...šok za sistem...

ponedjeljak, 08.09.2014.

Kupaonski ormarić...






Ovo “...classic”, nije bez veze u mom nicku. Jedna od klasičnih stvari u mom životu je i brijanje. Koristim isključivo i jedino klasične žilete, brijaći pribor pravih muškaraca. Ne šljivim nikakve ove nove mambo-đambo kreacije za brijanje, a niti nikakve pjene, kreme ili gelove. To prepuštam ovim pomodnim gaystapo šmrkafcima. Fino se otuširam, bradica omekani i obrijem se, svaki treći četvrti put. U međuvremenu njegujem imiđ “par dana stara brada”. Neka pati koga smeta...:)

Oni koji su pročitali moj prošli post, mogli su zaključiti da sam u fazi dovođenja života u red, “back to the future style”. ..
I tak, nakon jutarnje kave i pljuge, krenem u kupaonicu s namjerom da obavim vodeni jutarnji ritual. Znam da moram promijeniti britvicu, to nije nikakav problem, te nadobudno otvorim kupaonski ormarić. Uvijek kad to napravim, dočeka me drugačija slika ( ONA je presložila...), no neki red sam ipak ustanovil tijekom svih ovih desetljeća. Moja “makina” za brijanje, MORA stajati dolje desno u ćošku. Općenito, “dolje desno” u 30cm dubokom ormariću je sasvim dovoljno za sve moje stvari. Što se nalazi u ostalom dijelu ormarića, na ostalim policama, nije me briga.
I sad, krenem ja, promijeniti žilet...
Paketića sa britvicama, dolje desno - nema! Izađem na terasu, gdje ONA još uvijek pijucka kavu i cool glasom, naivno pitam - si možda vidla moj paketić sa žiletima?!
Nemam pojma, veli ona, kak to zgleda?
Sad vam je jasno, zake vjutro prvo ideju kava i pljuga, pa onda sve ostalo. Da nije tak, sad bi čitali o meni u crnoj kronici...
Ne komentiram ništ, okrenem se i krenem u kupaonicu. Prva stvar, koju sam napravil glede ormarića je - sve van! Vjerujem da bi se svaki normalan muškarac, najmanje duboko šokirao, kad bi ustanovio što sve ima u kupaonskom ormariću! Na stranu logika slaganja, zato postoji logika i ženska logika, ali sadržaj je infarktno šokantan. Đizzz! Kaj tu svega ima! Fali jedino neka džepna Kylie Minogue da se pohotno hiti na mene! ..
Sva sreća da sam ujutro prvo popio kavu i popušio dvije pljuge i tupo gledao u zeleno...
I naravno da sam našao paketić žileta, u pizdi materinoj, na najgornjoj polici, u nekakvoj kutijici, skroz otraga. No to nije sve, našao sam i još jedan, koji mi se prije nekog vremena nije dalo tražiti. Bilo mi je jednostavnije skočiti do trafike po novi...
Osveta je slatka i servira se hladna, stoga sam JA “složio” stvari natrag u ormarić. Nema šanse da nekaj svojeg najde...
I tak sam sve obavil, natočil si još kave i sel se kraj NJE na terasu.
Si našel? Pita ona. Nema frke, odgovorim i srknem šljok...
Ipak sam ja stari rutiner, 35 godina braka...:)))))

Oznake: svakodnevnica

- 20:19 - Komentari (18) - Isprintaj - #