Ragbi klub Makarska rivijera

30.09.2008., utorak

Prva pobjeda u sezoni

RAGBI
GSC “ Makarska “
3. kolo Interlige
Makarska r. – Zagreb 27 : 8 ( 10 : 3 )
Sudac : Jelavić ( Split )
Gledatelja : 120

Makarski ragbijaši pobjedom 27 : 8 protiv uvijek neugodnog Zagreba startali su u novu sezonu Interlige i PH. Nakon odgođenih utakmica s Nadom ( igra se 08. 10 GSC-u) i Ljubljane, Makarani su protiv Zagreba pokazali da u ovoj sezoni neće nikome biti lako igrati u Makarskoj. Krenuli su gosti dobro u utakmicu i predvođeni Holjevcem iz kaznenog udarca poveli 3 : 0 ( 11 min.) . Ubrzo je Dedić, također iz kaznenog udarca poravanao na 3 : 3 ( 17 min. ).Rezultat se nije mjenjao sve do pred kraj prvog poluvremena kada Devcich sjajnim solo prodorom polaže za prvo vodstvo domaćina ( 35 min. ). Uspješan u pretvaranju bio je Dedić tako da se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Makarske 10 : 3 . Treba spomenuti da je prvo poluvrijeme obilježilo velik broj sviranih kazni, naroćito protiv igrača Makarske. Glavni razlog tome su promjene u pravilima igre i striktno provođenje istih od strane, inaće vrlo dobrog, suca Jelavića iz Splita. U drugo poluvrijeme gosti ulaze odlućni u namjeri da preokrenu rezultat što je rezultiralo zgoditkom Kelave koji koristi nesigurnost makarske obrane i smanjuje na 10 : 8 ( 45 min.) . Nekoliko minuta kasnije, točnije u 53.-oj Mate Kurilj nogom udara protivnika na podu za što dobiva crveni karton što je značilo da će Makarska do kraja utakmice imati igrača manje. Međutim, to se nije odrazilo na igru domaćina koji je suvereno vladao na terenu i vrlo dobrom igrom u obrani jednostavno gušio goste, ne dozvolivši im da ozbiljnije ugroze njihov prostor zgoditka. Dobra igra u obrani rezultirala velikim brojem protunapada Makarske. Upravo je iz jednog takvog Mucić postigao drugi zgoditak, a Dedić ( koji je nekoliko minuta prije realizirao kazneni udarac za 13 : 8), uspješnim pretvaranjem povisio na nedostižnih 20 : 8 ( 69 min. ). Upravo je Dedić u posljednjoj minuti susreta postigao zgoditak za konačnih 27 : 8.

Beni Grle, tajnik Makarske : Bila je ovo vrlo važna utakmica za nas. Pribojavali smo se Zagreba jer je već odigrao nekoliko jakih utakmica dok smo mi imali samo jednu pripremnu utakmicu u Zenici. Nije sve danas bilo sjajno ali važna je pobjeda i 4 boda na kontu. Šteta je da nismo uspjeli postići još jedan zgoditak jer bi imali i bonus poen.Nažalost, ostali smo bez Kurilja, koji je zbog svoje gluposti dobio zabranu igranja u trajanju od 3 tjedna.

Sljedeći tjedan Makarska gostuje u Ljubljani protiv Olimpije.Iako oslabljeni neigranjem nekolicine igrača sve osim punog pljena bio bi neuspjeh.

Ostali rezultati 3. kola:
Nada - Ljubljana 30 : 16, Mladost - Olimpija 17 : 21


Makarska rivijera : Grle, Selak, Osmanović, Pleić, Sabljić, Župan, Babić, Mračević, Dedić ( 15 ), Lovreta, Srzić, Mrkoci, Mucić ( 5 ), Muhtić, Devcich ( 5 ), Kurilj, Pregun, Radić, Kovačić
Zagreb : Slaviček M., Žilić, Udovičić, Kelava ( 5 ), Perišić, janković, Gomuzak, Garac, Zelić I., Holjevac ( 3 ), Vodušek, Slaviček K., Mandić, Bielen, Zelić J.


PORAZ KADETA U - 15
Nakon utakmice seniora, prvu utakmicu u prvenstvu odigrali su i kadeti do 15 godina. Nažalost, pokazalo se da su u ovom trenutku mladi igrači Zagreba prejak protivnik za svoje vršnjake iz Makarske. Zagreb je slavio s 35 : 0.

Makarska: Lovrić, Lalić M., Lalić T., Alajbegović, Bockovac, Kovačić, Puharić, Vrljičak, Kurilj P, Kurilj A., Petković, Matić, Granić, Volarević









- 12:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.09.2008., nedjelja

Početak nove sezone

Prije 15-ak dana Makarski ragbijaši zapoćeli su s pripremama za novu sezonu. Što je novo, kakva su očekivanja i što se može očekivati od njih u novoj sezoni pitali smo tajnika Benija Grlu .
Prošla sezona jedna je od najgorih od kada se igraju PH i Interliga... Da, u prvenstvu Hrvatske završili smo tek treći s tek jednom pobjedom, dok smo u Interligi bili peti s pobjedom više. Zaista više nego loši rezultati koji se teško mogu ponoviti. Ipak, kao olakotnu okolnost uzeo bi broj ozlijeđenih igrača koji je gotovo cijelu sezonu bio dvoznamenkasti što se jednostavno moralo odraziti na rezultat.
Ima li šta novo u momčadi za novu sezonu, dali ste posegnuli za pojačanjima? Protekli tjedan pridružio nam se Luke Devcich ( inače rođak Deena Devcicha koji je prošle sezone odigrao 2 utakmice i pokazao se u izvrsnom svijetlu), novozelanđanin podgorskih korijena koji je bio U – 19 reprezentativac Novog Zealanda i koji može igrati na bilo kojem mjestu u liniji. Radimo i na dolasku Ivana Nole, nekadašnjeg igrača Makarske. Veseli povratak Mije Selaka , a u stručni stožer nam se pridružio i Zdenko Roso pod čijim smo vodstvom osvojili posljednje PH, sad već davne 2002. godine. Nažalost, ostali smo bez Igora Letice( otišao na privremeni rad u Norvešku ) i Marina Antunovića koji zbog posljedica nedavne prometne nesreće nije dobio zeleno svijetlo od liječnika.

Što su ciljevi u novoj sezoni?
Odustali smo od natjecanja u Regionalnoj ligi koja se i ove godine igra kup sistemom, ali prolazak dalje se mora izboriti u dvije utakmice što bi značilo da bi svaku rundu natjecanja morali putovati u Mađarsku, Srbiju ili Bugarsku što nismo u mogučnosti financijski izdržati. Želimo se koncetrirati na Interligu i Kup Hrvatske gdje vidimo glavnu priliku da nešto osvojimo. Jedina želja nam je da nas ozlijede zaobiđu u širokom kutu. U prilog tome svakako nam ide i činjenica da ćemo u ovoj sezoni zbog radova na dvorani trenirati na glavnom terenu
a ne na „betonu“ pomoćnog terena..

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI