Dalmatinsko roštiljanje

srijeda, 25.04.2007.

Sve izili

Image Hosted by ImageShack.us

I bilo je gotovo, sili za stol i izili,bilo je super.Posli išli gledat utakmicu gajbu isprid sebe,a upatili na kladuši po 10 kn na preokret ManU-Milan 2/1 i dobili 1000kn sritni ka prasci,naideni napijeni i lovu dobili.Pozdrav svima

- 23:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Privrćanje

Image Hosted by ImageShack.us

Kad je na gradelama meso triba redovno privrćat kao šta vidite iz slike kako to Psiho radi s pivom u ruci.Uberete ruzmarinov list i snjim primazujete meso.

- 23:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Najbolje mješano

Image Hosted by ImageShack.us

Kod svako gradelanja šta više različitih vrsta mesa to bolje.Ja san uzeja telećih kremenadli,pilećih bataka i svinjske pancete par komada.Začini ko i uvik sol papar maslinovo ulje,naslaga na gradele,polijete maslinovin uljen da da susjedima zubi vodu čine.

- 23:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Žene ostaju doma

Image Hosted by ImageShack.us

Večer utakmice žene cure il ko šta ima smo ostavili doma i okupili se kod mene na gledanju. Gajba pive se stavila laditi popodne a i meso se nabavilo.Ja iša u nabavu rzmišlja san o jednoj peki malo janjetine malo teletine al kad sam doša u dućan promjena plana nije bilo materijala za peku pa uzeja za gradele.Ekipa se okupila vatra naložila

- 22:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.04.2007.

Skidaj s vatre

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon šta je iskuvalo vino,dodali prezle jelo je gotovo.Paralelno smo još skuvali zelene maništre koju smo prelili toćom i to je gotovo .Poslužite uz domaće bilo vino ako je provjereno ako ne onda debit šibenski!

- 16:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Vino i prošek

Image Hosted by ImageShack.us

Dosad vam se već trebalo napravit dosta toća pa dižemo poklopac i ulivamo vina i prošeka.nakon ova faze držimo otklopljeno da alkohol iskeva a aroma ostane.nakon 10-15min kad je malo iskuvalo ako nam je ridak toć moremo staviti prezle da stisne.

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krčkanje

Image Hosted by ImageShack.us

Tako poklopljeno nek krćka 10tak min da se napravi toć

- 16:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Začini

Image Hosted by ImageShack.us

Kad su malo škampe proradile u teći ubacujemo pomedore luk petrusimen sol i papar po želji.na luku i petrusimenu također nemojte štedit nego pratite onu šta više to bolje.Kad ste to sve usuli promišajte i poklopete nek prokrćka.

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Škampi i skozice

Image Hosted by ImageShack.us

Kad se kapula užuti ubacite škampe,kozice i mišate 10tak min dok počmu puštati svoj sok i miris.

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vatra

Image Hosted by ImageShack.us

Ne bi to bilo ništa posebno da se ne kuva na vatri šta će dati posebnu aromu kakvu na plinu nemorete ni zamisliti.Teću san kupija u benkovcu na sajmu-najbolja investicija ikad!Dakle naloži se vatra i na verige(komoštre) se obisi teća -slično kao za fiš-stavi se sva kapula i dec-dva maslinova ulja i čeka da zažuti

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Priprema terena

Image Hosted by ImageShack.us

Kad sam ih donija doma prvo i osnovno očistit kapule 5-6kom,kapule nikad previše,onda je isickat pa očistiti luka,petrusimena i nasickati isto.pripremiti vina 2-3deca,prezlu,pomidore friške bolje al kad nema onda one pasirane,može i prošeka dec ako imate nije obavezno.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nemoš više meso



Image Hosted by ImageShack.us

kozice

Subota,triba napalit roštilj večeras, al šta spremat ,mesa mi je priko glave ovih blagdana. Oden do tribunja sačekat koče da nađen štogod ribe. Išli ja i mumi kad taman došla koća prijatelja mog šta je s menom u školu iša.Bilo je svega mola,grdobine,prčov,lignjunov al su mi zaoko zapale skozice i škampe još su mrdale repovima.Uzeja san kil kozic i dvi šake škampi sve za 50kn i krenili doma.

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 13.04.2007.

P D

Image Hosted by ImageShack.us

I da van dalje nepričan naili se napili zajebavali i tako. Janjetina je bila super,vino,piva,dobro društvo zajebancija šta ima bolje!

- 16:54 - Komentari (4) - Isprintaj - #

P D

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Tu opet nastupan ja ,triba ga isići a to vrca na sve strane. Obuka mantil oko pasa i sikira nož i ajmo udri.

- 16:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

P D

Image Hosted by ImageShack.us

Malo smo proćakulali kraj vatre i onda gori,janje je bilo gotovo pa smo ga skinili.Kad se skine treba malo odstajat bar 10min da bi se moglo počet sići.Ali neki jednostavno nisu mogli dočekati, a i slađe je sto puta nako sanjega ćupkati nego iz pijata isti

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

P D

Image Hosted by ImageShack.us

Lagano su i gosti počeli pristizat

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

P D

Image Hosted by ImageShack.us

Posolite ga prije nego ga stavite na ražanj ,nemojte samo pretjerat.Peče se otprilike dva sata.nakon sat vremena ozvadite žara iz vatre i podvucite pod njega također više ispod butova.

- 16:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

P D

Image Hosted by ImageShack.us

Kad se vatra malo stišala navisili smo ga i to je to moli boga da motor ne zataji jer prvi put pečemo.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

P D

Image Hosted by ImageShack.us

Nateza san se s njom 5minuti dok je nisan uvatija.Stari ju je secnija i odera i krenili smo doma.Ostavili malo da se cidi i sad je tribalo nabit ga na ražanj.Stari kaže aj ti sine kao uči se i to pa san tako prova,išlo je bez problema samo triba zavezat kraj glave,zadnje noge sredinu zicom i uvatit paprčnjacima drob zatvorit.Sve je rješeno i sad triba naložit vatru na dva mista kraj prednjih i zadnjih but naravno do zida ne ispod janjca.

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Proslava diplome

Image Hosted by ImageShack.us

I probudija se ujutro na uskrs, zuji sve u glavi doša švabo sinoć iz metropole zalili se ka zvjer .Ja pija rakiju šta sam sam spravlja od pelina i meda pa posli išli vani noćili i to. Nego tribalo je sve spremit dolaze prijatelji većeras.Prvo posli ručka išli ja i stari na selo po janje. Normalno mene dopalo da ga uvatin.

- 16:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Zapeklo se

I tako nakon 40tak min ispeka se ajme ljudi koji miris, mora san ga sakrit da se ladi da ne poćapaju bagra,Nevalja kad je vruć oma naćimat triba bar da bude mlak.Otvorili ga kad onokora hrskava a inutra ludilo nije ka ona žvaka iz pekare samoga njega moš isti iako smo mi narizali pancete i sira iz mišine.Planija je za 5min.

Image Hosted by ImageShack.us

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kruv ispo peke 2

Kad ste ga ubacili pod peku zaprećali peče se nagdi 15min pa ga treba okreniti.onda još 15-20 min peći.

Image Hosted by ImageShack.us

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kruv ispo peke

Normalno, kako mi je palo napamet tako san i napravija! Nazva Anku i reka aj zamisi tisto ka za picu samo malo više i malo više soli mekni.Ona kao prava iskusna tribunjka odma seuvatila misenja i sve je bilo riješeno u čas.Recept vam neznan točno al otprilike brašno,sol,kvasac,malo ulja i dobro izmisiti.Ostavitda se digne pa ponovo dobro primisiti i ostavit malo da miruje.Nakon toga napravit oblik i naložiti vatru.Najbolje loze naložiti dobar bude žar,ne prejak taman ono a brzo se razgori.

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.04.2007.

Diploma u đepu

Inače diploma je stigla ,sad samn službeno dipl. ing.Povodom toga pripremam tulum u nedilju. Ustvari roštilj je i rađen dijelom radi tog tuluma. Biće svi skoro moji prijatelji pa nemože to proći bez janjca. Tako da ću isprobati ražanj koji sam sam napravio od ručne bušilice i motora od brisača. Vrti brzinom od 15o/min a to je negdi i preporučljivo 12-15 mislim. Prvo ćemo malo pršut sir francuska dok janjo bude gotov,inače domaći je sa sela mislim da će imati oko 9-10kg ćistoga tj. 6-7 pečenoga,uz to još ću peći kruv ispo peke prvi puta ću danas isprobat ispeć, cura će ga ukuvat kako se to kod nas kaže!Biće slika sljedeći tjedan!

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Konačni rezultat

Evo vidim da sam zaboravija staviti slike konačno gotovog roštilja pa evo....

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis gradnje roštilja od temelja do krova i dalmatinski recepti



    Brojač okretaja






    nas smo tu sad

Linkovi

Pitanje je

  • Da li bi volili brati masline kao relaksaciju?
    Da
    Ne
    Samo ako se dobro placa
    pollcode.com free polls



    Na pitanja odgovaram

    gustanje@net.hr


    Kakvo će vrime






Prošlost