Rotvajler..

ponedjeljak, 26.06.2006.

Rot

Rotvajler smatra obitelj svojim čoporom u kojem svatko ima stalnu ulogu. Čopor je temeljen na preciznim pravilima koje pas voli i cjeni, ali prije svega na čelu je vođa koji se brine o sigurnosti svojih članova. Postati vođom čopora izaziva ugled kod ljubimca, osigurat će i potaknuti stavove. Za psa voditi igru, jesti prvi, odmarat se na prolazu znači biti vođa. Zato učeći ga da jede poslije nas, izbjegavajući igre na silu, postavljajući njegovo mjesto daleko od ulaza, postavlja nas na vođu čopora. Naša nova uloga trko jamčiti psu sigurnost i tako će i pas biti smireniji. Izbjegavajući kežnjavanja i učeći ga s ljubavlju nagradimo njegovo dobro ponašanje.

PRVI DANI TVOGA PSIĆA
Nekoliko dobrih savjeta kako steći povjerenje novoga ljubimca prvenstveno psa, kako ga smjestiti i gdje i kada početi s odgojom.
1.Prvi dani šteneta u obitelji su veoma važni.
Najbolje je da ga doneseš ujutro kako mu možeš posvetiti više vremena tog prvog dana, igrat se sa njim i pomići mu da se privikne na okolinu.
2.Mladi pas uvjek želi biti uz obitelj. Kada ga tek doneseš ne dopusti da odmah navale prijatelji. Neka bude samo sa tobom i tvojima.
3.Pusti ga da u miru istraži novi dom. Mjesto za dnevni boravak mora mu omogućiti da promatra okolinu, da je zaštićeno od propuha, ali nije sasvim po strani.
4.Odgoj treba početi s već 2 mjeseca . Da zna gdje je njegovo mjesto da zna neke naredbe poput dođi i sjedni.
5.U šteneta je želudac mali pa mu treba davati male obroke ali češće u danu.
6.Štene mora imati vlastite posudice za hranu koje uvjek moraju biti čiste, svježa voda mu mora biti u vjek dostupna.
Image Hosted by ImageShack.us

NIKAD ZA PSA
1.Nikad se ne približavaj nepoznatom psu, a da ne pitaš njegova vlasnika. On će znati oće li psu biti drago da se poigraš sa njim.
2.Nikada ne zuri psu izravno u oči. Gledaš li ga to njemu naime znači :Hajde da vidimo ko je jači,
3.Nikada ne povlači psa za rep. On razgovara sa repom.
4.Nikada mu ne pokušavaj mu uzeti hranu. Hrana psu je najvažnije na svijetu, želiš li mu uzeti hranu kojim ze upravo časti, jako će se razljutiti. A pas zna gristi.
5.Nikada ne draži psa koji je iza ograde jer ako ga sutra sretneš na ulici može se svašta dogoditi.
6.Nikada ne razdvajaj pse koji se tuku to i nekada nije strašno kako se čini neka ih razdvajaju njihovi vlasnici.
7.Nikada ne bježi pred psom. Čak i kad se bojiš. Pas je lovačka životinja i ako bježiš on će kreniti u lov a pas je puno brži od tebe. Ako ostaneš stajati i ne obazireš se na njega i ne gledaš ga, neće se ni on na tebe obazirat na tebe.
8.Ako je te pas ugrizao ne miči se dok te pas drži zubima.Najbolje je da ostaneš miran dok te ne pusti

- 14:29 - Komentari (19) - Isprintaj - #

http://img141.imageshack.us/img141/5116/srkl4.jpg" width="861" height="524" usemap="#map1"> &l t;area shape="rect" coords="601,439,659,516" name="entries" _onClick="changeNavigation('entries')" title="my life">