...šok za sistem...

utorak, 08.10.2013.

Globalna obmana - teorija globalnog zatopljenja, drugi dio...



...U prvom dijelu ovog posta u nastavcima, pokušao sam vam prikazati rezultate mjerenja meteoroloških parametara, koji su u suprotnosti sa kataklizmičkim predviđanjima napisanim u tzv. "mainstream medijima". Primjetit ćete da tabele, preuzete sa internetske stranice "climate4you.com", uglavnom počinju sa 1979. godinom. Naime, te godine počelo je lansiranje meteoroloških satelita, čime su mjerenja meteoroloških parametara podignuta na jedan novi, bitno kvalitetniji nivo. Satelitsko mjerenje je politički nepristrano, egzaktno i izuzetno precizno. Podaci se očitaju, pošalju na zemlju i objave tablice. Nema političkog muljanja ili "ljudskog faktora".

Vjerojatno vam nikad nije palo na pamet da se očitanjem sa termometra može manipulirati, niti da u takve rezultate možete sumnjati. Međutim, jako ste u zabludi, a evo i kako!

Mjerni instrumenti, podijeljeni su u klase. Klasa1 i klasa2 su generalno iste preciznosti, samo što je kod instrumenata klase2 npr. dozvoljeno da ispod nega raste trava visine 25cm, umjesto 10cm koliko je propisano za klasu1:


Class 1 (CRN1)- Flat and horizontal ground surrounded by a clear surface with a slope below 1/3 (<19deg). Grass/low vegetation ground cover <10 centimeters high. Sensors located at least 100 meters from artificial heating or reflecting surfaces, such as buildings, concrete surfaces, and parking lots. Far from large bodies of water, except if it is representative of the area, and then located at least 100 meters away. No shading when the sun elevation >3 degrees.

Class 2 (CRN2) - Same as Class 1 with the following differences. Surrounding Vegetation <25 centimeters. No artificial heating sources within 30m. No shading for a sun elevation >5deg.

Class 3 (CRN3) (error >=1C) - Same as Class 2, except no artificial heating sources within 10 meters.

Class 4 (CRN4) (error >= 2C) - Artificial heating sources <10 meters.

Class 5 (CRN5) (error >= 5C) - Temperature sensor located next to/above an artificial heating source, such a building, roof top, parking lot, or concrete surface."







Iz gornje slike, vidljiva je zastupljenost zemaljskih mjernih stanica u SAD. Detaljnije se može pročitati na:
http://www.surfacestations.org
Vidimo, da pouzdanih instrumenata klase1 i klase2 ima samo 7,9%!
I sad, dolazimo do "kuhanja" meteoroloških podataka od strane politike, u ovom slučaju "National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)", agencije američke vlade tipa "Al Gore & co", koja kaže da nakon "podešavanja" prikupljenih podataka, globalno zatopljenje ima trend od +0,309 stupnjeva celziusa, dok instrumenti klase1 i 2 pokazuju +0,155 a instrumenti svih ostalih "objesi mački na rep" klasa +0,248!






A reanalysis of U.S. surface station temperatures has been performed using the recently WMO-approved Siting Classification System devised by METEO-France’s Michel Leroy. The new siting classification more accurately characterizes the quality of the location in terms of monitoring long-term spatially representative surface temperature trends. The new analysis demonstrates that reported 1979-2008 U.S. temperature trends are spuriously doubled, with 92% of that over-estimation resulting from erroneous NOAA adjustments of well-sited stations upward. The paper is the first to use the updated siting system which addresses USHCN siting issues and data adjustments.

The new improved assessment, for the years 1979 to 2008, yields a trend of +0.155C per decade from the high quality sites, a +0.248 C per decade trend for poorly sited locations, and a trend of +0.309 C per decade after NOAA adjusts the data. This issue of station siting quality is expected to be an issue with respect to the monitoring of land surface temperature throughout the Global Historical Climate Network and in the BEST network.

Da bi stekli pravi dojam o čemu se tu u stvari radi, dobro pogledajte sljedeće dvije ilustracije. Na prvoj je uzorna meteorološka stanica klase1, a na drugoj sprdnja čijim nas očitanjima nastoje uvjeriti da se zemlja pretvara u Veneru te je nužno da nas umlate porezima na CO2, naftne energente i ostalim izmišljotinama motiviranim "naučnom" fantastikom.









No, nije samo problem urbanizacije faktor koji utjeće na izmjesene vrijednosti termometara. Razlog zbog kojeg je čak 64,4% mjernih mjesta završilo u klasi4 je zbilja "biseran". Osobno očitanje mjernih instrumenata je nespretno i skupo, pa su mjerne točke povezali sa meteo centrima bežičnom vezom. Bežična veza podrazumijeva nekakvu elektroniku, koja se, naravno grije. I sad su tu elektroniku stavili u isto kućište sa senzorima, koji su 15-ak cm iznad elektronike!!! Da čovjek ne povjeruje...:)



Sad, kad smo apsolvirali "dosadniji" dio, možemo se malo "raskomotiti" i špekulirati o protagonistima i motivima ove globalne obmane.

Prvi su na redu "vojnici", više ili manje lokalni aktivisti, kojima je zajedničko to da imaju "zeleno" u nazivu. Lova, samopromocija i taština im je osnovni motiv djelovanja. Budimo pošteni i ustanovimo da je to primarni motiv onih na vrhu, onih koji putuju na konferencije u Bali, te da taj motiv slabi kako se spuštamo niz hijerarhijsku piramidu, te ustupa mjesto čistom plemenitom aktivizmu. Oni su "prvi red do mora" u širenju paranoje. Čim veća paranoja - više love od sponzora i prikrivenog reketarenja poduzetništva. Svaka potencijalna investicija, kod njih je dočekana na nož. Ne postoji ništa što bi donjelo napredak, blagostanje i radna mjesta, a da oni ne bi imali nešto protiv. Njih ne možete nikakvim argumentima razuvjeriti. U stanju su vas uvjeravati da je na djelu globalno zatopljenje, makar je 2. listopad i kućni termometar kaže -1. Obućeni u kožne jakne sa podstavom, gorljivo će vas uvjeravati da izađete van samo u majici jer je jamačno 5 stupnjeva toplije nego kaj je to normalno...

Mediji su već malo kompliciranija biljka. Rukovode se gledanošću i čitanošću, ali su i produžena ruka trenutne političke opcije. Propagandni rat je permanentno stanje, nikad ne prestaje, niti će prestati. Kolega bloger, vrckavi Škrpun, je to odlično opisao u komentaru na ovom blogu: "...Čovjek je oduvjek bio dobro 'tijesto' i takav će uvijek biti jedino se
mijenjaju 'pekari' koji ga mijese!..."
Zabrinjavajuće je da kompetentnost, posvećenost, istraživanje i spoznaja, sve manje stanuju u medijima. Trpi objektivnost i istina, ako je uopće još i ima...

Političari u ovoj priči svakako zaslužuju poseban tretman. I tu sad dolazimo do famoznog IPCC-a, Intergovernmental Panel on Climate Change, organa UN-a, koji opis svog posla opisuje kao:

"The IPCC assesses the scientific, technical and socio-economic information relevant for the understanding of the risk of human-induced climate change".
To su ti koji svakih nekoliko godina izrađuju katastrofične prognoze o globalnom zagrijavanju, koje aktualna mjerenja iz godine u godinu - opovrgavaju! ( vidi treći graf u prvom dijelu ovog posta) Tako su i ove godine imali sijelo u Stockholmu, gdje su izrodili svoju petu varijantu klimatskog horoskopa AR-5. Zar zaista mislite da će jedno takvo nadnacionalno političko tijelo ostaviti sebe bez posla tvrdnjom da je globalno zatopljenje, onako kako ga oni vide - zajeb?! Pozivaju se, a mediji i političari to bezrezervno prenose, da se radi o "znanstvenoj kremi svijeta", međutim, morate se zbilja potruditi da dođete do njihovih imena i prezimena. Sa druge strane, skeptici njihovog klimatskog horoskopa, su zbilja neki "bezveznjaci":

...MIT climate scientist Dr. Richard Lindzen stated, “The latest IPCC report has truly sunk to the level of hilarious incoherence—it is quite amazing to see the contortions the IPCC has to go through in order to keep the international climate agenda going.”...
ps. MIT, to vam je ono gdje Sheldon Cooper i kompanija "idu na posao"...:))))

Kompletan prilog "kvaziznanstvenika" možete pročitati na:


http://wattsupwiththat.com/2013/10/03/the-2013-ipcc-ar5-report-facts-vs-fictions/#more-95072

UN si utvara da bi trebali evoluirati u svjetsku, nadnacionalnu vladu. Da bi postali globalna Vlada, moraju izmisliti nekakav globalni porez. Prva ideja je bila da se financiraju nadnacionalnim porezom na duhan i duhanske proizvode! No sada im se Carbon Tax čini boljom idejom. Ideja ima sve, globalnog neprijatelja bez granica ( CO ), globalnu ugrozu za čovječanstvo i potrebno ju je samo staviti u politički okvir koji će svekoliki plebs popušiti. I evo ti, stvarni početak NWO, novog svjetskog poretka, u kojem smo svi mi jedno, "we are the Borg". Problem je jedino što tada demokracija više ne stanuje ovdje, što globalno državno uređenje postaje - prosvijećeni despotizam.

Šećer na kraju:




Thnx to:
www.climate4you.com
www.whattsupwiththat.com
www.ipcc.ch
www.surfacestations.org

- 19:56 - Komentari (11) - Isprintaj - #