roker45

05.09.2010., nedjelja

OPASNE VEZE ..8

<strong>Benjamin nije sam sebi opraštao što nije našao par minuta za razgovor s Renatom..Postala mu je duhovna hrana i fizička potreba..Klasični pojavni oblici ovisnosti.Sa strahom se pitao nije li to ljubav i plašio se da jeste jer 10 godina patnje za Stelom učinile su ga isključenim čovjekom..Isključenim od drugih ljudi i emocija..Kako da to objasni Renati a da ne pomisli da je čudak?Napisat će joj mail..
Što će napisati?Da je nesposoban za ljubav? Da voli mrtvu ženu?Da ga je strah njenog braka i da nikad nije imao nikakvu vezu sem Stele,a kamoli s udatom ženom?
Znojio se pred monitorom..Stotinu započetih rečenica je obrisao i zaspao umoran i za stolom...

Renata je prije 7 sati već bila u uredu..Slabo je spavala i nije mogla dočekati izlazak sunca..Uključila je espresso aparat i na brzinu poslagala predmete za danas,uključila računalo i s kavom sjela za stol..Kako početi chat danas,pitala se..Mora ga malo uzdrmati ako ne želi da postanu samo prijatelji...
Bio je online..
-Čeznula sam za tobom,Benjamine,ne mogu više ovako..
-Hoćeš li prekinuti?-bojažljivo je otipkao..
-Neee..Nikako,željela bih te upoznati,čuti ti glas...Ne prestajem na te misliti..
-Ah,to...Laknulo mu je-i ja to želim i mislio sam da me to nikad nećeš pitati a ja sam mislio budući...
-Što si mislio?
-Budući si udata,prvi put je to pomenuo,ne znam kako da se ponašam..
-Kao da nisam,Benjamine,ponašaj se kao da nisam,nije sama sebe mogla prepoznati...
-Dobro,Renči...Imat ću to na umu,oprosti mi na inertnosti,nisam vješt u komuniciranju sa ženama,ali...
-Što?
-Pa,dopadaš mi se,probudila si u meni čovjeka,muškarca ,ne prestajem misliti na te,zamišljam da sjednem na vlak i skoknem do tebe a da se ne najavim,da te vidim..
-Pa skokni,Benjamine..Skokni..Jedva čekam i ja tebe da vidim...
Pao joj je kamen sa srca.I njemu još veći..Slijedećih sat vremena su zadovoljno ćaskali,svjesni da su otvorili novu stranicu i otjerali tjeskobu koja ih je počela obuzimati..Oboje..Želja da se sretnu u stvarnosti oboje je obuzela jače nego ikada..
/bit će još/
- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OPASNE VEZE 7

U taxiju je razmišljala hoće li prekršiti pravilo i instalirati PC.Zarekla se da će posao ostavljati u uredu i da je Luka,njen suprug,dovoljan dokaz ovisnosti o poslu..Ali...
Ovdje se ne radi o poslu i znala je to..Dovoljno joj je što joj ne izlazi iz glave...Pokušala je produljiti dobro raspoloženje i pripremiti večeru kao prvih dana braka..Naručila je svježu ribu iz marketa..Luka je javio da je doma oko 20 sati i imala je dovoljno vremena za zubatca u soli...

Odlučila se za to jer je htjela i Luku iznenaditi da ne skuži odmah s vrata što je na stolu ako prži ribu..Tri tenora u pozadini su održavali raspoloženje dok je pripremala ribu i razmišljala o svemu..Hoće li se isplatiti njen trud oko spašavanja braka ili da digne ruke..Nije se udala zbog bogatstva,Luka je dugododišnja ljubav još s fakulteta..Diplomirao je dvije godine prije nje i čekao ju je..Godinu dana je proveo na usavršavanju u Irskoj i kad je Renata diplomirala,vratio se s prstenom i zaprosio je..Odmah poslije diplome..Osjećala je cijelo vrijeme da je trebala još vremena da udahne života prije braka i sve je sigurnija u taj osjećaj..Ni 6 mjeseci nije bila idila,nastavio je s poslom kao i prije,izbivao je tjednima po svijetu..I Renata je pronašla atraktivan i zahtjevan poso i brak je ostao u drugom planu...Dogovor je bio da djece neće biti prve tri godine dok dodju k sebi....Prošle su tri,i pet..Luka je nezainteresiran,Renata sve manje ima strpljenja..Trideseta joj je na pragu..
Pet do osam je,sve je spremno.večera je na stolu,i svijeće,frizura kao da je sad iz salona...Tri tenora ne staju...
Osam sati je,nema ga..Koji minut poslije zvoni mobitel..Sorry Renči....Došli partneri iz Beča,iznenada,ima nekih problema,neću doći do pol noći..Ne čekaj me..Sorry.

Slijedeći tren Nokia je završila u smeću..Bijesna je...Pogasila je svijeće i ostavila nedirnutu večeru za stolom..Pomislila je kako ni Benjamina danas nije "čula" i njen bijes se malo umiri....Pomisao na njega joj je terapija i zahvalna mu je zbog toga..Osjećala je da je vrijeme da mu čuje glas.Plašila se da neće pristati..Nijednom se još nije izjasnio o njenom braku,što misli....Puno tog je visilo u zraku.Jedva čeka jutro i chat..

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Lipanj 2023 (13)
Rujan 2010 (2)
Ožujak 2010 (6)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Svibanj 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Moj dnevnik

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr