29

četvrtak

ožujak

2018

Uslužne djelatnosti

Živi se u teškim vremenima - krediti, minusi, svaštanešto. Imat dobro plaćen posao ravno je dobitku na lotu ( osim ak ne znaš dignut pola miliona kuna proričuć budućnost i puneć energijom kamenje samo jednoj osobi; viš ni to nije loša ideja, treba samo čekat da naleti pravi klijent ). Pa razmišljam kak nać dodatni izvor zarade, naravno u uslužnim djelatnostima koje ne mogu propast. Ono šta zasigurno nikad neće propast su vjenčanja i sprovodi.

Ajmo prvo veselo. Evo nekoliko mogućih svatovskih usluga:
1. gdje piše da barjaktar mora bit isključivo kršan mladac s mladencove strane? Recimo, za određenu naknadu svlada se stajanje na krovu limuzine uz primjereno vitlanje barjakom i saskok pod a - kolut letom, pod b - dvostruki salto sa šraubom od 720 stupnjeva, naravno sve s barjakom u ruci ( opcija b duplo skuplja, zbog mogućnosti da šraub loše završi )
2. lažna mlada; to svud ima. Pa već prema želji udavače može verzija Matovilka, gdje se mladenac uz ekstenzije penje na balkon ( izvedivo sam' ak dođe trijezan i ak je kuća na kat ), verzija porodništvo ( ne dolazi u obzir ak je udavača zaozbiljno noseća ) ili Kardašijan verzija s jastukom uguranim u stražnji dio oprave ( ne dolazi u obzir na +40 )
3. odvođenje iz sale gostiju koji su se neznatno izmakli kontroli uslijed pretjerane konzumacije alkoholnih pripravaka, pa plesom prijete izvrnut stol od mladenaca il mladenku i stalno gnjave bend da svira samo za njih ko da se oni žene

Sprovodne usluge teže je definirat, tugovanje je samo po sebi baš gadno, pa tu eventualno mogu spomenut:
1. profesionalni ispraćaj u vidu naricanja il već nekog drugog kulturološki primjerenog vida žalosti, uz obavezno uzimanje sigurnih podataka od strane rodbine, a u cilju izbjegavanja neželjenih situacija na groblju
2. prijetnja skakanjem u raku ( moguća demonstracija verzije a i b spomenute pod svatovskim uslugama, samo ovdje bez barjaka )

Za dvije godine - para ko Ronaldo. Bez treninga.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.