30.06.2006., petak

Šetnja

Bila sam danas u jednoj duljoj šetnji.. Vrijeme je jako ugodno, malo je zahladilo i taman je za odlazak u prirodu. Jutro nije izgledalo obećavajuće, padala je kiša, ali kratko i ubrzo je provirilo sunce kroz oblake.. Vidi se otprilike po bojama kad je bilo oblačnije, a kada vedrije. Oblaci su bili jako zanimljivi, krasni su.. Nebo je izmijenilo sto različitih lica i samim time utjecalo i na fotke.. Sve slike sam snimila s jednog puteljka nedaleko od moje kuće, osim zadnje koja je snimljena s terase.
Šetnje su izvrstan način za punjenje baterija thumbup A usput se može uloviti i malo boje smijeh

šetnjašetnja

šetnjašetnjašetnja

I naravno.. ako želite vidjeti veću sliku, kliknite na manju..


- 17:35 - Komentari (13) - Isprintaj - #

29.06.2006., četvrtak

Zalazak sunca (valjda)

Evo, malo za promjenu, jedna burazova fotka cool Malo sam kopala po arhivi i slučajno nabasala na nju. Meni se sviđa, posebno boje.. I tako. Odem ja do njega da pitam jel' ju smijem staviti na blog i da saznam neke detalje kad ono iznenađenje.. on se uopće ne sjeća da je snimio ovu fotku nono E, a pošto ziher nisam ja, on je. Nema tko drugi. Jedino šta znam (po datumu i folderu u kojem je bila) je da je nastala u jesen 2005. kada je buraz bio kod bake u BiH. Ne znam točno gdje je ovo fotkano - možda u Konjicu, a možda i prilikom prolaska kroz Sarajevo.



električni stup



- 22:01 - Komentari (12) - Isprintaj - #

Vitaminska bomba

Šesti mjesec je pri kraju i dobro je da je tako. Bio je prepun raznih proslava (krizme, pričesti, imendani, jedan rođendan wink), a samim time fino se, a i puno papalo smijeh Bilo je svega i svačega.. ali, kako god bilo fino, ne može se tako stalno dead Pored toga još i ova vrućina.. Nije mi ni do čega pa niti do hrane..
Moji vam obroci zadnjih par dana izgledaju najčešće ovako kao na fotki. Konkretno, to mi je danas bio doručak - ručak. Različito voće je u igri, a trenutno kao broj 1 mogu izdvojiti višnje. Kiselkaste su, sočne, osvježavajuće.. kad nakon par višanja pojedem jagodu ili ribizl.. mmm slatke su kao med. Ovakvi me slatki zalogaji polagano vraćaju u normalu..


vitaminska bomba



E da. Sve u šalici je ubrano u mom dvorištu/vrtu yes Mama je luda za cvijećem, a tata za voćkama tako da je praktički svaki komadić zemlje oko kuće zauzela neka biljčica.

- 00:19 - Komentari (20) - Isprintaj - #

27.06.2006., utorak

Ovce


Opet eksperiment. Ovce sam slikala prošle godine kod bake na selu. Fotka je u originalu u boji, no ja sam je odlučila prebaciti u c/b. Pročitala sam negdje da je bolje tako raditi, nego odmah slikati u c/b tehnici.. Hm, ne znam.

Ovčicama je izgleda bilo jako vruće pa su se zato skroz zbile jedna uz drugu. Ja sam bila iza i trebala sam nekako proći pored njih da dođem do ceste. Pastirica me zamolila da ih malo preplašim pa da konačno krenu, ali ja sam samo zbunjeno stajala i nisam znala šta da radim nono rofl Potrajalo je to sigurno 10-ak minuta sve dok nisu samoinicijativno odlučile da je vrijeme da se krene dalje smijeh


ovce



- 15:01 - Komentari (15) - Isprintaj - #

26.06.2006., ponedjeljak

List

Ako se sjećate posta o mojoj ulici.. e ovo vam je list slikan ispod jednog od onih javorova.. Nije mi bila namjera podsjećati vas na jesen zujo List je tu zato što mi baš nekako paše uz pjesmu..


list javora

MOJA PREOBRAŽENJA

Ja pjevam sebe kad iz crne bezdane i mučne noći
iznesem blijedo meko lice u kristalno jutro
i s pogledima plivam preko polja livada i voda

Ja pjevam sebe koji umrem na dan bezbroj puta
i bezbroj puta uskrsnem

O Bože daj me umorna od mijena
preobrazi u tvoju svijetlu nepromjenjivu i vječnu zvijezdu
što s dalekog će neba noću sjati
u crne muke noćnih očajnika

Antun Branko Šimić



- 22:09 - Komentari (8) - Isprintaj - #

22.06.2006., četvrtak

Tihana

Pokazala sam curama iz prethodnog posta fotku i bile su oduševljene što su na internetu smijeh Međutim, kako to obično biva s nama ženama, mlada dama s desne strane nije bila zadovoljna svojom frizurom namcor I tako smo odlučile napraviti još jedan fotosešn. Ovo je ujedno moj prvi c/b pokušaj..


Tihana



- 10:56 - Komentari (22) - Isprintaj - #

21.06.2006., srijeda

Prigodno

Male navijačice i mačak Miško thumbup hrvatska


navijačice



Cure sam slikala u nedjelju prije tekme s Japanom..


- 12:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.06.2006., nedjelja

U Varaždinu

Malo sam prekapala po arhivi..
Ova fotka je nastala sasvim slučajno u jesen 2004. Tri frendice s faksa i ja smo otišle u Varaždin na kavu i da malo razgledamo grad.. Bilo nam je odlično. Fotka nije nešto posebno, ali baš mi je nekako draga.
Ja sam treća s lijeva smijeh



U Varaždinu


Klikni na fotku, ako želiš vidjeti veću..

- 09:19 - Komentari (20) - Isprintaj - #

15.06.2006., četvrtak

U hladu

Čini se da moj mačak ima novo omiljeno mjesto za popodnevno drijemanje. Baš se lijepo smjestio na drvima ispod šljive. Rupa između ovih dasaka mu valjda služi kao prozor smijeh
Na fotoaparat se uopće nije obazirao. Malo se protegnuo, napravio par poza i nastavio ćoriti. Moj mali maneken cerek
Kad je lijepo vrijeme, gotovo stalno je vani. Obožava gledati ptičice i loviti skakavce i muhe. Ranica na vratu je posljedica fighta s ostalim mačorima u ulici..


žute oke



Ovdje imate još nekoliko fotki.
Klikom na malu sličicu, možete vidjeti veću..

mačakbaš mi je lijepomalo gimnastikepusti me na miru, idem ćoriti

- 09:17 - Komentari (16) - Isprintaj - #

13.06.2006., utorak

Iz mog vrta za vas..

Izgleda da me u zadnje vrijeme jako inspirira cvijeće.. Ove fotke sam napravila u subotu i nedjelju. Vrijeme je ovih dana dosta promjenjivo.. bilo je i kiše, a čini se da mu to sve jako odgovara pa super napreduje. I tako vam ja svako malo odšećem do vrta da vidim šta ima novog. Uživam u ljepoti i bojama, ali nažalost ne znam kako se zovu ovi cvjetovi pa ako netko zna, neka slobodno dojavi wink
Meni se najviše sviđaju plavi cvjetići na prvoj fotki..

plavi cvjetićibijeli cvjetići
lila cvjetićljubičasto cvijeće

Ako želite vidjeti veću fotku, kliknite na manju..



- 14:45 - Komentari (9) - Isprintaj - #

12.06.2006., ponedjeljak

Još malo pa nestalo

Da da, konačno su i kod mene doma sazorile trešnje. Ove godine je urod puno slabiji nego prošle.. Vjerovatno je to posljedica kombinacije malo sunca - puno kiše i vjetra. Fine su, ukusne i trenutno zanimljivije od jagoda. Ima ih još malo, ali evo podijelit ću ih s vama wink Jeste li za?


trešnje



- 09:32 - Komentari (16) - Isprintaj - #

10.06.2006., subota

Nebo

nebo



Ovo je slikano s moje terase danas oko 4 popodne. Nije izgledalo obećavajuće, ali oblaci su se dosta brzo razbili. Trenutno je sunčano s tek tu i tamo kojim oblačićem yes

- 17:15 - Komentari (6) - Isprintaj - #

09.06.2006., petak

Moja ulica

Volim jesen, a jedan od razloga su prekrasne boje koje nam dariva. Stabla na fotki su javorova. Moji sumještani kažu da je ovaj drvored bio zasađen Titu u čast. Ukupno ima 25 stabala, ali ne znam ima li kakve simbolike u toj brojci. Meni povijesni razlozi i nisu toliko važni, bitno je da svaki dan dok se penjem ovom ulicom uživam u pogledu.Javor mi je ,uz bukvu, najdraže drveće.. sve mi je prekrasno na njemu od oblika listova, ploda, kore pa sve do ovih divnih boja..


moja ulica - jesen


Prije nekih 10 - 15 godina, dok su još padali pravi snjegovi, ova ulica bi se zimi pretvarala u stazu za sanjkanje. Mi klinci smo naravno uživali i dane provodili vani uživajući u zimskim radostima. Danas se djeca tu više ne sanjkaju.. rijetko ih viđam i na drugim mjestima. Vremena se mijenjaju, oni više ne provode toliko vremena vani u igri na svježem zraku. Ponekad mi bude žao zbog toga.. Danas je IN provoditi vrijeme uz igrice na kompu ili pred televizorom, a ne vani u prirodi. Mislim da su zakinuti za jedno divno iskustvo..


moja ulica - zima


Mene vam inače u životu prate strme ulice. Dok sam živjela u Konjicu, moja ulica je isto bila strma i to puno više nego ova.Zanimljivo je da se i do faksa moram penjati. Dobro, mogu naravno i busom, ali meni je draže pješice. Izvrsno je za održavanje kondicije yes

Prvu fotku sam već stavljala u jednom postu, ali u međuvremenu iskopah i ovu drugu u arhivi pa mi je bilo zanimljivo usporediti ih..
Ako želite vidjeti veću, kliknite na manju..

- 00:35 - Komentari (16) - Isprintaj - #

08.06.2006., četvrtak



Nebo


IZGUBLJEN

Ja sam ostavio šum svjetla i ljude
Bježim pognut pokraj mrtvih kuća
Muzika zaostaje i za mnom zadnji zvuk se kida
Svjetiljke i zvijezde redom gasnu.
Tama
oko mene stoji
Ćutnja raste.
Ja se gubim crn
i koraci se moji krše
svrše
bezglasni.
Ja sam tama
ćutnja stajanje.
Moja duša tone u dubine noći
i ko zvuk se rasiplje
i mre.

Negdje netko plače
gorko?


Antun Branko Šimić

- 00:26 - Komentari (8) - Isprintaj - #

03.06.2006., subota

Čokolada


Ovo je burazova kolekcija nastala u relativno kratkom vremenu cool

Image Hosted by ImageShack.us


Meni omiljene čokolade su Dorina Bitter, čokolada za kuhanje i bilo koja s cijelim lješnjacima. To su omiljene, ali ne mogu reći da sam izbirljiva.. kad me pukne želja za slatkim, svaka mi je dobra njami
Kakva je kod vas situacija? Volite li čokoladu?



- 12:18 - Komentari (18) - Isprintaj - #

01.06.2006., četvrtak

Mačak Albert


kolaž





- 07:54 - Komentari (20) - Isprintaj - #


by Nohch

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Komentari On/Off



Sva prava pridržana
All Rights Reserved
© 2006 - 2010 Rozza


Fotografije su privatno vlasništvo. Zabranjeno je koristiti ih bez dozvole autorice.





fotografije koje objavljujem na
blogu su neki moji amaterski pokušaji..
dobrodošli su svi savjeti, prijedlozi, kritike, pohvale i tome slično




...



















divlji.badem@gmail.com

Go to rozza's flickr photostream

~

Sometimes I do get to places
just when God's ready to have somebody click the shutter.


Ansel Adams