Ragbi klub Makarska rivijera

26.11.2007., ponedjeljak

Gostovanje u Mađarskoj


U nastojanjima da se natjecanje proširi van granica Hrvatske i Slovenije, 11 klubova iz 5 zemalja (Slovenija, Mađarska, Hrvatska, BiH i Srbija) međusobnim sporazumom osnovalo je novo natjecanje, Regionalnu ligu. Nažalost, zbog nedostatka novca natjecanje će se odigrati jednostrukim Kup sustavom. Sudjelovanje u natjecanju svake godine biti će uvjetovano plasmanom u nacionalnom prvenstvu ( državni prvaci nastupaju direktno, dok svi ostali prolaze kvalifikacije ).

R.K Makarska Rivijera je prema svom plasmanu prošle sezone za protivnika u kvalifikacijama izvukla mađarski KARC ( Kečkemet ) te u subotu ( 1. 12 ) putuje na noge ekipi koja je u prošlom prvenstvu mađarske osvojila treće mjesto. Iako u pomlađenom sastavu i bez nekoliko prvotimaca, našim ragbijašima ne nedostaje motiva za pobjedu u ovoj utakmici, jer nakon gubitka u polufinalu Kupa i neočekivano lošeg starta u prvenstvu, ovo natjecanje možda je i jedina prilika da se domognu trofeja u ovoj sezoni.
Motiv više zasigurno je i činjenica da bi u slučaju pobjede Makarani na proljeće ( 8. 3.) u četvrt-finalu finalu bili domaćin srpskom prvaku Pobedniku ( Beograd ), što bi bilo prvo gostovanje nekog srpskog kluba u Makarskoj od osamostaljenja. Dodajmo da je u drugoj kvalifikacijskoj utakmici Zagreb pobjedio Dorćol ( Srbija ) 17 : 3.

SUDIONICI NATJECANJA:
HRVATSKA : Makarska rivijera, Nada, Zagreb
MAĐARSKA: KARC , Batta Buldog, Esztergon
SRBIJA
: Pobednik , Dorćol, KBRK
SLOVENIJA:
Ljubljana
BiH : Čelik



- 10:55 - Komentari (11) - Isprintaj - #

22.11.2007., četvrtak

RAGBI
GSC “ Makarska “
Polufinale Hrvatskog kupa
Makarska r. – Nada 7 : 20 ( 0: 8 )
Sudac : Bjelanović ( Split )
Gledatelja : 250



Više...


- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2007., utorak

Slike s Makarska - Nada

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
- 18:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

18.11.2007., nedjelja

Poraz Makarana, upitna regularnost natjecanja

RAGBI
GSC “ Makarska “
Polufinale Hrvatskog kupa
Makarska r. – Nada 7 : 20 ( 0: 8 )
Sudac : Bjelanović ( Split )
Gledatelja : 250


KLIKNI ZA ČLANAK ...


- 13:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Poraz Makarana, upitna regularnost natjecanja

RAGBI
GSC “ Makarska “
Polufinale Hrvatskog kupa
Makarska r. – Nada 7 : 20 ( 0: 8 )
Sudac : Bjelanović ( Split )
Gledatelja : 250


KLIKNI ZA ČLANAK ...


- 13:18 - Komentari (13) - Isprintaj - #

15.11.2007., četvrtak

Tko je najbrži ?

Jedna od največih rasprava u današnjem ragbiju vezana je uz brzinu igrača. Ko je najbrži igrač na svijetu pitanje je koje muči miljune obožavatelja ragbija diljem svijeta. Iako je puno više elemenata osim same brzine, koji čine pravog ragbi igrača ( ubrzanje, razumjevanje igre, instikt, psiha, izdržljivosti ...) uobičajeno je da se za najbržega uzima onaj koji je najbrži na 100 m. Donosimo vam top 7 igrača po službeno izmjerenom vremenu. Napomena: Tu je još velik broj igrača kojima nikada nije mjereno službeno vrijeme, a koji bi bili u samome vrhu ako ne i nabrži poput Rupeni Caucaua ( Fiji ), Jason Robinson ( Eng.), Shane Williams ( Wales ) i Williama Rydera ( Fiji ) koji je možda i najbrži na svijetu ali nažalost nema službenih podataka za njih.

1. Toderai Chavanga ( J. Afrika ) 10.27
2. Brian Habana ( J. Afrika ) 10.4
3. Takudzwa Ngwenya ( U.S.A ) 10.5
4. Joe Rokocoko ( NZ All Blacks ) 10.66
5. Doug Howlett ( NZ All Blacks ) 10.68
6.
Paul Sackey ( Engleska ) 10.7
7. Jonah Lomu (NZ All Blacks ) 10.8


- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2007., ponedjeljak

SVI NA NADU!!!


Nakon reprezentativne pauze nastavljaju se ragbi uzbuđenja u Makarskoj. Ždrijeb je htio da se ove godine već u polufinalu Hrvatskog kup susretnu veliki rivali, branitelj naslova Makarska rivijera i prošlogodišnji finalist splitska Nada. Zaboravite poraz od Zagreba ( 10 : 28 ) i pobjedu protiv Mladosti ( 89 : 3 ) u prvenstvu, jer kada se susreću ova dva kluba uvijek je vatreno kako na terenu, tako i na tribinama. Zato pozivamo sve ljubitelje ragbija i prijatelje makarskog sporta da dođu u subotu (17.11, u 14.00 h) i podrže Srzića, Šimića, Babića, Župana i ostale, na prvoj prepreci u obrani prošlogodišnjeg naslova
- 10:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

POBJEDA HRVATSKE

RAGBI
GSC “ Makarska “
Prvenstvo Europe: Divizija 2 -“B“ skupina
Hrvatska – Malta 24 : 9 ( 17 : 3 )
Sudac : M. C. Jones ( Austrija )
Delegat: Faccioli ( Italija )
Gledatelja : 600


- Hrvatska , Hrvatska !!! orilo se u subotu na gradskom stadionu u Makarskoj. Ne, nije to bio još jedan stranački skup u ovo predizborno vrijeme, već slavlje i pjesma hrvatskih igrača i navijača nakon nove pobjede izborene protiv vrlo dobre reprezentacije Malte. No, iako konačni rezultat sugerira da se radi o laganoj i uvjerljivoj pobjedi Hrvatske, igrači izbornika Drage Lulića i te kako su se namučili da svladaju žilavu i čvrstu gostujuću momčad.

Počelo je sjajno za Hrvatsku. Ursić je izveo početni udarac duboko u polje Malte, Culnane je pokušao ispucati loptu, ali Muslim je blokirao udarac i već u 2. min. postigao prvi zgoditak za Hrvatsku. Uspješnim pretvaranjem Ursić je povećao na 7 : 0. Rano vodstvo naših nije previše šokiralo igrače Malte. Naprotiv, dobrom igrom u napadu prisiljavali su hrvatske igrače na kazne, ali je Culnane iz izglednih pozicija promašio realizirati dva kaznena udarca ( 6. i 11. min. ). Slijedio je odgovor naših koji su izborili zatvoreni skup na 5 metara od prostora zgoditka gostiju nakon kojeg su Puljiz i Lovreta kratkim dodavanjima izigrali obranu Malte, da bi Mandić uz samu korner zastavicu položio za vodstvo 12 : 0 ( 17. min.). Do novog zgoditka gledatelji su čekali sve do 30. min. Malta je imala skup na polovici Hrvatske, odvojio se Bartolo s pozicije čepa, dodao do Spiteria, čije dodavanje presijeca Olujić i nakon dugog sprinta povećava rezultat na 17 : 0. Do prvih poena na utakmici igrači Malte došli su u 34. minuti, i to iz kaznenog udarca ( Culnane ), čime je postavio konačni rezultat prvog poluvremena ( 17 : 3 ). Drugo poluvrijeme započelo je onako kako je završilo prvo, kaznenim udarcima za goste ( uspješan Culnane 41. i 47. min.) za smanjenje vodstva Hrvatske na 17 :; 9. U tim trenutcima Malta je imala inicijativu i bila je bolja momčad na terenu, te je uz pomoć sudca Jonesa, u nekoliko navrata bila blizu novih bodova. Na sreću, crveno – bijeli su čvrstom igrom u obrani neutralizirali Maltežane. Prvu pravu priliku u nastavku naši su imali tek u 70. minuti kada je Puljiz solo prodorom izborio kazneni udarac iz kojega je Ursić zamalo neprecizan. Slijedila je kontra Maltežana koji su došli svega 20-tak metara od hrvatskog prostora zgoditka, ali su naši predvođeni Muslimom i Leticom oduzeli loptu, Puljiz je proslijedio do Dragičevića koji je nakon dvadesetak metara dodaje Mandiću, a on u sjajnom trku prelazi dvojicu igrača Malte i polaže za veliko slavlje naših. Ursić je još jednim uspješnim pretvaranjem postavio na konačnih Hrvatska – Malta 24 : 9. Od igrača Makarske rivijere nastupili su Lovreta ( cijelu utakmicu ), Letica ( do 77. ) i Pregun ( ušao u 75. ) te jedan bivši igrač Makarske Michael Nola ( cijelu utakmicu, zaradio žuti karton u 60. ), dok su Šimić i Kovačić ovaj put ostali na tribinama. Hrvatska je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto u skupini sa 12 bodova, odmah iza Poljske ( 16 ).
Treba istaknuti da je ovo bila 20. utakmica Hrvatske reprezentacije u Makarskoj od osamostaljenja. To je brojka kojom se može pohvaliti malen broj gradova veličine Makarske, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi . Prva je odigrana 30. 10. 1994. protiv reprezentacije Švicarske ( 11 : 3 ).


prof. Drago Lulić ( izbornik ): Zadovoljan sam pobjedom, ali nikako i igrom. U Poljskoj smo odigrali puno bolju utakmicu u obrani i koncentriranije protiv protivnika koji je objektivno jači od Malte. Nažalost, događa nam se da u utakmicama u kojima smo favoriti napravimo previše pojedinačnih pogrešaka. Momčad Malte je sastavljena od 6 igrača s australskom putovnicom i čak 11 s britanskom, što je čini vrlo neugodnim protivnikom. Ipak, zadovoljan sam činjenicom da je ovaj uspjeh ostvaren bez “stranaca“, jer Michaela Nolu ja ne smatram strancem, već s igračima koji su ponikli i igraju u Hrvatskoj.
Miroslav Pregun ( igrač ) : Zaslužena i vrijedna pobjeda! Prikazali smo jednu pravu mušku igru i zasluženo pobijedili. Presretan sam zbog toga jer je ovo bio moj reprezentativni debi pred mojim Makaranima. Hvala svim navijačima koji su nas bodrili! HRVATSKA : Žilić( kap. ), Čulić, Sljepčević, Nola, Letica, Lovreta, Sabljić, Ujaković, Puljiz, Ursić ( 4 ), Olujić ( 5 ), Muslim ( 5 ), Jurišić, Mandić ( 10 ), Dragičević, Udovičić, Buzov, Perović, Gomuzak, Antić, Holjevac, Pregun, Trener: J. Lovreta,
MALTA : Psaila, D. Borg, Busuttil, Kennedy, Collins ( kap. ), Borda, Finlason, Bartolo, Spiteri,Culnane ( 9 ), Mifsud, Attard, Mirabelli, Whitney, McArdle, Warren, Sacco, R. Borg, Zarb, Kempster, Webb, Watts Trener: D. Neill
- 10:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.11.2007., subota

br />SupportersShop
Lovell-Rugby
RugbyScene





Od prije nekoliko dana Replike dresa hrvatske ragbi reprezentacije moguće je kupiti na 3

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Replika dresa

Od nedavno u prodaji se nalazi replika dresa hrvatske ragbi reprezentacije.Dresove izrađuje engleska tvrtka Samurai-Sports, koja je ujedno i sponzor Hrvatske Ragbi Reprezentacije.
Dizajn dresa je izradio dizajner Tvrko Zelić, ragbijaš RK Zagreb.
Ragbijaški dres omiljen je rekvizit ragbijaša u cijelom svijetu, te je čest odjevni predmet ne samo na ragbi utakmicama.Dresove je moguće kupiti na na Internetu. Cijena je oko 50 funti.


SupportersShop
Lovell-Rugby
RugbyScene



- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2007., nedjelja

Pobjeda Makarske, najava Hrvatska - Malta

GSC “ Makarska “
Zaostala utakmica I. kola Interlige
Makarska rivijera - Mladost 89 : 3 ( 45 : 3 )
Sudac : P. Matošić ( Split )
Gledatelja : 150


U zaostaloj utakmici I. kola Interlige Makarska je ugostila zagrebačku Mladost ( koja je došla sa svega 14 igrača! ) i ostvarila visoku pobjedu, prvu ove sezone, 89 : 3. Od samog početka nizale su se lijepe akcije skupa, linije i mnogobrojni solo prolazi makarana kojima mladi igrači ( prosjek 19 god. najstariji igrač bio je Milan Šabić , nekadašnji igrač Makarske, koji je na privremenom radu u metropoli ) zagrebačkog kluba nisu mogli kvalitetno odgovoriti.
Iako ragbijaši nevole isticati pojedince ( naročito nakon ovakve pobijede ), jer je ragbi sport u kojem svaki igrač mora pružiti svoj maksimum kako bi se pobijedilo, nemože se ne spomenuti Antunovića koji je u odsutnosti prvih pucača Makarske, uspješno potvrdio velik broj postignutih zgoditaka, te Lovretu koji je postigao hat-trick. Treba istaknuti još jedan zanimljiv podatak, a to je da su svi igrači makarske linije postigli barem po jedan zgoditak.
Osim zbog pobjede makarski ragbijaši imali su još jedan razlog za slavlje. Naime, prvotimac makarskog kluba i povremeni reprezentativac, Mališa Mucić izrekao je sudbonosno “ da “ svojoj dugogodišnjoj djevojci, Maji Radonić. Čestitamo!

Makarska rivijera : Puharić, Babić, Ig. Letica, Kurilj ( 5 ), Iv. Letica, Turić, Lovreta ( 15 ), Antunović ( 24 ), Kovačić ( 5 ), Mračević ( 10 ), Kovačević ( 5 ), Pregun ( 5 ), Mrkoci ( 10 ), G. Srzić ( 5 ), M. Srzić ( 5 ), Sabljić


NAJAVA HRVATSKA – MALTA

Nakon neugodnog gostovanja i velike pobijede u Poljskoj, Hrvatska ragbi reprezentacija, ovu subotu ( 10. 11 ), na GSC “ Makarska “ s početkom u 14 sati, dočekuje reprezentaciju Malte. Za razliku od utakmice s favoriziranim poljacima, u ovu utakmicu igrači izbornika Drage Lulića ulaze kao veliki favoriti. Uostalom, u prvom susretu na Malti bilo je 40 – 18 za Hrvatsku. Pozivamo sve ljubitelje ragbija i prijatelje sporta da svojim dolaskom uveličaju još jedan ragbijaški praznik u Makarskoj.

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2007., subota

Ratni plesovi ragbijaša

Večina reprezentacija južne hemisfere pred početak izvodi ratni ples s ciljem zastarašivanja protivnika i prizivajući bogove da im da snage za pobijedu, po uzoru na ratna plemena svojih naroda.Najpoznatiji među njima je New Zealand sa svojom Hakom, ali ništa manje atraktivni nisu ni Tonga, Samoa i društvo...

Haka ( New Zealand )


Sipi Tau ( Tonga )


Siva tau ( Samoa )
Siva Tau- Samoa Haka Good camera angles

Add to My Profile | More Videos
- 12:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2007., četvrtak

Pogledajte pobjedu

Pogledajte desetominutnu snimku utakmice izmedu Poljske i Hrvatske, koja je odigrana proslog vikenda u kojoj je Hrvatska pobijedila 15:14.


Link na snimku.


- 20:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #
a href="http://www.sport-tv.pl/?page=articles-&article_id=172&article_category=10" target="_blank">Link

Link

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI