utorak, 14.11.2006.

Početak kraja...

Evo konačno sam ulovila par minuta da naškrabam nekaj...Prošlo je dosta od kad sam pisala nekaj o sebi,o tome kaj se dogodilo u mom životu i tak...E pa krenimo...Dakle,nakon slavnog nastupa s mojim Kokama,uslijedile su ponude za gaže ;)...Na žalost jedna nam se izjalovila,ali kaj sad...Prerano sam se poveselila,bilo je pre stvarno da bi bilo istinito...No,bit će toga još...Bio je tu i koncert od Gibonnija,koji sam naravno slušala i gledala sa svojim Kokama...Bilo je dobro,ali ipak je s tamburašima najbolje!!!Dakle,usred koncerta mi smo otišle našim tamburašima koji su nas jedva dočekali...No,nismo došle praznih ruku...Poklonile smo im nešto za uspomenu i dugo sjećanje...Da,da ;))!!!I poslije tog vikenda opet mi je cijeli tjedan bio isti,knjiga,knjiga i opet knjiga...No,u utorak je moja Koka(Ivana) slavila roćkas...Našle smo se na kavici i dale joj poklon koji ju je toliko iznenadio da je ostala bez teksta!!!Jedva čekamo da se preseli u svoju sobu,da se to objesi na zid ;)))....I onda opet vikend...Martinje u Pubu!!!Bilo je ludo,istina da nisam ništ pila,ali ne treba ti alkohol za dobru zabavu...Dovoljno je super društvo i opet naravno tamburaši!!!!No,sve što je lijepo krato traje,pa tako i taj vikend :(...Došao je ponedjeljak i spremanje za metropolu...Od tuda i naslov ovog posta!!!Počeli su ispitni rokovi i one slatke muke...Zašto slatke???Zato što još malo pa gotovo ;)...Jedva čekam...Uf,dok dođe taj dan...Ajaj...Neće mi biti kraja!!!No do toga još me čeka knjiga...

Ovaj tjedan dva ispita :(..Uf!!!Domeka idem tek u subotu...Joj,već mi sad fali sviranje...No i to bude došlo ;)...Eto,toliko za sad...Budite mi pozdravljeni...Do idućeg posta,svima šaljem pusu!!!

P.S. Držite mi figice za ispite ;)))

- 19:49 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.11.2006.

Mudre izreke...

U ovom postu neću pistai o svom životu,nego ću staviti par mudrih izreka...O ljubavi,o životu,o sreći...

* Budite kao baklja na nebu, zračeći ljubav i svjetlost.
Zamislite tisuću takvih baklji na nebu, poput sjajnih zvijezda u
dalekim galaksijama koje možete vidjeti za vedre noći.
Vi imate u sebi istu snagu da zračite ljubav i svjetlo i trebali biste
sjajiti poput zvijezde, od trenutka kad se probudite ujutro pa do
trenutka kad idete spavati.

* Živite dan po dan i obavljajte posao po posao. A zatim produžite
prema onome što dolazi poslije. To ima smisla. Ne pokušavajte
živjeti u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sve u isti čas. Uspješan
je čovjek koji se naučio živjeti samo u sadašnjosti, ali se uvijek
kreće prema onome što dolazi poslije. (Norman V. Peale)

* Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri
govori prije nego što nešto sazna, odgovara prije negoli nešto
shvati, odluči prije negoli nešto provjeri, kudi prije nego se u nešto
uvjeri. (Arapska poslovica)

* Trebamo pokušati točno reći ono što govorimo, ne očekujući da naši
prijatelji pogađaju značenje naših riječi. Umjesto čitanja misli svojih
prijatelja, trebamo provjeriti jesmo li ih pravilno shvatili.

* Biti zaljubljen ne znači nužno i voljeti. Biti zaljubljen je
određeno stanje; voljeti je čin. Stanje podnosimo, za čin
se odlučujemo. (Denis de Rougemont)

* Da bismo nekoga dolično voljeli, treba ga tako voljeti kao da će
sutra umrijeti. (Arapska)

* Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom
karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom
umu i zdravom tijelu. (Artur Schopenhauer)

* Nije sreća u tome da se čini ono što se želi činiti, već u tome
da se voli ono što se mora činiti. (Sahtya Sai Baba)

* Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan
kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju
da treba voljeti. (F. La Rochefoucauld)

* Drži sreću kao pticu: što nježnije i lakše! Bude li se osjećala
slobodnom, ostat će ti rado u ruci. (Fridrich Hebbel)

* Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je
čudnije kako nam baš to malo nedostaje. (Ivo Andrić)

- 14:06 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #

srijeda, 01.11.2006.

Noć vještica...

MySpace Layouts

MySpace Layouts


Noć vještica, poznatija kao Halloween, obilježava se 31. listopada.
Noć 31. listopada zapravo predstavlja keltski blagdan "Samhain" kojim vještice slave svoja božanstva, božicu u vidu starice i boga u vidu rogatog gospodara smrti. One vjeruju da je te noći veo koji razdvaja svijet mrtvih od svijeta živih najtanji. Tako je noć uoči blagdana "Sviju svetih" postala "Noć vještica", dakako, komercijalizirana.
Halloween ili Noć vještica blagdan je koji se slavi u Americi, a koji se zbog simpatične ikonografije sve više prihvaća i kod nas. Glavni simbol Noći vještica su bundeve, te sve što može uplašiti (kape vještica, metle, pauci, duhovi…).
image hosting file

image hosting file

Myspace

Myspace

blog layouts

blog layouts


Proslava Halloween-a ima dvojaki izvor nastanka. Prvi je predkršćanski keltski blagdan povezan s proslavom keltske Nove godine. Drugi je izvor kršćanski blagdan Svih Svetih i Dušnog dana. Na britanskim otocima je blagdan Svih Svetih nazivan All Hallows, a predvečerje blagdana All Hallows Eve, odakle i (spajanjem i kraćenjem) i naziv Halloween.
Sama riječ, "Halloween," svoj izvor je našla u katoličkoj crkvi. Ona dolazi iz sažetka All Hallows Eve. 1. studeni "All Hollows Day" (ili "All Saints Day"), je katolički blagdan u čast Svih Svetih. Ipak, u 5. stoljeću prije nove ere, u Keltskoj Irskoj, ljeto službeno završava 31. listopada praznikom Samhain (sow-en) - Keltskom Novom godinom.
Riječ Halloween ima svoje korijene u Katoličkoj crkvi iz naziva blagdana–Svi Sveti-All Hallows Eve-01.Studenoga, ali običaj potječe iz poganskih vjerovanja.
Jedna stara irska priča govori, da na taj dan duhovi onih koji su umrli protekle godine, traže duhove onih koje će prokleti i opsjedati sljedeće godine.
Živući koji nisu željeli biti opsjednuti, su u noći 31. Listopada, gasili vatre u svojim domovima, kako bi ih učinili hladnim i nepoželjnim. Tada bi se oblačili u svakojake kostime i bučno paradirali po susjedstvu, kako bi bili što destruktivniji, ne bi li tako uplašili duhove koji su tražili tijela za opsjedanje.
Rimljani su prihvatili ovaj keltski običaj kao svoj vlastiti i s vremenom ga ritualizirali, tako da je presvlačenje u kostim vještice, goblina, duhova, i sl. dobilo svoju svjetsku ulogu.
U prvom stoljeću ove ere, Samhain je pretvoren u veličanje za neke od ostalih rimskih običaja koja su se održavala u listopadu, kao njihov dan u čast Pomone, rimske božice voća i drva.
Običaj "trick-or-treat" također potječe od Kelta iz 9. stoljeća.
Na Dan Svih svetih, siromasi su išli od kuće do kuće moleći za "duhovne kolače", izrađene od četvrtastih kruščića. Što je više kruščića dobio, prosjak bi molitvom zagovarao put u raj mrtvoj rodbini darodavca.
Jedna legenda iz keltskog folklora govori i o običaju "Jack-o-lantern" a koja ukazuje na nastanak bundeve kao simbola ove noći.
Čovjek zvan Jack, bio je notorni pijanac i varalica, pobjegao je pred Vragom popevši se na drvo. U krošnji je napravio križ i zarobio njime Vraga koji se popeo za njim. Tada je Jack načinio dogovor sa Vragom obećavajući mu oslobođenje ako ga više ne bude iskušavao.
Kada je umro, Jack nije otišao u raj zbog svog pakta sa Vragom, ali nije dobio ulaznicu ni za pakao, jer je prevario Vraga.
Zbog toga mu je Vrag dao malu žar da mu osvijetli put u vječnom mraku. Žeravicu je stavio u izdubljenu bijelu repu kako bi je sačuvao što duže.
Tako je nastala Jackova lanterna .
Kad su imigranti došli Američanima, otkrili su da obična bundeva puno bolje uspijeva nego bijela repa.
Tako je "Jack-O-Lantern" u Americi postala "hollowed-out pumpkin".
Rimljani su prihvatili ovaj keltski običaj kao svoj vlastiti. U prvom stoljeću ove ere, Samhain je pretvoren u veličanje za neke od ostalih rimskih običaja koja su se održavala u listopadu, kao njihov dan u čast Pomone, rimske božice voća i drva.
Običaj Noći vještica je doveden u Ameriku 1840-ih sa irskim useljenicima koji su iz svoje zemlje bježali radi nestašice krumpira.
Ljepota osvijetljene noći običajima pomalo nalikuje našim Pokladama, odnosno Fašniku (zbog maskiranja, obilaska kuća, darivanja novčićima i slatkišima) te prosinačkom Nikolinju, kada umjesto vještica i duhova djecu plaši strašni Krampus s lancima i šibama. Zanimljivo je da se u našim kontinentalnim krajevima Krampusa darivalo narezanom repom, a da su se o Svim svetima u Dalmaciji pripremali fini bademovi kolačići-bombončići - bobići ili fave dei santi, odnosno fave dei morti (glas mrtvih ili bajke mrtvih).
Današnji Halloween šaljiv je i radostan običaj bez onostranih značenja, a sve naglašenije potrošački. Kupuju se maske i osobito mnoštvo predmeta u obliku bundeva. Kako je baš jesen uistinu njihovo doba, omiljen je i stol s raznovrsnim jelima od tikava.
Iako su mnogi prihvatili kultnu zabavu Halloween kao svoj omiljeni praznik, sama Noć vještica nije izrasla iz vještičarenja, a prokletstvo nije čar te noći.
Kako bi sve bilo u stilu Noći vještica, najbolje će biti da prostor prigodno ukrasite u stilu vještičjeg bala.
Friendster images

Friendster images

MySpace

MySpace

- 14:04 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve što mi padne na pamet....
Sretne misli...
Tužne trenutke...
Ma sve....Free Counters
Get a Free Counters

myspace layout

myspace layoutMyspace

Myspaceblog

blogLinkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Posjećujem i njih...

Koke
Kandelaberi
Patrischa
Audry
dying_alone
Koprivničke Skitnice
tamburasi
pupsi
kika
suza u oku

All my life

I will never find another luva sweeta than you,
Sweeta than you
And I will never find anutha luva more precious than you
More precious than you
Girl you are
Close to me you're like my mother
Close to me you're like my father
Close to me you're like my sister
Close to me you're like my brutha
You are the only one my everything and for you this song I sing

And all my life
I've prayed for someone like you
And I thank God that I, that I finally found you
All my life
I've prayed for someone like you
And I hope that you feel the same way too
Yes, I pray that you do love me too

I said you're all that I'm thinkin' of.....baby

Said, I promise to never fall in love with a stranger
You're all I'm thinkin' of, I praise the Lord above
For sending me your love, I cherish every hug
I really love you

And all my life, baby, baby, I've prayed for someone like you,
And I thank God that I, that I finally found you, baby
All my life I've prayed for someone like you
And I hope that you feel the same way too
Yes, I pray that you do love me

You're all that I ever known
When you smile, on my face, all I see is a glow
You turned my life around
You picked me up when I was down
You're all that I ever known
When you smile on your face all I see is a glow
You picked me up when I was down
You're all that I ever known
When you smile on your face all I see is a glow
You picked me up when I was down
And I hope that you feel the same way too
Yes I pray that you do love me too

All my life
I've prayed for someone like you
And I thank God that I, that I finally found you
All my life I've prayed for someone like you
Yes, I pray that you do love me too
All my life I've prayed for someone like you
And I thank God that I, that I finally found you
All my life I've prayed for someone like you
Yes, I pray that you do love me too

Always

This romeo is bleeding
But you can´t see his blood
It´s nothing but some feelings
That this old dog kicked up
It´s been raining since you left me
Now I´m drowning in the flood
You see I´ve always been a fighter
But without you I give up
Now I can´t sing a love song
Like the way it´s meant to be
Well,I guess I´m not that good anymore
But baby that´s just me

And I will love you,baby-always
And I´ll be there forever and a day-always
I´ll be there till the stars don´t shine
Till the heavens burst and
The words don´t rhyme
And I know when I die,you´ll be on my mind
And I´ll love you-always


Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh,some that made us cry
One that made you have to say goodbye
What I´d give to run my fingers through your hair
To touch your lips,to hold you near
When you say your prayers try to understand
I´ve made mistakes,I´m just a men
When he holds you close,when he pulls you near
When he says the words you´ve been needing to hear
I´ll wish I was him cause those words are mine
To say to you till the end of time

Yeah,I will love you baby-always
And I´ll be there forever and a day-always

If you told me to cry for you,I could
If you told me to die for you,I would
Take a look at my face
There´s no price I won´t pay
To say these words to you...

Well,there ain´t no luck
In these loaded dice
But baby if you give me just one more try
We can pack up our old dreams
And our old lives
We´ll find a place where the sun still shines

And I will love you,baby-always
And I´ll be there forever and a day-always
I´ll be there till the stars don´t shine
Till the heavens burst and
The words don´t rhyme
And I know when I die,you´ll be on my mind
And I´ll love you-always


Volio bih da si tu

Volio bih da si tu,ove noći kako trebaš mi
Kao more mornaru,
Nemam s kim nadu dijeliti
Dijeliti i sačuvati...
Volio bih da si tu noćni program je na radiu
Sviraju neku dragu muziku
Moje misli tebi putuju,
Putuju,da te pronađu...

Noćas zvijezde padat će
Jedna od njih naša je
Jedna nosi utjehu,k´o u snu
Volio bih da si tu


Volio bih da si tu,ove noći da pričaš mi
Slavili bi do zore
Svu bi nježnost svijeta popili,
Popili,pa se ljubili...

Znaj da bit ću tu

Možda nisam znao
Uvijek istom mjerom vratiti
Zato otvaram ti srce,kao pismo
Neću ništa skrivati
Pročitaj me do zadnje strane ti
I znat ćeš da si najbolje do sad
Što su prsti dotakli
Ti si kao zrno soli
Tvoja ljubav nježno boli
Nađi sreću u mom oku
Kao more duboku

I znaj da bit ću tu
I kad navrati nam tuga
Ti u meni nađi snagu
Prijatelja vjernog druga
I znaj da bit ću tu
Da ti dobro dobrim vratim
I na vrhu i na dnu
Da osmijehom te pratim


Možda nisam znao
Uvijek prave riječi birati
Ali ni za što na svijetu
Tebe ne bih,ne bih htio mijenjati
Ti si kao zrno soli
Tvoja ljubav nježno boli
Nađi sreću u mok oku
Kao more duboku


Tvoji koraci

Još jedno veče teče uzalud
Osluškujem dali ćeš doći
Oko mene tihi grad
Mirno je,gluho doba noći
Osluškujem

Nitko da glavu digne
Spavaju,kako to neobično zvuči
Sjene sjeku ulice
U moje snove ne može se ući
Odjekuju koraci
Lagano kroz noć,lagano

Samo tvoji koraci kao zlatni udarci
Pomozi mi da se probudim
Ja sam negdje daleko,ja letim visoko


Dok uvlačim zadnji dim
Uz tebe sam naučio da letim
Sjene sjeku ulice,poljubi me
Pomozi mi da sletim
Odjekuju koraci
Lagano,kroz noć lagano

Moje pjesme stih

Ako odeš nema veze,
Znam još neke razloge
Da postojim i bez tebe
I da živim za sebe

Mene nisu nikad stigle
Kletve onih prijašnjih
Budi s njima,idi iti
Bit ćeš moje pjesme stih

Kada padam ja se dižem
Sve mi ide na ruku
Svakog čuva neka sila
A ja imam jabuku

Ako odeš bit će isto
Ko još broji poraze
Kad ljubavi stare odu
Neke nove dolaze* Upravo zato što je tako topao,osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu!!!

* Ostavi onome koji voli ono što voli,jer ako mu kažeš da ostavi ono što voli,on će i dalje voljeti ono što
voli,a tebe će mrziti...

* Srce ima svoje pameti,koja ne poznaje pamet...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se