Run

11. rujan 2001: Jesmo li prevareni?

ponedjeljak, 11.09.2006. u 22:50

wtc collapse UPDATE: 11.9.2007: 9/11: Bio je običan utorak, baš kao i danas.
Danas je peta godišnjica napada na Ameriku. Od te 2001. svaki sljedeći 11. rujan neće biti kao onaj prethodni. Više neće biti samo jedan prosječni kasnoljetni dan već sjećanje na pogiblju 2900 ljudi. Zbog tih napada iniciran je rat u Afganistanu i potom u Iraku. Bush je dobio neviđene ovlasti, a sve vođene velikom alibi parolom borbe protiv terorizma. Vezano za te ratove Bush je čak izjavio:“Svi koji nisu uz nas protiv nas su!“ Ovih je dana objavljeno da je brojka poginulih američkih vojnika u Iraku upravo premašila broj stradalih u napadima 11. rujna. Moć medija je u tome da oni serviraju priču i većina ljudi u nju povjeruje. Znanstvenici pak, kao i većina razumnih ljudi, zahtjevaju dokaze, postavljaju pitanja i inzistiraju na odgovorima. Vjerujem da sve majke golobradih vojnika u Iraku ili pak obitelji žrtava iz tornjeva blizanaca imaju pravo na odgovore koje nisu dobili. Za početak odgovor na pitanje :“Gdje je oružje za masivno uništenje?“, dok je i sam 11. rujan za sobom ostavio brojne repove i nikad odgovorena pitanja. Slijede samo neka od njih...

Zagonetno rušenje WTC 7 nebodera

Činjenice:
Malo tko zna da se 11. rujna u New Yorku uz nebodere blizance urušio i njihov susjed- 47. -katni neboder Svjetskog trgovačkog centra WTC 7. U njemu su bili smješteni uredi Ministarstva obrane, Porezne Uprave, tajne službe, FBI-a te bunker za hitne slučajeve tadašnjeg njujorškog gradionačelnika Giulianija. Uglavnom vrlo čuvana zgrada.
Iako su sve zgrade koje okružuju neboder WTC 7 ostale netaknute, on se urušio poput kule od karata u svega 6,6 sekundi. U spomenuti neboder nikada nije udario zrakoplov. Iako se radi o 47.-katnici njezino rušenje nije niti spomenuto u službenom komisijskom izvješću o napadima 11. rujna. [9/11 Commision Report]

Službena verzija događaja:

U službenom objašnjenju zašto se urušio neboder WTC 7 navodi se da su ostaci koji su padali sa nebodera WTC 1 i WTC 2 uzrokovali unutarnje požare u zgradi. Požar je kao takav naveden kao službeni uzrok urušavanja 47.-katnice.

Struka i znanstvenici:
wtc7U slučaju rušenja nebodera WTC 7 znanstvenici i stručnjaci ističu kako se do 11. rujna od uzroka požara nije srušila niti jedna zgrada! Navode mnogobrojne primjere kako su neboderi gorili i 18 sati, da bi im izgorjelo više od 20 katova, ali nikad se nisu srušili. Kada bi uzeli postojanje vrlo male vjerojatnosti da se to ipak dogodi, smatra se znanstveno i čisto statistički nemoguće da se taj događaj ponovi 3 puta u istom danu. No stavivši sve to na stranu, znansvenike najviše muči činjenica ne zašto već kako su se srušila sva tri nebodera u New Yorku pa tako i WTC 7. Stručnjaci za kontrolirano rušenje zgrada (controlled demolition engineers) kao i fizičari i inžinjeri građevinarstva slažu se u jednom: Uzrok rušenja i način rušenja zgrade WTC 7 nikako se ne poklapaju. Kažu kada bi bilo istina što navode kao uzrok rušenja zgrade ona bi pala sa strane, a nikako simetrično-ravno kako se vidi na snimkama. Upozoravaju da se na mnogobrojnim detaljima snimke urušavanja WTC 7 uočavaju elementi koji bacaju sumnju na to da je posrijedi klasično kontrolirano rušenje objekta.

Pitanje: Ako je nekontrolirani požar na jednom djelu zgrade uzrok rušenja nebodera WTC 7 zašto se isti urušio gotovo simetrično, a ne na stranu na kojoj je izbio požar? Također, kako je moguće da se samo rušenje dogodilo gotovo bez otpora čeličnih pregrada i masivnih betonskih stupova tako da je rušenje 47. katnice trajalo samo 6,6 sekundi, blizu brzine slobodnog pada?

Nestanak blizanaca

Činjenice:
Negdje u ljeto 2001. (dva mjeseca prije napada!!) Twin towersi su osigurani protiv terorističkih napada i to na oko 3,2 miljarde $. Zgrade su sve do toga dana bile neosigurane za tu vrstu napada, vjerojatno zato jer su njihovi kostruktori odgovorno tvrdili kako su konstruirane da izdrže potrese , uragane i višestruke udare Boeinga 707 (koji je tada bio najveći putnički zrakoplov). U jesen iste godine u svaki neboder udara jedan Boeingov avion, a zgrade se nakon 20-ak minuta ruše savršeno simetrično ka svojim temeljima. Na mjestu nesreće u rekordno kratkom roku pojavili su se „stručnjaci“, a ostaci čeličnih jezgrenih stupova otpremljeni su u Aziju na taljenje. Dakle, protivno federalnom zakonu, nije se izvršila nužna istraga mjesta nesreće kako bi se utvrdio stvarni razlog rušenja nebodera. Pet godina nakon, javljaju se slučajevi umiranja vatrogasaca koji su više sati proveli u ruševinama (tražeći preživjele) i to od trovanja prašinom koja je nastala rušenjem tornjeva, za koju je Vlada, ne želeći dizati paniku, odgovorno tvrdila da je bezopasna iako je ona bila puna žive i azbesta. Slično kao i u ostalim napadima premalo je dokaza (za što se očito netko pobrinuo) da bi se sa sigurnošću tvrdilo što je točan uzrok rušenja tornjeva svjetskog trgovačkog centra.

Svjedoci:
Mnogobrojni svjedoci koji su se za vrijeme udara aviona nalazili u tornjevima i brže bolje iz njih izišli tvrde kako su pri izlazu čuli nizove kakskadnih eksplozija. Također mnogobrojna su svjedočenja vatrogasaca i spasioca povrdila da su u zgradi neposredno prije rušenja dogodio niz manjih eksplozija. Neke audio/video snimke su puštene u javnost, a neke ne. Jedna od poznatijih koja je puštena u javnost je SVJEDOČENJE VATROGASCA o nizu kaskadnih eksplozija. No mnoge snimke (zbog sigurnosnih razloga ?!?) nisu puštene u medije.

Službena verzija događaja:
Službena verzija identična je onoj pri rušenju nebodera WTC 7. Kao uzrok rušenja tornjeva nije naveden udar aviona već požar. Službena verzija kaže kako je gorući kerozin tako vruć da je rastalio nizove čeličnih jezgernih stupova i greda i tako se je oslabljena zgrada srušila poput palačinke i što je vrlo bitno tako da su gornji katovi urušavali donje i tako sve do dna.

Struka i znanstvenici:
picZnanstvenici i građevinski stručnjaci ističu kako je vatra najsumnjviji dio kada se govori o rušenju WTC tornjeva. Ističu kako mediji i dan danas govore kako je gorući kerozin u stanju rastaliti čelik, a to jednostavno nije tako: „Even today the media report that the steel melted. It is argued that the jet fuel burns very hot, especially with so much fuel present. This is not true! The temperature of the fire at the WTC was not unusual, and it was most definatly NOT capable of melting steel.“ Eksplozija kerozina nije nikako mogla generirati tempreraturu (koja bi se proširila čitavom površinom!!!) dovoljno visoku da rastali čelik!
Kao i u slučaju WTC 7 sumnjiv je način rušenja tornjeva pri kojem je on savršeno simetričan, iako se radi o neboderu preko sto katova. Na slici sa strane vidi se tornanj u urušavanju i sumnjivi oblaci dima koji izlaze iz zgrade na 10 ak katova niže od mjesta urušavanja [pogledaj sliku]. Otkuda oni tako nisko? Također znanstvenici se slažu da pri klasičnom urušavanju uvijek ostane desetak metara čelične konstrukcije jezgre vezane za temelje, međutim zgrada se urušila do temelja, ostavljajući iza sebe samo prah i pepeo i veliku količinu pravilnih čeličnih komada. Također, ako je istina ono što se navodi u službenoj verziji događaja da su „gornji katovi urušavali donje i tako sve do dna“ onda je po zakonima fizike nemoguće da se zgrada uruši u 10 sekundi, što je brzina bliska brzini kojom bi tijelo padalo slobodnim padom sa te visine. „The 80 floors falling one to another should make some resistance. It's pure physics and Gallileo law of falling objects.“- kaže profesor fizike Steven E. Jones.

Za kraj dva zanimljiva citata:
Iz dokumenta o razvoju nacionalne sigurnosti objavljenog u rujnu 2000. godine.(dakle prije napada) ["Rebuilding Americas Defenses“]
The process of transformation, since it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event-like a new Pearl Harbor.

Predsjednik George W.Bush u noći 11. rujna obraća se naciji riječima:
The Pearl Harbor of 21st century took place today

Izvor citata:[http://newamericancentury.org/RebuildingAmericasDefenses.pdf])

Preporučam video izvore:
Predavanje profesora fizike Stevena E Jonesa
Loose Change

Opširniju verziju (sa zagonetnim udarom Leta 77 u Pentagon) pročitajte na Naranči!

P.S. Kako ste došli do ovog teksta? Molim odgovorite u komentarima ovog posta. Tnx. (27.10. 2006)

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se