Šahovski klub Lovac - Pazin

Linkovi
SPONZORI

HOTEL LOVAC
HOTEL LOVAC PAZIN

GRAD PAZIN
GRB PAZINA

PIZZERIA "ROTONDA"-LINDAR
CAFFE BAR-PIZZERIA ROTONDA Lindar 052/640-062


OSTALI LINKOVI
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis




I play chess at Chess.com!





ŠAHOVSKI KLUB LOVAC
STARI TRG 6,kod Općinskog suda
PAZIN 52000

ŠKOLA ŠAHA:
PETKOM 12-12,45 (samo kada je i škola)
RADNO VRIJEME KLUBA:
PONEDIJELJAK 18-22
SRIJEDA 18-22
PETAK 18-22


Za dodatne informacije obratite se preko e-maila !!!

e-mail:Šahovski klub Lovac


Web administrator-ROLLYWeb administratora

ON LINE

web counter

BROJ POSJETITELJA

free counter


zyban 150mg
world map hits counter
map tracker

free counters






VIDEO PAZIN

ŠK"LOVAC"-Kadeti 2009.







Šahovski klub Lovac - Pazin

28.03.2010., nedjelja

PAZINJANI IZNENADILI FAVORIZIRANU "BATANU" IZ ROVINJA

Ovog vikenda započelo je šahovsko natijecanje u drugoj,trećoj i četvrtoj ligi-zapad.U hotelu "Pula" snage su odmijeravali drugoligaši i trećeligaši,dok su u Novom Vinodolskom natijecali ekipe iz Četvrte lige.
Šahovski klub "LOVAC" iz Pazina koji se natiječe u četvrtoj ligi zapad odigrao je prvo kolo sa momčadi Vodnjana u hotelu "Lovac" u Pazinu.Susret između pazinjana i vodnjanaca počeo je veoma dobro za ekipu "Lovca".Prvi je završio partiju Sadiković koji je na petoj ploči remizirao ubrzo zatim prvu pobijedu u novoj sezoni donio je upravo novi član ŠK "Lovca" Mario Pavković na prvoj ploči,zatim je Prpić u dobivenoj središnjici ipak samo remizirao tako da je rezultat nakon tri odigrane partije bio 2:1 za Pazin.Na ostalim pločama smo jako dobro stajali Mrkaljević je imao remi poziciju,Udovičić kvalitetu i Rafaelić odličnu poziciju,svi pa čak i gledatelji očekivali su pobijedu Pazinjana protiv glavnog konkurenta za ulazak u viši rang no došlo je do neočekivanog preobrata i u sve tri preostale ploče prokockali dragocijene bodove,tako da je ukupni rezultat glasio 4:2 za Vodnjance.
Drugo i treće kolo Pazinci su otputovali u Novi Vinodolski popraviti dojam koji su izgubili u prvom kolu.Drugo kolo sastali smo se sa ekipom Rovinja,mi kao favoriti u ovom susretu uspiješno smo odradili i pobijedili sa 5:1 pobijedu jedino nije ostvario Sadiković.Ovo je donekle popravilo dojam i vratilo nam samopouzdanje za predstojeće kolo.
Derbi prvenstva odigravao se u trećem kolu između favorizirane ekipe "Batana" iz Rovinja za koju nastupa Fida majstor iz Italije Cherin Diego i ŠK"Lovac" iz Pazina.Svi su očekivali još jednu sigurnu pobijedu ekipe"Batana" pa čak i oni sami no to im zadovoljstvo Pazinjani nisu priuštili.Pazinjani veoma motivirani protiv najačeg protivnika u ligi odigrali su odlične partije i pobijedili u neizvijesnoj završnici sa 3.5:2.5 i priredili veliko iznenađenje prvenstva.Uz ovu pobijedu Pazinjani su već sada sa jednom nogom u trećoj ligi,jer ekipa Vodnjana izgubila je u trećem kolu a još ih očekuje susret sa Batanom u kojem će se vijerovatno odlučivati o drugom putniku za treću ligu.

- 23:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2010., utorak

KUP ISTRE U PAZINU 10.i 11. 04.2010.

Kup Istre igra se u hotelu "Lovac" u subotu i nedijelju sa početkom u 10 sati i igrat će se švicarac od 5 kola,igrači će imati svaki 60 minuta bez dodatka vremena za odigrani potez dok se zadnijh pet minuta ne pišu potezi.
I ove godine kao i prošle Pazin je izabran za domćina održavanja šahovske manifestacije KUPA ISTRE 2010.
Zbog dobre organizacije i samog klimatiziranog prostora u hotelu "Lovac"Pazin će i ove godine ugostiti sve najbolje šahiste Istre na čelu sa Velemajstorom Ferčec Nenadom.
Osim njega treba spomenuti i IM Žufic Miroslav, FM Dimitrijevic Darko,Valkovic Kristian i Rafaelić Denisa koji su prije par dana nastupali na 11.Europskom prvenstvu u Rijeci koje se je održavalo o novo sagrađenoj dvorani na Zametu.
Ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u šah pa i one druge koji su voljni pogledati šahovske majstore neka dođu u subotu i nedijelju u Pazin.

Subota, 10.04.2010.:

I. kolo - početak u 10:00 sati

II. kolo - početak u 12:15 sati

III. kolo - početak u 16:30 sati

Nedjelja, 11.04.2010.:

IV. kolo - početak u 10:00 sati

V. kolo - početak u 12:15 sati

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2010., subota

MARIO PAVKOVIĆ novi član ŠK"LOVAC" osvojio vikend turnir u VODNJANU

ODIGRAN TRECI VIKEND TURNIR
ŠK "VODNJAN"


Mario Pavković

VODNJAN - Odigran je treći vodnjanski vikend turnir na kojem je nastupilo petnaest igraca. U vrlo tijesnom finišu zahvaljujuci boljim dodatnim kriterijima prvo mjesto osvojio je MK Mario Pavković iz Pazina sa 4 boda koliko su imali i Milan Marčeta, Andrej Pačić i Kristian Valković.
Konačni poredak: Pavković, Marčeta, Pačić, Valković 4, Mrdjen, Račić, Banković 3, Udovičić 2.5, Vuković, Volejnik, Ferlin, Ravnjak, Nadenić 2, Modrušan 1.5, Hatemić 1 bod.

MK Mario Pavković rođeni Mostarac koji je donedavno igrao za ekpiu "Knina" koja je igrala u drugoj šahovskoj ligi ove godine potpisao je za naš klub čime smo dobili veliko pojačanje i ambicije da ove sezone uđemo u borbu za prva dva mijesta koja vode u treću ligu.

Tako su ovaj vikend Pavković i Udovičić odradili takozvani trening i upoznavanje suparnika prije slijedećeg vikenda s kime se sastaju već u prvom kolu 4.šahovske lige zapad.
Četvrta šahovska liga zapad počinje ovaj vikend 27.i 28.03.u Novom Vinodolskom prvo kolo pazince očekuje Vodnjan,u drugom ekipa Rovinja a u trećem kolu novoafirmirana ekipa iz Rovinja "Batana"koja je ujedno veliki favorit ovog prvenstva.


- 22:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.03.2010., nedjelja

Partije DENISA RAFAELIĆA na EUROPSKOM PRVENSTVU












PRVO KOLO-odlična partija protiv Gruzijca Sulashvili Malkhaz inače internacionalni majstor sa rejtingom od 2490 koji već ove godine hvata titulu velemajstora.Bio bi možda i remi da Rafaelić nije došao u teški cajnot i na kraju previdio piješaka dok je protivniku ostalo još 40 minuta.

DRUGO KOLO-sasvim solidno odigrano protiv Rusa Chudinovskikh Alexander M iz Moskve koji ima isto titulu internacionalnog majstora sa rejtingom od 2314 bodova.U ovoj partiji pružio veliki otpor do same završnice,u kojoj je ipak kvaliteta i iskustvo bila na strani Rusa.

TREĆE KOLO-napokon je došao i pravi evropljanin i to Nijemac Faika Michael sa rejtingom od 2114.U ovoj partiji Rafaelić se nadao boljem rezultatom iako je bio crni,u središnjici je previdio piješaka da bi potom imao potez za osvojit kvalitetu ali je pomiješao redoslijed poteza na poljima d4 i f5.....opet to vrijeme(cajnot)!!!!!!.Na kraju je dobio i mat,pošto je bio u transu tj.šoku kad je znao što je prepustio u tom meču.Nijemac je nakraju čestitao Rafaeliću na jako dobroj partiji te izjavio da se nije nadao takvom poklonu.

ČETVRTO KOLO- hrvatski derbi začelja Jokić Miljenko protiv Rafaelić Denisa koji opet ima crne figure.Hrvatski derbi pripao je malo iskusnijem Jokić Miljenku kojemu je ovo prvenstvo kao i kod Rafaelića bilo samo jedno dodatno iskustvo kojemu malo ljudi se može pohvalit da je učestvovalo na europskom prvenstvu.

PETO KOLO- još jedan hrvat po imenu Zrilić Božo bio je koban za našeg Rafaelića i pretrpio težak poraz na ovom prvenstvu.Ovu partiju valja čim prije zaboraviti jer je Rafaelić odigrao ispod svakog očekivanja.

ŠESTO KOLO-kako kaže poslovica tko čeka taj i dočeka.Tako je Rafaelić napokon dočekao i prvu pobijedu na europskom prvenstvu ali bez borbe jer mu je protivnik Dubrovic Romuald predao zbog bolesti.Nema veze pobijeda se bilježi na europskom prvenstvu pa makar i bez borbe.
Interviju sa Rafaelićem:
Prvenstvo je za sad obilježi Gruzijac Jobava. Igra dosta zanimljivo, dosta miksa, igra brzo i ako bude na visini u derbijima koji mu predstoje obolježit će prvenstvo. Ono ča ga karakterizira je šepurenje iznad svake mjere, bukvalno se diže na svaki odigrani potez čime prilično iritira protivnike, stalno gestikulira i ako se doda malo kreštavi glas, izgleda kao pravi paun.
Upravo danas san iskoristi slobodan dan za prije dogovoreni trening susret sa Rusom iz drogog kola. Zbog mojih loših igara više nisan dobi priliku za igrat s jačim. Tako da san ima izbor, odnosno poznanstvo samo sa Gruzijcen iz 1. kola i s njim. Gruzijac je ipak zbog prevelikega rejtinga nedostižna meta da bi se zaj…. samnom. Osim toga, Gruzijci su ipak malo posebniji po ponašanju. To je meni prvi dodir sa nekima takvima dalekima, uglavnom ono kako se reče, druže se uglavnom međusobno i gledaju svoja posla. (izgleda da je i dosta točna ona procjena o podjeli među hotelima između nijh i Rusa jer mi je i Juras reka da je to uglavnon tako, a i danas kasno na večer kada san hodi ća iz Adriatica ih se je u jednen dijelu hola skupila grupa na čelu sa Jobavon, naravno). Jobava ipak svojin ponašanjen odskače i od svojih. Na stock-partiju što je bio tu u Opatiji prije slobodnog dana tip je izvodi pravi šou i svjestan da je na prvenstvu u prvemu planu, bio je otvoren za svaki kontakt pa san i ja iskoristi priliku da ga pohvalim za zanimljivu igru i na moje pitanje da li se slaže da će pobijedit na prvenstvu tip je odgovori onako fišerovski – Of course, thank you! Ti govorim, tip je pravi šahovski Cristiano Ronaldo.
Ostali, Adams, Valejjo Pons, Almasi ne ističu se toliko i vjerojatno zasad igraju rutinerski. Hrvatski jaki igrači ne moru ništa, kako ki dođe među prve stolove, tako nakon poraza odmah ispadne i više se ne vrati (Šarić, Bosiočić). Od lokalnih domaćih za pohvalit je Miroslav Žufića koji je izgleda dvije-tri slabe pozicije preokrenuo i dobio. Svaka čast i Kristianu Valkoviću koji je u 5. kolu pobijedi grčkog Fida majstora Tassopoulos Marios od skoro 2300 rejting bodova. Najprije je grk odbi ponudu remija,u potpuno blokiranoj remi poziciji ša forsirat, doša u izgubljenu poziciju da bi onda i on sam nudi remi!
Da ne ide sve tako loše samo Rafaeliću, za spomenuti je nekega Ortegu, Talijana koji se je na otvaranju prvenstva, na prvom stolu proslavi remijem protiv Almasija da bi nakon toga toliko pa da je dva-tri kola igra samo 10-ak stolova daleko od Rafaelića.
Ono ča je zanimljivo za istaknuti da je dvorana jako velika i jako je velik broj stolova pa prođe minimalno 20-tak minuta za napravit krug i barem na brzinu nešto pogledat tako da mi naravno i to doprinosi cajtnotu. Ja recimo Zelčića san prvi put skuži tek u 3. – 4. kolu.

SEDMO KOLO-Protivnik našemu Rafaeliću bio je predsjednik i sponzor "Velebita" gosp.Gradišer Dragoljub koji je u ovoj partiji imao bijele figure.Šahovska partija je bila veoma izjednačena do zadnjih poteza u kojo smo očekivali i prvi remi Rafaelića na ovom prvenstvu ali nažalost izgleda da ćemo morat još malo pričekat,ipak pobijeda protivnika sa rejtingom od 1964 bodova pripala je u završnici predsjedniku "Velebita".
Ekskluzivni interviju sa Rafaelić Denisom:
Velika dvorana i mnoštvo igrača i stolova, već san reka vrlo lijepo za vidit, ali u slučaju dolaska Karpova veliki peh. Kako mi je poslije rečeno tip je napravi krug po cijeloj dvorani, a prolazio je između stolova baš na strani di sam ja igra i ja sam ga riva skužit sa distance tek par metri prije nego je ša ća iz dvorane. Da peh bude veći, to je bi glavni izlaz di je nama igračima zabranjeno za vrijeme igre napuštat dvoranu nego imamo pravo samo na jedan sporedni, samo za WC. To je bilo uvedeno par kola prije jer su se neki igrači žalili zbog mogućnosti «tehničke» podrške. A ja san već dobi opomenu od suca zaduženog za moj rajon jer sam bi ša van neoprezno na taj krivi izlaz. Tako da more se reć da je Karpov u odnosu na Rafaelića ima pol kruga prednosti kao u formuli koju je zadrža do kraja.
Od ekskluzive more se reć da je bila prva kontumacija na prvenstvu zbog mobitela i to u isten redu di san ja igra. Nekemu Čehu je zazvoni mobitel i tip je brže bolje potrča na izlaz iz dvorane. To je vjerojatno vidio i čuo mali dio dvorane. Ali su zato svi ubrzo čuli njegovog protivnika koji je sa malon zadrškom poče vikat skoro na sav glas – sudija, sudija, šta je ovo? Suci su brzo priskočili, smirili situaciju, i kad se je taj Čeh vrati nemilosrdno ga kontuminirali. Da si samo moga vidijet njegove gestikulacije, jedva su ga natjerali da potpiše formular. Ispalo je da su mu najprije dali žuti karton kao i meni jer je izaša na krivi izlaz i direktni crveni zbog zvonjave mobitela ha,ha…Isto tako valja spomenuti nastup jednog pravog crnca na prvenstvu i to još sa švedskim državljanstvom nekog Carslona Pontusa. Faca ima čak rejting preko 2500. Moran priznat da mi ne pada na pamet da je postoja kakav crnac u šahu ni sad ni prije.

OSMO KOLO-Napokon velika pobijeda na ovom prvenstvu i osvojeni drugi bod u osam kola nije loše za Europsko prvenstvo.Ovaj put Rafaelić je igrao sa bijelim figurama i odigrao od samog početka napadački što je rezultiralo kapitulaciju crnogu tj.njegovog protivnika Živković Elvis da potpiše predaju.Inače treba istaknuti da je Rafaelić opet bio u cajnotu u kojem je zadnjih 15-tak poteza odigra na onih čuvenih 30 sekundi dodatka, ali ipak prednost je bila prevelika.

DEVETO KOLO-Poraz od hrvatskog igrača Camber Ivana koji ima rejting od 1921 bodova.

DESETO KOLO-Talijan Gandolfi Gianfranco-1855 bodova dostojan protivnik za našeg Rafaelića.Očekujemo dobre vijesti.I dobre vijesti stižu Rafaelić dobio talijana i sada ima 3 boda na europskom prvenstvu veliki uspijeh na tako jakom natijecanju.

JEDANAESTO KOLO-Krauss Josef GER 2102 bio je protivnik našemu Rafaelić Denisu u zadnjem kolu u kojem je opet završnica pripala nijemcu.No glavu gore ovo je veliki uspijeh za igrača koji je nakon 20 godina opet se ozbiljno počeo baviti šahom.

Bravo Raf !!!
Iskrene čestitke za prikazanu igru!!!

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.03.2010., subota

U RIJECI ZAPOČELO 11.POJEDINAČNO EUROPSKO PRVENSTVO U ŠAHU

Prvo kolo Europskog prvenstva u šahu, što je danas započelo u Centru Zamet u Rijeci, pokazalo je da favoriti neće imati lak posao. Naime, prvi nositelj Mađar Zoltan Almasi (2720) uspio je osvojiti tek pola boda protiv Talijana Lexyja Ortege, Rus Aleksandar Motilev remizirao je s Nijemcem Jensom-Uweom Maiwaldom, dok je branitelj naslova prvaka, Rus Jevgenij Tomaševski, pola boda morao prepustiti Armencu Davitu Petrosjanu.
No, prvi dan europske smotre u Rijeci donio je dobre vijesti za hrvatske šahiste. Hrvoje Stević, Ivan Šarić, Zdenko Kožul, Marin Bosiočić, Alojzije Janković, Ognjen Cvitan, Robert Zelčić, Ante Brkić, Ognjen Jovanić i Zoran Jovanović riječko su natjecanje otvorili pobjedom. Od spomenutih je najopasnije »živio« Ognjen Cvitan koji se protiv Ukrajinca Vladimira Čubara provukao kroz ušicu igle. Veteran Josip Rukavina i Darko Dorić doživjeli su poraze, Rukavina je namučio favoriziranog Rusa Vadima Zvjaginceva da bi pokleknuo u završnici, dok je Dorić u meču s njemačkim velemajstorom Arkadijem Naiditschom u dobivenoj poziciji zamijenio redoslijed poteza i izgubio.
I prvo kolo šahistica ponudilo je iznenađenje, naime, prva favoritkinja Bugarkinja Antoaneta Stefanova (2555) poražena je od gotovo anonimne Gruzijke Meri Arabidze, a Ukrajinka Natalija Žukova od njezine sunarodnjakinje Sopiko Guramišvili. Za najveće iznenađenje pobrinule su se Poljakinja Joanna Worek pobjedom nad Gruzijkom Belom Hotenašvili, Grkinja Marina Makropoulou koja je slavila protiv Ukrajinke Tatjane Vasilevič te hrvatska reprezentativka Rajna Šargač, koja je bila uspješnija od favorizirane Ukrajinke Tatjane Čeredničenko.
Otvaranjem natjecanja može biti zadovoljna i hrvatska šahistica Kristina Šolić koja je remizirala u meču s Poljakinjom Joannom Dworakowskom. Borka Frančišković poražena je od Ukrajinke Anne Ušenine unatoč jakom otporu, dok Mirjana Medić nije imala odgovor na igru Ruskinje Tatjane Kosinceve.
Za šahovski klub "Lovac" iz Pazina nastupa Rafaelić Denis koji je u zadnje vrijeme jako dobro se pripremao sa majstorskim kandidatom Pavković Mariom koji je ove godine postao članom šahovskog kluba "Lovac"iz Pazina.
Naime Rafealić putuje svaki dan u Rijeku na europsko prvenstvo u šahu tako da i to predstavlja dodatni teret za odigravanje kvalitetnih partija ali držimo mu palčeve jer to je ipak veliki uspijeh kako za sam klub tako i za grad Pazin koji ima predstavnika na europskom prvenstvu u šahu.Sve njegove partije objavit ćemo na našim stranicama.

Europsko prvenstvo možete pogledati na linku : Partije i rezultati
Uživo








- 23:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2018 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (7)
Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ŠAHOVSKI LINKOVI


ŠAHISTRA
CROATIAN CHESS FEDERATION
HUŠS
Š.K.RIJEKA
Š.K.VODNJAN
Š.K.PULA
Š.K.STRIDON
šahovski problemi
FIDE online rating
Šahovski savez Primorsko-goranske županije
silex
Nazivi šahovskih otvaranja
Svijet Šaha
chesscircle.net

The Chess Knights



Lovac na Damu

šahovska oprema i literatura

rokada1

šahovska škola dugave

Igra milijuna

Zdenko Padjen











EVANS GAMBIT


DAMIN GAMBIT ZAMKA CRNOG


RUY LOPEZ ZAMKA CRNOG


SICILIANSKA ZAMKA BIJELOG


TWO KNIGHTS DEFENSE


MATIRANJE SA LOVCEM I SKAKAČEM