<> ROCKYzone

26.06.2007., utorak

New John Rambo pictures

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

I jedna vijest vezana za Ramba!

Spominje se naime da će se premjera novog Ramba pomaknuti na kraj ove godine (dosad je bio Svibanj 2008), pa je dosta fanova uzbuđeno oko toga. Neki su sretni, jer će film vidjeti ranije, dok se drugi pak žale da su dosadašnji Rambo filmovi uvijek puštani u ljetnim mjesecima i smatraju da to neće biti dobro za gledanost filma.

- 22:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.06.2007., nedjelja

Dobroćudni snagator

Simpatičan mišićavko Sylvester Stallone ponovno je u središtu pozornosti nakon što je snimio šesti nastavak o boksaču Rockyju. Iako je na početku karijere Sly pomalo žalio što mu je fizionomija odredila glumačku karijeru, čini se da se, nakon što je napunio 60 godina, napokon pomirio s tom činjenicom. Unatoč kratkim izletima u komediju i dramu, ostat će zapamćen kao snažan borac i čovjek od akcije.
Glumac za sebe govori da je zapravo totalna suprotnost likovima Rockyju i Rambu koje je utjelovio. Za razliku od to dvoje celuloidnih (anti)junaka on je ipak mnogo nježnija duša. Kako sam kaže, voli dobru šalu, igre riječima i ne hoda naokolo tražeći tuču.
Dobroćudni je snagator sam sebe duhovito opisao kao Hugha Granta zarobljena u tijelu razbojnika.
Pozitivne kritike objavljene u »New York Timesu« i mnogim drugim novinama sigurno gode glumcu koji je trebao skupiti mnogo hrabrosti da u poznijoj dobi ponovo uđe u ring. Pripreme za film trajale su čak sedam godina. »Bilo je to pravo kinematografsko čudo da je film uopće zgotovljen i upravo je ta činjenica ono što je cijelu borbu učinilo toliko slatkom«, izjavio je Stallone. Za njega je film bio vrlo osoban, jer je izjednačio svoju borbu da snimi film s borbom svojeg lika Rockyja Balboe. Da je film bio doista naporan dokazuju i mnoge ozljede koje je zaradio tijekom snimanja. Bilo ih je više nego u svim nastavcima o Rockyju.
U veljači je Stallone bio optužen da je švercao ljudski hormon rasta u Australiju, što su mnogi protumačili njegovom potrebom da što bolje izgleda i u svojim godinama. On sam priznaje da je uzimao dodatke prehrani da bi bio fizički u dobroj formi. No što se tiče hormona rasta, tvrdi da ga je dobio na recept. »Radilo se o aminokiselini, a ne o steroidu koji gradi mišiće«, branio se Sly.

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 1969-12-31

Budući da je godinama trenirao, tijelo mu je i prije snimanja bilo u dobroj formi. Producent filma sugerirao mu je da ništa posebno ne radi na sebi uoči snimanja. No Stallone ga je ipak nagovorio da bi bilo bolje, zbog uvjerljivijeg nastupa, da se ipak intenzivnije posveti vježbanju. Jer tko bi vjerovao da čovjek koji se jedva uspinje stubama može nekoga smlaviti u ringu. Kada je dobio zeleno svjetlo za treninge, ostalo mu je samo šest tjedana za preobrazbu. Stallone je odrađivao životinjske treninge po pet sati na dan, odlazio je u saune, odricao se seksa i jeo mnogo proteina.
Kritični je Sly nakon toga sigurno bio mnogo zadovoljniji sobom. Jer je prije toga izjavio »Tko mi je ukrao lice i zamijenio ga vrećom bravetine?«, kada se za rođendan ugledao u ogledalu. Toga dana promišljao je o životu i zaključio da se sa 60 ne osjeća ništa mudrije nego prije.
Kada bi mogao birati, radije bi bio stalno lijep i glup nego mudar. »Misliš kad napuniš 60 da te ništa više ne može uplašiti, ali to nije tako. I u 60. nemaš odgovore na sva pitanja«, smatra glumac.
Ipak on je sada mnogo mirniji nego ranijih godina kada se zbog mnogih stvari znao ljutiti.
Njegovu miru vjerojatno mnogo pridonosi i skladan brak s modelom Jennifer Flavin s kojom ima tri kćeri. Filmski snagator uživa živeći sa ženama. Čak su mu i kućni ljubimci, psi - ženke. Iako kao dječak nije volio školu i život mu je mogao otići u sasvim drugom smjeru dok se probijao ulicama New Yorka, danas potiče edukaciju svojih djevojčica. Drago mu je kada one čitaju knjige, uče jezike i sviraju klavir.
Brak s Jennifer treći mu je po redu. Prije toga nakratko je bio oženjen s visokom plavušom Brigitte Nielsen. Prva mu je žena bila Sasha Czak s kojom ima dvoje djece Sagea i Seargeoh. Sa sinom Sageom pojavio se i na filmskom platnu što ga je osobito radovalo.
Stallone namjerava okončati i priču s Rambom, čiji je posljednji nastavak snimio prije čak dva desetljeća. I dalje će u filmu biti mnogo akcije, ali navodno će se glavni lik ipak malo više otvoriti.

- 18:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Natasha Bedingfiele - Still Here

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with unknown
- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2007., četvrtak

Nova lista 100 najboljih filmova u povijesti

Američki filmski kritičari objavili su novu listu 100 najboljih filmova u povijesti. Naslovi koji nisu ušli na listu ovaj put su i 'Doktor Živago', 'Odavde do vječnosti', 'Treći čovjek', 'Buntovnik bez razloga', 'Pobuna na brodu Bounty', 'Amerikanac u Parizu', 'Div' i 'Fargo'.

Od filmova objavljenih u posljednjih deset godina na listu su ušli i 'Gospodar prstenova: Prstenova družina', 'Spašavanje vojnika Ryana', 'Titanic' i 'Šesto čulo'. Na listu je ušao i mjuzikl 'Cabaret', 'Netrpeljivost', 'Iskupljenje u Shawshanku', 'Spartak', 'Sofijin izbor' i mnogi drugi. Potpunu listu možete naći na stranici www.afi.com

Prvih deset:

1 CITIZEN KANE
2 THE GODFATHER
3 CASABLANCA
4 RAGING BULL
5 SINGIN' IN THE RAIN
6 GONE WITH THE WIND
7 LAWRENCE OF ARABIA
8 SCHINDLER'S LIST
9 VERTIGO
10 THE WIZARD OF OZ

57 ROCKY

Kao što vidite Rocky je na vrlo dobrom 57. mjestu. smijeh
- 23:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.06.2007., srijeda

Cobra

Image Hosted by ImageShack.us

Zločin je bolest, upoznajte lijek! Slavni Sylvester Stallone u jednoj od legendarnih uloga osamdesetih glumi policajca za specijalne zadatke, Mariona Cobrettija, kojega svi koji ga poznaju znaju kao Cobru!

Banda neofašističkih kriminalaca, predvođena samoproglašenim liderom Nightom Slasherom (Brian Thompson), provaljuje u kuće i automobile, ubijajući ljude bez ikakvog povoda. Kada jedan od pripadnika bande pokuša orobiti maleni dućan, čije mušterije uzme kao taoce, na mjesto zločina je pozvan beskompromisni policajac Marion Cobretti (Sylvester Stallone), koji rješavanjem slučaja dolazi do korisnih informacija o Nightu Slasheru. Kasnije te noći dođe do još jednog ubojstva, kojem svjedoči mlada Ingrid Knutsen (Brigitte Nielsen). Ingrid počinje dobivati brojne prijetnje, a jedini tko je može zaštititi upravo je Cobra.
Temeljen na hit romanu 'Fair Game' Paule Gosling, 'Cobra' je jedan od najslavnijih i najboljih akcijskih naslova osamdesetih godina, zlatnog doba žanra. Sylvester Stallone upravo je tada bio u naponu snage i na vrhuncu slave, nalazeći se usred snimanja 'Ramba' i 'Rockyja', dvaju ključnih serijala koji su ga proslavili, pa je i ovdje na visini zadatka, te se teško dosjetiti tko je mogao bolje i preciznije utjeloviti nezaustavljivog Cobru. Atmosfera straha koju redatelj George P. Cosmatos postiže brojnim mračnim kadrovima i klaustrofobičnim rakursima doprinosi uvjerljivosti ovoga sjajnog filma, koji, osim akcije, nudi i upozorenje na tada rastuće neonacističke sklonosti pojedinih kriminalnih organizacija.

- 00:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.06.2007., utorak

Rambo II

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je nastavak vrlo dobrog filma "Rambo". Iako po ocjeni kritičara slabiji od prvog, Rambo II je bio uspjeliji u kinima, a publika je bezrezrevno prihvatila glavnog junaka koji, unatoč svim teškoćama, uništava sve i svakoga tko mu se nađe na putu. Osamdesetih je godina, naime, Stalloneov Rambo bio utjelovljenje junaka, prostodušnog američkog čovjeka od akcije kojemu je vjernost domovini, vojsci i kodeksu vojničke časti važnija od osobne koristi, pa čak i od života.
- 01:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

15.06.2007., petak

Nove slike! Sly i Jenn 14/06/07

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
- 14:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

14.06.2007., četvrtak

Restoran "KOD RAMBA" :)

Image Hosted by ImageShack.us
- 14:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

13.06.2007., srijeda

Citat iz "John Rambo" trailera!

Gospodine, učini me oruđem svoga mira, gdje je mržnja da donosim ljubav, gdje je tama, svijetlo. Jer kad dajemo, primamo, kad opraštamo, nama biva oprošteno, a kada umiremo, budimo se za vječni život.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 15:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.06.2007., utorak

That beautiful final shot ROCKY BALBOA

Image Hosted by ImageShack.us
- 02:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

09.06.2007., subota

Stallone razbija protivnike :)

Image Hosted by ImageShack.us
Scena je iz filma "The Specialist".thumbup
- 15:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.06.2007., četvrtak

IQ

Kažu da Sylvester Stallone ima najniži IQ u Hollywoodu, no bez obzira na to napisao je sam scenarij i odglumio Rockyja, evo, već šest puta. Mnogi tvrde da je lik "Rocky" upravo Stalloneov alter ego, no svima nam je poznato koliko je Rocky priglup, ali drag čovijek. wink Možda je stvarno niski IQ ključ uspjeha! Što vi kažete?

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

A evo neke i od rečenica, naravno iz novog Rockyja!wink

Je li izgleda kao da je ljut na mene ili je to možda tako iz kuta pod kojim stojim?
Ponekad se osjećam kao klokan, koliko stvari guram po džepovima.
Mnogo naučiš razgovarajući s psima.rofl

- 00:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.06.2007., utorak

Moj najdraži citat iz filma "Over The Top"

Image Hosted by ImageShack.us

Mike, nije me briga šta tvoj djed misli o meni, OK?
Ti si sve ono do čega mi je stalo.
Sad si tamo izgubio jer si pobijedio sam sebe. Dozvolio si da te pobijede.
Znam da ti to možeš. Ti si posebno dijete. Ti si moj sin, shvaćaš li?
Ali ti si i razmaženo derište kome se uvijek sve spremalo na gotovo.
Vrijeme je da nešto uradiš sam, i ti to možeš.
Kažem ti, nikome se ne servira ništa na gotovo. Shvaćaš li ti to?
Ako nešto želiš, Mike, moraš to sam uzeti. Čuješ li me? moraš to sam uzeti.
Ulazi unutra i pokušaj. Znam da možeš pobijediti.
A čak i ako ne uspiješ, šta ima veze? Izgubio si i to je to.
Sve dok gubiš kao pobjednik, nije važno. Jer si to izveo dostojanstveno.
Ako ne uđeš, biti će ti žao.
Čitavog života će ti biti žao, znaš šta mislim?
Uđi. Znam da ti to možeš. Hoćeš li ti to uraditi za mene?
Hajde. Sredimo ga.


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 22:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

03.06.2007., nedjelja

Rocky, MGM, 1976. / Continental, 2007.

Rocky je film koji i dan danas ima vojsku svojih fanova, koji uspijeva doprijeti do novih generacija, izlažući jednostavnu, ali gotovo nevjerojatnu priču - o autsajderu koji dobiva priliku postati jedan od najvećih boraca na svijetu. Radi se o umotvorini tada potpuno nepoznatoga Stallonea, iz čijih su se napora da snimi ovaj film razvile zanimljive anegdote, gotovo legendarnog prizvuka, od toga da je Sly napisao prvu verziju scenarija za tri dana (što je istina), do toga da je odbio prodati scenarij ako on ne dobije ulogu…Sly je bio na rubu siromaštva, i ovo mu je bio jedini izlaz, i ujedno prilika da uspije u svijetu filma. Za čovjeka koji je prije toga glumio u jednome porniću, može se reći da je sklapanje ugovora bilo na razini uspjeha boksača iz filma. I jedan i drugi su išli protiv svih izgleda, i postigli nešto. Koliko je od toga prava istina, nije uopće bitno.
Sly je uspio dobiti naslovnu ulogu u filmu, a konačni rezultat je obilježio američku kinematografiju. Rocky, unatoč tome što je nudio 'bajkovitu' priču, pokazao je, dosta realistično, put kroz koji je prošao Rocky Balboa. Film je izvrstan na svim poljima. Montaža je blizu savršene, pa film dobiva neprekinuti tijek, teče bez ikakavih zastajkivanja, prateći Rockya, koji nema vremena za predah, niti pravih izgleda za iole uspješniji život. Njegova svakodnevica se sastoji od utjerivanja dugova za lokalnog mafijaša, treniranja u lokalnoj dvorani i udvaranja sramežljivoj Adriane u dućanu u kojemu nabavlja hranu za svoje male ljubimce. Njegova perspektiva je siva i monotona poput njegovog stana u raspadnutoj zgradi. Rocky nije čovjek od velikih riječi, ali njegova interakcija sa svim ljudima oko njega često dobiva humorističnu notu, proizlazeći iz prirodnih dijaloga, a ne nekakvih nategnutih situacija. Sve u svemu, radi se o simpatičnome liku, koji više nije u najboljim godinama za boksanje, ali koji nikada nije ni dobio pravu priliku.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

U jednome trenutku, cijeli svijet mu se promijeni. Svjetski prvak Apollo Creed priprema revijalni meč za obilježavanje 200-te godišnjice američke nezavisnosti i slijedom okolnosti izabire 'Talijanskog Pastuha' za svojega protivnika. Rockyev svijet je protresen, veza sa Adriane dobiva ozbiljnije tonove, a mnoštvo ljudi koji ga nisu doživljavali, mijenjaju svoj odnos s njime.Slijedi meč u samoj završnici filma i jedna od najpamtljivijih scena svih vremena. Tko može zaboraviti uzvikivanje Adrianinog imena kroz Rockyeva usta? Ili trčanje po stepenicama ispred filadelfijskog muzeja?
Glumci su izvrsni, film nema praznoga hoda i prikazuje jednoga netipičnog junaka u realističnom svjetlu. Stallone dolazi do slave, nominacije za Oskara i podebljeg bankovnog računa. Ovdje se radi o filmskoj čaroliji, koja se Slyu narednih 30 godina nije često događala. Film je dobio 4 nastavka i konačni pozdrav u šestome filmu koji je izašao nedavno. Sve što je trebalo biti rečeno u prvome filmu je rečeno. Rocky je celuloidni junak koji je nadahnuo mnoge. I uvijek je užitak pogledati ga opet.
- 20:09 - Komentari (4) - Isprintaj - #

01.06.2007., petak

John Rambo - The Story Behind the Trailer

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 22:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)