Image Hosted by ImageShack.us

ROKA 470 - JEDRENJE, KAJAK, MTB, TREKING, BIVAKIRANJE..

srijeda, 30.07.2008.

KAJAKARENJE DO BOLA! 1.DIO

Image Hosted by ImageShack.us

Iako smo se tek vratili s ISAR-a – pustolovne utrke sa Cresa još smo više uzbuđeni jer su seajaci na krovu i mi hitamo prema jugu! Odredište Omiš, a cilj obveslati Brač. Niti Kate, niti ja nismo nikada bili na Braču pa je time uzbuđenje veće.
Image Hosted by ImageShack.us

U Omišu sređujemo kod prijatelja parking za vozilo, a i transfer do 6-km udaljenog Planog rata od kuda startamo. Naime na tom djelu je kanal najuži što nam je psihološki jako važno jer je maestral iskopao čudo od mora. Oko 18 h surferi su se vratili na obalu što nam je znak da je vjetar pao i da mi možemo preko. Kajaci u more! Osigurani prslucima i špric dekama hrabro grabimo po valovima i do 2 m! Oko 19.20 pogodili smo ravno u uvalu Česminovu ko stvorenu za čorku. Iz iskustva znamo što znači vjetar u leđa, a što u krmu pa tako sad u smjeru vožnje prema zapadu koristimo jutarnje sate prije maestrala. U 6.00 par minuta prije zvonjave budilice slušamo u čudu buku koja se valja po kanalu. Zapuhalo je neobično jak levant pa zabijelio more i potjerao sve s u zaklon. Oko 10 vjetar je čudnovato stao i mi smo zaveslali oko prekrasne sjeverne obale otoka uživajući u svakom zaveslaju.
Image Hosted by ImageShack.us

Prekrasne velike plaže bijelog šljunka sve preko Postire do Supetra. Naravno da se je već oko 12 digao jaki maestral i da smo tako tukli valove narednih 15 km do pred Sutivanom gdje smo našli šumicu idealnu za šator. Uz zalaz sunca i pogled na bili grad jedemo oblizeke: palentu s tartufima i Podravka gulaš. Ma koji hoteli!? Ovo je raj! Doduše malo smo crknuti.
Image Hosted by ImageShack.us

Mi smo od onih koji se najedu odmah ujutro pa šta bude do navečer! Tako u zoru u šumici pred Sutivanom mirše capucino, masni doričak i paradajz pa neki jogeri padaju u nesvijest od pomame!
Image Hosted by ImageShack.us

Veslamo veselo uz prekrasan Sutivan kod na oko 1 km od grada, svega 300 m odobale četri dupina izvode gluposti kao u Gardaland-u. Prilazimo im, a oni još veseliji pa fotić radi ko lud.
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon dupina društvo su nam pravili 4 dupla Prijon-a. Zalazimo za rt i uz pokoje kupanje jurimo prema Milni – da obnovimo zalihe vode. Milna i cijela okolica je zbilja prekrasna no ne daj vam bog da trebate ići si nešto kupiti u pekaru na rivi – lopovka samo čeka! U Splitskim vratima maestral je u punom jeku i mi ponovno jašemo metarske valove do iza svjetionika, tada okrećemo smjer istoka, a dugi valovi u krmu guraju nas solidnom brzinom naprijed. Slijede velike pitome uvale jedna za drugom, priroda je prekrasna no nažalost neće dugo jer su tajkuni već namirisali.
Image Hosted by ImageShack.us

Mi koristimo privilegiju pustolova i ulazimo samo u one nedirnute. U maloj bezimenoj uvali izvlačimo kajake na malo žalo okruženo kosim ali potpuno ravnim stijenama, biti će to logorovanje za pamćenje…..

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.07.2008.

ISAR 2008

Image Hosted by ImageShack.us

Kate i ja uspješno na 4. mjestu od 7 mix timova završili IGLU SPORT ADVENTURE RACE 2008

Više toga na
Adventure-sport.net

- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UTRKA NA ZAVIŽAN 2008

Image Hosted by ImageShack.us


Rezultati na:
Žene

Muški


- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>