ponedjeljak, 25.04.2005.


Dosta vam je obaveza?!...ili Kako postati alkoholičar


Za početak, isplanirajte si nekoliko (minimalno 4) cjelonoćna izlaska zaredom.
Zatim nabavite dostatnu količinu novca za tu avanturu.
Otkažite sve dnevne aktivnosti narednih dana koje iziskuju intelektualnu angažiranost (barem u prijepodnevnim satima) te se opskrbite dostatnim količinama Cedevite i turske kave.
Naposlijetku, potrebno je još samo pronaći društvo dobro raspoloženih i zabavnih ljudi.

E, sad...uzevši u obzir da je piće u apsolutno svim ugostiteljskim objektima preskupo, kako biste donekle očuvali novčanu svotu predodređenu za žrtvovanje tu večer, početnih nekoliko (zagrijavalačkih) deci/litara alkohola nastojte prošvercati od kuće. S obzirom na amaterstvo konobara i njihovu nesposobnost primjećivanja, vjerojatno nećete imati većih problema s pretakanjem cuge iz torbe u bircovsku čašu.
Ukoliko ipak niste prevarantski raspoloženi, uvijek vam preostaje mogućnost da svoje gorivo kupite u Konzumu, po jeftinijoj cijeni, i natankate ga u sebe na klupicama u obližnjem parku. Nakon toga, dobro raspoloženi, lakše ćete nastaviti svoju noćnu turu.

Što se najpogodnijih klubova tiče, oni variraju od vašeg mentaliteta i vrste muzike koju slušate do udaljenosti koju ste spremni preći. Premda, imajte na umu činjenicu da, čim alkohol počne djelovati, kriteriji ( i glazbeni i estetski – za one slobodne) naglo opadaju, što automatski uzrokuje širenje spektra potencijalnih mjesta na kojima biste mogli završiti.

Ako je vaša orijentacija slična mojoj, i uz to preferirate živu muziku, svoj izlazak možete započeti u Melinu, Ksetu, Spunku ili Saxu (pod uvjetom da tih dana nisu negdje drugdje organizirana konkretna događanja ili koncerti), a za nastavak preporučam odabir Purgeraja, Route 66-a ili brodova na Savi.
Prednost posljednjih triju spomenutih klubova jest ta da rade do ranih jutarnjih sati, pa nećete tako brzo dočekati trenutak paljenja ubitačnih fluorescentnih svjetala i gašenja muzike - kojim najavljuju fajrunt.
Osim toga, u dotičnim prostorima naići ćete na veliku raznolikost ljudi, što vam omogućava lakše prilagođavanje, kao i vjerojatnost da sretnete nekog poznatog.
Kako se sva tri nalaze doslovno usred ničega, pješačenje kroz park, blato ili nasip olakšava vam proces triježnjenja pri povratku doma.

Onog trenutka kada zaključite da se piti ne mora isključivo navečer, priuštite svom, sad već istreniranom, organizmu jedan nedjeljni izlet ili piknik, uz što manje fizičke aktivnosti, a što više drinking-igara. Jamčim vam da ćete, ovako dobro potkovani, pobjediti u gotovo svim.

Kako ćete se osjećati idućih tjedan dana još vam ne mogu reći jer trenutno tek prolazim kroz tu fazu. Uglavnom, nastojat ću da o daljnjim nuspojavama budete pravovremeno obavješteni.
Sretno!


- 18:39 - Komentari (11) - Crno na bijelo





<< Arhiva >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Mailovi dobrodošli na:
::runaways@net.hr::

Meni najdraži...

::bLuE
::pTiCa TrKaČiCa
::jOe PeLLeNa
::zRiNe
::uNeMpLoYeD
::mEgI
::tRaPuLa
::LeB
::PrOkLeTi
::CyBeRgIrL
::sUpErMiKI
::hElPbLoG
::nOiSyD
::LiFeThInGS
::tRiNaEsTi

Linkovi

::Blog.hr
::Forum.hr
::Monitor.hr

Odvojeno

Savršena žena

Po čitave dane i noći trudim se da dobro izgledam,
da budem zdrava i pametna.
I da me obožavaju.
I da budem zadovoljna.
I hrabra.
I načitana.
I savršena domaćica.
I fantastična u krevetu.
I da govorim strane jezike.
I da se bavim sportom.
I da poznajem umjetnost...

Hoće li me, molim vas, netko zaustaviti?

. . .

My attitude is, if something is beyond your control, there`s no point worrying about it. And if you can do something about it, then there`s still nothing to worry about.

. . .

Koliko nam je poznato, dosad je na našoj planeti živjelo približno deset i pol milijardi ljudi. Samo nekoliko je živjelo tako, da se njihovih života sjećamo. Nekoliko muškaraca i žena su bili toliko učinkoviti, da su vlastitom snagom pogurali čovječanstvo korak dalje. Ako je stvarno svatko od tih deset i pol milijardi imao potencijal da učini isto, tada je povijest tragična.

. . .

Zamislite trkaćeg konja koji stigne prvi u utrci i zaradi 50 tisuća nečega...Drugi, u toj istoj utrci, dobije, recimo, 25 tisuća. To je upola manji izos. Iako on nije trčao upola sporije. Pobjednik ga je prestigao za pola njuške.
Tako je to i u životu izvan hipodroma. Ne moramo ulagati dvostruko više napora da bismo značajno popravili svoj dnevni plasman. Moramo biti samo za njušku ispred mjesta na kojem smo danas.

. . .

Ponekad dobiješ što želiš.
Ponekad dobiješ što trebaš.
Ponekad dobiješ što dobiješ.

. . .

Bog je stvorio svijet za šest dana. Odmarao se sedmi dan.
Osmog dana počeo je odgovarati na prigovore.

. . .


Neke žene kažu da su svi muškarci isti.
Nije li to malo previše iskustva?

. . .

Kad držim predavanje, podnosim da ljudi povremeno gledaju u svoje satove, ali ne podnosim kad ih dižu do ušiju da provjere da li su pokvareni.

. . .

The first half of our life is ruined by our parents, and the second half by our children.
(C.Darrow)

. . .

Zapišem sve što želim zapamtiti. Tako, umjesto da gubim vrijeme pokušavajući se sjetiti što sam zapisala, trošim vrijeme tražeći papir na koji sam to zapisala. ;)

. . .

Život je gomila stvari koje si namjeravao napraviti jučer.

. . .

Ključ životnog napretka leži u formuli: osam sati rada i osam sati spavanja.
Valja pritom nastojati da to ne bude istih osam sati.