29

petak

lipanj

2018

Blast to the past

Sjedajte u vremeplov, krećemo u 1976.godinu.

Boney M je snimio hit "Daddy Cool" koji je razarao moždano tkivo slušačima po diskotekama i radio postajama ( naravno da sam i ja imala singlicu, kupilo mi za rođendan da imam ). E sad...molim vas ko Boga, ako imate vremena pustite si ovaj spot pa odgledajte, to je nešto što ćete vidjeti sad i nikad više.
Dakle, zanemarimo činjenicu što Bobby Farrell ima mikrofonku veličine vešlonca, takva je kosa i tako se to nosilo. Zanemarimo i to što nosi bijelo odijelo kao admiral flote, al je njegov gornji dio raskopčan i kratak pa se vidi poprsje na kojem ima više dlaka nego na dvije-tri ljudske glave. Zanemarimo što je utegnut tako da bi gumb od hlača mogo izbit oko nekome u prvom redu da je slučajno kihnuo il se nakašljao. Zanemarimo što je koreografija takva da plete nogama ko metiljava krava ( naravno u obligatnim crnim špičokama na petu, jer jedino one pašu na bijelo odijelo ), al vas molim da obratite pozornost na dvije situacije.
Prva je kad isti taj Bobby, manirima iskusnog stripera skida kaputić, pa se zlopati jer zapinju ruke i jedva ih uspije nekako izmandrljat iz rukava; al kad onda digne ruke u zrak, ukažu se u području pazuha dva divna busena, toliko velika da mogu pokrit šest ljudskih glava. Pretpostavljam da su za potrebe snimanja malo i potkresali busenje, da se publika u studiju ne poruši kad digne ruke u zrak.
Druga kreće negdje na dvije minute i četrdeset sekundi, kada uz zvuk bubnja i bas gitare Bobby iste te žbunove vitla u čučećem položaju gore-dolje uz stalak mikrofona, dok kolegica iz grupe ispušta zvuke poput Jane Birkin, samo daleko lošije ( znate onaj famozni J'taime...e ti zvuci ).

Od ovoga ćete se oporavljati danima, dam se kladit da ste spot zadnji put gledali kad je Tahija napalo u Stubici.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.