Run

Google Earth 5.0 priznao Kosovo

utorak, 17.02.2009. u 23:10

Danas Kosovo pali prvu svijećicu na rođendaskoj torti. Doduše jutros nije bilo free of charge u ZG pekarama (i oni se vade na recesiju, svaki slanac im sada čini razliku) kao na dan proglašenja, no ajde.
Svakih par mjeseci neka država prizna Kosovo kao nezavisnu državicu, a posljednja je to učinila Panama 16.1.2009. i tako postala 54. zemlja koja je priznala njegovu neovisnost.
U svojoj novoj verziji Google Earth 5.0 je također priznao Republiku Kosovo. Doduše granica je još malo crvenkasta, ali tako se Google ogradio od mogućih problema sa tim priznanjem.
kosovo

Iako se na ovom screenshotu ne vidi, ako se još malo zumira pojaviti će se natpis Kosova (Kosovo) negdje iznad Prištine. U novoj verziji Google je naravno osvježio satelitske snimke, ali i dodao novi feature. Možete razgledavati podmorje, mene se nije previše dojmilo, ali zgodno je recimo i poboljšanje verzije onoga što je još uveo u prošloj verziji kao npr. odlični Ancient Rome , a prevario se onaj tko je pomislio da ću u ovom postu izostavit New York .

Pogledajte, naime, kako su dobro "skinuli" fotorealističnu 3D sliku New Yorka.
Great work!!!