne sumnje u postojanje nadnaravnih sila jer čovječje iskustvo teži empirijskim dokazima, konkretnim podatcima koje u slučaju nadnaravnoga izostaju. Ipak, mnogi ljudi, prvenstveno vjernici, čudesa smatraju realnom potvrdom postojanja Božje moći i Božje prisutnosti. Budući da nam se bliži Božić, jedan od najpoznatijih i najvećih kršćanskih blagdana, potrudili smo se izdvojiti vam neka od najpoznatijih zapanjujućih čudesa povezana s kršćanstvom na koja će malo koji čitatelj ostati ravnodušan. Vjerujemo da će čitatelj ovim postom zasigurno proširiti vidokrug svog gledanja na pojave koje još uvijek ponegdje rezultiraju zabludama vjerskog fanatizma.
Opširnije...

Najpopularnije na YouTubeu u 2008. - Avril Lavigne prijevarom na prvom mjestu


youtubeBilo da ga koristite za pregledavanje najnovijih video spotova, pogledate razne humoristične klipiće, trailere za filmove, neke stare hitove ili ga uopće ne posjećujete, ne može se zanemariti činjenica da je ova stranica zauvijek promijenila Internet. Zbog YouTubea mnoge su osobe dobile svojih pet minuta slave, širile svoje ideologije, pokazivale svoje (anti)talente, a mi ćemo upravo zbog toga posvetiti nekoliko postova upravo njima. Međutim, počet ćemo s pregledom deset najpopularnijih, odnosno, najgledanijih videa u 2008. godini od kojih je većinu čine, logično, glazbeni spotovi, a nijedan klip nije amaterski. Nažalost, za neke od njih zabranjeno je postavljanje na druge stranice, pa ćemo ih prenijeti s drugih video-servisa.
Opširnije...

Tehno

subota, 20.12.2008. u 12:42

Garmin Nuvifone - od navigacijskih uređaja do mobitela


garmin1 Garmin, koji se afirmirao na svjetskom tržištu kao vodeći proizvođač navigacijskih uređaja za automobile i motocikle, uplovio je u vode mobilne telefonije. Ovaj uređaj, koji je zapravo izradio Asus za potrebe Garmina, uz svoje standardne mogućnosti posjeduje i 3,5 inčni touchscreen, ugrađeni GPS, kameru i internetski preglednik. No, zašto bi se jedan proizvođač navigacijskih uređaja upustio u proizvodnju mobitela?
Opširnije...

Auto-Moto

petak, 19.12.2008. u 23:51

Cool sanjke za one koje stezanje remena nije odvelo na skijanje


VW GTI sanjkeSt. Moritz, Sestriere, Val d'Isere, Jahorina, Sljeme - skijališta su koja i ove zime većina Hrvata neće posjetiti, a ukoliko i vi sam' što ne odete na skijanje iz godine u godinu, predstavljamo vam ideje za zimske radosti za koje ne trebate ski-pass i putovnicu. Naravno, snijeg će vam ipak trebati, pa valja gledati vremensku prognozu i nadati se da će nas što prije okružiti po nekoliko desetaka centimetara snijega. Za početak, predstavljamo sanjke s bakinog tavana, drvene Elan ili sanjke neke druge marke na kojima su nas vukli roditelji dok su se još nadali kako će i od njihovog djeteta biti nešto.
Opširnije...

Novogodišnja šminka: kako zabljesnuti u najluđoj noći?


Novogodišnja šminka: kako zabljesnuti u najluđoj noći?'Ajmo, curice, 'ajmo dječaci, studenti i đaci, policajci... Na šminkanje! Ukoliko želite što bolje izgledati za ovogodišnje blagdane, izabrali smo za vas neke od najboljih proizvoda za koje smatramo da će vam pomoći kako biste izgledali posebno . Kombinacija boja i malo kreativnosti uvijek može istaknuti vaš vlastiti stil, stoga se nemojte bojati prepustiti se bojama. Međutim, budući da većina osoba za ove dane koriste zlatne nijanse te škljokice, odabrali smo proizvode koji će vam pomoći da što više zabljesnete. Stoga, pogledajmo što nude razne kozmetičke kuće...
Opširnije...

Orbita - zanimljiva alternativa mišu


orbitaVjerojatno niti jedan dio računalne opreme nije do sada doživio toliko alternativnih rješenja kao miš, ali koliko god se njih pojavljivalo i koliko god djelovali jednostavni i praktični ipak nitko se nije ni približio tome da bi mogao imalo istisnuti uporabu miševa na računalima. Koliko god ovo bilo istinito, u firmi Cyber E Sport uvjereni su da su upravo oni pronašli pravu alternativu. Mora im se priznati da izgleda simpatično, a odaziva se na ime Orbita.
Opširnije...

Zanimljivosti

četvrtak, 18.12.2008. u 15:54

Barske tučnjave za početnike – sada i na DVD-u


fajtKoliko ste samo puta poželjeli pohvaliti se pred nježnijim spolom svojim bogatim iskustvom iz barskih tučnjava? Možda ste čak i izmislili neke dobre doživljaje i stvarno se pohvalili, ali ona ''prava stvar'' vam je uvijek nekako izbjegavala pred nosom, ili ste možda vi svjesno izbjegavali nju. Da biste to promijenili i svoje ''bogato'' iskustvo obogatili s doživljajem koji će vas psihički (a vrlo vjerojatno i fizički) zauvijek promijeniti, vrijeme je da naučite neke taktike vezane za drevnu vještinu barskog fajta.

Opširnije...

Zanimljivosti

utorak, 16.12.2008. u 16:39

Sam' što nismo najblog godine u Hrvata!


Vidi web top 100Sam' što nije blog, točnije njegova "tehno" rubrika, našla se u probranom društvu od deset blogova koji su ušli u uži izbor za dodjelu "Vidi web top 100" nagrada, u kategoriji blogova. Moramo priznati kako je ova spoznaja jutros došla kao ugodno iznenađenje jer Sam' što nije blog bespućima Interneta ne kruži niti tri mjeseca pa se stoga zahvaljujemo stručnom žiriju Vidi ekipe što nas je uzeo u obzir te svim čitateljima koji čitaju naš blog i ostavljaju komentare. Iako nam je nagradu pred nosom (potpuno zasluženo) pokupila Marina Filipović – Marinshe, mlada fotografkinja iz Osijeka, sam ulazak u uži krug smatramo velikim poticajem za nastavak rada, uvođenje novih sadržaja i napredak u kontaktu sa našim Sam' što nisu čitateljima. Pogledajmo što za ponuditi imaju preostali finalisti, a red je krenuti od najboljeg, bloga Marine Filipović...
Opširnije...

Književnost u filmu: Najbolje ekranizacije fantastičnih romana vol.2


Književnost u filmu: Najbolje ekranizacije fantastičnih romana vol.2U prvom dijelu ekranizacije fantastičnih romana dotakli smo se Čarobnjaka iz Oza i Gospodara prstenova, a sada nastavljamo s nekim od novijih ekranizacija. Inače, većina fantastičnih romana tematizira borbu dobra i zla, pa iako neki smatraju da su to priče samo za djecu, velik dio odraslih poseže za tom tematikom. Mašta, kojom su nabijeni fantastični romani, odvlači ljude iz krute svakodnevice i na trenutak ih zabavlja, smiruje no nadasve razvija i potiče imaginaciju jer je na čitatelju da zamisli sve ono što se u knjizi opisuje. Ekranizacija fantastičnog romana sama nudi gledatelju potencijalni izmišljeni svijet, događaje, likove, pa gledatelj ne mora u glavi zamišljati kako što izgleda. Riječi se pretaču u sliku, vizualni dojam koji je na redatelju da bude što fascinantniji kako bi zadovoljio publiku. Slijedi interpretacija Kronika iz Narnije: Lav, Vještica i Ormar (Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe), Zlatnog kompasa (The Golden Compas) i Alice u zemlji čudesa (Alice In Wonderland).
Opširnije...

Zdravlje i ljepota

ponedjeljak, 15.12.2008. u 16:18

Modni mačak i Simonica kao Božićni patuljci i ostale otkačene Božićne čestitke


Modni mačak i Simonica kao Božićni patuljci i ostale otkačene čestitkeSvake godine u ovo vrijeme najviše se razmišlja o darovima (i financijama), kolačima i ukrasima, a mnogi u svoj strci ne stignu pronaći prikladne Božićne čestitke. Da bismo vam skratili muku, u internetskim bespućima pronašli smo neke od zanimljivijih čestitki, a izdvojili smo i one humoristične, tradicionalne, zločeste, a posebna su poslastica naši "estradnjaci", koji su obilježili ovu godinu, a koje smo odjenuli kao Djedove male pomagače i natjerali ih na Božićni ples. Kako je sve to ispalo, pogledajte u daljnjem tekstu...
Opširnije...

Zanimljivosti

nedjelja, 14.12.2008. u 20:24

Govna, pelene, invalidi, stabla, kihanje - donosimo vam uznemirujuće fetiše


gaženje licaMislili ste da je cuclanje nožnog palca u službi postizanja seksualne zadovoljštine neobično, mislili ste da ste uvrnuti što gledate porniće i psujete za vrijeme odnosa? E, pa, niste još ništa vidjeli! Silovanje automobila ili hrasta u parku, mokrenje, mazanje govnima i nabrijanost na teški oblik invalidnosti - donosimo vam listu najuznemirijućih fetiša koje je doista teško razumjeti. PAŽNJA - ČLANAK NIJE ZA MLAĐE OD 18 GODINA!
Opširnije...

Tehno

subota, 13.12.2008. u 18:47

Ultimativni Božićni gadgeti - najbolji pokloni za geekove


Ultimativni Božićni gadgeti - najbolji pokloni za geekoveSam' što nije pao prvi snijeg ovih dana (bar u nekim dijelovima Europe), a učenici nestrpljivo odbrojavaju zadnje nastavne dane do praznika (i ispravljaju komade) - sve upućuje na to da nam se bliži Božić. Izlozi i trgovi odavno su okićeni raznim kičastima uresima, lampicama i skvičećim Djedovima Božićnjacima, a ako još niste odlučili što biste mogli kupiti voljenim osobama, nakon postova o poklonima za bolje polovice i nepotrebnim gadgetima, donosimo vam još nekoliko zanimljivih ideja.
Opširnije...

Zdravlje i ljepota

petak, 12.12.2008. u 16:52

Ludi Božićni kostimi za kućne ljubimce


Ludi Božićni kostimi za kućne ljubimceVeć smo pisali o Božićnim odijelcima za bebe, a sada vam predstavljamo najzanimljivije kostime u duhu Božića za kućne ljubimce, mahom pse, jer ako ćemo već pretjerivati u stvaranju Božićne atmosfere, onda pretjerujmo sa stilom! Dakle, uzmite svog krznatog ljubimca, obucite ga u vilenjaka, Djeda Božićnjaka ili soba i zanemarite njegov pogled koji govori “Molim te, ne radi to...”



Opširnije...

Explosm.net, naša omiljena doza crnog humora


Explosm.netIako Sam' što nije ekipa većinom svoje dragocjeno vrijeme provodi pregledavajući burzovne promjene i interesirajući se oko stanja zemalja trećeg svijeta, ponekad se volimo odmoriti uz dobar crni humor. Upravo je u takvim trenutcima naša destinacija internetska stranica explosm.net, s vjerojatno najboljim crnohumornim stripom dostupnim na mreži svih mreži. On se zove… Cyanide and Happines i dnevni je strip koji prati dogodovštine nekoliko likova, jednostavno nacrtanih, a dnevno ih posjeti od 2004. godine više od milijun ljudi. Naziv je nastao iz stripa u kojemu određeni lik prodaje šećernu vunu s cijanidom i srećom (?) drugome. "Sreća? Odmah uzimam!".
Opširnije...

Showbiz

četvrtak, 11.12.2008. u 14:54

Ice Age 3: Stiže nova avantura Mannyja, Sida, Diega i Scrata


Ice Age: Dawn of the DinosaursNapokon, napokon! Stiže nam treći dio Ledenog doba (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs). Iako će svjetska premijera biti tek u lipnju 2009., ipak jako se radujemo već provjerenoj zabavnoj pustolovini Diega, Sida, Mannyja i ostalih. Pitate se što će nam ponuditi u ovom trećem nastavku? Jedno je sigurno – neće biti ni zatopljavanja ni otopljavanja, nego će biti dinosaura. Hm, dinosauri u kombinaciji ekipe Ledenog doba? Što da ne, već zvuči urbanesno smiješno...


Opširnije...

Sonim XP3 - mobitel otporan na apsolutno SVE!


Sonim XP3Jeste li jedna od onih osoba koja poželi tresnuti mobitel u zid kada dosadno zvoni cijeli dan? Onda je jedan od Sonimovih mobitela pravi izbor za vas, a nedavno predstavljena Land Rover edicija modela XP3 posebno je zanimljiva. Posljednji mobitel otporan na drvlje i kamenje koji je stekao popularnost bio je Siemens M35, predstavljen 2000. godine, kojeg su nosili i oni kojima otpornost mobitela na sve i svašta nije bila posebno važna. Sada je tu Sonim, proizvođač žilavih mobitela koji se pod značkom legendarnog proizvođača terenskih vozila želi ugurati u džepove avanturista.
Opširnije...

Zdravlje i ljepota

srijeda, 10.12.2008. u 16:40

Najluđa i najslađa Božićna odijelca za najmanje


Najluđa i najslađa Božićna odijelcaSvatko tko ima malo dijete u kući svakako će se potruditi da Božićno vrijeme bude čarobno za mališana. Kuća se pomnije uređuje, pripremaju se darovi, peku kolači... Međutim, da bi ugođaj bio potpun, treba opremiti i mališana kako bi sa stilom dočekao čarobnu Božićnu noć... Pogledajte neke od najslađih i najluđih Božićnih “outfita” za bebače, čak i ako nemate nijednog kod kuće, vjerujemo da ćete se rastopiti od miline!



Opširnije...

Zanimljivosti

utorak, 09.12.2008. u 12:44

Najbizarniji poslovi diljem svijeta: Ispitivači zadaha i okretači jastuka!


Najbizarniji poslovi diljem svijetaPovodom nadolazećih blagdana mnogi studenti i ostali koji žele popraviti budžet muku muče s pronalaskom nekog poslića kako bi štogod brzinski uštedjeli za kupnju poklona najdražim osobama ili eventualna putovanja. Eh, novaca nikad dosta. Zato se poneki odluče za krajnje bizarne poslove koji, ruku na srce, normalnom čovjeku ne bi pali na pamet. Dok su u prošlosti imućni ljudi, kraljevi imali roba za obavljanje gotovo svake radnje, od oblačenja do kušanja hrane, danas nas pri samom spomenu takvih zanimanja uhvati smijeh. Ipak, i dandanas, u moru raznih poslova, postoje i oni koje možda ne biste svrstali među zanimanja. Zbog svoje neobičnosti i banalnosti zasigurno biste mislili da se netko šali na vaš račun ponudivši vam takav posao. Pa eto, otkrivamo vam što sve ljudi rade za novac…
Opširnije...

Showbiz

ponedjeljak, 08.12.2008. u 17:48

Koja je bolja sestrica - Solange ili Beyonce Knowles?


Beyonce i SolangeKad se pojavila mlađa sestra Beyonce Knowles, Solange, u glazbenoj industriji, neupitno je bilo da će se dvije sestre uspoređivati. Iako su obje krenule u različite glazbene žanrove, konkurencija u ipak obitelji postoji. Čak je Solange u jednom svom intervju izjavila da smatra da je bolja od sestre i da ne želi poput nje. Uuu, opako! Odrasla u glazbenoj obitelji, kao i Beyonce, Solange se rano počela baviti glazbom, čak je debitantski album Solo Star snimila sa samo 14 godina! Osim toga, kružile su i glasine da je Solange trebala biti u grupi Destiny's Child sa sestrom Beyonce, ali je odustala od te ideje jer je odlučila krenuti svojim putem i potražiti svoj vlastiti stil. Uspoređivajući Solange i Beyonce jasno je da su glazbeni stilovi različiti, međutim postavljamo pitanje: Koja je ipak kvalitetnija?
Opširnije...

iPhone budućnosti: Napunite bateriju svog staklenog mobitela dok vježbate!


iPhone budućnostiEuforija oko najnovijeg iPhonea pomalo jenjava, a mnogi se već pitaju što li će Apple iduće izbaciti. Japanski dizajner Mac Funamizu osmislio je nekoliko koncepta novog iPhonea – prvi je Appleov mobitel od načinjen gotovo potpuno od stakla, a kod drugog je naglasak na punjaču – baterija mobitela puni se dok vlasnik vježba!
Opširnije...

Auto-moto

nedjelja, 07.12.2008. u 22:58

Citroen GT - tehničko i dizajnersko silovanje koje odobravamo


Citroen GTStvoren za Play Station, a sada na cesti – Citroën GT silovanje je dizajna i tehničkih mogućnosti, silovanje koje itekako odbravamo. Šačica probranih novinara tako je prije nekoliko dana dobila priliku isprobati automobil koji je prvotno dizajniran isključivo za videoigru Gran Turismo i nije trebao postati stvarnost, ali se netko dosjetio kako bi bila šteta da ovakav dizajn ne postane stvarnost. I hvala mu.
Opširnije...

Književnost u filmu: Najbolje ekranizacije fantastičnih romana vol.1


Najbolje ekranizacije fantastičnih romanaIako su film i književnost dva različita medija, moglo bi se reći da jedno bez drugoga ne mogu postojati. Nebrojene sličnosti čine ta dva medija povezanim - i u filmu nalazimo i razlikujemo kategoriju fabule i sižea, i to u istom značenju kao i u književnosti. Dakle, i u jednom i u drugom mediju postoji redoslijed zbivanja i način prikazivanja događaja. Postoje likovi/glumci kao nositelji radnje, dijalozi, monolozi itd. Svaki se film zasniva na određenom scenariju, dakle, pisanoj riječi, koja u krajnjem slučaju može prerasti u knjigu. Međutim, češći je slučaj da književno djelo postane predložak filmskom scenariju što dovodi do ekranizacije književnih djela. Koliko su te ekranizacije vjerne odabranom književnom predlošku ovisi o mnoštvu faktora - raspoloživom novcu, mogućnostima, vremenskom ograničenju, zahtjevima redatelja, glumaca…Ovdje vam donosimo ponešto o ekranizacijama fantastičnih romana koji su možda najzahtjevniji za filmsku realizaciju…
Opširnije...

Zanimljivosti

petak, 05.12.2008. u 16:27

Kako bi Mona Lisa izgledala da su ju naslikali Warhol, Picasso ili Matt Groening?


Mona LisaRemek-djelo Leonarda da Vincija, Mona Lisa, nedavno je dobila sasvim osvježen izgled, i to u nekoliko verzija. Naime, umjetnik, na Internetu poznat kao Meowza Katz, zamislio je kako bi Mona Lisa izgledala da je naslikana nekim sasvim drugačijim stilovima, pa tako imamo pop-art verziju ove poznate slike, zatim se može vidjeti kako bi Mona Lisa izgledala da ju je naslikao koji japanski Manga umjetnik, zatim Matt Groening, stvoritelj Simpsona i Futurame, Picasso... Rezultati su bili neobični i nadasve zanimljivi!
Opširnije...

Auto-moto

četvrtak, 04.12.2008. u 15:25

Najluđi Božićni ukrasi za automobile


Božićni ukrasi za automobileBliže nam se blagdani, kupuju se darovi, kuće se ukrašavaju raznoraznim lampicama... Međutim, ne dopustite da vaš limeni ljubimac bude zapostavljen! Okitite mu unutrašnjost i vanjštinu božićnim ukrasima, budite originalni i jedinstveni, a mi ćemo vam dati neke od ideja! Međutim, nije dovoljno da objesite snjegovića ili koji drugi Božićni ukras oko retrovizora, stoga pogledajte što su sve maštoviti vozači spremni kako bi se baš njihovo vozilo najviše isticalo u Božićnoj noći...
Opširnije...

Zdravlje i ljepota

srijeda, 03.12.2008. u 21:10

Klaustrofobija je mala beba: Pogledajte najbizarne fobije ikada!


Najbizarne fobijeZnate da postoji fobija od tinejdžera? Zove se Ephebiphobia. S druge strane, epistemophobia je strah od znanja. No, vi se nemojte bojati znanja, nego provjerite neke od najbizarnijih fobija poznatih čovječanstvu. Mislite da je vaša fobija od paukova, pokretnih stepenica, igala ili pješačkih prijelaza bez semafora jedinstvena? Zapitajte se opet.
Opširnije...

Yes Man: Najnovija komedija Jima Carreya na filmskom platnu


Yes ManJames Eugene Redmond Carrey, poznatiji kao Jim Carrey, filmska je legenda američke komedije. Poznat po svojoj maničnoj, spontanoj, urnebesnoj komici nasmijava publiku već dugi niz godina. Iako se okušao i u ozbiljnijim filmovima, dramama poput Trumanov show ili Vječni sjaj nepobjedivog uma, gdje se dokazao kao izuzetno kvalitetan glumac, obožavatelji Jima Carreya najviše se vesele njegovim komedijama. Stoga vam s oduševljenjem javljamo da 19. prosinca izlazi njegov novi film, komedija Yes Man čiji je scenarij i više nego obećavajući. Mnogi filmski kritičari neprestano napominju da Carreyeva slava još nije dosegla vrhunac, da još mnogo toga može ponuditi filmskoj industriji te da njegovi najbolji filmovi možda tek dolaze…
Opširnije...

Tehno

utorak, 02.12.2008. u 16:01

Uštedite muku: Pet najboljih poklona za bolju polovicu


Najbolji pokloniNastavljamo našu seriju postova o poklonima, a ovoga smo se puta osvrnuli na darove za dame. Naime, pronalazak pravog poklona za rođendane i blagdane nježnijem spolu uvijek je mužjacima bio težak zadatak. Na kraju, nakon nekoliko minuta razmišljanja što izabrati, većinom se odluče za keramičke figurice janjića, zahvalnice "Najboljem djedi" ili nešto slično tomu. Stoga, da odsada ne činite početničke greške pri kupovini poklona, odabrali smo za vas pet najboljih darova za nježniji spol.
Opširnije...

Zanimljivosti

ponedjeljak, 01.12.2008. u 17:20

Predebeli ste? Dojite? Lako vam mogu zabraniti let avionom!


Zabrana letaAko ste zanemarili "stezanje remena" i za Božić ili Novu godinu namjeravate otputovati avionom na neku od atraktivnih lokacija, poput Bahama, Tajlanda, Obale Bjelokosti ili Tunisa, sigurno ste već onda upoznati sa stvarima koje ne smijete unositi u zrakoplove. Nakon terorističkih napada u SAD-u 2001. godine, kontrole u zračnim lukama drastično su se povećale, tako da je sada, primjerice, regulirano koliko se tekućine smije unositi u zrakoplov i slične stvari. No, neće vas samo prtljaga možebitno izbaciti sa sjedišta zrakoplova… Evo pet stvari, istinitih, zbog kojih su neki (vjerojatno Amerikanci) izbačeni s letova.
Opširnije...

Dan borbe protiv AIDS-a: Najpoznatije osobe zaražene opakom bolesti


Dan borbe protiv AIDS-aDan je borbe protiv AIDS-a, sindroma stečene imunodeficijencije, opake bolesti kojom se svakodnevno zarazi nekoliko tisuća osoba. Kada je 1981. godine otkrivena ova, do tada nepoznata bolest, nitko nije smatrao kako će postati “moderna kuga”, a dugo ga se smatralo bolesti koja je napadala isključivo homoseksualce. Međutim, samo je prošle godine zaraženo oko dva i pol milijuna ljudi, od čega je preko 400.000 djece. Do danas su ovom bolesti zaražene mnoge slavne osobe, što je uvelike imalo utjecaja na širenje svijesti o opasnosti od AIDS-a, a mi ćemo vas podsjetiti na neke od njih...
Opširnije...