29

četvrtak

ožujak

2018

Ono kad te operiraju u Keniji

Nedavno čitam kak su frajera u Keniji bubnuli pod narkozu i operirali mu mozak par sati, a onda skužili da kopaju po lubanji krivom pacijentu. Pa ti ajde na operaciju. Dok oni ustanove da ti nisi taj kojeg su zapravo htjeli operirat, izvade ti čuda neviđena.

Dođeš izvadit krajnike, a oni izvade bubreg jer im je bio čudan, pa udri po žuči, pa po koljenima. Pa se probudiš misleć kak ćeš uopće jest s tim ranjavim grlom, i čudiš se šta se svi snebivaju kak si uopće otvorio oči, a nemaš pojma da ti je izvadilo pola organa i istrugalo meniskuse pod narkozom.

Pitaš sestru jesu ti kroz koljena vadili mandule kad su obadva zamotana? Ona kaže pitajte na viziti, pojma nemam. I nemojte kašljat i dizat se da vam ne ispadnu kateter i dren.
Pitaš koji kateter, pa grlo mi je operirano.
Kaže nije, lijevi bubreg je bio malo gnjil pa je njega prvo izvadilo.
Kak mislite prvo, šta su još vadili?
Pa žuč, jel niste vi imali kamence?
Ne, nego stalno gnojne angine pa su mi krajnike trebali počupat.
E onda zbilja ne znam, vidim da imate gadan rez na trbuhu. Ajde zinite,, jaaako.... ma krajnici su još tu, i to blago upaljeni. Al pitajte primarijusa, saće on.

Na viziti primarijus pun objašnjenja, ispada da su vam trebali i štitnjaču još rješavat al nije bilo više vremena, trebala im sala za drugog pacijenta. Kažeš - pa doktore, meni je trebalo krajnike vadit.
On vas gleda ko osmo svjetsko čudo, domunđava se s ostalima u viziti pa veli da si sretan jer je u žuči bilo kamenja za temelj sazidat, bubreg u totalnoj banani, a koljena su eto usput poriktali da nemaš nikad s njima problema. I da kad sve to zaraste dođeš povadit krajnike, jer su sad ionak upaljeni, i da su htjeli ne bi ih mogli dirat.

Pa ak možete, zaobiđite bolnice u Keniji, jer tamo operiraju kud im skalpel sam krene.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.