29.04.2007., nedjelja

Gorski kotar - Potok Curak

Treći potočić spomenut u prethodnom postu zove se Curak. Od izvora u spilji podno slapa pa do rijeke Kupe u koju se ulijeva ima gotovo 7 km. Skoro cijelom svojom duljinom teče prelijepim šumovitim kanjonom. Potok je bogat ribom, posebno riječnom pastrvom i lipnjanom.

Postoji nekoliko načina da se dođe do izletišta Zeleni vir, a definitivno najljepši je cestom u pravcu Skrada do sela Ložac, te dalje stazom kroz dolinu i šumicu uz čist i bistar potok Curak.
Iako se automobilom može doći skroz do planinarskog doma Zeleni vir i ulaza u izletište, definitivno je puno bolja ova opcija i pješačenje u ovako lijepom ambijentu.
Naravno, mi smo odabrali upravo taj put cool smijeh


Potok Curak



Potok Curak



Potok Curak



Potok Curak


Potok Curak


Potok Curak



- 13:40 - Komentari (17) - Isprintaj - #

27.04.2007., petak

Gorski Kotar - Zeleni vir

Izletište Zeleni vir je zaštićen rezervat prirode nedaleko od Skrada u kojem se nalaze izvor Zeleni vir, kanjon Vražji prolaz i spilja Muževa hiža.

Zeleni vir je snažan izvor na dnu spilje nad čijim su se ulazom nadvile okomite stijene visoke 70 m niz koje se obrušavaju dva planinska potočića formirajući tako veličanstven slap. Prizor je zaista impresivan! Izvorska voda stvara malo jezerce zelenkaste boje po kojoj je Zeleni vir dobio ime. Iz same pećine istječe i treći potočić, koji otječe do hidrocentrale.




Zeleni vir



Zeleni vir

Ulaz u spilju



Zeleni vir

Izvor i jezerce unutar spilje



Zeleni vir

Pogled iz spilje prema van. Na desnom rubu se vide dio slapa.



zelenivir8b

Slap



Zeleni vir



Nastavak slijedi wink


- 08:56 - Komentari (8) - Isprintaj - #

25.04.2007., srijeda

Gorski kotar - Kuća Sobol

Već sam spomenula da nam je baza bila selo Kočićin.. točnije Kuća Sobol. Mislim da nismo mogli odabrati bolji smještaj od ovoga thumbup Kuća je idealna za odmor i druženje. Nakon dana provedenog u prirodi, nema boljeg od večeri provedene uz vatricu u kaminu, prijatelje, dobro vino i glazbu wink cerek Pored kamina, omiljeni detalj u kući su mi heklani ukrasi na lusterima. Prekrasni su! Prava mala remek-djela. Svaki kutak je zaista pažljivo i s ljubavlju uređen.

Na zadnjoj slici je kapelica u našem malom selu. Posvećena je Gospi od Pomoći.

Mjesto je zaista idilično.. na osami je, a opet ne predaleko od grada. Fotke iz prethodnog posta su snimljene nekih 200-300 metara od kuće. Ako sam nekoga uspjela zainteresirati, više možete saznati na sljedećim linkovima: Kuća Sobol i Seoski turizam.



kuca1

kuća8kuca9
kuca5kuca7a
kuca6kuca2a


kuca8



- 15:24 - Komentari (12) - Isprintaj - #

23.04.2007., ponedjeljak

Gorski kotar - Kupa

Dragi moji, moram vam reći da već dugo nisam ovako dobro provela vikend yes Bila sam s društvom u Gorskom kotaru i bilo je fantastično!! Ma bilo mi je tako lijepo da ću se sigurno još puno puta tamo vratiti cerek
Baza nam je bila u selu Kočićin, 7 km od Broda na Kupi. U neposrednoj blizini sela je rijeka Kupa koja u ovom dijelu naše zemlje tvori prirodnu granicu sa Slovenijom. Ovaj dio Gorskog kotara tj. gornji tok Kupe poznat je pod nazivom Čudesna dolina leptira, a ukupan broj različitih vrsta penje se čak do brojke 500.

Odmor je bio poprilično aktivan.. vozili smo se biciklima, šetali uz Kupu, pješačili.. uglavnom stalno smo bili u pokretu. Ono što se obavezno mora vidjeti kada ste u tom kraju su Zeleni vir i Vražji prolaz. Fascinantno! Obišli smo i Golubinjak, Lokve te nakratko Fužine.. Naravno, puno sam fotkala smijeh Za početak ću podijeliti s vama nekoliko fotografija rijeke Kupe. Snimljene su u uvali Zelena laguna.



Kupa



Kupa



Kupa



Kupa



Kupa




- 15:06 - Komentari (11) - Isprintaj - #

15.04.2007., nedjelja

More, more..

Ja bih rado uskočila, a vi? cerek


Image Hosted by ImageShack.us



- 16:33 - Komentari (16) - Isprintaj - #


by Nohch

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Komentari On/Off



Sva prava pridržana
All Rights Reserved
© 2006 - 2010 Rozza


Fotografije su privatno vlasništvo. Zabranjeno je koristiti ih bez dozvole autorice.





fotografije koje objavljujem na
blogu su neki moji amaterski pokušaji..
dobrodošli su svi savjeti, prijedlozi, kritike, pohvale i tome slično




...



















divlji.badem@gmail.com

Go to rozza's flickr photostream

~

Sometimes I do get to places
just when God's ready to have somebody click the shutter.


Ansel Adams