Šahovski klub Lovac - Pazin

Linkovi
SPONZORI

HOTEL LOVAC
HOTEL LOVAC PAZIN

GRAD PAZIN
GRB PAZINA

PIZZERIA "ROTONDA"-LINDAR
CAFFE BAR-PIZZERIA ROTONDA Lindar 052/640-062


OSTALI LINKOVI
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
I play chess at Chess.com!

ŠAHOVSKI KLUB LOVAC
STARI TRG 6,kod Općinskog suda
PAZIN 52000

ŠKOLA ŠAHA:
PETKOM 12-12,45 (samo kada je i škola)
RADNO VRIJEME KLUBA:
PONEDIJELJAK 18-22
SRIJEDA 18-22
PETAK 18-22


Za dodatne informacije obratite se preko e-maila !!!

e-mail:Šahovski klub Lovac


Web administrator-ROLLYWeb administratora

ON LINE

web counter

BROJ POSJETITELJA

free counter


zyban 150mg
world map hits counter
map tracker

free counters


VIDEO PAZIN

ŠK"LOVAC"-Kadeti 2009.Šahovski klub Lovac - Pazin

30.03.2009., ponedjeljak

SLIKE


- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.03.2009., nedjelja

ZAVRŠEN KUP ISTRE 2009-PAZIN

Danas 29.03.2009.u Pazinu završen je KUP ISTRE u ekipnom šahu koji se je održavao u hotelu Lovac.
Ekipa Pule,Poreča i UljanikaVretenar D. i Juras Z.
Nastupilo je 7 ekipa od toga jedan velemajstor i fida majstor te 11 majstorskih kandidata koji su odigrali 5 kola po 60 minuta za partiju.
Direktor ovog turnira bio je Vretenar Denis dok za suđenje bio je odgovoran ove godine priznati Fide sudac Juras Zvonko iz Buja koji je odlično vodio ovaj turnir.
Po očekivanju prvo mijesto pripalo je prvoligaškoj ekipi "Pula" koj je bila predvođena sjajnim velemajstorom Ferčec Nenadom,drugo mijesto pripalo je ekipi "Vladimir Gortan" iz Poreča a treće još jednoj ekipi iz Pule i to "Uljaniku" koja je bila najstarija ekipa na turniru.
Ekipa "Vladimr Gortan" iz Poreča kvalificirala se na finale Kupa Hrvatske zajedno sa ekipom iz Pule koja ide kao prvoligaš direktno na finale tako da će ekipi iz Poreča županijski šahovski savez donirati 5000 kuna.

Ekipe LovcaUljanik-Umag

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2009., subota

KUP ISTRE 2009.PAZIN

Pazin 28.03.09.
Danas i sutra održava se u hotelu "Lovac",šahovski turnir za "Kup Istre".Domaćin turnira je nakon više od 20 godina,ŠK "Lovac" iz Pazina,koji je nakon višegodišnje stanke,nosio naziv "Šime Finderle".
Na 64 polja ,natječu se 7 ekipa iz Istarske Županije,po međunarodnim FIDE propozicijama,koje kontrolira FIDE sudac Juras Zvonko iz Buja,uz pomoć Vretenar Denisa,predsjednika šahovskog saveza Istarske Županije koji je ujedno i direktor turnira.
Budući da se u šahovskoj vještini,do zadnjega poteza ne zna pobijednik,rezultate turnira oćekujemo sutra,nakon dvodnevnih susreta.Moramo istaknuti istarskog velemajstora Ferčec Nenada sa kojim je ŠK "Lovac" ponosan da je mogao ugostiti tako značajnu ličnost istarskog šaha.
Najstariji sudionik turnira je Marčeta Milan,predsjednik ŠK "Uljanik" iz Pule,koji je u svijetu šaha više od 50 godina...

- 23:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2009., ponedjeljak

ZAVRŠENO KADETSKO PRVENSTVO ISTRE

Jučer u Rovinju završeno je šahovsko prvenstvo kadeta i kadetkinja Istre u kategorijama do 9,11,13 i 15 godina.
Za šahovski klub "Lovac" nastupila su šestorica kadeta :
MOČIBOB ANTON do 9 godina
ŠEPIĆ ERIK do 11 godina
ERJAVEC MARIN do 13 godina
LUK MARTIN do 13 godina
RILAK VANJA do 13 godina
PILAT LUKA do 15 godina

Najzapaženiji rezultat od naših kadeta pokazao je očekivano Pilat Luka koji je osvojio 5 mijesto dok je najveće iznanađenje pokazo Močibob Anton koji je osvojio 6 mijesto u kategoriji kadeta do 9 godina.
Šepić Erik osvojio je 9 mijesto od 20 kadeta do11 godina dok su ostala trojica Erjavec Marin,Luk Martin i Rilak Vanja osvojili 12,13 i 19 mijesto od 24 kadeta do 13 godina.
Ovo je prvi službeni turnir u kojemu su naši kadeti nastupili i ostvarili zavidne rezultate,kad znamo da je tek ove godine počela škola šaha u Pazinu a još nismo niti završili sa predavanjima.
Ovim putem moramo zahvaliti učiteljima koji vode školu šaha a to su Rafaelić Denis i Prpić Ivan koji su u kratko vrijeme pripremili kadete za turnir.
Sve rezultate možete pogledati na ovom linku:KADETSKO PRVENSTVO ISTRE 2009.

Mlade nade ŠK LOVAC

- 08:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.03.2009., petak

ZATVORENO PRVENSTVO KLUBA 2009


Mrkaljević ponovio prošlogodišnji naslov

Dvoboj Rafaelić-Mrkaljević

PAZIN -
Odigranim 11. kolom okončano je zatvoreno prvenstvo Šahovskog kluba »Lovac« koje se proteklih tjedana održavalo u prostorijama umirovljenika u pazinskom Spomen domu. Pobjedom u zadnjem kolu Mrkaljević je uspio dobiti neizvjesnu završnicu za prvo mjesto koju je vodio s Rafaelićem te je s devet pobjeda ponovio prošlogodišnji uspjeh i ponovno postao pobjednik prvenstva, ujedno i prvim igračem kluba otkako se prvenstvo organizira radi provjere, točnije rangiranja igrača, pred predstojeće službene nastupe kluba. Izjednačenost igrača donijela je zanimljive borbe i oko podjele ostalih mjesta, a zapažen nastup imao je i trinaestogodišnji Luka Pilat koji se polako afirmira u pravog igrača, a što je potvrdio i u zadnjem kolu remijem protiv drugoplasiranog Rafaelića.
Rezultati 11. kola : Mrkaljević – Krstić 1:0, L. Pilat – Rafaelić 0.5 – 0.5, Jovičić – Prpić 1:0, Sadiković -Ljuština 0.5-0.5.
Konačni poredak: Mrkaljević 9, Rafaelić 7,5, Sadiković 5,5, Prpić 5, Jovičić 5, D. Pilat 5, Ljuština 3, Udovičić 3, L. Pilat 1, Krstić 1.

- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.03.2009., ponedjeljak

KUP ISTRE 2009 u PAZINU.

Šahovski KUP ISTRE 2009 održat će se 28.- 29.03. u hotelu "Lovac"-Pazin.
To je još jedno priznanje za šahovski klub "Lovac" iz Pazina da je dobio tu čast da bude domaćin najboljim šahistima iz Istre.
Samim položajem grada Pazina u središtu Istre svim šahovskim klubovima najbolje im upravo Pazin odgovara za tu dvodnevnu manifestaciju.
Veliko hvala predsjedniku Šahovskog saveza Istarske županije gosp.VRETENAR DENISU te njegovom tajniku i FIDA sucu gosp.JURAS ZVONKU te svima onima koji su pridonijeli da se ova manifestacija održava u centru županije.
Predsjednik šahovskog kluba "Lovac"-FLEGO BRUNO ustupio je svoj ugostiteljski objekt hotel "Lovac"za održavanje turnira,po kojemu je i šahovski klub dobio ime.
Ovim povodom pozivamo sve ljubitelj šaha da 28-29.03.u jutarnjim i poslijepodnevnim satima dođu vidjeti majstore i velemajstore šaha u prostorijama hotela " Lovac ".
Hotel Lovac u kojem će se održati KUP ISTRE 2009 u šahu

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2009., nedjelja

IVAN PRPIĆ, TAJNIK PAZINSKOG ŠAHOVSKOG KLUBA »LOVAC« UOČI NASTUPA U ČETVRTOJ LIGI - ZAPAD

Želimo još bolji plasman

U svom prvom ligaškom nastupu osvojili smo četvrto mjesto u Četvrtoj ligi – zapad i opća je ocjena u klubu da je takav rezultat vrlo dobro ostvarenje. Ove godine želimo ostvariti još bolji plasman, a ako se ukaže prilika za ulazak u viši razred pokušat ćemo je iskoristiti, kaže Prpić

Tajnik kluba PRPIĆ IVAN

PAZIN -
Sutra je u Rijeci sastanak klubova koji će se natjecati u Drugoj, Trećoj i Četvrtoj ligi – zapad, a među predstavnicima istarskih klubova naći će se i Pazinjani. ŠK »Lovac« osnovan je pred nešto više od godinu dana te se prošle godine predstavio nastupajući u Četvrtoj ligi. Kakva je trenutna situacija u pazinskom klubu te što se očekuje od ovogodišnjeg nastupa saznali smo u razgovoru s tajnikom kluba Ivanom Prpićem.Kako ocjenjujete premijerni nastup ekipe »Lovca« i što očekujete od ovogodišnjeg nastupa?
- U svom prvom ligaškom nastupu osvojili smo četvrto mjesto u Četvrtoj ligi – zapad i opća je ocjena u klubu da je takav rezultat vrlo dobro ostvarenje. Ove godine želimo ostvariti još bolji plasman, a ako se ukaže prilika za ulazak u viši razred pokušat ćemo je iskoristiti. Krajem ožujka naša ekipa nastupit će i u županijskom kupu gdje želimo ostaviti dobar dojam.
Ima li promjena u sastavu ekipe?
- U odnosu na prošlu godinu u ekipu su ušli Čedomir Krstić,Udovičić Roland, a priključili smo i 13-godišnjeg Luku Pilata. Uz njih na raspolaganju imamo Jakuba Mrkaljevića, Muniba Sadikovića, Denisa Rafaelića, Davora Pilata, Jelisija Jovičića, Branka Ljuštinu, Ferda Milanovića i mene.

Igra po kućama

Prije nego što je osnovan klub kakva je bila šahovska situacija u gradu?
- Prije osnutka kluba nije postojalo organizirano okupljanje jer jednostavno nije postojalo mjesto gdje se moglo igrati, već su ljudi igrali iz gušta u svojim kućama. Ideju o osnivanju kluba aktivno je poticao tadašnji predsjednik Šahovskog saveza Istarske županije Nereo Butković što smo mi vrlo rado prihvatili, te osnovali ŠK »Lovac«. Trenutno imamo dvadesetak članova, a koristimo prostor u pazinskom Spomen domu. Tamo se nalazimo utorkom i petkom, a svakako nam je velika želja dobiti vlastiti prostor.
Nedavno je pokrenuta i šahovska škola…
- Rad s mladima vrlo je važan faktor razvoja kluba, a za sada imamo dvadesetak djece koja petkom dolaze u šahovsku školu, također u prostorijama Spomen doma. Mogu reći da se trećina sudionika šahovske škole prilično zagrijala za šahovsku igru, a uskoro će u Rovinju prvi put nastupiti na kadetskom prvenstvu Istre. Pored toga, namjera nam je uključiti djecu u sva ekipna i pojedinačna službena natjecanja, te tako još više potaknuti djecu na rad.

Pohvale za organizaciju

U svega godinu dana klub se potvrdio kao odličan organizator različitih šahovskih manifestacija?
- Čuli smo pohvale na naš račun što nam je iznimno drago, a ovdje treba izdvojiti predsjednika kluba Bruna Flega koji je ustupio prostor svog ugostiteljskog objekta za igranje šaha. Moguće je da ćemo i ove godine organizirati jedan krug natjecanja u ligi, a sasvim sigurno bit ćemo organizatori tri turnira. Uz turnir povodom dana grada Pazina klub će organizirati i memorijal »Ivan Đani Ladavac«, te turnir u sklopu Rujanskih svečanosti.
Nedavno ste sudjelovali na skupštini Šahovskog saveza Istarske županije. Kako vam se čini situacija u istarskom šahu?
- Po mom sudu šah je u Istri vrlo popularan sport i ima prilično puno šahista. Mislim da je suradnja među klubovima vrlo dobra i da je treba još razvijati, jer će to biti na opću korist razvoja šaha u našoj županiji. Mi smo apsolutno otvoreni za suradnju sa svima i vrlo nam je drago što smo kao novi klub odlično prihvaćeni od svih. Šahovski savez Istarske županije vrlo je mlada organizacija koja ima sve više utjecaja na razvoj šaha i u budućnosti puno očekujem od ovog saveza u kojem sjede pravi zaljubljenici u šahovsku igru.

- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2017 (1)
Svibanj 2017 (1)
Listopad 2015 (2)
Lipanj 2015 (1)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2011 (2)
Rujan 2011 (1)
Lipanj 2011 (5)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (3)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (7)
Siječanj 2009 (4)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ŠAHOVSKI LINKOVI


ŠAHISTRA
CROATIAN CHESS FEDERATION
HUŠS
Š.K.RIJEKA
Š.K.VODNJAN
Š.K.PULA
Š.K.STRIDON
šahovski problemi
FIDE online rating
Šahovski savez Primorsko-goranske županije
silex
Nazivi šahovskih otvaranja
Svijet Šaha
chesscircle.net

The Chess KnightsLovac na Damu

šahovska oprema i literatura

rokada1

šahovska škola dugave

Igra milijuna

Zdenko PadjenEVANS GAMBIT


DAMIN GAMBIT ZAMKA CRNOG


RUY LOPEZ ZAMKA CRNOG


SICILIANSKA ZAMKA BIJELOG


TWO KNIGHTS DEFENSE


MATIRANJE SA LOVCEM I SKAKAČEM

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se