<> Dobroćudni snagator - ROCKYzone - Blog.hr

24.06.2007., nedjelja

Dobroćudni snagator

Simpatičan mišićavko Sylvester Stallone ponovno je u središtu pozornosti nakon što je snimio šesti nastavak o boksaču Rockyju. Iako je na početku karijere Sly pomalo žalio što mu je fizionomija odredila glumačku karijeru, čini se da se, nakon što je napunio 60 godina, napokon pomirio s tom činjenicom. Unatoč kratkim izletima u komediju i dramu, ostat će zapamćen kao snažan borac i čovjek od akcije.
Glumac za sebe govori da je zapravo totalna suprotnost likovima Rockyju i Rambu koje je utjelovio. Za razliku od to dvoje celuloidnih (anti)junaka on je ipak mnogo nježnija duša. Kako sam kaže, voli dobru šalu, igre riječima i ne hoda naokolo tražeći tuču.
Dobroćudni je snagator sam sebe duhovito opisao kao Hugha Granta zarobljena u tijelu razbojnika.
Pozitivne kritike objavljene u »New York Timesu« i mnogim drugim novinama sigurno gode glumcu koji je trebao skupiti mnogo hrabrosti da u poznijoj dobi ponovo uđe u ring. Pripreme za film trajale su čak sedam godina. »Bilo je to pravo kinematografsko čudo da je film uopće zgotovljen i upravo je ta činjenica ono što je cijelu borbu učinilo toliko slatkom«, izjavio je Stallone. Za njega je film bio vrlo osoban, jer je izjednačio svoju borbu da snimi film s borbom svojeg lika Rockyja Balboe. Da je film bio doista naporan dokazuju i mnoge ozljede koje je zaradio tijekom snimanja. Bilo ih je više nego u svim nastavcima o Rockyju.
U veljači je Stallone bio optužen da je švercao ljudski hormon rasta u Australiju, što su mnogi protumačili njegovom potrebom da što bolje izgleda i u svojim godinama. On sam priznaje da je uzimao dodatke prehrani da bi bio fizički u dobroj formi. No što se tiče hormona rasta, tvrdi da ga je dobio na recept. »Radilo se o aminokiselini, a ne o steroidu koji gradi mišiće«, branio se Sly.

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 1969-12-31

Budući da je godinama trenirao, tijelo mu je i prije snimanja bilo u dobroj formi. Producent filma sugerirao mu je da ništa posebno ne radi na sebi uoči snimanja. No Stallone ga je ipak nagovorio da bi bilo bolje, zbog uvjerljivijeg nastupa, da se ipak intenzivnije posveti vježbanju. Jer tko bi vjerovao da čovjek koji se jedva uspinje stubama može nekoga smlaviti u ringu. Kada je dobio zeleno svjetlo za treninge, ostalo mu je samo šest tjedana za preobrazbu. Stallone je odrađivao životinjske treninge po pet sati na dan, odlazio je u saune, odricao se seksa i jeo mnogo proteina.
Kritični je Sly nakon toga sigurno bio mnogo zadovoljniji sobom. Jer je prije toga izjavio »Tko mi je ukrao lice i zamijenio ga vrećom bravetine?«, kada se za rođendan ugledao u ogledalu. Toga dana promišljao je o životu i zaključio da se sa 60 ne osjeća ništa mudrije nego prije.
Kada bi mogao birati, radije bi bio stalno lijep i glup nego mudar. »Misliš kad napuniš 60 da te ništa više ne može uplašiti, ali to nije tako. I u 60. nemaš odgovore na sva pitanja«, smatra glumac.
Ipak on je sada mnogo mirniji nego ranijih godina kada se zbog mnogih stvari znao ljutiti.
Njegovu miru vjerojatno mnogo pridonosi i skladan brak s modelom Jennifer Flavin s kojom ima tri kćeri. Filmski snagator uživa živeći sa ženama. Čak su mu i kućni ljubimci, psi - ženke. Iako kao dječak nije volio školu i život mu je mogao otići u sasvim drugom smjeru dok se probijao ulicama New Yorka, danas potiče edukaciju svojih djevojčica. Drago mu je kada one čitaju knjige, uče jezike i sviraju klavir.
Brak s Jennifer treći mu je po redu. Prije toga nakratko je bio oženjen s visokom plavušom Brigitte Nielsen. Prva mu je žena bila Sasha Czak s kojom ima dvoje djece Sagea i Seargeoh. Sa sinom Sageom pojavio se i na filmskom platnu što ga je osobito radovalo.
Stallone namjerava okončati i priču s Rambom, čiji je posljednji nastavak snimio prije čak dva desetljeća. I dalje će u filmu biti mnogo akcije, ali navodno će se glavni lik ipak malo više otvoriti.

- 18:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)