<> ROCKYzone

31.03.2007., subota

DAJ SVE OD SEBE!

- 23:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Mravi, najbolji Stalloneov film :)

U mravljoj koloniji koja ima milijune članova Z 4195 samo je običan radnik, iako želi biti mnogo više. Osjećajući se apsolutno nevažnim u sustavu koji uvelike počiva na uobičajenom konformizmu, Z slučajno upoznaje princezu Balu, koja ima slične probleme, ali na potpuno drugom kraju društvene ljestvice.
Kako bi je ponovno vidio, Z zamijeni mjesto sa svojim prijateljem, vojnikom Weaverom, te pukom slučajnošću postaje junak kolonije. Takav se razvoj situacije nimalo ne sviđa generalu Mandibleu, Balinu zaručniku, koji želi mravlje društvo podijeliti na superiornu snažnu rasu i radnike koje će uskoro eliminirati. Z i Bala, nesvjesni opasnosti, pokušavaju napustiti svoju koloniju...

U posljednjih desetak godina žanr animiranog filma doživio je nekoliko velikih promjena, od kojih su najvažnije one u tretiranju animacijskih tehnika te orijentacija i prema odrasloj publici. 'Mravi' redatelja Erica Darnella i Tima Johnsona jedan su od takvih filmova, koji svoje ozbiljne teme nepravednoga klasnog društva, ljubavi koja je jača od svih propisa te potrebe za ravnopravnošću ne propituje kroz igrani dramski oblik, nego na njima temelji animirani film u kojem će zbog vrhunske animacije, nepreglednog broja urnebesnih šala i klasične priče o dobru i zlu uživati i najmlađi.
U originalnoj verziji glasove protagonistima ovoga sjajnog filma dao je cijeli niz najvećih holivudskih zvijezda, među kojima prednjače Woody Allen, čiji je fizički izgled očito inspirirao autore za lik Z-a, i Sharon Stone te poznata imena Sylvester Stallone, Gene Hackman, Christopher Walken, Anne Bancroft ili Jennifer Lopez.



- 23:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Komemoracija o vlastitom trošku

Prvi, izvorni “Rocky” iz 1976. nastao je u jeku slave Novog Hollywooda, u doba kad film baš i nije mazio društvene marginalce. Filmovi Novog Hollywooda prikazivali su Ameriku kao kvarno mjesto, zemlju u kojoj je politika prljava, a mali čovjek uvijek nanovo gubi.

U to i takvo filmsko vrijeme “Rocky” je zapljusnuo publiku čistim američkim optimizmom. Bio je to film koji je uzdizao herojstvo malih ljudi, koji je kazivao kako se napor isplati čak i u porazu, te kako je američki san moguć. Vjerojatno i zato, Akademija je '76. Oscara dala “Rockyju”, a ne velikom, mračnom, biblijskom “Taksistu”.

Baš onako kako je filadelfijski utjerivač Rocky Balboa preko noći od kvartovskog mrgana koji mlati po telećim plećkama postao sportska ikona, tako je i ideator filma - Sylvester Stallone - doživio srodnu mutaciju. Prije “Rockyja” Stallone je bio anonimni marginalac kojem su glumačku karijeru priječili govorna mana i oskudan dar. Nakon “Rockyja”, Stallone je, baš kao i Rocky, bio “underdog” koji je uspio, samo što on nije prebio Apolla Creeda nego holivudsku bahatost. Do 1990., serijal “Rocky” doživio je ukupno pet nastavaka koji su bili sve gori i gori. Slično je prolazila i Stalloneova karijera: prestar da pokazuje bicepse, Sly je snimao loše drame i još gore komedije.

Nakon “Judge Dredda” iz 1995. i Stallone se ostavlja akcijskog filma. Nakon toga, snima dva preuzetnija naslova (“Copland”, 1997 i “Uhvati Cartera” 2001.), ali su i ta dva propala. A onda je Stallone odlučio inscenirati umirovljenički oproštaj, posljednji čin svoje i Balboine karijere. Po posljednji će put sebe i svog alter ega poslati u u okršaj s trideset godina mlađim konkurentom.

Trideset godina nakon prvijenca, Rocky nas vraća u Philadelphiju. Rocky/Stallone sada je ocvali šezdesetogodišnjak, udovac koji vodi restoran. Njegov kvart zadobio je ožiljaka koliko i on sam. Nema teretane, trgovine su propale, Rockyjev svijet sad je svijet opadanja i neumitnog kraha. U općem čemeru, Balboa dobiva ponudu da se sučeli prvaku Masonu Dixonu. Riječ je o grotesknoj, degutantnoj ideji na koju oba borca pristaju iz razloga koje film nikad ne objasni kako treba.

“To je kraj tridesetogodišnjeg putovanja - sve što sam imao za dati dao sam” rekao je o filmu Stallone. “Sve vrijedno što sam trebao ostvariti ostvario sam. I stojim ja na vrhu tih stepenica u Philadelphiji, gledam grad dok sunce polako zalazi i mislim - barem si to sve napravio. Izdržao si do kraja.” Ako je “Rocky Balboa” doista trebao biti farewell party, komemoracija u vlastitom aranžmanu, Stalloneu je barem to uspjelo. Film je uzbibao javnost, kritike su bile umjerene, a američki je medijski konsenzus zaključio da je “Rocky Balboa” najbolji Rocky-film, poslije prvog.

Osnovni problem “Rockyja Balboe” je to što ne uspijeva uvjeriti gledatelja zašto se groteskni meč starca i mladića održava, i zašto likovi na njega pristaju. Svjestan tog problema, Stallone je u iskombinirao milijun razloga, ali ta motivacija priče i dalje zjapi.

Sporedni likovi su neuvjerljivi, pri čemu je najgori odnos Stallonea i sina Neki od problema “Balboe” izviru i iz toga što je Stallone scenarist koji svoj tekst i režira i producira. Kao redatelju, vlastiti mu je tekst svet, pa likovi sipaju papirnate monologe i tugaljivo drame. Kao producent, nije imao srca skratiti svu tu brbljavost pa smo dobili dugi uvod na koji se tek nakom sat vremena prikrpa izvrsno režirani boks meč. Ali, do tog časa više vam ni do čega nije, a rezultat ionako već znate.
- 19:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Djedica od milijun dolara

Suprotno očekivanjima, 61-godišnji Sly Stallone i njegov alter ego Rocky posljednju su filmsku rundu izboksali upravo onako kako i dolikuje legendama - za pamćenje.

Termin “underdog” (onaj što je pobijeđen, gubitnik) rabi se za osobu ili tim u nekakvu natjecanju, najčešće u sportu, od kojih se, za razliku od favorita, uvijek očekuje poraz, nikad pobjeda. Ako se potonje ipak zalomi, taj se događaj zove “upset” (izvrnuće). Taj “upset”, izvrnuće, priredio je godine 1976. tada nepoznati glumac Sylvester Stallone stvorivši, legenda veli u svega tri dana, možda najbolju celuloidnu “underdog” priču, a svakako najslavniji “underdog” karakter svih vremena - Rockyja.

Put prema slavi

Potaknut kreševom čuvenog Mohammada Alija i anonimusa Chucka Wepnera, u kojem se potonji, što ama baš nitko nije očekivao, pokazao kao ravnopravan oponent, Stallone je napisao scenarij o siromašnu boksaču, pripadniku bijele radničke klase, koji dobije šansu boriti se za titulu šampiona teške kategorije protiv aktualnog prvaka Apolloa Creeda. Prodaju scenarija tvrdoglavo je vezao za svoje pojavljivanje u filmu, i to u liku Rockyja u kojemu je odmah prepoznao svoju životnu priču, želje i snove (zamislite samo da je uloga dopala Ryanu O’Nealu, kako su producenti izvorno htjeli!). Ostatak sigurno znate. “Rocky” je postao megahit godine, preoteo Oscara filmovima kao što su “Taksist”, “Svi predsjednikovi ljudi”, “TV mreža” i “Put prema slavi”, brzinom munje Slyjevu karijeru (bio nominiran za Oscara u kategoriji glavne muške uloge i scenarija) vinuo u stratosferu te ishodio istoimeni serijal čija je kvaliteta, za razliku od kvantitete (svi osim petice redom su postajali blockbusterčine) opadala svakim novim nastavkom. Dok je “Rocky II” (1979.) još i imao smisla, treći, četvrti i peti dio (1982., 1985., 1990.), koliko god ih gorepotpisani u djetinjstvu obožavao, uglavnom se opravdano drže isforsiranima. Posebice petica u kojoj je, da stvar bude gora, kameru od Stallonea opet preuzeo John G. Avildsen, Oscarom nagrađeni autor prvoga filma.


Image Hosted by ImageShack.us

Hard as Rocky
Sly je devedesete nastavio bez Talijanskog pastuha, šarajući po žanrovima, od komedije (“Oscar”), akcijskih trilera i akcijskog SF-a (“Cliffhanger”, “Razbijač”, “Posljednji sudac”, “Ubojice”), do filma katastrofe (“Svjetlost dana”) i krimi-drame (“Cop Land”). Međutim, kad su mu se, zbog mlaka uspjeha većine navedenih ostvarenja, početkom milenija kinonaslovi prorijedili (“Divlja vožnja”, “Get Carter”, “Spy Kids 3D”), toliko da je završio direktno na video (“D-Tox”, “Sjena”) i TV (reality show “The Contender”), unutarnja zvijer gonila ga je da porazmisli o novome “Rockyju”. “Desetak godina razmišljao sam o tome kako je ‘Rocky’ neslavno završio i grizla me savjest zbog brojnih fanova koji su mu godinama bili lojalni. Mislim da je posrijedi refleksija mog manjka fokusa u tom razdoblju, a budući da preuzimam punu odgovornost, odlučio sam napokon utoliti glad toj zvijeri koja predugo urla u meni ne bi li je ušutkao jednom zauvijek”, priznao je Stallone inspiriran ovaj put ostarjelim boksačem Georgeom Foremanom koji je, da bi se izvukao iz besparice, odradio par klupskih mečeva. I tako se njegov Rocky, nakon pet runda, ponovno vratio u ring. Kako se serijal o Rockyju zbog svoje “unedoglednosti” često nalazio na nišanu brojnih parodija (jedna scena iz “Ima li pilota u avionu 2” najavila je još 1982. poster za “Rockyja XXXVIII”, a sličan je štos priredio Mel Brooks u finalu “Svemirskih lopti”, kada TV voditelj veli: “A sada slijedi osvrt na ‘Rockyja 5... 000’”), Sly je šesti nastavak pametno naslovio - “Rocky Balboa”.


Image Hosted by ImageShack.us

Premlad za ta sranja
Vremena su se promijenila za boksača Rockyja “Itallian Stalliona” Balbou, nekadašnjeg prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Dani ponosa i slave za njega su “past tense”. Supruga Adrian preminula je blago u Gospodinu, a sa sinom ima zategnute odnose. Ucviljeni i umirovljeni Rocky, tako, dane krati sjedeći pokraj Adrianina groba, a večeri prisjećajući se bolje prošlosti i pričajući sa zetom Pauliejem (Burt Young) stare boksačke priče gostima u vlastitu kafiću. Nakon što, zahvaljujući pobjedi u računalno simuliranu meču, dobije priliku boriti se s aktualnim šampionom Masonom “The Line” Dixonom (Antonio Carver), tu ekshibiciju svi shvate kao neslanu šalu. Svi osim Rockyja u kojemu još uvijek tinja stari žar i koji će, da parafraziram(o) Dannyja Glovera, svijetu pokušati dokazati kako nije prestar za ta sranja.
Kao što u filmu vremešni Rocky na sebe namakne posprdne poglede u trenutku kad još jednom odluči navući rukavice, tako je 61-odišnji Stallone “retromanijačkom” najavom snimanja šestoga nastavka svojedobno izrešetan zlobnim podsmijehom okoline koja mu je prognozirala krah na box-officeu i brdo zlatnih malina, na koje je desetljećima nezasluženo pretplaćen, zbog čega je mahom iz svoga džepa morao iskesati 20-milijunski proračun filma. No, kako veli stara narodna, tko se posljednji smije, najslađe se smije. Uletjevši u kina u pravo vrijeme, poguran “revivalom” boksačkih filmova poput “Cinderella Mana” i “Djevojke od milijun dolara”, “Rocky Balboa” zimus je samo u Americi zaradio više od 70 milijuna dolara (plus još toliko u ostatku svijeta) te je, što je i važnije, dobio odlične kritike koje su ga proglasile najboljim u serijalu nakon originala, ističući emotivnu metatekstualnost cjeline (Sly se godinama također suočavao s vlastitim problemima i neuspjehom) i najautentičnije režirane prizore boksa, u stilu pravih sportskih prijenosa. Da, suprotno izgledanjima, Stallone i njegov alter ego Rocky posljednju su filmsku rundu izboksali, čini se, upravo onako kako i dolikuje legendama. Za pamćenje.


Image Hosted by ImageShack.us

Play it again, Sam...
Iako, naravno, nije bolji od Scorsese-De Nirova “Taksista”, kojemu je pred ravno 30 godina preoteo Oscara, “Rocky” je zlatnog kipića svejedno i te kako vrijedan. Zahvaljujući specijalnu Continentalovu DVD-izdanju, puštenu u optjecaj paralelno s dolaskom “Rockyja Balboe” u kina (kapa dolje!), to je i s ove distancije jasno kao dan. Sylvester Stallone svojim je jednostavnim ali ganutljivim scenarističko-glumačkim krošeom sportsko-dramskih standarda pogodio na pravo mjesto prišivši, usput, izrazu “ispunjenje američkog sna” herojske konotacije. Sve što je John G. Avildsen, redatelj koji se krije iza još jednog jednog razmjerno sličnog projekta, vrlo dobrog “Karate Kida”, trebao napraviti jest bujicu emocija iz Slyjeve skripte uhvatiti u kadru. Srećom, u tome je i uspio. Ozvučen pulsirajućim fanfarama i udaračkom tutnjavom dirljive glazbene teme Billa Contija (“Gonna Fly Now”), “Rocky” do posljednje runde podjednakom silinom ispaljuje akcijske (spektakularni duel s Apollom Creedom) i tronutljive aperkate (Adriaaan!!!), a njegov junak, premda gubi meč, zapravo (moralno) pobjeđuje jer se uspio izboriti za dostojanstvo i (samo)poštovanje u indiferentnom svijetu. Remek-jelo. Veliki film koji dokazuje da Ro-ckyjev (i Slyjev) najjači mišić nisu bicepsi, nego - srce.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

“Rocky II-V” za amatere
Forte solidna “Rockyja II” bio je revanšni meč između Talijanskog pastuha i Apolloa Creeda (Carl Weathers), u pozadini kojeg se rasplamsavala romansa između mišićava teškaša i njegove ljubavi života, Adrian (Talia Shire, nećakinja Francisa Forda Coppole), odnosno produbljivao njegov odnos s trenerom Mickeyjem (Burgess Meredith) i zetom Pauliejem (Burt Young). Treći dio, ozvučen glasovitim rock hitom “Eye of the Tiger”, izdevetao je nekolicinu dojmljivih osjećajnih (smrt trenera Mickeyja, prijateljevanje s Apollom Creedom) i boksačkih scena (mlaćenje s popularnim kečerom Hulkom Hoganom i zvjezdicom osamdesetih Mr. T-jem). “Rocky IV”, obojen posthladnoratovskim političkim bojama “reganovštine”, najviše se pamti po junakovim spartanskim treninzima (među ostalim, trčanje po snijegu do bedara s deblom na leđima!) za potrebe nadljudskog okršaja s gorostasnim Rusom Ivanom Dragom (Dolph Lundgren, budući akcijski heroj B produkcije) koji je u ringu umorio Creeda. U petici, pak, Rocky vješa rukavice o klin i postaje trener mladome nadobudniku Tommyju Gunnu (Tommy Morrison) čiju će bahatost u finalu prizemljiti lekcijom iz ulične tučnjave.

- 14:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

U HR. IZAŠLO POSEBNO IZDANJE PRVOG ROCKYA NA DVD-U!

Naime u izdanju Continental Filma izašlo je posebno izdanje Rockya sa mnoštvo dodataka. A to su:

* Commentary by Lou Duva and Bert Sugar *
* Interview with Bert Sugar *
* Three Rounds Feature with Lou Duva *
* In the Ring: Three-Part 'Making of' Documentary *
* Sneak Peek at Rocky Balboa *
* The Opponents Featurette *
* The Ring of Truth Featurette *
* Sylvester Stallone on the Dinah! Show (from 1976) *
* Audio Commentary with Director, Producer and Cast
* Behind the Scenes Feature with Director John Avildsen
* Staccato: The Composer's Notebook Feature with John Conti
* Make-Up! The Art and Form Feature with Make-Up Artists Michael Westmore
* Steadicam: Then and Now interview with Steadicam inventor, Garrett Brown
* Tribute to Burgess Meredith
* Tribute to James Crabe
* Video Documentary with Sylvester Stallone
* TV ads and Trailers
* Easter Egg

Image Hosted by ImageShack.us

Jedva čekam kupiti! smijeh
- 13:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.03.2007., petak

Rambo pictures

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 13:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

29.03.2007., četvrtak

Stallone za snimanje novog ‘Ramba’ angažirao 30 godina mlađeg dublera

Image Hosted by ImageShack.us

LOS ANGELES - Ostarjeli glumac akcijskih filmova Sylvester Stalllone, koji snima četvrti nastavak filmskog hita “Rambo”, odlučio je za scene u kojima se treba vidjeti njegov torzo angažirati 30-godišnjeg dublera.

Stallone, danas 60-godišnjak, zadnji je nastavak “Ramba” snimio prije gotovo 20 godina, kada je njegovo tijelo još bilo u odličnom stanju, a kako ne bi pokvario sliku o mišićavom veteranu Vijetnamskog rata, unajmio je 30 godina mlađeg glumca, koji će ga mijenjati kada scena to bude zahtijevala.

Najnoviji nastavak “Ramba” trebao bi se pojaviti u kinima 2008. godine.

Rambo prije 20 godina, i Rambo danas:

Image Hosted by ImageShack.us
- 22:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.03.2007., srijeda

Rocky Balboa cast, talking ROCKY


- 20:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Little Rocky - Tele2


- 00:37 - Komentari (5) - Isprintaj - #

27.03.2007., utorak

Ovako nastaje Žitištanski Rocky!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 18:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Hrvatski kipar u Žitištu izrađuje spomenik 'Rockyju'

Image Hosted by ImageShack.us

SUBOTICA - Iako po svemu različiti, američki grad Philadelphia i banatsko mjesto Žitište imat će nešto zajedničko - spomenik Rockyju, liku iz istoimenog američkog filmskog hita koji glumi Silvester Stalone.

Novosadski "Građanski list" objavio je u utorak da je tijekom vikenda počelo podizanje skulpture u središtu Žitišta koju, po "obrascu američkog kipara Thomasa Schomberga", radi hrvatski umjetnik Boris Staparac.

"On će u Banatu provesti oko 90 dana koliko će mu biti potrebno da izradi skulpturu koja će biti vjerna kopija originalnog spomenika Rockyju u Philadelphiji", prenosi list, navodeći da će skulptura biti visoka 260 centimetara i teška tonu.

Na ideju da se u Žitištu podigne spomenik liku iz poznatog filmskog hita došlo je nekoliko žitelja ovoga mjesta poslije gledanja najnovijeg filma o "Rockyju". Oni, kako prenosi GL, podsjećaju na činjenicu da je i sam Rocky u prvom filmu bio anonimni boksač u velikim problemima, ali da ih je prevladao i postao heroj. Inicijatori tog pothvata kažu da će biti zadovoljni ako se Žitište "makar malo razvije i ako ljudima u Srbiji ne bude više asocijacija na poplave i zaraze".

Ovo je mjesto u srednjem Banatu, u Vojvodini, prije dvije godine bilo pogođeno velikim poplavama u kojima je srušeno na stotinu kuća, stanovništvo je bilo evakuirano, a zbog velikog broja uginulih životinja pojavile su se zarazne bolesti.

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Rocky Photo Show


- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.03.2007., ponedjeljak

Renee gets the Juice on Rocky


- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NEW RAMBO PIC

Image Hosted by ImageShack.us
- 21:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Stallone RB Interview

On getting pounded, teaching his girls to give a pounding and how the ending of the Cold War really mucked up his movie!

He makes no bones about the fact that washed-up Rocky's comeback in Rocky Balboa is a metaphor for his own return to form at age 60. That's this weekend; and coming up, another sequel, Rambo IV. It's the sign of a guy out to prove himself — to himself as much as to the rest of us.
Stallone on violence, being washed up
and … why a sixth Rocky?!

That Rocky can be a real career-killer.
"Rocky's burnt its way into the American consciousness, and I became incredibly identified with it, probably inextricably, forever … everything was held up to Rocky. So, if other projects I found myself involved with didn't have that certain kind of heart, I think they felt it was a letdown."

An old Stallone is just like you and me.
"When I was younger, I had no idea what an older person goes through. And even though I don't feel that mature, I look at the numbers — and I am. So I go, Huh, I guess maybe I'm not that different from other people."

Wait! We all have to sell out?
"I've done most of the things I've wanted. I raised my children, and, you know, maybe I had to sell out a few times, because we all have to sell out on the road of life. But in the very end, I made up for that and did it my way and kind of feel good about being myself."

Isn't there a third choice?
"You have two choices: Live in the shadow and shrink, or step outside. But whatever you do, do not use it as an excuse. That just doesn't hold water."

But he was no Cowardly Lion …
"The training for Rocky Balboa was extremely difficult. And riddled with a lot of injury. Things that worked 30 years ago are a little rusty. Crack, crack. Kind of felt like the Tin Man before he got his can of oil. But with the help of a handful of Advil every morning, we got through it."

Up, old man! Up!
"The second knockout, when I'm struggling to get up — that's real. I just wanted Rocky to bounce back up like, Yeah, it didn't hurt. But, like, the third time he knocked me down, I went, Wow, now I get it. It's called stunned. I was stunned."

"Yo, Adrian — I got some bad news."
"So I had to call Talia. I said, 'I worked out the plot; it finally works.' She goes, 'Oh, that's so great; what's my part?' I said, 'Dead. You're dead. You're dead.' She says, 'No, seriously.' I said, 'Seriously, it opens up; I'm on a folding chair, you know, looking at your tombstone.' She goes, 'Come on.' I go, 'Yeah, but I bring roses.' "

Just don't mess with his little girls.
"I wish my daughters would box, you know? I'm so worried about the guys coming up to them. I'd love my daughters to smack a guy right off a bar stool. I would feel very, very confident in her going out at night if she could take all the guys in the neighborhood."

One bad thing about the Cold War ending …
"About 10 days before the last Rambo came out, Gorbachev comes over and basically kisses Nancy Reagan on the cheek, and the Cold War — 50 years old — is over, and now I'm the bad guy. It's true. They said, 'Why are you a red-baiter?' I said, 'Two weeks ago, we were dropping bombs on these guys.' Any time you do a film that deals with a political subject, you never know."

R-E-S-P-E-C-T.
"Until a man — and this means a woman, too — has been through a real baptism in fire, when you're scared, when you're hanging on, when life is hurting you, then you're gonna see what you're really made of. And then you're gonna get that the only respect in the world that matters is self-respect. And that's pretty much what my journey's been — this has all been about getting Rocky self-respect. And maybe a little bit of that will wipe off on me."


Image Hosted by ImageShack.us
- 14:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

25.03.2007., nedjelja

GOODBYE ROCKY!

Gotovo je! Definitivno nema više nastavaka, kada Rocky kaže 'Yo Adrian, uspjeli smo!', time želi reći 'Gotovi smo. Proživjeli smo život', tako da je film Rocky Balboa bio kraj priče o boksaču iz Philadelphije.
Za Rockya se slobodno može reći da je "Pepeljuga" među boksačkim filmovima. Zahvaljujući dobrom izvornom scenariju Sylvestera Stalonea i dosljedno stiliziranom naturalizmu redatelja Johna Avildsena “Rocky” je osvojio srca gledatelja a da nije doveo u pitanje njihovu sumnju u mogućnost uspjeha i trijumfa u Americi sredinom sedamdesetih - u doba poslije povlačenja iz Vijetnama. Stallone je znao da svoga junaka, gubitnika Rockyja Balbou, ne smije dovesti do konačnog uspjeha jer bi to bilo ne toliko neuvjerljivo - što nije osobito važno kada se radi o željama široke publike - nego nepoželjno, što je itekako važno. Sve do pojave Lucasovih “Ratova zvijezda” u holivudskim su hitovima sedamdesetih rijetki junaci koji pobjeđuju. Važan je stav, gesta, prkos i dostojanstvo - a ne uspjeh. Rocky Balboa je upravo to: gubitnik kojega poštujemo jer je dao sve od sebe.

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


- 21:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Paparazzi

- 00:15 - Komentari (11) - Isprintaj - #

24.03.2007., subota

Rambo nije više ateista :)

Image Hosted by ImageShack.us

Kao što vidite, Rambo ima mali križić oko ruke! Dakle ovaj novi nastavak imat će u sebi i jednu religijsku temu kojom će se film baviti.
Sigurno je da prijašnji Rambo filmovi nisu kod religjoznih ljudi dobro prihvaćeni. Tako sam pročitao na jednom kršćanskom portalu gdje citiram piše: "Nasilje u Rambu je bezrazložno".
To je u neku ruku i točno, ali ako se malo dublje zagledamo u lik Johna Ramba, to je jedan izgubljeni čovjek kojega je rat u Vjetnamu uništio, i njemu uopće nije ni do najmanjeg nasilja, jer je u Vjetnamu vidio kamo nasilje vodi.
Ako ste gledali prvog Ramba mogli ste čuti kada je rekao: Jedan čovjek je mrtav. Nisam kriv za to. Ne želim da još netko strada. ili: Oni su prvi pustili krv, ne ja.
Dakle možemo zaključiti da Rambu nije do nasilja! On je jedino osoba koja je sklona nasilju jer ima PTSP, te ga zbog toga malo tko razumije. O tome film govori! Sličan je problem i sa hrvatskim braniteljima, od kojih je većina digla ruke. No to je već neka druga tema...
Tako, ja se ipak nadam da će Rambo IV prije svega biti dobar film, i pošto će nositi u sebi jednu kršćansku crtu, vjerujem i nadam se da će poruka filma biti: ovo je film o nasilju, koji govori protiv nasilja.


RAMBO IS BACK! wink

Image Hosted by ImageShack.us
- 13:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

23.03.2007., petak

EKSKLUZIVNO!

Sylvester Stallone trenutno boravi u Tajlandu gdje snima četvrtoga Ramba. Ali vijest je da su napokon izašle slike sa seta! Pogledajte. eek

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


- 22:03 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Sly odgovarao na pitanja fanova!

Fanovi Sylvestera Stallonea mogli su postaviti pitanja svom omiljenom glumcu na stranici aintitcool.com
Naravno Sly je našao vremena i većini je osobno odgovorio.
Baš je to lijepo! Po tome se vidi da nije umišljen, već se ponaša kao normalna i pristupačna osoba.

Pitanja i Stalloneove odgovore, možete pogledati ovdje:


Round 1 : http://www.aintitcool.com/node/30861
Round 2 : http://www.aintitcool.com/?q=node/30865
Round 3 : http://www.aintitcool.com/?q=node/30869

Image Hosted by ImageShack.us
- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2007., četvrtak

Cool

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
- 22:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Iza Brave

Neki dan sam kupio film na kiosku, i mogu reći da sam se ugodno iznenadio.
Sylvester Stallone u svojoj omiljenoj potkošulji glumi neposlušnog Franka Leona koji se nalazi pri kraju odsluženja zatvorske kazne zbog ne toliko teškog zločina. Zbog dobrog vladanja nerijetko ga puštaju vikendom te sve ukazuje na relativno ugodnih posljednjih šest mjeseci odsluženja kazne.
Situacija će se drastično promijeniti doslovce preko noći pod čijim je okriljem Frank nasilno premješten u drugi, drastično stroži zatvor kojim upravlja njegov stari poznanik (Donald Sutherland). Upravitelj živi u uvjerenju da mu je Leone uništio karijeru kada je pet godina ranije pobjegao iz zatvora za vrijeme njegove smjene kako bi prisustvovao sprovodu prijatelja.
Vrijeme je za vraćanje starih dugova no kako kažu 'tko se zadnji smije...'

Film je iz osamdesetih kada je Stallone bio na vrhuncu i kada mu nitko nije bio ravan.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


- 14:02 - Komentari (4) - Isprintaj - #

21.03.2007., srijeda

Rocky kupuje kuću :)



Ovo je Milan, on se bavi tarotom. Možda se pitate kakve on ima veze sa Rockyjem i njegovom sudbinom? E pa pogledajte video do kraja. smijeh rofl
- 21:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Dobitnici nagrada fotonatječaja Rocky Training

Image Hosted by ImageShack.us

Najbolje fotke, prema najavi, nagrađujemo nagradama iz filma. Trećeplasirana u nagradnjači, koja osvaja originalnu majicu kratkih rukava i znojnik, bila je Marija Bezuk, tako originalna kao da je i sama boksačica.

Drugoplasirani je osvojio majicu, znojnik i originalni plakat filma. Iako još mlad, Luka Bjelajac već je sada poput Rockyja.


Image Hosted by ImageShack.us

Rockyjev paket: majicu kratkih rukava, znojnik, majicu dugih rukava s kapuljačom i pozivnicu za dvije osobe za hrvatsku premijeru filma osvojila je Ivana Zoretić, koju ni hladan metal nije odbio od ljubavi prema Rockyju.

Image Hosted by ImageShack.us
- 21:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STALLONE IN SYDNEY


- 21:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2007., ponedjeljak

Izbačene scene iz "Rockya Balboe"

- 22:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.03.2007., nedjelja

ROCKY WIN

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je izmjenjeni kraj filma u kojem je Rocky pobijedio na bodove. Moći ćete ga vidjeti na dvd-u, koji izlazi u 5. mjesecu.

Image Hosted by ImageShack.us
- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.03.2007., petak

Awesome


- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.03.2007., četvrtak

Stallone ekranizira armenski genocid

Nakon što je snimio posljednji nastavak Rockyja, neustrašivi Stallone čvrsto je odlučio snimiti film o armenskom genocidu, koji njegov počinitelj Turska negira već 85 godina.
Sylvester Stallone, koji je posljednjim šestim nastavkom zaključio sagu o poznatom boksaču Rockyju Balboi, baca se na nove projekte.
Ovaj put ga je zainteresirala priča o armenskom genocidu i sprema se, kako kaže, ''snimiti ep o totalnom uništenju jedne civilizacije''.
Scenarij će biti rađen po kontraverznoj knjizi Austrijanca Franza Werfela The Forty Days Of Musa Dagh, koja je govori o genocidu koji je turska vlada za vrijeme Prvog svjetskog rata provodila nad armenskim stanovništvom. Broj žrtava se kreće od 650.000 do 1,5 milijuna.
Armenci su se 30 godina borili da se masovna ubojstva, koja su provođena od 1915. do 1917., proglase genocidom, ali Turska vlada te strašne događaje još uvijek negira.
Vodeći ljudi organizacije Association On Struggle Against Armenian Genocide nagovaraju Stallonea da odustane od ovog projekta.
''Ta knjiga je puna laži jer je autor te informacije dobio od armenskih nacionalista i radikala. Mi smo već poslali potrebne dokumente s točnim podatcima producentu filma. Naši saveznici će lobirati kod njega da ne producira film'', rekao je voditelj organizacije Savas Egilmez.
Zanimljivo je da je zbog izjave da je Otomansko Carstvo početkom XX. stoljeća počinilo genocid nad milijun Armenaca i 30 tisuća Kurda bilo suđeno i turskom nobelovcu Orhanu Pamuku, ali je zbog pritiska međunarodne zajednice proces prekinut.
Objašnjenje je bilo da je pisac "uvrijedio turski identitet" u ožujku 2005. godine, prije stupanja na snagu novog zakona, pa je ministarstvo pravosuđa utvrdilo da ga se za to ne može goniti.

Nadamo se da Rambo i ovaj put zna u što se upušta.

- 01:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #

07.03.2007., srijeda

Rocky III

Image Hosted by ImageShack.us

Ovdje je Rocky na vrhuncu svoje boksačke karijere, dotaknuo je nebesa, ipak Mr. T ga je vrlo brzo prizemljio. Ali Rocky mu je kasnije uzvratio. smijeh

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


- 00:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.03.2007., ponedjeljak

ROCKY

Philadelphija, grad ovog izmišljenog boksačkog šampiona, toliko se ponosi serijalom o 'talijanskom pastuhu' Rockyu Balboi da na vrhu stepeništa ispred Muzeja umjetnosti danas stoji njegov brončani kip s visoko podignutim rukama. Legendarna scena (uz legendarni soundtrack - sve legendarno) u kojoj Sly trči kroz Philu pripremajući se za meč za svjetski naslov, zaleti se po stepenicama i na vrhu skače kao da je osvojio svijet, jedan je od kultnih momenata kinematografije.
Laganu naivnost radnje nadmašuje pozitiva koja pršti iz gotovo svakog kadra. Izvan ringa Rocky je prava ljudina. Dobar k'o kruh, pošten, marljiv, pomalo priglup i nespretan, siromašan. 'Jedan od nas običnih smrtnika' koji, međutim, neustrašivo prihvaća izazove. Kadar je iskočiti iz kože marginalca i luzera te učiniti velike stvari. Njegov suparnik, svjetski prvak Apollo Creed poprilično podsjeća na Muhammada Alija.
Lik Rockyja zapravo i jest nastao na temelju jednog Alijevog meča. Izazivač šampionu bio je Chuck Wepner. Nadmoćni Ali mu je u tom meču 'demolirao' facu, no hrabri Wepner nije posustajao i do kraja meča dobrano je namučio najboljeg teškaša svih vremena. Zaletavao se s otvorenim gardom i poput vreće za napucavanje primao udarce. Stallone ga je zapravo tako dobro 'skinuo' da, kada se gleda originalni meč, bude čak pomalo komično.
Film je zaradio četiri nominacije za Oscara, a dobio je samo onaj za kameru. No popularnost filma iznjedrila je još pet nastavka i malo je filmova koji se po popularnosti s njime mogu uspoređivati.

- 20:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Going the distance Rocky Balboa


- 20:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.03.2007., subota

Soundtrack - Rocky Balboa: the Best of Rocky (2007)

1. Gonna Fly Now - DeEtta Little/Nelson Pigford
2. Eye Of The Tiger - Survivor
3. Going The Distance
4. Living In America - James Brown
5. Redemption (Theme From Rocky II)
6. Fanfare For Rocky
7. Burning Heart - Survivor
8. Conquist
9. Adrian
10. No Easy Way Out - Robert Tepper
11. Rocky's Reward
12. Alone In The Ring
13. Hearts On Fire - John Cafferty
14. Can't Stop The Fire
15. Mickey
16. Overture
17. It's A Fight - Three 6 Mafia
18. Gonna Fly Now - Natalie Wilde (John X remix)


Upravo sam skinuo album sa Torrenta, pjesme su zakon!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 22:27 - Komentari (7) - Isprintaj - #
Image Hosted by ImageShack.us
- 21:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

sylvester stallone


- 21:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

TV Total- Elton vs. Sylvester Stallone


- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.03.2007., petak

Rocky Box Set (DVD)

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


A nedavno je izišlo i novo izdanje Rockya na 2 diska.

Rocky: Definitive Edition


Image Hosted by ImageShack.us

* Commentary by Lou Duva and Bert Sugar *
* Interview with Bert Sugar *
* Three Rounds Feature with Lou Duva *
* In the Ring: Three-Part 'Making of' Documentary *
* Sneak Peek at Rocky Balboa *
* The Opponents Featurette *
* The Ring of Truth Featurette *
* Sylvester Stallone on the Dinah! Show (from 1976) *
* Audio Commentary with Director, Producer and Cast
* Behind the Scenes Feature with Director John Avildsen
* Staccato: The Composer's Notebook Feature with John Conti
* Make-Up! The Art and Form Feature with Make-Up Artists Michael Westmore
* Steadicam: Then and Now interview with Steadicam inventor, Garrett Brown
* Tribute to Burgess Meredith
* Tribute to James Crabe
* Video Documentary with Sylvester Stallone
* TV ads and Trailers
* Easter Egg

- 16:11 - Komentari (7) - Isprintaj - #

01.03.2007., četvrtak

Sly i fanovi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 21:04 - Komentari (7) - Isprintaj - #
Image Hosted by ImageShack.us
- 17:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Prosinac 2010 (4)
Lipanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (2)
Prosinac 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Srpanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (11)
Travanj 2008 (8)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (10)
Siječanj 2008 (12)
Studeni 2007 (12)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (14)
Lipanj 2007 (15)
Svibanj 2007 (28)
Travanj 2007 (36)
Ožujak 2007 (39)
Veljača 2007 (55)
Siječanj 2007 (9)