Run

Backup

srijeda, 28.01.2009. u 18:39

Ovak je izgledao dizajn mog bloga prije godinu dana.

Imam backupove ne samo starih dizajna već i (u salati moga hard-diska) skriveni folder sa nekim tada aktualnim tekstovima koji ne znam zašto nisu nikad ugledali svjetlost vašeg ekrana. To su bili oni dani kad sam procjenjivao jeli nešto dovoljno dobro da se objavi i pojavi na webu. Valda zato što sam bio na nekoj od onih (almost) blog lista. Tim filtriranjem nisam objavio neke stvarno dobre tekstove, dok su zasjali neki ni vrit ni mimo.

Lijepo je sjetiti se tih vremena kad se na naslovnici i listama znalo (danas čast izuzecima) naći štiva vrijednog čitanja.

Za zabavu evo kako bi Google translate preveo ovaj blog. Podsjeća me na one Amerikance i Kanađane hrvatskog porjekla koji govore u infinitivu i koji u pet hrvatskih riječi ubace jednu englesku.
Vidio sam na statcounteru da je netko prevodio ove putopise iz New Yorka pa tek tolko. Tu je Google odradio solidni posel.


Med i mlijeko

srijeda, 14.01.2009. u 00:04

U mlijeku ima triptofana. U mlijeku ima i melatonina. Pročitajte knjigu "Zašto muškarci imaju bradavice".
Nije da sam ja netko tko iza sebe ima Aleksandrijsku knjižnicu u glavi /naprotiv, pa se našao komentirat knjige , ali ova je onako Dr. House-ovski zanimljivo pisana.
Ak ju bar prolistate naučit ćete ne samo zašto muškarci imaju totalno disfunkcionalne bradavice već i to da će vam se od triptofana i melatonina malčice prispavati. A s dodatkom meda, hm, sve je moguće, al to ne piše u knjizi. I mlijeko ne smije bit prevruće da ne ubije sve dobro u medu.
I onda će med i mlijeko utjecat na moždanu aktivnost tijekom noći.
Popiti prije spavanja.


2009. u glavi i u nogama

subota, 03.01.2009. u 19:21

Za novu godinu pripremam:

-novo ime bloga
-novi dizajn bloga
-novi logotip bloga

ali ne i novi blog.

Kad?- Kad ću imat vremena.
Zašto?- Tak.
Još nisam odlučio što ću sa arhivom postova. Njih ravno 355.

Novogodišnjih odluka nema. U 2008. sam posjetio Rim i Budimpeštu. Neloše. Pridodajem ih u drugu i treću ligu uz NYC- mom zasad jedinom prvoligašu. Uz te gradove, moj dragi Zagreb je mala varoš, kak bi rekli. Njujorška jedna četvrt, rimski brežuljak-dva, il Pešta u malom. Za 2009. nema ni planova, ni želja. Tabula rasa pa evo 365 dana da okreneš list sa brojkom 09. i napišeš nešto novo Run.

Treba putovat u glavi i u nogama. Eto želje za 2009.