...šok za sistem...

četvrtak, 31.12.2009.

...Josipović, Bandić, novogodišnja...



...Dakle, ovakva pljuvačnica po nekom potencijalnom predsjedniku, kakva se u svim medijima sprovodi po Bandiću, još nije viđena! Čovjeka sustavno pljuju svakim naslovom i u svakoj rečenici. Budimo realni, to je zbilja prešlo svaku granicu dobrog ukusa, odgoja i mjere.

...Da odmah stvari postavimo na ispravne temelje. Nisam fan Milana Bandića, niti spadam u njegovo biračko tijelo, a ni iz principa nikad ne bih glasao za nekoga tko nije rođen i odrastao u RH!. Ne bih glasao ni za nekog čiji je muž stranac ( sorry Vesna )...

...No, ajmo probat bit malo objektivni. Ne mislim da su hrvatski birači baš neuke ovce. Izbor Mesića to najbolje pokazuje. Nije im palo na pamet da dopuste da Predsjednik države i Vlade budu iz istog kokošinjca. Finale ovih izbora dokazuje da imam pravo. Hrvatski birači su ipak pomalo pragmatični i prvo njihovo pitanje će biti, dragi kandidati, koji su vaši rezultati?

...Pa da vidimo Bandićeve rezultate. Prosječni stanovnik Hrvatske, dolazi u Zagreb na tri trake, modernom prometnicom. Okolina mu djeluje svaki put pomalo drugačije jer se uvijek nešto novo izgradilo. Zagreb je čist, uredan, sa uzorno održavanim parkovima i zelenim površinama. Ako želite vidjet zmazanu i konfuznu europsku metropolu, slobodno svratite do Rima. U živo je jako daleko od ideala iz filmova ili prospekata, na rubu gadljivosti. Nitko ne može poreći da je Bandić fino sredio Zagreb. Naravno, možete primjetiti da se s tim silnim novcima, koje ubere, moglo i više, da Zagrebom vlada građevinska mafija, ali pamtimo i neke druge gradonačelnike ( npr. Matulović-Dropulić ), koji u svom mandatu nisu napravili ništa što bi pamtili. Kad se Bandić dogega kroz blato Zagrebačkog predgrađa do nečijeg dvorišta i obeća da bu se to asvaltiralo, to se asvaltira. Običan puk ga doživljava kao nekog tko možda i krade, ali svakako i raji daje. Ovi drugi samo uzimaju, a ništa ne vraćaju osim isprazne retorike. Bandić ide među raju, kroz blato i snijeg, dok drugi u salonkama glumataju po parketu i iskreno se užasavaju blata. Bandić skida cipele i u čarapama puzi kroz snijeg da bi položio vijenac dok drugi ne bi to ni štapom učinili. Bandić je obišao sve, a kvazi elita je licemjerno obilazila samo tamo gdje je procijenila da im se isplati glede broja glasova.

...Josipovićevi rezultati su pak kratko štivo. Kreator je propisa o ZAMP-u, jednoj čudnoj mističnoj instituciji, koja legalno financijski progoni frizerku jer sluša u svom salonu radio program sa nekakvim tranzistorčićem. Neke propise glede haške lakrdije, upitne domoljubnosti. Uostalom, znate što svijet misli o fiškalima, da ne citiram.
Iza Josipovića stoji Milanović. Taj tek ima impresivnu listu rezultata. Izgubio je izbore koji se nisu mogli izgubiti, nije srušio vladu kad ju je morao srušiti ( ZERP i sporazum sa slovencima ) i kako izgleda, raskolio stranku. Jedino što smo mogli vidjeti jest da je dobro savladao malu sivu knjižicu - Elementi Latina, u gimnaziji. Izvaljotinom nakon prvog kruga, da je sve gotovo, fino je "stimulirao" tradicionalno nedisciplirano lijevo biračko tijelo da i ne mora izaći na drugi krug. Mislim, haloo?! Ima li koga doma? Pa ak zgubi i ovo, zbilja bi bil red da se zbriketira u p**** m*******!...

...Josipovićeva predizborna kampanja je bila...koja kampanja? Glasove je dobil po inerciji.
Bandićeva kampanja, od a do ž, je izvrsna. Sa "suspensom" oko ulaska, ubitačnom turnejom, do maestralnog spota - svi govore o Bandiću. Bandić uopće nije šala-zabava i Josipović nije nimalo siguran favorit kakvim ga pokušavaju, pristrano i neobjektivno, prikazati u medijima...


A sad, čestitke:

...Poziciji, koja ima Hrvatsku i opoziciji, koja je takvoj poziciji uporno davala legitimitet čak i kad je to bilo suludo, želim da im "oduševljeni" plebs konačno zakuca na vrata i osobno izrazi svoje oduševljenje stanjem u državi..

shining


...Vama, posjetiteljima mog virtualnog dnevnog boravka, želim da Vam ne bude lošije nego ove godine, da zadržite radna mjesta i dobijete zarađenu plaću, penziju, whatever...:))))))



Živjeli!

- 18:50 - Komentari (33) - Isprintaj - #

srijeda, 23.12.2009.

...Sretan Vam Božić želim...

...dragi moji virtualni prijatelji, poznanici, suborci, namjernici, prolaznici, kritičari, neistomišljenici, bivši prijatelji i ini...:)))))))))))

- 21:10 - Komentari (8) - Isprintaj - #