Dalmatinsko roštiljanje

petak, 16.04.2010.

Preša na zagorskim bregima

Malo do Zagreba za godišnji odmor, pa zašto ne obaći zagorske brege. Čim smo zaobišli Sljeme sve me nekako podsjetilo na unutrašnjost Istre, samo sa šoping centrima. Al zaobišli smo centre u širokom luku i krenili u posjet Kapinskom pračovjeku. Lipo san ih poreda isprid muzeja.

Photobucket

A muzej je predobar, isplati se potegnit i iz Dalmacije a kamoli ne iz bližih krajeva. Slike vam neču stavljat, ajte pa vidite...

Photobucket

Sad kad smo obašli rođake lipo smo i ogladnili. A koga pitati za savjet di nešto domače poisti nego lokalno pučanstvo.
I preporučili su nam restoran Preša na bregu. I naravno ko pita ne skita, restoran nazvan po preši, interijer u drvu, a okolo sve staklene stjene da puca pogled po zagorskim bregima i vinogradima. Ma ambijent nas je odma ostavija PAF!!

Photobucket

A šta jesti, malo po jelovniku, zapelo mi oko na krvavice i zagorsku juhu.Uzeli dvi vrste juhe.Goveđu.

Photobucket

I zagorsku s vrganjima, pancetom ma ludilo.

Photobucket

A za glavno jelo krvavice, domače kaže konobar, pa gazda je mesar-nema greške.Restani kumpir i kupus.

Photobucket

A ima i za one šta nisu ljubitelji krvavica. Punjeni lungić.

Photobucket

A uz krvavice baš mi je pasalo crno-portugizac.

Photobucket

A jesmo se lipo naili, dogovor je bija da idemo u Trakošćan, al je već završilo radno vrime pa smo krenili za Samobor, tamo sigurno ima kremšnita, a desert je bio nužan, makar 30tak km udaljen.

Photobucket

A po preporuci također idemo u najbolju kremšnitarnicu u Samoboru.

Photobucket

I lipo nam je bilo po bregima....
Vratićemo se opet.....

- 08:47 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



    Brojač okretaja






    nas smo tu sad

Linkovi

Pitanje je

  • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
    Da
    Ne
    Samo ako se dobro placa
    pollcode.com free polls



    Na pitanja odgovaram

    gustanje@net.hr


    Kakvo će vrime






Prošlost

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se