Ragbi klub Makarska rivijera

23.04.2008., srijeda

POBJEDA HRVATSKE

U 7. kolu Europskog prvenstva grupe 2B Hrvatska je u Splitu ugostila reprezentaciju Andore i slavila 15 : 10 ( 8 : 10 ). Iako pomlađena i bez stranaca Hrvatska je pružila dobru igru, naročito u drugome dijelu utakmice, ali i pokazala neke loše strane na kojima će morati dosta poraditi. Još kad bi savez adekvatnije podržao ovu generaciju i stručni stožer utakmice s reprezentacijama poput Andore, Malte i slićnih završavale bi puno izraženijim krajnim rezultatima.Po mom sudu, igrač utakmice je Marin Tvrdić, 20- godišnja spojka Nade koji je odlićnu igru okrunio zgoditkom za pobjedu!!!Čini se da je nakon Puljiza Split podario još jednu odlićnu spojku koja će biti nosioc ove nove Hrvatske!!!Velike zasluge za ovu pobjedu idu i igračima Makarske riviere, Ivici Letici ( igrao do 60 min. ), Ivici Šimiću ( izašao na poluvremenu zbog ozljede ramena), Jakši Lovreti ( igrao cijelu utakmicu), Miroslavu Pregunu ( igrao cijelu utakmicu) ali i Josipu Dediću i debitantu Igoru Letici koji su dobili posljednih 15 -ak minuta da pokažu svoje znanje. Veliko bravo i čestitke na prikazanoj igri i borbenosti svima!!!Ovom pobjedom Hrvatska je izbila na drugo mjesto u skupini no nažalost bez šansi da preskoći prvoplasiranu Poljsku i ode u viši rang natjecanja. Hrvatsku još očekuje gostovanje u Latviji 10.05.2008 godine.
- 11:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

15.04.2008., utorak

PODNOŠLJIV PORAZ U ZAGREBU

Ragbi
Igralište na Rudežu
Interliga, 10. kolo
Zagreb : Makarska riviera 26 : 12 ( 12 : 7 )
Sudac: Mešnjak ( Sisak )


U posljednjem, 10. kolu ragbijaške Interlige Makarski ragbijaši poraženi su u gostima kod Zagreba 26 : 12. Bila je to vrlo tvrda utakmica u kojoj je Makarska pružila daleko najbolju igru u obrani ovog proljeća. Ključ poraza leži u činjenici da su Makarani otputovali sa svega 17 igrača što se u konačnici pokazalo odlučujućim čimbenikom. Naime, sve do posljednih 5 minuta Makarska je imala pozitivan rezultat, 12 : 12 ali umor gostiju i duža klupa domačina učinila je svoje i Zagreb postiže 2 zgoditkak za konačnih 26 : 12. Nažalost, teško se prisjetiti kada su naši ragbijaši zaigrali u punome sastavu. Naime, trenutno za razliku od prošle sezone nedostaje čak 12 igrača ( M. Srzić, Muhtić, Antunović, Kovačević, Zrna, Osmanović, Radić, Babić, Vodanović, Primorac, Sablić, Devčić ). Preostala je još jedna utakmica do kraja sezone i to protiv Olimpije u Ljubljani koja bi se trebala odigrati 26. 04.Sljedeći tjedan u Splitu igra reprezentacija Hrvatske protiv reprezentacije Andore. Od igrača Makarske pozvani su Pregun, Dedić, Iv. Letica, Ig. Letica, Šimić te Lovreta koji je ujedno i glavni trener.
Makarska riviera : Grle, Ig. Letica, Kurilj, Šimić, Pleić , Kovačić, Župan, Iv. Letica, Dedić ( 2 ), Lovreta, G. Srzić ( 5 ), Pregun, Mucić ( 5 ), Mrkoci, Mračević, Turić, Grubišić

NEMA TURNIRA U RAGBIJU 7

Iako najavljen, međunarodni turnir u ragbiju 7, Makarska Sevens 2008. neće se održati. Naime, zbog podudaranja termina s natjecanjem vatrogasnih društava iz cijele Hrvatske (16. i 17. svibnja ) uprava makarskog kluba odlučila je prepustiti termin vatrogascima. “Radi se o velikom broju vatrogasaca ,njih 2000, i cijeli susret održava se pod Državnim pokroviteljstvom, a kako se tjedan poslije održava PH u ragbiju 7 nemamo mogučnost promjene termina za naš turnir te se ove godine neće održati„ kazao nam je tajnik Makarske riviere Benjamin Grle.
- 12:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

08.04.2008., utorak

Novi poraz

Ragbi
9. kolo Interlige
Makarska riviera – Ljubljana 5 : 52 ( 5 : 19 )
Sudac: L. Bjelanović ( Split )
Gledatelja : 50


Utakmica je započela minutom šutnje za tragično preminulog nogometaša Zadra , Hrvoja Čustić. U 9-om kolu Interlige ragbijaši Makarske ugostili su drugoplasiranu momčad na tablici, slovensku Ljubljanu. Gosti su došli u punome sastavu sa 25 igrača dok je trener domaćina Lovreta mogao računati na svega 17 igrača zbog ozljeda. Za razliku od prošle sezone trenutno nedostaje 9 igrača( Mračević,Muhtić, Antunović, Kovačević, Zrna, Osmanović, Radić, Pleić, Župan) čiji bi se izostanak osjetio i u momčadima koje raspolažu većim fondom igrača od Makarske. Tako je ovu utakmicu na mjestu razigrača( otvarača ), odigrao Lovreta koji je cijeli svoj igrački vijek proveo na poziciji treće linije, odnosno u skupu. Začudo, takav raspored i nije izgledao loše, možda upravo zato jer su makarani igrali jednostavan ragbi i cijelo vrijeme napadali “u meso“, bez komplikacija i nekakvih velikih kombinacija. Gosti su ubrzo nakon početka poveli 12 : 0, ali Makarska ubrzo preko Dedića smanjuje na 12 : 5 i ima dvije izgledne prilike za potpuni preokret. Ipak na samom kraju prvog poluvremena gosti povećavaju prednost na 19 : 5 što je i konačni rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu nastavila se ravnopravna igra ali su gosti u posljednih 15 minuta, uveli 4 svježa igrača i protiv svega 13 domačina postigli čak 5 zgoditaka i Makarskoj priuštili još jedan visoki poraz u proljetnom dijelu prvenstva. Sljedeće kolo Makarska gostuje na teškom terenu u Zagrebu.
Makarska: Puharić. Letica Ig., Grle, Kurilj, Šimić, Turić, Babić, Iv. Letica, Dedić ( 5 ), Lovreta, G. Srzić, Pregun, Mucić, Mrkoci, Kovačić, Župan
- 10:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI