<> ROCKYzone

25.04.2008., petak

Hero

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
- 22:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.04.2008., utorak

Neki "poznati" Rocky fanovi (Mike Tyson, Kate Moss, Wayne Rooney, David Beckham)

Image Hosted by ImageShack.us
- 18:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

20.04.2008., nedjelja

ROCKY IV (Ponedjeljak, 21.04.2008. u 21:45) RTL

Ovog puta Rocky će se doslovno susresti s najvećim izazovom u životu. To neće biti samo još jedan meč u nizu nego borba za goli život!
Rocky Balboa (Sylvester Stallone) prati svog prijatelja Apolla Creeda (Carl Weathers) na borbu u kojoj će se Creed susresti s ruskim borcem Ivanom Dragom (Dolph Lundgren), poznatijim kao "Sibirski express". Savršeno spreman, u iznimnoj kondiciji, Drago djeluje nepobjedivo i nemilosrdno, što će nažalost biti kobno za Creeda. No ne samo da Apollo gubi meč nego i bitku za život. Balboa okrivljuje sebe za smrt prijatelja jer nije prekinuo borbu u pravom trenutku i izaziva Dragu na meč. Uz pomoć bivšeg Creedova menadžera (Tony Burton), Rocky odlazi u Moskvu, odlučan osvetiti smrt svog prijatelja u spektaklu pred neprijateljsko raspoloženom ruskom publikom.
Saga o usponu i uspjehu boksača Rockyja Balboe, koja je počela 1976., gotovo deset godina kasnije doživjela je vrhunac u četvrtom dijelu, dobrim djelom zahvaljujući Dolphu Lundgrenu, koji se proslavio ulogom sovjetskog boksača. Cijeli film vodi vrhuncu i srazu Rockyja i Drage, nezaboravnim i zapanjujućim scenama u ringu koje su iako pomno koreografirane, bile toliko zahtjevne i autentične da je Stallone tijekom snimanja morao potražiti i liječničku pomoć!
Iako su politički klišeji više nego očiti, Ivan Drago simbolizira moćno i bezosjećajno sovjetsko carstvo, a Rocky srčanu, humanu Ameriku koja se nikada ne predaje, u konačnici, sraz Rockyja i Drage samo je vrhunski spektakl, koji se i nakon toliko godina, mora još jednom s divljenjem pogledati.
no pain.... no pain.... no pain....
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Meni osobno Rocky IV i nije neki film, no u svakom slučaju je poseban. Glazba i oni spartanski treninzi jednostavno ga drže. I koliko god se nekima ne sviđao, to je dobar film! Što pokazuje i moja anketa ;)
- 14:11 - Komentari (9) - Isprintaj - #

17.04.2008., četvrtak

Stallone (djetinjstvo)

Sylvester Gardenzio Stallone je rođen u New Yorku, četvrti koja se zove Hells Kicten. Njegov otac se zove Frank Stallone, a majka Jacqueline. Stalloneov je otac bio imigrant iz Italije (Sicilija), dok mu je majka bila amerikanka. Sa pet godina razredne su ga kolege proglasili ''najpoželjnijim kandidatom za električnu stolicu''. Tijekom školovanja nitko nije ni pomišljao da bi mali Sylvestre mogao jednoga dana postati slavni glumac.

Image Hosted by ImageShack.us
Mali Rocky :)

Njegovo je djetinjstvo bilo izuzetno teško. Pri porodu oštećen mu je jedan od živaca lica, pa su dijelovi njegove usnice, jezika i brade zauvijek ostali paralizirani. To je uzrokovalo i osobine po kojima je kasnije postao prepoznatljiv: specifičan, često nerazgovijetan govor, opuštena donja usna i nakrivljeno lijevo oko što je često na meti karikaturista i imitatora. Uz sve, bio je neugledno, boležljivo dijete koje je patilo i od rahitisa, a odrastao je u okruženju nesređene obitelji koja je često zapadala u bolne svađe. Kasnijm razmišljanjima zaključio je kako se glumom počeo baviti jer je u dječačkom dobu žudio za pažnjom okoline. Ubrzo se njegovi roditelji rastaju, Sylvester nastavlja živjeti uz strogog oca.
Promijenio je 12 škola jer su ga često izbacivali zbog neprimjerena vladanja. Imao je katastrofalne ocjene i često je bio meta maltretiranja školskih kolega. Kasnije živi s majkom i njezinim novim suprugom u Philadelphiji gdje se školuje u ustanovi za djecu s emocionalnim problemima. Počinje se baviti sportom - dizanjem utega, mačevanjem, nogometom i bacanjem diska. Po završetku srednje škole dobiva sportsku stipendiju i odlazi na koledž.

- 20:38 - Komentari (7) - Isprintaj - #

16.04.2008., srijeda

Son of Rambow

Svi se vjerojatno sjećaju svog prvog gledanja Ramba. Film je pogotovo za mlađe generacije dosegao kultni status, tako da je gledanje samog filma predstavljalo određen ritual kojeg je svaki ljubitelj filma ili barem svaki ljubitelj akcije, morao proći jednom u životu. Činjenica je kako je Rambo odavno postao više od običnog filma i pretvorio se u pravi pravcati stup filmske umjetnosti. Ali lako onima koji su film gledali kada je kult već odavno postojao. Što je bilo s cijelom jednom generacijom klinaca koji o Rambu nisu znali ništa. Kako opisati njihov šok dok su gledali Stallonea kako sam sebi šije rane i ogromnim nožem širi strah i trepet?
Naravno, odmah da raščistimo, Sin Rambowa ima jako malo veze sa Stalloneovim uratkom. Dok je originalni Rambo bio film koji je devedesetak minuta pucao adrenalin u vene, njegov sin je mali film koji govori o prijateljstvu, obitelji i odrastanju. I za kraj da još nešto raščistimo. Ono 'w' nije dodano zbog nekakvih legalnih problema jer je Stallone navodno oduševljeno prihvatio ideju filma. Pametan čovjek.

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 13:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

15.04.2008., utorak

Terminator & Rocky

Nekadašnji suparnici, junaci akcijskih filmova Arnold Schwarzenegger i Sylvester Stallone, sada su najbolji prijatelji.
Stallone je rekao kako je njihovo prijateljstvo nastalo nakon velikog suparništva.
"Nekada smo Arnold i ja bili najveći suparnici, kao Kajin i Abel, vrlo suparnički raspoloženi. Nakon što je postao guverner, počeli smo graditi naše prijateljstvo". Rekao je Stallone.
Prijatelji danas imaju običaj naći se subotom, zapaliti cigaru te ponekada i zajedno pogledati koji akcijski film.
- 00:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

14.04.2008., ponedjeljak

MAJESTIC LIVING MAGAZINE

Image Hosted by ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2008., petak

Lock Up Music Video - "Ever Since The World Began"

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
- 13:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)