________ SAMOBORSKI DUH _______

utorak, 21.04.2009.

- 21:43 - Piši pametno (1) - Ak ti se baš printa, klikni me - #

ponedjeljak, 20.04.2009.

Glazbeno-edukativni projekt 'Znanje je užitak' stiže i u Samobor

20090416_1604_sex_znanje.jpgU Samoboru će se tijekom ovog tjedna u sklopu projekta 'Dana planeta Zemlja' svakodnevno održati različita događanja, uključujući i edukativno predavanje Znanje je užitak! Sex & znanje & rock'n'roll.

Tako će se u petak 24. travnja u samoborskoj Gradskoj knjižnici, s početkom u 18 sati, održati predavanje o spolno odgovornom ponašanju.

Nakon toga, u 20 sati će se na Trg Matice hrvatske održati koncert, kada će nastupiti sedam demo-rock sastava: Vrijeme batina, Legura, Anatomija, Incident, The Rock Flock, Angel of Fire i Stillborn.

www.muzika.hr

- 10:56 - Piši pametno (0) - Ak ti se baš printa, klikni me - #

srijeda, 15.04.2009.

U Samoboru voze monocikl, a uče i povijest žongliranja

Na Vugrinščaku počeo jednomjesečni tečaj cirkuskih vještina. Zainteresirani mogu svladati vožnju monocikla, izvođenje figura s čunjevima, »devil stickom« i »diabolom« ili žongliranje lopticama
Svi kreativci koji žele naučiti osnove cirkuskih vještina mogu se pridružiti mladim žonglerima Tomislavu Kozarčaninu i Petri Fabro koji su na Vugrinščaku počeli s jednomjesečnim tečajem, kojim žele svim zainteresiranima prenijeti znanje o svojim umijećima.
Tko želi svladati vožnju monocikla, izvođenje figura s čunjevima, »devil stickom« i »diabolom« ili žongliranje lopticama može se pridružiti tečaju koji će se održavati jednom tjedno. U sklopu tečaja moći će se pogledati i edukativni filmski program koji uključuje gledanje filmova o žonglerskim velikanima 20. stoljeća - Francisu Brunnu, Enricu Rastelliju i Ernestu Montegi. »Željeli smo u Samoboru organizirati tečaj kojim bi sve zainteresirane potaknuli na neobavezno žonglersko stvaranje«, rekao je Tomislav Kozarčanin i pojasnio kako je sličan tečaj prošle godine organizirao u Zagrebu i da je za njim pokazan priličan interes.
Tomislav vodi i edukativni program u osnovnoj školi u Prečkom za djecu s organskim poremećajem u ponašanju, kojima žongliranje pomaže u razvoju i usmjeravanju pažnje, s čime inače imaju velikih problema.
Na velikoj livadi uz otvorene bazene na Vugrinščaku zatekli smo desetak okupljenih mladića i djevojaka kako promatraju vještine kojima su ih podučavali organizatori tečaja. Vidjevši plakate Lucija i Ana došle su čak iz Zagreba da bi naučile vožnju na monociklu i žongliranje čunjevima.
»Pohađale smo prošle godinu tečaj žongliranja na Bundeku i od tada smo vježbale pa smo došle pokazati što smo naučile, ali i svladati nova znanja«, rekla je Lucija dok se pokušavala popeti na monocikl oslanjajući se na prijateljičino rame.
Nakon nekoliko pokušaja uspjela je nakratko uhvatiti ravnotežu da bi već sljedeći tren bila ponovo na zemlji. »Teško je«, rekla je s osmijehom i vidnim uzbuđenjem te nastavila s vježbom neophodnom da se savlada žonglersko umijeće.
Više o održavanju tečaja može se saznati na internetskim stranicama www.tontorino.comvjesnik

- 12:53 - Piši pametno (2) - Ak ti se baš printa, klikni me - #

nedjelja, 12.04.2009.

Svim blogerima želim sretan USKRS!!!

A da vam Uskršnji blagdani ne bi prošli u ''beskrajnim šetnjama'' predivno uređenom šetnjicom, ispijanjem kavica na Samoborskom trgu, ili nečim sličnim, od sada se mogu unajmiti bicikli u samom centru. Naime, lokalni trgovac i serviser bicikala ''Milamari'', omogućio je vikendom najam bicikala. Cijene su za 1 h 25 kn, a za cijeli dan 80 kn. Radno vrijeme je od 10-20 h.Samobor i okolica pružaju mogućnost bicikliranja satima, kako za rekreativce, tako i za profi bicikliste.
Za rekreativce osobno preporučam vožnju od centra grada uz potok Gradnu prema Savi. Predivne livade, ravnica, srne, fazani...- 16:48 - Piši pametno (2) - Ak ti se baš printa, klikni me - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se