roker45

29.03.2010., ponedjeljak

OPASNE VEZE 6

Danas neće biti online,bila je sigurna da Benjamin neće doći jer je upravo ra radiju čula vijest o velikom kongresu u Zagrebu i znala je da je i on učesnik..
Isključila je ICQ,bacila pogled na prazan mailbox i isključila računalo..Asistentici je rekla da ide kod frizera i da se danas neće vraćati a nek joj javi samo ako je nešto iznimno..Izišla je iz ureda i tek na ulici osjetila život u plućima,život pokretnih figura,ljudi,automobila,život izvan mreže..Desetak minuta je hodala prljavim pločnicima Beograda,prvi put je uočila da su prljavi i blijeda slika nekadašnjeg bijelog grada..Ušla je u Sandrin frizerski salon,prazan,što je i za očekivati u podne ovako lijepog sunčanog dana,Sandra je sama sjedila i čitala modni časopis..
-Heeej,nisi rekla da dolaziš,dugo te nema,počela je svoj uobičajeni monolog Sandra.
-Trebam promjenu,u svakom pogledu,reče Renata,pa počinjem s kosom,tvoja sam slijedećih sat vremena,učini nešto..
-Wow,to volim,tko je taj? "diskretna" kao i obično je Sandra..
-Nitko,samo me sredi,Renata nije bila voljna objašnjavati..
-Hoće li ti netko noćas rasčupati kosu ili da napravim da traje dulje?,bila je uporna Sandra..
-Neće nitko,jako je daleko,predaleko,ne znam čak ni želim li da je rasčupa ili da bude nježan,no svakako napravi kao da hoće,pokušala je Renata glumit frajericu..
Sandra je ćutala minutdva,što je kod nje cijela vječnost ,pa nastavi:
-Reci ti njemu da želiš,ionako samim tim što o njemu misliš,u grijehu si..

Uz ovakvu frizerku žena ne treba ni psihoterapeuta,pomislila je Renata zadovoljno se smješkajući..Nakon sat vremena izašla je na ulicu preporodjena,mora češće posjećivati frizeraj,popila je kavu na terasi u centru i osjetila se zdravijom,sretnijom i s novom frizurom..Teško bi ovakvo stanje mogla opisati na internetu,ne smije zapustiti ovu dimenziju stvarnog života..No,sjedeći na terasi,sama za stolom,shvatila je da je cijelo vrijeme mislila na Benjamina,bila je sigurna i da je to razlog njenog dobrog raspoloženja..Uz novu frizuru,naravno..
Izašla je opet na ulicu,podigla ruku taxiju i otišla doma...Zadovoljna
..

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.03.2010., srijeda

OPASNE VEZE 5

Benjamin u ponedjeljak u 10 sati nije bio online,znala je da ima važan sastanak i nije se pretjerano brinula što ga nema.
Ali..Benjamin je bio nervozan,sastanak se otegao preko svake mjere a on se nije mogao prepoznati.Je li moguće da se on tako ponaša,10 godina od smrti svoje zadnje ljubavi ništa ga nije tako uzdrmalo kao obični chat svaki dan od 10-12 sa ženom koju nikad nije ni vidio...Kolege su uočile njegovu neurozu ali su to pravdali rokovima u kojima projekt mora biti gotov..
Renata se,pak,u svom uredu posvetila svojim osjećajima ,internetu koji ju je izvukao iz depresije ali ne i iz teškog braka...Osam sati na poslu joj je postalo zabava i lijek za onih 16 sati doma..Vrijeme od petka do ponedjeljka postalo joj je teretom..Voljela bi raditi subotom i nedjeljom iako joj ne bi platili jer je znala da je i Benjamin često vikendom u uredu..
Apetiti za njim su joj narasli..Već je željela imati ga online preko cijele noći,zamišljala je njihov chat noću,kad svi spavaju i ne postoji opasnost da netko iznenada bane u ured..Imala je osjećaj da bi chat bio drugačiji...Čudila se sama sebi kako postaje stručnjak u IT tehnologiji a samo 2 mjeseca ranije nije ni čula za ICQ..
Medjutim,plašila se..Plašila se jer je osoba koju nikad nije vidjela počela ispunjavati cijeli njezin prostor,u uredu,u duši,doma..Muža više ni ne osjeća niti ga vidi kad i pored nje prolazi i nešto joj govori..Kliknula je tog muškarca želeći prijateljstvo,eventualno avanturu kojom bi začinila gorak brak..Nije željela ljubav..Prvi put danas je to spoznala misleći na Benjamina i plašila se toga jer ljubav i u prirodnom okružju češće donosi patnju nego sreću,a kamo li ovako,na drugom kraju svijeta,slobodan muškarac i udata žena..Da li je to ljubav,pitala se u nadi da ipak nije...font>
- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OPASNE VEZE 4


Renata je sve ranije dolazila u ured želeći svu papirologiju dovesti u red samo da joj ostane više vremena za chat..Blagost i mirnoća Benjaminova oslobadjala ju je od pritiska na poslu i lošeg braka,tipkajući s njim zaboravljala je na breme života koje je sve više pritiskalo njena ramena..
Upravo je završila zadnji izvještaj za danas a nije još ni 10 sati kad je karakterističan zvuk,gong,objavio dolazak poruke na ICQ..
-Ispričaj mi nešto o sebi,pisao je umjesto pozdrava,znam da si iz Beograda,da voliš sanjati i da ti falim..Reci mi još..Kakve oči imaš,kosu,koji ruž stavljaš,voliš li voće,ideš li u crkvu,na kojoj strani spavaš???
Iznenadio ju je..Nikad je nitko ovako nije zasuo pitanjima,naizgled bezveznim,ali kao po spisku redanim..Ni suprug je nije pitao tako nešto..
-Zašto to sve želiš znati,upitala je da dobije na vremenu i dodje k sebi....
-Jer i ti si meni falila,ispalio je ,a sva ta njegova pitanja su bila samo priprema za ovu njegovu izjavu..Da je i ona njemu falila...
-Ispričat ću ti sve što te zanima,razoružano mu je otipkala i pisala iako ga do prije 2-3 dana nije ni poznavala..Pisala je kako ima zelene oči,smedju kosu,stopala 38,kako voli voće,ali najviše trešnje,ne ide u crkvu i ne zna,ustvari,vjeruje li ,spava na desnoj strani,ponekad i hrče kad je nahladjena,ne voli grudnjak..Svašta je pisala i sama sebe iznenadila svojom iskrenošću,možda i sama u podsvijesti treba nekog kome će pričati o sebi i tko će je slušati..Cijenila je to što je nikad nije ništa pitao o mužu pa ga zauzvrat nije pitala o njegovim ženama,ako ih je bilo..
Benjamin je samo buljio u monitor rukama podbočene brade zadovoljno kimajući glavom ,sam za sebe..Htio je znati sve o njoj,sve što mu kaže pretvarao je u maštu koja će mu ispunjavati ostatak dana,kad isključi ICQ..Riječi,slova i mašta i jesu najvažniji na internetu...
Svaki susret na netu doživljavao je kao spoj,rendez-vous iako je ne vidi i ne čuje..Sad već svako jutro njeno "Falio si mi"poprilično ga je opčinjavalo..
Svako jutro,od ponedjeljka do petka,od 10-12 sati imali su "spoj",kad bi netko odozgor,ili sa strane promatrao što ovi dvoje jedno drugom pišu,rekao bi da se znaju godinama..
Poslije mjeseca dana iznenada je postavio pitanje:
-Kakvo rublje danas nosiš,koje boje?Istog trena požalio je smatrajući to previše intimnim..
-A koje boje bi ti najradije svukao,Benjamine? Šokirala ga je odgovorom,ali i samu sebe svojom dovitljivošću ..

-Bijelo....Otipka tu jedinu riječ i dalje malo posramljen..
-Upamtit ću to Benjamine,moram ići,ugodan ti vikend i jedva čekam ponedjeljak..
Nije stigao otpozdraviti a na ekranu je stajalo "Renata is off line"..Mrzio je taj natpis petkom..I on je jedva čekao ponedjeljak..

- 23:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2010., subota

OPASNE VEZE 3

OPASNE VEZE...(3)
Renata se vratila doma i nekoliko dana joj je trebalo da se "izliječi" od Frana..Pokušala se vratiti suprugu,približiti mu se i probuditi u njemu nježnost za kojom je žudjela..Bio bi joj dovoljan i običan razgovor o filmu,knjizi ili nečemu što nije svakodnevica..Medjutim,on nije nalazio slobodnog vremena izmedju projekata,novca i slave..Počela je razmišljati o sebi,zatvarala se u se puštajući maštu na javi i snove u snu da je izliječe od nje same..
Na poslu je ponovno otvarala web stranice koje na neki način govore o Benjaminu..Povezivala je niti od podataka koje je na tim stranicama našla i zaključila da je Benjamin živio i u Meksiku,Irskoj,Njemačkoj..Da je kao švedski stipendist doktorirao i da je cijenjen u struci..Nigdje nije našla podatak o tome ima li koga,s kim živi..Samozatajan do bola..Mučilo ju je to..
Čim bi sjela za stol u uredu upalila bi računalo i ICQ očekujući zelenu točkicu pored Benovog imena..Tog ponedjeljka upalila se zelena točkica i ona je utipkala rečenicu koja joj je prva pala na pamet..
-Benjamine,falio si mi ...Prsti su tipkali impulse iz mozga ,nepripremljene rečenice,sirov tekst,rekle bi filmadžije..Osnova za scenarij..Od njega nema odgovora..Je li se naljutio što je naprasno prekinula kontakt? Nervozno je otvarala mailove i svaki čas bacala pogled na tu jebenu zelenu točkicu...
-Mi u Zagrebu,a i šire,kažemo "dobar dan"kako ste,šta ima....Ali,radujem se da si tu,čekao sam da se javiš..Iznenadila me tvoja rečenica jer zamnom nitko godinama ne čezne..
Osmijeh joj prekri lice..
-Oprosti mi što se nisam javljala zadnjih tjedana,otipkala je ne znajući kako nastaviti spiku,nije ga htjela zamarati svojim tjeskobama a željela je zadržati kontakt...
-U redu je,Renata,i ja sam bio u poslu zadnjih dana..
Smirilo ju je to..Sreća da su udaljeni 400 km jer joj baš to treba,udaljenost i razgovor...Ništa više
..

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OPASNE VEZE 2

Pet godina braka s muškarcem opsjednutim novcem,novi stan,auto,kuća na moru,u planini..Ovisnik o novcu..Nije ga uspjela uloviti ni da porazgovaraju,imao je stalno nove i nove projekte..Pokušala je na netu naći utjehu,uspostavila je nekoliko kontakata,Benjamin joj se učinio tip miran,znanstvenik,osamljen..Par razmijenjenih rečenica je nije zapalilo,usporedo je chatala s Franom,komercijalistom,talijanom naših korijena,sjajnih očiju,šarmerom na prvu loptu..Izašla je i na kavu s njim,oduševilo ju je što je prikovao pogled u njeno lijepo lice,dok je govorio njegovi bijeli zubi su otkriveni širokim osmijehom bili hipnoza za Renatu..Opčinio ju je..Napokon netko tko u njoj vidi poželjnu ženku.Razmijenili su desetine lascivnih i napaljujućih mailova i sms-a.Napokon se osjećala sretnom i izabranom..Uzbudjenom.Stavila mu je to do znanja i budući je udata diskretno je počela organizirati susret.Tih dana je njena firma je organizirala susret s važnim klijentima,i Fran je pozvan..Renata je organizirala sve da se i ona tamo pojavi,čak je došla i dan prije u hotel,umorna poslije par sati vožnje pojavila se na recepciji..Prvo što je ugledala bio je Fran koji je sjedio u baru pored recepcijei ljubio vrat zgodne brinete koja mu je strasno nudila usne..Nije danas očekivao Renatu..Nije je ni promijetio jer joj je bio okrenut ledjima..

Oblio ju je hladan znoj rušeći joj iluziju o nečemu što ni sama nije znala kako to nazvati..Ta 2 dana samo se s njim službeno pozdravila pokušavajući biti realna jer i nisu bili u vezi pa je Fran mogao ljubiti kog je htio..No,bez obzira osjećala se uvrijedjeno i prevareno..Promatrajući ga sad,sa strane,nije više bio idealan,našla mu je na desetine mana..Uhvatila se u dilemi da je pogriješila što nije Benjamina nastavila osvajati.Treba joj netko odan i stabilan..Zavarao ju je talijanski šarm..Klasika..font>
Nastavlja se
- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OPASNE VEZE 1




OPASNE VEZE /cyber avantura/...(1)




Jučer,pred kraj radnog vremena Benjamin je dobio zanimljivu poruku mailom..Inače ne obraća pažnju na nepoznate mailove ali ovaj put je pročitao,prihvatio ponudjeni ICQ i proveo zanimljivih pola sata u razgovoru s damom koju su zainteresirali njegovi stručni radovi objavljeni i na internetu.Zagrepčanka je,ali živi u Beogradu,5 godina udata,taman da počne osjećati okove braka..Prekinula je chat u trenutku kad se opasno zainteresirao..

Danas je ranije došao na posao u nadi da će je zateći online...Vozeći se na posao pitao se bi li i koliko bi bio razočaran ako mu se Renata,tako se predstavila,nikad više ne bi javila i kad bi nestala bez razloga,isto kako se i pojavila..Godilo mu je ovo razmišljanje,na neki način je bilo odmak od teških tema iz struke.Renata je ,po svemu sudeći,bila izazovna,drugačija,ali i nečija...Zanimljivo je kako čovjek,kao i u stvarnom životu,kad sretne ženu ima potrebu donijeti sud je li izazovna po načinu kako se kreće,ili oblači,tako i na internetu na osnovu par izjava funkcionira isti mehanizam..Dubok dekolte,kretanje bedrima,zamijenjeno je provokativnim pitanjima na netu ili previše osobnim pitanjima..Pomislio je,zapitao se da li je lijepa..U svojoj taštini muškarac čak i na netu priželjkuje lijepu ženu iako ljepota ne igra nikakvu ulogu,ali zato on,muškarac,vjeruje da je izuzetan i privlači pažnju pa kao i na plaži uvlači trbuh ili namješta zaliske i skriva ćelavu glavu..
Renata se više nije javljala,njena znatiželja je prestala,možda je neki drugi Benjamin zaokupirao njenu pažnju u potrazi za nekim tko će joj olakšati težinu okova petogodišnjeg braka...
Benjamim se,svejedno,nadao da će na svom ICQ ugledati zeleni kružić s njenim imenom "online"...Uzalud,vjerojatno nije na vrijeme uvukao trbuh..Virtualno,naravno...Jedno iskustvo više,ovaj put malo gorko..
Još jedna priča koja ne završava nikako,ni happyendom...Nije ni počela..

Nastavlja se
- 21:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Lipanj 2023 (13)
Rujan 2010 (2)
Ožujak 2010 (6)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Srpanj 2009 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Svibanj 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Moj dnevnik

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr