Sakica

četvrtak, 29.03.2007.

YES!

Naučila nešto novo, pa samo isprobavam!zujo


- 14:30 - Komentari (52) - Isprintaj - #

srijeda, 28.03.2007.

Zahvala na zaigranosti

Ah, lijepo li je ljenčariti i odmarati se, stajati sa strane, ne brinuti se previše, pustiti tri gospođice da odrade svoje kako znaju i umiju. S obzirom da se one svojski trude da sve bude kako treba, a u principu im nikad nisam stigla zahvaliti što se trude umjesto mene, pa evo jedne nazovi zahvale u obliku njihovog spominjanja i, nadam se, ne predugog i predosadnog opisa.
Dakle, sve tri su fizički nevjerojatno slične, ipak njihova karakterizacija, stavovi, razmišljanja, porivi, tlelesni pokreti, temperament, jako se razlikuju.
Gospođica Ljutka nam je prva na popisu (oslovljavat ću ih pridjevnim imenima). Ona je jedna raščupana, namrgođena djeva sklona svadljivim reakcijama na ljudsku nepravdu i glupost, lajava je idealistkinja koja žustro, kao što samo ona zna, ulijeće u svaki verbalni izazov sa svrhom raskrinkavanja svake nepravde i urote, braniteljica je potlačenih i ugnjetavanih, mada i sama u svojoj sirovosti zna biti prava zločka prema ljudima koji sebe iz nikakvog razloga smatraju superiornijima od drugih (jer od nje nema superiornije, pravednije i pametnije osobe). Njezine riječi su prava oštrica mača i bolje ju je ne izazivati. Čak i mene, koja o njoj zna najviše, iznenadi katkad i zapanji svojim reakcijama. Srećom, Ljutka mora puno spavati, jer troši puno energije, ali thanks na njezinom oličenju, jer bez tolike odvažnosti i pravednosti svijet se ne bi mogao izboriti za išta za što se treba izboriti.
Druga je gospođica Naivka. Mirna je, povučena i sramežljiva. Ona voooli cvjetne i pastelne motive. Često gladi i uvrče svoju svilenu kosicu, nekad ne zna što bi s rukama, kao da joj smetaju, ali, zapravo, želi prikriti svoje tijelo kao da joj je neugodno što je ono fizičko, uvrće prstiće čudno na rukama.
Smetaju je proste riječi i pokreti. Crveni se u svojoj sramežljivosti pred svakim komadom koji joj zapne za oko, a u svojoj naivnosti i nepoznavanju muških gadnih poticaja, svaki, malo uglađeniji, joj se svidi. Opsjednuta je time da li izgleda uredno, da li miriše dobro, a ne prenapadno, da li hoda ne preizazovno...Vidi neke stvari unaprijed, ponekad ih bojažljivo i kaže i, uglavnom, bude ismijana, jer ostali još nisu došli do toga.Ima milijun strahova: boji se usamljenosti, boji se da je netko ne otme, boje se podzemnih garaža, katamarana, vožnje liftom iznad četvrtog kata, boji se da ne dobije rak, da ne postane invalid, da ne prdne u društvu...Sa suzicama u očima je na - dobar dan! Zahvaljujemo na njezinom oličenju dobrodušnosti i romantičnosti, bez nje ne bismo znali nit vjerovali u pravu ljubav i ljudsku dobrotu.
Zadnja na redu nam je gospođica Luckasta. Ova kokica uvijek dobro izgleda, prpošna je, nasmijana, brbljiva, nikad plačljiva, nikad ljuta, nikad sramežljiva...Britak joj je jezik, ali i pametan i lukav humor, simpatičan pristup i ljudi opraštaju svako bockanje i zadirkivanje kojima zabavlja sebe i druge. Spretnost joj je zlatna osobina, jako je radoznala i naporna katkad, sve dobro shvaća, a ako ne - odmahne rukom, jer to zasigurno nije ni važno. Njezino prisustvo djeluje oćaravajuće na druge, nitko joj ne može odoljeti, ima horde poklonika, što muških, što ženskih, muških naročito. Poigrava se njima i mrcvari ih, osjećaju se pijano sretni i prepušteni blaženstvu njezinog magičnog toucha. Svi bi htjeli biti na njezinom mjestu, u njezinoj koži, uživati u njezinoj razigranosti, neopterečenosti, neuhvatljivosti i površnosti. Zahvaljujemo na oličenju ove miss, na tom nevjerojatnom spoju šarma,zavodljivosti i dječje razuzdanosti, jer bez nje - ništa nebi imalo smisla.
Eto ih. Nadam se da se neće previše zaigrati ili, ne daj Bože, u svojoj različitosti - posvađati.
Sad još - kad biste pogodili koja od njih me natjerala da ovo napišem?

- 08:15 - Komentari (23) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.03.2007.

Šparoga mac+jaja=FRITAJA

Evo malko sličica sa weekend branja šparoga i pripravljanja fritaje (za one koji ne znaju što je to, formula je u naslovu), a bilo je tu i ježeva (bljak), vina,...neki su jeli i pancetu...




























kliknjamiBabe...
rolleyes














naughtyklik na zadnjunaughty

Slike su malo pobacane zbrda-dola, ali oprostit ćete mi umjetničku slobodu. Nadam se da primjećujete kako smo ljubitelji crvene boje (volimo se u prirodi isticati bojom koje najmanje ima). Tu su, naravno, Sakica, ali i Silver...A koja je koja?

- 11:32 - Komentari (32) - Isprintaj - #

srijeda, 14.03.2007.

Blješčić podsvijesti

Pred nekoliko noći imala sam totalno čudan i rekla bih (danas) smiješan san.
Sanjala sam svoje vjenčanje (koje uopće nije izgledalo poput vjenčanja, ali ja sam u snu znala da je to taj čin). Još gore od svega - udala sam se za dečka jedne blogerice (bolje da ne spominjem detalje, ali toj blogerici u javi nisam nikad ništa komentirala). Frajer je, uglavnom, star i emocionalno sam indiferentna prema njemu, čak sam i relativno mirna kad me podigne na ramena (a ja nevjerovatno podsjećam na krasoticu Elizabeth Hurley u vjenčanici) te me nosi prema bajkovito zelenom jezercetu. Sve je to simpatično i razigrano dok ne shvatim da me ima namjeru bacit u to bajno jezerce, a ono je puno žaba, zmija, čudnovatih vodozemaca i ...riba, valjda. Tu završava. Hm, da još spomenem da taj frajer , moj muž, u snu ima crno bijelu kariranu košulju koja uopće ne priliči vjenčanju.
OK. Mislim da si je moja podsvijest dala malko oduška i optužila za sav tok mojeg života mog pravog, glavom i bradom, bivšeg muža, tj. to nesretno i nepotrebno vjenčanje i smiješan, ponižavajući trogodišnji brak kojeg smo imali, gdje sam pod njegovim izljevima bijesa i šaka postala jadna, mala, glupa, ponižena, plačljiva tuka (neurotična sam bila i prije, pa ne treba to ni spominjati) apsolutno osuđena na propast. Bez brige, izvukla sam se, barem ja tako mislim.
Al' dobro. To je prošlo. Noćnih mora više nema. Ovaj san je ,valjda, sitan blješčić moje podsvijesti i oslobađanja od tog gadnog i mračnog perioda kojeg sam preživjela.
Međutim, san mi je obilježio protekle dane ponovno javljenom željom za bijegom i općenito nekim unutarnjim nezadovoljstvom vlastitim stavovima i postupcima koji su posljedica toga.
Dobro je da sam konačno postala svjesna svega: em sam hladna, em sam bešćutna (ima neke fine razlike), em se ne znam prepustiti iskrenom prijateljstvu s muškarcem u kojeg sam zaljubljena (kad to jesam), najrađe bih pobjegla kad osjećam da treba doći to toga, ali ne pobjegnem već ga nesvjesno izmaltretiram do kraja, em je taj dobri i fini primjerak muškog roda kriv za sve nedaće koje me muče i 'mora platiti'. Eto, priznajem i ispričavam se onima koji su morali pretrpjeti moju bahatost i nespremnost za normalnu vezu. Al ' dobro. Svi smo nešto naučili, valjda ima nade čim priznajem gdje je početak tog i ikakvog problema vezanog uz moje, njihove i zajedničke emocionalne potrebe.

- 08:59 - Komentari (38) - Isprintaj - #

srijeda, 07.03.2007.

Slika

Neki su plakali da nema slike. Evo metnula sam jednu razigranu (sebe, naravno), pa možete je i komentirat, ako vas je volja...naughty

- 15:58 - Komentari (25) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.03.2007.

Dodir

cerekA sada jedan sasvim kratki post.
Taj netko mi je prišao da me pozdravi, jer se poznajemo, nasmiješio se bez riječi, htio me povući za uho kao što se to radi maloj djeci kad su zločesta (jer misli da sam "zločesta", jer ja želim da misli da sam "zločesta"), ali me samo jedva dodirnuo, nježno i nestao, ja sam se zacrvenila u mraku, a on je izgledao kao da je zabezeknuo sam sebe...Što sad?
Maštala sam cijeli weekend i htjela zadržat taj osjećaj da ne zaboravim, al sad sam skoro postala proždrljiva zvijer. Želim još. Joj, recite mi što to znači. Ne mogu sama zaključit.

- 15:16 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 02.03.2007.

Šašavi mali dan

Ništa prepametno ne bih imala za reći, ali ću samo spomenuti pojedine crtice jučerašnjeg dana.
Najdosadnijiblog sigurno zna da zna oduševiti.wave
Na tarotu sam otkrila da sam u prošlom životu bila engleska učiteljica (ne sjećam se god.) koja je nesebično i sa žarom pružala znanje svojim učenicima, nikad se nije udavala nit imala djece. Aha!Otud moja faca prepotentne i samouvjerene učiteljice (ovo nisu moje riječi), otud potreba za bebom u ranoj mladosti, otud potreba da savjetujem sve i svakoga (pukla bih da ne kažem), otud strah i opčinjenost muškim svijetom.Nije da ja u to sve vjerujem, ali tko sam ja da sudim, ako se nisam uvjerila da nije tako.
Onda sam na putu kući skužila da zaista ovaj put stiže proljeće, ovdje narcis, ondje zumbul, svi vrtovi puni mirišljavog, podatnog cvijeća, a meni neugodno nagnut se preko ograde i mirisat, mirisat. Al dobro, bit će to proljeće moje, kao nitko do sada lutat ću livadama, brat listiće maslačka za salatu, pa šparogice, pa posjetit one famozne ljuljačke u Fužinama i sve će bit zeleno oko mene, u meni, za mene,..to zbilja veseli (radit tako velike planove za godišnje doba). Možda se i zaljubim, kažem možda, već mi je i vrijeme, ali sumnjam da će tada svijet postati bolji, a stvari lakše.
Shodno tome, htjela sam si kupiti gaćice na cvjetiće, ali kao da toga ima kad ja poželim. Našla sam neke na sivo cvijeće (??).Pa, nisam na sprovodu , što je tim dizajnerima?!Nisam obavila željenu kupovinu, ali sam podlegla majici s natpisom:Anything boys can do, girls can do better. Ne znam kako ću opravdati taj natpis, zapravo sam majicu kupila zbog boje. Ljubičaste.Još jedna prednost malih cicica: natpis se dobro vidi. Podsjetilo me na jednu od izjava moje sestre:kad imaš male cice, možeš spavat na trbuhu.
Da ne biste bili razočarani što ne spomenuh muškarce još, evo nešto slatko.
Neki moji susjedi adaptiraju stan. Jučer su iz tog stana četvorica sredovječnih muškaraca iznjela metalnu kadu, što je samo po sebi smiješno za vidjet, pa mi je izmamilo osmjeh, a pukla sam od smijeha kad mi je jedan od njih ponudio prijevoz u toj kadi. Eto, nasmijali ste me. Takav je bio dan.
Danas idem Tomiju na ročkas, kupila sam mu 10 cm dugačku ovčicu koja ima majmunoliki izraz lica, zalijepit ću je za bocu vina il sl.
Za kraj imam par molbi koje se sigurno neće ostvariti:
Starci koji se vole vozikat autobusom, molim vas, perite se češće.
Posesivni muškarci,ne ubijajte svoje žene koje vas žele ostaviti, jer ste nesnosni, molim vas (molba motivirana Istragom).
Muškarci, molim vas, prestanite se bojat žena za koje mislite da su samouvjerene.
Ljudi, idite u prirodu, penjite se na brda, gacajte po potoku, učlanite se u free climbing ili planinarska društva, please, jer to liječi od depresije i socijalizira.
Sigurno i vi imate kakve molbe, pa spomenite ih slobodno u svojim komentarima.


- 08:54 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (7)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (8)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga






  • OBAVEZAN DOLAZAK!



    Saki u ribičiji (ma, je l' se to meni brci naziru??!)

    ludBok! U ovom blogu se, uglavnom, piše o meni. Imala sam kao dijete kronični nedostatak pažnje, pa si lijepo sad to sve nadoknađujem, između ostalog i ovim svojim blogekom, ali i ostale teme će bit, kad tad, spomenute:muzika, izlasci, putovanja, art, malko filozofiranja...ma, sve ćemo dotaknuti-, naročito - muškarce... sramežljivi slobodno na :
    sakira@net.hr

    A evo još jedan: amorositta@gmail.com






    Google

















    Get your own Chat Box! Go Large!


    Sakica, pripadnica fem-fem gerile...

    image hosted by ImageVenue.com

Linkovi

Misao

  • thumbup Zabrljaj život!Bar ćeš znati da si živ."


    Koja glupa slika!


    A vid' mace! Napila se...

Pročitati, pogledati, poslušati