utorak, 25.08.2015.

Chemtrailsi i brain-wavesi u mojoj glavi...

Da, moram pozvati chemtrail-busters. I da, neki ton čujem već danima (ne glasove, nego ton). Mislim da je riječ o programiranju uma moždanim frekvencijama (tzv. brain-waves). Njušim urotu. Zapravo, više urota. Sve su one protiv mene, i to im je jedino zajedničko, ali je skroz totalno i ultra.

Dan je započeo loše jer je grmjelo i praskalo u blizini, pa sam se odalečila do kompa i odmah se zatrovala chemtrailsima jer je prvo na što sam u ranu zoru naletjela bila upravo inicijativa koja je u međuvremenu prerasla u novi medijski hit.

Budući da sam i ja čangrizava kad nakon buđenja grmljavinom ne mogu zaspati zbog brejn-vejvsa (trebam biti precizna i reći da sam zapravo u potrazi za frequency-bustersima), lijepo je kad ugaziš iz jednog u drugo govno. No, rekla sam im svoje. Uložila sam oštru protestnu notu. Da nisu vremena ovakva kakva jesu, odmahnula bih rukom i rekla - stari pajdaši imaju dress rehearsal za Martinje. No, zadnjih dana iz sjećanja mi navire upravo jedna zgoda povezana sa simbolikama koje se ne mogu otarasiti. Dječarac sa šajkačom trčkara kroz neki gradić, otprilike godinu dana prije balvan-revolucije. Jedna odmahnula rukom, pa to su djeca...

Naime, u tom proglasu bila je jedna zanimljiva uvaljotka, tipa, prvo su se svi bunili protiv kune kao naziva valute naše nove samostalne, pa će malo njurgati i onda se svi naviknuti na taj 'starohrvatski pozdrav'.

Moj jutarnji komentar je izgubljen u povijesti, ali baš me nešto karta krenula. Naime, pozvala sam ekipu, akademsku i crkvenu i vojnu, ono, vrti ti se u glavi od dr-mra, da, kad (ne ako, nego - kad) zagusti, lijepo oni prvi i njima najbliži late se oružja i zanemare svoja zanimanja, prizive savjesti, svoje godine i s tim povezane tegobe, i da je baš dobro da postoji taj Internet jer sad će se moći pretraživati tko je to pozivao i davao idejne prijedloge za krojenje zakona, a onda kad treba - magla: inozemstvo, tv-show, predavanja o povijesti, zemljopisu, geopolitici, tak', sve iz fotelje. Eh, nema više, tu je vječna baza interneta koja, tako se plaše danas djeca, sve bilježe, i to trajno.

Ima tamo na 'kamenjaru' (tako se zove taj portal, mislim ...) neko opet et(n)ičko povjerenstvo, pa nisam, jel', izrekla svoju misao do kraja, a to je da me ta sva ekipa jako podsjeća na čuvenu pajdašiju u tradicionalno muškom okružju na Martinje. Ako je netko čitao „Dobrog vojaka Švejka“ i gledao film, onda mogu samo natuknuti da doma imam zabilježenu autohtonu snimku s jedne takve autohtone ceremonije s hrpom pijanih feldmaršala, a razlikuju se samo u pozama. Kako ceremonija odmiče, tako se dobra, stara tradicionalna podravska kajkavština pretvara u - jezik Mordora, u kojem se svak natječe sa svojim duhovima.

Inače, pjevalo se na tim Martinjima svašta: od ustaških, hrvatskih, mađarskih, bosanskih, partizanskih, starogradskih, ilirskih budnica, 'Tamo daleko', repertoar za sva vremena. Na tim vrhunaravno pubertetskim tradicionalnim zabavama najviše bodova (i glasova) uvijek je odnosila ona koja je bila 'zabranjena' (ili barem 'sumnjiva'). Tako se npr. na Martinjima za sporno vrijeme od 1995. do 1991. godine, dakle, kad su drugi ubijali i bivali ubijeni, najblaže rečeno, neovisno o poziciji, mogla gdje-gdje čuti i 'Budi se istok i zapad'. Mislim, uz malo friziranja teksta, lako je zamislivo i sljedeće: 'naprijed uz zdruga je zdrug', što je, za očekivati je, vjerojatno i bio slučaj pred samonikli fajrunt takvih događanja junaka.

Glazbeni broj: Došel bu, došel Sveti Martin, on ga bu krstil, ja ga bum pil... (kajkavski uobičajeni futur drugi)
http://www.youtube.com/watch?v=Wl_i7wUpc3M

Kako se tradicija vrlo lako izgubi, vidi se na snimci na kojoj je Sv. Martin već došel...
http://www.youtube.com/watch?v=cC7F61fX-xk

Kao i obično, uvijek kad naumim napisati nešto mudro, zanimljivo i nadasve intimno, iskoči neki chemtrail iz paštete, tako da za taj brzi kraj:

Scientists on 3 continents now have evidence: Some chimps have entered the Stone Age.

http://www.upworthy.com/scientists-on-3-continents-now-have-evidence-some-chimps-have-entered-the-stone-age?c=ufb2

P.S. Nemojte mi sad da mi linkovlje ne radi. To ja konvergiram.

Oznake: konvergencija


- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.