Dalmatinsko roštiljanje

nedjelja, 09.09.2007.

Nije kriva srdela.........

Nije kriva srdela što je riba plava več od vina rumena tebe boli glava!

Upravo pišem sad ovaj post ponovo jer mi je maloprije nesta tj. stisa san objavi a on je jednostavno nesta ,pa evo malo skraćenija verzija jer san popiz...
Srdela-najjednostavnija najzdravija - najbolja jadranska riba othranila mnoga pokoljenja u dalmacije.Očiste se ljusture,posoli popapri i naulji te je spremna.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Netriba nit puno vatre jer je brzo gotova,naložimo najbolje loze i kad padne vatra meknemo gradele i slažemo srdele.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Lipo su se poslagale.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Za mazanje pripremimo grančicu ruzmarina i maslinovo ulje.Nisan ljubitelj onih pinjelov,prirodno je prirodno.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Kad in oko pobili vrime je za prikrićanje(vridi za svu ribu) i onda namazati uljen ,more se i malo više zaulit da susjedi ćute da se nešto peče.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Tad je brzo gotova i uz nju odlično paše lešo kumpir s kapulon,uljen
kvasinom i sol papar.

Image Hosted by ImageShack.us
By mlola

Vino obavezno,crno-bilo šta volite samo ne pretirati.
Uslast!

- 22:11 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



    Brojač okretaja






    nas smo tu sad

Linkovi

Pitanje je

  • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
    Da
    Ne
    Samo ako se dobro placa
    pollcode.com free polls



    Na pitanja odgovaram

    gustanje@net.hr


    Kakvo će vrime






Prošlost