Image Hosted by ImageShack.us

ROKA 470 - JEDRENJE, KAJAK, MTB, TREKING, BIVAKIRANJE..

ponedjeljak, 19.09.2005.

TURSKA 2005 - 1. dio

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Ušetali smo u Zagrebu na direktan avion za Istanbul i čim je zarulao postali smo svjesni da je ispred nas deset dana lude avanture. Došli smo u Istanbul u 20 h no dok smo sve sredili i uhvatili najjeftiniji prijevoz do grada ( Havaš- autobus ) bilo je već oko 22 h. Samo za info grad ima oko 12 do 16 milja stanovnika i prostire se na dva kontinenta – vjerujte ogroman je.
U Zg smo na nagovor ljudi u agenciji rezervirali «jeftin» hotel u starom – novom dijelu grada tik do popularne Istikal Cad. ulice. Nekim čudom orijentacije uspjeli smo dobro sići sa busa i lutajući kroz mračni labirint čudnih ulica došli ravno pred hotel. Ostavili stvari pa prošetali po glavnoj ulici za koju smo skužili da je glavni hit i da tamo osim starog tramvaja, non-stop otvorenih dućana i restorana ima i oko pola miljona ljudi.
U jutro smo se spustili do starog dijela grada pa kroz suludu đunglu od prometa i raje prebili se do čuvene Aya Sofye i još ljepše Plave džamije preko puta nje. Ulaz je skup ali divota koja se vidi nema cijenu. Pauzu smo napravili sa odličnim kebap Donerom i njihovim slano-rijetkim jogurtom ayranom pa otišli u podzemnu cisternu za vodu građenu 532 g. AD od nadahnutog cara Justiana. Cisterna je 140 x 70 m i ima 336 stupova pa malo napunjena vodom i atraktivno osvijetljene pruža neponovljiv prizor. Vračamo se prema hotelu naravno sve na noge kad tamo u jednom od mnogobrojnih parkova u sjeni ogromnih platana nailazimo na nargila barove. Ekipa sjedi na jastucima, igraju tavlu, piju čaj i puše nargilu sa duhanom jabuke ili kave, a možda i s nečim za opuštanje…hm…znam da je bilo jako dobro ali…dalje se jako slabo sjećam!?
Nastavlja se...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 11:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>