pasmina: rottweiler

24.09.2006., nedjelja

SPECIJALNA IZLOŽBA MOLOSA ZAGREB WINNER 2006.

Orka i ja smo posjetile izložbu molosa i pofotkale kako je bilo. Nažalost rottweilera nije bilo jer nisu upisani u Klub molosoidnih pasmina
(u Hrvatskoj ne postoji niti Klub rottweilera kao što neke pasmine imaju svoj klub), a izložba je održana upravo u njihovoj organizaciji. Fotke možete pogledati ovdje:
http://izlozbamolosa2006.tripod.com/zg
- 10:16 - vau vau (12) - grrr..printaj - #

Svjetsko prvenstvo rottweilera 2006

Održava se u Austriji u mjestu Ohlsdorf nedaleko Salzburga 27-29.10.2006. Više o izložbi možete pročitati ovdje:
world championship of Rottweilers 27-29.10.2006
a ovdje možete pogledati kako je to izgledalo u 8-om mjesecu ove godine:
world championship of Rottweilers 08.mj.2006
- 08:31 - vau vau (0) - grrr..printaj - #

20.09.2006., srijeda

Druženje rottweilera


Dođite na druženje rottweilera u nedjelju 01.10. na nasip kod Boćarskog doma!
U 10h je okupljanje i krećemo od Boćarskog doma po nasipu do kraja Jarunskog jezera (a možda i dalje - kud nas noge i dobro društvo odnesu)
- 14:01 - vau vau (3) - grrr..printaj - #

Šepanje - upomoć! (možda vam naše iskustvo pomogne)

Orka mi je počela odjednom naglo šepati pa smo posjetili veterinara. Iako ima 2,5godine posumnjali smo prvo u panostitis (nešto niže sam pisala već o toj bolesti) koji se javlja obično u velikih pasa u fazi razvoja do 1.5 godine starosti, a nešto rjeđe i kod starijih pasa. No pregledi kod veterinara i slike RTGa pokazali su da je sve u najboljem redu sa kostima i zglobovima. Posjetili smo nekoliko veterinara, a do dijagnoze nikako nismo mogli doći. Nerijetko su nam pripisivali Rymadil tablete protiv bolova (koje samo djeluju protuupalno, ali ne rješavaju trajno problem, a k tome su teške i za želudac) i nastojali prodati raznorazne proizvode i to bez postavljene dijagnoze. Ljuti na veterinare i proučavajući sve moguće podatke po našim i stranim internet stranicama, došli smo do zaključka sami da bi se moglo raditi o običnom istegnuću tetive (no, smatram da bi veterinar to trebao znati prepoznati i dati nam dijagnozu, a ne nam magliti oči) i raspitali se što poduzeti po pitanju šepanja što psu ne bi moglo škoditi i što bi pomoglo rješavanju problema dugoročno i preventivno.
Tako smo kupili Royal Canine Mobility supprot hranu koja služi jačanju i obnavljanju hrskavice i vezivnog tkiva i ublažava upalne procese (košta cca 600kn) i Narural Wealth Flex-a-min kompleks tablete (cijena je 100kn, to su humane tablete koje se mogu davati i psima), a sadrže glukozamin i kondroitin (pri kupnji se posavjetujte s apotekarom jer ja psu od 42kg dajem 1 tabletu dnevno, a manji psi bi trebali ovisno o težini uzimati manje).
Kombinacija te vrste dehidrata i tableta pomogli su nam u roku od tjedan dana. Orka je do tad vrlo jako šepala, a nakon tjedan dana već najnormalnije.
Ako imate sličan ili isti problem, probajte sa Royal Canine mobility support hranom i Flex-a-min tabletama…u svakom slučaju ne može škoditi psu, a možda vam baš to pomogne.
- 09:57 - vau vau (3) - grrr..printaj - #

05.09.2006., utorak

Pas i plivanje


Neke pasmine su pasmine koje po prirodi vole plivati, ali većinu pasa je vrlo lako naučiti da zavole vodu. Većina rottweilera voli vodene aktivnosti, a za one koji još svog psa nisu naučili plivati pročitajte nekoliko savjeta kako:
• Upoznajte psa sa vodom što je ranije moguće i pripazite da to iskustvo bude pozitivno. Potražite ugodno, tiho mjesto s plitkom vodom. Psa držite na povodniku (možete upotrijebiti povodnik od najlona koji se brže suši). Psa dovedite do ruba vode i bodrite ga. Kad zakorači u vodu, hvalite ga.
• Nikada nemojte forsirati psa da uđe u vodu i nemojte da ulazi u duboku vodu. Možete bacati lopticu da ga potaknete da uđe malo dublje za njom. Za početak je dovoljno da to bude dubina do trbuha. Lopticu bacajte sve dublje.
• Ponesite svježu vodu za svog psa. Čak i svježa potočna voda ili jezera mogu sadržavati raznorazne bakterije i parazite.
• Nemojte puštati psa da pliva u jakim strujama (rijeke)
• Psu može biti lagano skočiti u duboku vodu, ali ne i izaći van. Pas se može uspaničiti i utopiti. Zato izbjegavajte duboku vodu gdje nema blagog izlaza van.
• Vlasnici koji idu u ribarenje, pazite da su štap i udica daleko od psa.
• Udaljite psa od riba i školjaka nasukanih na obali, mogu sadržavati toksine.
• Osigurajte psu puno hladovine. Previše sunca može ugroziti i zdravlje i život Vašeg psa
• Na plaži pijesak i slana voda mogu iziritirati šape Vašeg psa zato ih dobro isperite običnom vodom nakon povratka s plaže
• Osušite psu uši odmah nakon igre u vodi kako biste izbjegli infekcije uha
• Ako koristite ogrlicu protiv buha, skinite je prije nego pas ode u vodu jer takva mokra ogrlica može iziritirati kožu, a aktivni sastojci se isperu.
• Ako imate psa s puno krzna, pazite da ne dođe do utapljanja. Znam za slučaj kada je maltezer bio mali i proplivao, a kroz godinu dana mu je dlaka narasla, natopila se vode i skoro je završilo kupanje kobno...

- 07:58 - vau vau (12) - grrr..printaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis & cilj bloga