<> Intervju! Stallone o John Rambu - ROCKYzone - Blog.hr

04.02.2008., ponedjeljak

Intervju! Stallone o John Rambu

Kada je odlučio snimiti još jedan film o Johnu Rambu, Stallone nije imao pojma što ga čeka. Sylvester Stallone se vraća na srebrni ekran kao žestoki vijetnamski veteran Rambo, godinu dana nakon što je svojim 'Rocky Balboom', šestim filmom o legendarnom boksaču, uspio zaraditi 155 milijuna dolara u kinima diljem svijeta.
Mnogi su se pitali je li Stallone spreman na ulogu Ramba, ali izgleda kako je filmska zvijezda u odličnoj formi nakon što je provela tri mjeseca u Tajlandu i Mijanmaru.


Jesi li se pitao jesi li na visini zadatka?
Sly - Bože, trećeg mjeseca stvari su se počele raspadati. Nemate sekundu odmora. Čak i igrač nogometa dobije slobodan vikend. Za ovo smo radili šest dana u tjednu i to vas iscrpi. Najvažnija stvar je bila ostati najbolji što možeš, hraniti se pravilno i slične stvari.
Odlučio si pisati, režirati i glumiti za ovaj film. Zašto sav taj posao kad je režija sama po sebi teška?
Sly - Doista je, pogotovo u ovakvim filmovima. Nisam bio toga svjestan. 'Rocky' je bio težak, ali je bio mnogo lakši od ovog filma. Nisam niti razmišljao o kamionima i džungli i 300 statista, o vrućini i svim tim stvarima.
Jesi li se zabavio na snimanju?
- Bilo je zaje*ano snimati ovaj film. Zabavio sam se kad sam ga pogledao. Obično ne mogu gledati filmove koje snimim, ali u ovom sam uživao.
Kako objašnjavaš svjetsku slavu koju uživa John Rambo?
Sly - Nije bilo nikoga kao što je on, a on stvarno ostavlja trag mračnog lika. Rocky ima optimizma. Čaša je napola puna. Ovaj čovjek je pesimist. Mislim kako su njegove misli, kao 'Koji je smisao života?', uobičajene kod ljudi, nego Rockyjeve. Doista to mislim. Uvijek preispitujemo vlastitu vrijednost i našu nesigurnost.
Uvijek si bio usko povezan s Rockyjem. Ali koliko tebe ima u Rambu?
Sly - Imao sam priliku glumiti dva vrlo različita lika, koji su zapravo dvije strane ljudske ličnosti. Zamislite da možete glumiti svoje najbolje strane, a onda utjeloviti vlastite demone?... Rambo želi fizički izraziti svoje demone i to je upravo ono što i ja radim. S jedne strane. S duge, veoma sam optimističan, baš kao Rocky… ovo su dva lika koja doista volim i na koje sam ponosan.
Koliko je teško bilo vratiti se u formu?
Sly - Rocky je išaran ozljedama, tako da se nikada nisam vratio potpuno u formu, ali bilo je OK jer je tako bilo i zamišljeno. To je bilo tako teško. Vrijeme, zagađenje i stil života uzeli su svoj danak. Mnogi su ljudi morali ići u bolnicu kako bi ih napumpali tekućinama. Svi smo pretjerivali.
Je li te tvoja supruga došla posjetiti u Mijanmar?
Sly - Molio sam je da ne dođe, osim ako nema namjeru doći u haljini protiv komaraca. Rekao sam joj da će biti teško. Izdržala je dva dana i rekla 'Ne mogu više izdržati!'. Ali to je tako. Ako želite napraviti ovaj film, morate ići na mjesto u kojem se odvija. Nije to odmor.
Koliko dugo ćeš moći snimati akcijske filmove?
Sly - To je neistraženo područje… ono što bih želio objasniti, nije u pitanju akcija, već ono što se događa između te akcije. Upravo ta interakcija, mozganje i priča za koju se publika može emocionalno zakačiti. Moj prijatelj Bruce (Willis) i dalje to radi, a imate i Harrisona Forda u novom filmu o Indijani Jonesu, a on ima 65 godina. Mislim da ako to napravite pametno, kada svako toliko imate bol u kostima (smijeh), ali i dalje nastavljate, kao što je napravio Clint Eastwood, mislim da to i dalje ima smisla.
- 10:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)