Run

U bijelome svijetu

subota, 04.04.2009. u 23:07

Danas ću nakon poduže vremena refreshat blog. Osjetih nagon, beg your pardon, da ga osvježim. Već sam neko vrijeme u bijelome svijetu pa su mi riječi bijeloga svijeta ušle u uši te sad izlaze na usta. Čista asimilacija.

U tom bijelome svijetu zrak ima okus. I besplatan je, što nas Hrvate ipak najviše zanima. Ak je nešto besplatno, odmah nahrupimo. Kada hodaš nekom ulicom bijeloga svijeta, jedaš "noodle with duck" iz jednog kineskog restorana, a kako hodaš dalje malo kušaš bljak curry, pa se najedaš govedine do iznemoglosti, preliješ ga malo BBQ sosom, pa probaš jeli čemu mljevana pljeskavica od janjetine.

Zastaneš. Pogledaš plavo nebo. Pomisliš; sada je na Jelačić placu sat vremena više neg na tvom mobitelu. Mora da je subotnja špica u punom jeku. Na Jelačić placu su sigurno "Zeleni" digli akciju protiv NATO-a. Djele "North American Terrorist Organization" crne majice zajedno sa besplatnim grahom. Bandić šetucka po placu i moli kumice da mu oproste grijehe i ipak daju glas na izborima. Mora da je Zagreb sada tomu nalik. Skrenem pogled sa plavog neba ka kolodvoru.

Dolazi mi vlak. Sjedam na njega i vozim se bijelom svijetom. Vlak juri i negdje na pola puta dolazi kondukter i sa smješkom na licu pita za kartu. Cheers, thank you i nastavlja dalje. Sa smješkom naravno. Always with smile. Izađem iz vlaka. Uzmem si Starbucks cafe late- tall i krenem dalje glavnom špicom jednog tamo bijelog svijeta ispijajući vruću kavicu....Sa smješkom naravno. Always with smile.