Dalmatinsko roštiljanje

utorak, 08.12.2009.

Ugorina

Opet je tetak uvatija ugora. Al ovaj put je prava mrcina priko 15kili.

Bepo i ugor su tu negdi po težini, al ne i po dužini.
Photobucket

Ja i ugor po dužini al ne i po težini.

Photobucket

A odlučili smo ga u dva puta spremit, prvi dio na gradele, a glava i rep ce u brunzinu se kuvati-brudet.

Photobucket


Photobucket


Privrćanje-samo mazati uljen, sol papar-

Photobucket

Za stolom.

Photobucket

Ugor je bija fenomenalam,a i kolači bome.

Photobucket

Puno pozdrava do brudeta...

- 22:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.12.2009.

Zeleno blago

I nedugo nakon branja tribalo je odnit masline u uljaru i preraditi u ulje. Evo kako to izgleda u uljari.

Prvo ide na vagu.

Photobucket

Onda prolazi kroz pročistače da se operu, očiste od lišća itd.

Photobucket

Onda idu kroz mlin i smjesa se u ovim djelovima miša pod nekom temperaturom pola sata i malo više.Vidi kako je ulje isplivalo na površinu.

Photobucket

Sve se nadgleda na kontrolnom displeju.

Photobucket

Onda smjesa ide kroz separatore i eto ti zelenog blaga.

Photobucket

16% se platilo, a šta čemo točati.
Pozdrav!

- 08:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



    Brojač okretaja






    nas smo tu sad

Linkovi

Pitanje je

  • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
    Da
    Ne
    Samo ako se dobro placa
    pollcode.com free polls



    Na pitanja odgovaram

    gustanje@net.hr


    Kakvo će vrime






Prošlost

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se