<> ROCKYzone

31.01.2008., četvrtak

PROMOCIJA RAMBA NA STADIONU REAL MADRIDA

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Kako je nastao novi Rambo :)

Dok je na početku karijere uglavnom dizao utege kako bi što bolje izgledao, holivudska zvijezda Sylvester Stallone je za potrebe snimanja novog, četvrtog nastavka filma "Rambo" mišiće bildao - hormonom rasta.
- Hormon ljudskog rasta (HGH) je bezopasan i svatko tko ga naziva steroidom nije dovoljno informiran - kazao je 61–godišnji glumac za časopis Time. HGH je sintetska inačica somatotropin – jintropina i koristi se za liječenje genetskog poremećaja kod djece, a odrasli ga koriste za povećanja mišićne mase. U nekim zemljama je ilegalan, pa je Sly početkom prošle godine morao platiti novčanu kaznu u iznosu od 18 tisuća dolara, jer je tijekom promotivnog puta u Australiju unio 48 bočica hormona bez prijave carini.
- Svatko stariji od 40 godina morao bi ga istražiti, jer on poboljšava kvalitetu života. Vidjet će te, za 10 godina bit će legalan i posvuda će se prodavati - predviđa Stallone svijetlu budućnost hormonu ljudskog rasta.

Image Hosted by ImageShack.us
At Home with the Stallone Family!
- 10:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.01.2008., nedjelja

Sylvester Stallone: lik i djelo

Fajter u životu i na ekranu s karijerom u kojoj je bilo soft pornića, pjevanja i još koječega. Svi smo gledali makar jedan njegov film, a tko nije brojao mrtve u 'Rambu', ne zna što je mladost.
Što reći o čovjeku koji je ne samo osmislio, već i utjelovio dvije najveće holivudske legende – Rockyja i Ramba? Pa neka njegov lik i djelo govore sami za sebe, a ako netko, i nakon što pročita ovaj tekst, bude imao negativno mišljenje o Slyu onda nema ni trunke ljudskosti u sebi. Šalu na stranu, Stallone ima odličnu filmsku karijeru koju velika većina glumaca može samo poželjeti, a uz glumu okušao se i u režiji, pisanju scenarija, produciranju te ugostiteljstvu. Naime, bio je suvlasnik (uz Brucea Willisa i Arnolda Schwarzeneggera) lanca restorana Planet Hollywood. Zaista svestrana individua čiji početci nisu bili laki.
Rođen je 1964, godine u New Yorku, a nevolje su počele čim je izašao iz majčine utrobe. Zbog poteškoća pri porodu doktor mu je ozlijedio jedan od facijalnih živaca što je uzrok njegova karakteristična izraza lica i govora. No, Sly nije dozvolio da mu ta sitnica zasmeta u njegovoj potrazi za američkim snom, već ju je iskoristio i stvorio od nje prepoznatljiv imidž i način glume. Njegov život je više puta dokazao onu dobru staru 'što te ne ubije, ojača te'. Tome u prilog ide i činjenica da je kao mali često puta znao završiti kod udomitelja jer su njegovi roditelji vodili poprilično ratoboran brak. Nebrojen broj puta je bio izbacivan iz škole te su svi mislili kako će najvjerojatnije na kraju završiti na električnoj stolici.
Ipak studij glume na Američkom sveučilištu u Švicarskoj, gdje se zaputio jer zbog loših ocjena nije mogao upisati ništa na američkom tlu, daje njegovom mladom životu smisao. 1967. vraća se u SAD te nastavlja studij glume u Miamiju koji ne završava, već odlazi u New York kako bi unovčio svoj filmski talenat. Zbog govornih poteškoća nitko mu nije htio ponuditi ozbiljnije uloge, ali je zahvaljujući svom 'isklesanom' tijelu ipak dobio nekoliko ponuda. Glumio je pohotnog popravljača telefona u predstavi 'Score' (1971.) i bio je nestašni žigolo u soft porniću 'Party at Kitty and Studs' (1970.). Dobio je još par sitnih uloga i nakon toga, razjaren zbog nedostatka mogućnosti, odlazi za Los Angeles s idejom 'sam ću napisati scenarij koji će od mene napraviti zvijezdu'.

Image Hosted by ImageShack.us

Promjena radne sredine itekako mu se isplatila. Ne samo da je prodao svoj scenarij za dramu 'The Lords of Flatbush' 1974. i dobio prve ozbiljnije uloge 1975. ('Capone', 'Death Race') nego je i napisao scenarij za vječnog 'Rockyja'. To mu je pošlo za rukom u samo tri dana, a kasnije je za The New York Times izjavio 'Ne razumijem kako ljudi pišu nešto osamnaest godina. Toliko je trebalo onom tipu (Gustave Flaubert) da napiše Madame Bovary, a na kraju su i knjiga i film jadni.' 'Rocky' je sa Stalloneom u ulozi filadelfijskog boksača koji se bori za svoje (i američke) ideale ostvario veliki uspjeh. Film je dobio tri Oscara (najbolji film, redatelj i montaža) a Stallone je bio nominiran za najboljeg glumca i najbolji scenarij. Uspjeh filma je otvorio mogućnost za pregršt nastavaka, ali mnogi će se složiti kako ih je čak pet zaključno s 'Rockyjem Balboom', ipak previše i da je tu priču trebao okončati mnogo ranije.
Nakon svog prvog velikog uspjeha Sly se okušao kao režiser te je 1978. napravio 'Paradise Alley', a iste godine glumio je i u drami 'F.I.S.T.' 1981. godine uslijedlile su uloge u ratnoj priči iz Drugog svjetskog rata - 'Victory' i akcijskoj drami 'Nighthawks'. 1982. započinje još jedan slavni serijal s ulogom nestabilnog ratnog veterana Johna Ramba u filmu 'First Blood' čiji će i posljednji, četvrti, nastavak ugledati svjetlo dana. Nakon toga su uslijedile dvije filmske katastrofe kakve majka samo jednom (ili dvaput) rađa. Prvo je naš Sly odlučio režirati nastavak 'Groznice subotnje večeri' pa je 1983. nastao 'Ostati živ' (0% na Rotten Tomatoes). Zatim je odlučio zapjevati uz Dolly Parton u humorističnom mjuziklu 'Rhinestone' za koji danas kaže: 'Kao da smo se svi okupili i odlučili pronaći brzi način da si uništimo karijere.'
1986. godine Stallone počinje stvarati imidž neozbiljnog i smiješnog akcijskog junaka koji ga prati do dana današnjeg. Za to su najzaslužniji filmovi 'Cobra', 'Over The Top', 'Tango and Cash' i 'Rambo 3'. Silazna putanja njegove karijere nastavlja se filmovima 'Iza brave', 'Rocky 5', 'Oscar', 'Stop! Or My Mom Will Shoot'. Svi ovi filmovi su doživjeli katastrofalne kritike te su Slyu priskrbili mnogo Zlatnih malina. Za tu je 'nagradu' bio nominiran čak trideset puta, najčešće u kategoriji najgori glumac, a osvojio ju je deset puta (uključujući i onu za najgoreg glumca dvadesetog stoljeća).
Ali, Stallone ne bi bio Stallone kada se ne bi, kao i u svojim filmovima, uzdigao iz blata i pod kišom udaraca hrabro nastavio bez obzira na sve. 1993. godina bila je ključna za njegov veliki povratak. Prvo je glumio u 'Cliffhangeru', kojeg je režirao Renny Harlin ('Egzorcist – početak', 'Umri muški 2'), alpinistu kojeg ucjenjuju kriminalci kako bi im pomogao pronaći ukradeni novac, a zatim je dijelio pravdu u 'Demolition Manu'. Ovdje je utjelovio lik old school drota koji u odvratno nevinoj budućnosti razvaljuje zlikovce i rješava probleme na staromodni (američki) način.
Uslijedilo je nekoliko uloga u akcijskim trilerima ('Assasins', 'Judge Dredd'), a onda je 1997. došao 'Cop Land'. Ta uloga posrnulog policajca koji se bori protiv korupcije priskrbila mu je neke od najboljih kritika nakon 'Rockyja'. Također, zanimljivo je da je tu ulogu pristao odigrati za samo šezdeset tisuća dolara jer je pod svaku cijenu želio promijeniti imidž tipičnog akcijskog junaka.
Novi milenij mu nije započeo baš uspješno (makar što se filmskih kritika tiče) zahvaljujući filmovima 'Get Carter' i 'Driven', a sljedeća tri filma ('D-Tox', 'Osveta na mafijaški način', 'Sjena') nisu ni bili prikazivani u kinima nego su proslijeđeni direktno na kabelsku televiziju i video kazete. Na velikome platnu se opet pojavio tek 2005. godine u Rodriguezovom 'Spy Kids 3D: Game Over', a u međuvremenu se bavio u produkcijom nekoliko tv emisija, ali bez većeg uspjeha. 2006. je (valjda) priveo kraju serijal o Rockyju Balboi istoimenim nastavkom, a u 2008. stiže 'Rambo 4'.
Sly kaže 'u svojoj sam karijeri toliko zlostavljao svoje tijelo da ga jedino 'ljepilo' drži na okupu' tako da nije ni čudo što je 2007. u Australiji 'pao' na carini s nedozvoljenim supstancama – hormonima ljudskog rasta. Zaista se nije štedio niti jednog jedinog trenutka i (makar to) treba cijeniti u njegovom životu. Okorjeli republikanac danas je otac petero djece (tri kćeri i dva sina), bio je u braku čak tri puta (Sasha Czack, Brigitte Nielsen i sadašnja Jennifer Flavin-Stallone), a slobodno vrijeme krati uživajući u bollywoodskim filmovima i kubanskim cigarama.



filmski.net
- 10:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.01.2008., subota

Rambo premiere

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 10:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

25.01.2008., petak

JOHN RAMBO

Stallone je neuništiv! Baš kada su svi očekivali odlazak u mirovinu, on postaje Rambo, najopasniji ratnik ikad, i hrabro odlazi u boj. Ratno polje: Burma.
Čim se lik Johna Ramba prvi puta pojavio na filmu postao je simbol smrtonosnog, ali ranjivog vojnika koji ustaje protiv ugnjetavanja i nepravde.
Riječ 'Rambo' danas označava ekstremnu vojnu agresiju i čovjeka kojega su okolnosti primorale na agresivno ponašanje. 'Rambo je onaj mitski čovjek koji je odabran da obavi posao koji ne želi, ali je rođen da to učini,' kaže Sylvester Stallone - scenarist, redatelj i glavna zvijezda filma. Stallone se nije namjeravao toliko angažirati oko četvrtog 'Ramba', ali nakon pozitivnog iskustva sa snimanjem 'Rockya Balboe', shvatio je da će to biti posljednje poglavlje ovog lika i da želi sudjelovati u svim aspektima produkcije.
Mjesecima je istraživao priču. Intervjuirao je predstavnike UN-a, misionare, i plaćenike: 'Pitao sam ih gdje se na svijetu trenutačno najočitije i najokrutnije krše ljudska prava, a da se o tome najmanje piše i zna? Rekli su - u Burmi.' Stallone nije želio da kraj priče o Rambu bude neki krimić o drogama ili o pljački nakita. Htio je da to bude priča o humanosti i ljudskome stanju.

Image Hosted by ImageShack.us

Stallone se zbilja unio u ovaj posljednji nastavak popularnog serijala. Odglumio je glavnu ulogu, režirao, napisao scenarij te se upisao i na listu producenata. Svoj silni angažman komentira ovako: 'Emotivno sam jako vezan za lik Ramba i ono što on predstavlja. Sigurno da je lakše dati nekome drugome da odradi posao, ali bi mi onda kasnije bilo žao. Na ovaj način ja ću u potpunosti biti odgovoran za uspjeh ili propast filma.'
'Rambo' je pobudio popriličnu znatiželju kako kod kritičara tako i kod fanova. Stallone tvrdi kako je ovo bilo jedno od njegovih najtežih snimanja, a zbog fizički zahtjevne uloge koristio je i ilegalne supstance. Snimanje nije bilo ništa lakši posao - odvijalo se na autentičnim lokacijama na granici s Burmom gdje je ekipa svjedočila stvarnim ratnim užasima. Sigurno je da će neki 'Ramba', kao i ostale old school junake, dočekati s podsmjehom, ali smijali su se i posljednjem 'Rockyu' pa je film zadovoljio kritičare i oduševio fanove.
- 01:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.01.2008., utorak

LEGENDA SE VRATILA! Svi u kina :)

Nije ga bilo dvadeset godina, možete li vjerovati? Treći okršaj sa svijetom vijetnamski veteran iz doba hladnog rata odradio je 1988. John Rambo danas se vraća iz mirovine još jednom osvetiti i spasiti obespravljene ljude. Nećemo detaljizirati ali humanost njegove smrtonosne misije opet nije upitna. Rambo je moralno ispravan i kad pokolje neprijateljske horde u borbu za pravicu. A nema tog neprijatelja koji ga može zaustaviti jednom kad naumi biti opak. Sly Stallone se vraća iz mrtvih, opet napumpan, opet faceliftan, potpisujući i scenarij i režiju. Jedva je nagovorio producentske oce da ulože lovu u povučenog ratnika koji reprizira svoje misije iz drugog i trećeg dijela. More se krvi prolijeva, Rambo je silovit i tajnovit. Više ubija nego filozofira, nije ga napustio smisao za humor, a ovime je serijal zaključen. Baš kao i Rockyja Balbou Slye se oprostio od svoja dva trademarka. Sad može u mirovinu zajedno sa svojim likovima. Tko ga voli uživat će, ostalima nova meta za sprdanje.

Ivan Perić

Image Hosted by ImageShack.us
Od 25.01. u svim Hrvatskim kinima!
http://brandsoftheworld.com/brands/0017/5923/brand.gif
24.01.2008.: 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00
25.01.2008.: 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00
26.01.2008.: 00.05 | 11.00 | 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00
27.01.2008.: 00.05 | 11.00 | 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00
28.01.2008.: 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00
29.01.2008.: 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00
30.01.2008.: 14.00 | 16.00 | 18.00 | 20.00 | 22.00

- 19:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

19.01.2008., subota

Sly on letterman

Part 1 Part 2

Stallone je bio gost emisije 'Late Show'! Svakako zanimljiv razgovor. A i Bruce Willis je bio dio showa ;)
- 01:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

18.01.2008., petak

Actor-director Sylvester Stallone donates movie memorabilia from "Rambo" on January 17, 2008 at Planet Hollywood in Times Square, New York City

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.01.2008., četvrtak

Stallone ponovo solo u akciji

Snimio je posljednjeg Rockyja, a bogme i Ramba, no Sly ne odustaje od 100 posto autorskih projekata. Zašitio se snimanja nastavaka, pa se odlučio za jedan remake.
Snimio je šestog Rockyja i četvrtog Ramba, no to ne znači da je Sylvester Stallone gotov s produkcijom 100 posto autorskih projekata.
Naime, Sly je zainteresiran za remake kultnog filma iz 1974. godine Death Wish i spreman se prihvatiti i scenarija i režije, a na sebe bi preuzeo i glavnu ulogu Paula Kerseyja, koju je u originalu majstorski odigrao Charles Bronson.
Kako najavljuje, njegova adaptacija filma Michaela Winnera bit će ''žestoka'' i ''fokusirat će se na odvjetnike obrane'' i na ''ljude koji su dopustili da se takva sranja događaju''.
Dok je u originalu Paul Kersey pacifist koji postane nasilan nakon što mu skupina huligana ubije ženu, Stalloneov lik bit će potpuno drugačiji. Njegov Paul Kersey je bivši zatvorenik koji dobro razumije psihologiju funkcioniranja uličnih bandi.
- 19:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2008., srijeda

R

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Novi Tv Spot, i Sylvester Stallone Rambo :)

Image Hosted by ImageShack.us
- 00:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.01.2008., subota

INSERTI IZ NOVOG RAMBA

- 17:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.01.2008., petak

Još samo 20 dana! :)

Da, još je malo do premijere! Jasno je da Ramba baš poput novog Rockya nitko ne uzima za ozbiljno, tj. film je već unaprijed ismijan i omalovažavan. No to je i više nego dobra uvertira, garantira da će Rambo doslovno razvaliti kinodvorane! :) Naime 1985 godine kada je izišao Rambo II, bio je to prvi film koji se otvorio u više od 2000 kinodvorana u SAD-u. Ni tada Rambo nije bio omiljen i hvaljen kod kritičara, a ostao je i bez ijedne filmske nagrade. No to nije ni bitno! Rambo filmovi su dobili najveću nagradu time što su kod publike dobro primljeni, i što su jedni od najgledanijih filmova u svijetu.

HEROJ NE UMIRE NIKADA! ;)








- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2008., srijeda

First Blood Reimagined (Mali Rambo :)

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)