Rotvajler..

petak, 30.06.2006.

Dresura psa

Morate svatiti da je štene zaigrano i ne može dugo biti usredočeno zato ne pretjerujte iz početka. Najvažnije je da budete strpljivi i upotrebljavate uvjek iste riječi i naredbe. Pohvalite ga pomazite, nagradite ga oslasticom kada učini dobro. Pas ne zna zašto je kažnjen ako ga ne uhvatite na djelu. Kada ga uhvatite onda strogo ne je obično dovoljno, iako će to ovisiti o osobnosti vašega psa. Odgoj treba početi već u ranoj dobi već sa dva mjeseca.
Image Hosted by ImageShack.us
A rotvajleru je potreban poseban odgoj jer lako razvije dominatnu stranu svoje naravi, i za to u najranijoj dobi treba razlikovati dobro od lošega. Rotvajleru treba gospodar koji će psa pravilno usmjeravati mirnim odgojem i čvrstom displinom. Cjelog života rotvajlera morate ostati dosljedni. Rotvajleri imaju dobar osjećaj za promjenu tona što treba primjeniti u odgoju. Rotvajlera sve trebate učiti čvrsto bez popušćanja. Tko je neiskusnij u odgoju preporučujemu se ženka jer ima imaju blažu narav od mužijaka s kojima treba biti strožiji.
Štene od najranije trebate upoznavati sa stvarima s kojima će se susretati u budućnosti:vožnja automobilom, susreti sa drugim psima i drugo.
Image Hosted by ImageShack.us

- 12:50 - Komentari (47) - Isprintaj - #

http://img141.imageshack.us/img141/5116/srkl4.jpg" width="861" height="524" usemap="#map1"> &l t;area shape="rect" coords="601,439,659,516" name="entries" _onClick="changeNavigation('entries')" title="my life">