R.O.C.K.,čačinci

20.11.2006., ponedjeljak

Početci rocka,...

Od nekoliko najozbiljnijih kandidata za prvu rock'n'roll pjesmu u povijesti glazbe kao prvi u nizu ističe se Fats Domino, pjevač iz New Orleansa, koji još 1949. snima skladbu The Fat Man. No pogledajmo najprije porijeklo tog naziva. Čovjek najčešće spominjan kao izumitelj naziva ''rock'n'roll'' je Alan Freed, bijeli DJ iz Clevelanda velikog entuzijazma koji je 1951. pokrenuo radio emisiju ''Moondog rock'n'roll party'', želeći na taj način nastaviti promoviranje crnačke glazbe među mladom bjelačkom publikom, koje je započeo već spomenuti Leo Mintz otvaranjem prodavaonice ploča u Clevelandu.

Iste godine Ike Turner snima Rocket 88, prvu pravu rock'n'roll skladbu, a Gunther Lee Carr svoj plesni novitet naslova We're Gonna Rock. Polako se sve veći broj ljudi počeo ljuljati u ritmu rocka, no bila je to još uvijek većinom crna publika, a pjesme su bile uglavnom distribuirane lokalno.

Glazbena industrija postala je svjesna da je nova glazba zanimljiva, no i to da je stvaraju crni glazbenici. Stoga je eksploatiranje glazbe pokušano sa bijelim glazbenikom Billom Haleyem. Uspjeh Billa Haleya potvrdio je postojanje iznimno velikog interesa za rock glazbu među bijelcima.

U to vrijeme u SAD-u je još uvijek bila snažno izražena rasna segregacija, pa nije bilo moguće da neki crni pjevač postane popularan među širom publikom, iako su zapravo Crnci posjedovali istančaniji osjećaj za rock'n'roll. Zbog toga je Sam Phillips, kada je osnovao Sun Records u Memphisu, dao svoju poznatu izjavu: ''Kada bih mogao pronaći Bijelca koji pjeva osjećajem Crnca, zaradio bih milijun dolara!''

1952. godina koja je slijedila, ostat će zapamćena po nekoliko važnih događaja; te godine Bill Haley osniva band Comets, koji se može smatrati prvim rock'n'roll bandom. Također, Alan Freed organizira prvi rock koncert, ''Moondog Coronation Ball''. 1953. Crazy Man Crazy, pjesma Billa Haleya, postaje prva rock'n'roll pjesma koja ulazi na Billboardovu ljestvicu. U isto vrijeme Sam Philips snima prvu pjesmu Elvisa Presleya u Sun Records studiju.

No osim rock'n'rolla i drugi glazbeni stilovi počinju se sve više razvijati i popularizirati u poslijeratnom razdoblju u SAD-u. Tako npr. 1949. Hank Williams svojim probojem na vrh country ljestvice pretvara country glazbu u ozbiljnu umjetnost. Howling Wolf i Joe Turner populariziraju agresivni stil bluesa, a 1952. Roscoe Gordon, pijanist iz Memphisa izumljuje ''ska'' ritam svojom skladbom No More Doggin'. Hit Jerrya Leibera i Mikea Stollera Charles Brown's Hard Times svojim ulaskom na ljestvice označio je početak nove ere pop glazbe, dok sladba Crying in the Chapel grupe The Orioles iz 1953. postaje prvi hit nekog crnog izvođača na vrhu bjelačkih pop ljestvica. Iduća godina bila je svjedokom novog crnačkog vokalnog izričaja pod nazivom doo-wop, koji započinje skladbama Earth Angel grupe Penguins iz 1954. te Only You grupe Platters 1955.

Tehničke inovacije koje su uslijedile omogućile su daljnji glazbeni razvoj te otkrivanje novih stilova. 1952. Les Paul izumljuje Gibson gitaru koja je tada bila prva električna gitara punog tijela.Image Hosted by ImageShack.us Sljedeće godine Leo Fender izumio je svoju Stratocaster gitaruImage Hosted by ImageShack.us. U međuvremenu se diljem SAD-a počinju nezaustavljivo širiti glazbeni juke-boxovi, 1954. Japanska elektronička tvrtka TTK (danas Sony) na tržište izbacuje prvi radio-tranzistor. Time je nesmetano mogla započeti nova era napretka i zabave.

Rock je pomalo počeo ulaziti i na polje filmske industrije – 1954. pjesma Billa Haleya Rock Around The Clock postaje prva rock pjesma korištena na nekom filmskom soundtracku. Također, filmovi poput Buntovnik bez razloga (1955.) počinju stvarati nove uzore američke mladeži – mlade i neshvaćene usamljene buntovnike te maloljetne delikvente.

1955. godina donijela je i prvi ulazak u glazbeni studio legendarnog Chucka Berrya. U njegovim pjesmama je prvi put gitara korištena kao vodeći instrument i stoga su bile izuzetno dinamične. Zbog takve izvedbe ali i tekstova pjesama s kojima su se teenageri mogli poistovijetiti (Roll Over Beethoven – 1956., Rock And Roll Music – 1957., Johnny B. Goode – 1958.), ubrzo je stekao veliku naklonost mlađe publike. Zanimljivo je da je Chuck Berry sam pisao svoje pjesme, u čemu je također bio prvi rock izvođač. Iako je bio Crnac te zbog toga nije mogao dobiti toliko vremena i prostora kao bijeli izvođači, Chuck Berry do danas je ostao kultnim simbolom rock glazbe.

Ovdje valja spomenuti još jednog važnog izvođača – bio je to Bo Didley, koji je zajedno sa Chuck Berryjem omogućio da čikaški rhythm'n'blues doživi preobražaj u rock'n'roll.

Za sljedeći važan događaj u povijesti rock glazbe zaslužan je pjevač i pijanist iz New Orleansa – Eskew Reeder (poznat kao Esquerita). On je izmislio vrlo žestok stil pjevanja i sviranja, koji je kasnije proslavio njegovog legendarnog sugrađanina Little Richarda, pjesmama poput Tutti Frutti (1955.), Lucille (1957.), Good Golly Miss Molly (1958.)

1956. Elvis Presley snima svoju skladbu Heartbreak Hotel, koja doživljava golem uspjeh. Taj uspjeh je omogućio mnogim bijelim rockerima da konačno budu u potpunosti prihvaćeni od većine publike. Sa Presleyem počinje doba tzv. ''rockabilly'' stila, kojeg je simboliziralo pjevanje poput zamuckivanja i štucanja.

Među ranim bijelim rockerima posebno se ističe čovjek koji je bio najodaniji divljem rock'n'roll stilu crnih rockera – Jerry Lee Lewis. U njegovim uspješnicama poput Whole Lotta Shakin' Goin' On (1957.) i Great Balls Of Fire (1957.) posebno je vidljivo gotovo psihotično pjevanje popraćeno vrlo žestokom svirkom.

U ovom razdoblju rock'n'rolla važno je istaknuti još nekoliko značajnih izvođača poput Carla Perkinsa (koji je 1956. napisao skladbu Blue Suede Shoes za Elvisa Presleya), Genea Vincenta (Be Bop A Lula, 1956.), Johnnyja Burnetta (školskog kolegu Elvisa Presleya koji je snimio skladbu Train Kept A-Rolling s jednom od prvih solo gitarističkih dionica sa distorzijom), Ronniea Hawkinsa (Mary Lou, 1959.), kraljicu rockabilly stila Wandu Jackson (Honey Bop, 1956.) i mnoge druge. Svi navedeni izvođači su uglavnom sami pisali svoje pjesme, a iako nisu osvajali vrhove top ljestvica, znatno su utjecali na daljnji razvoj rock glazbe.

U drugoj polovici 50-ih godina usljedilo je i kratko razdoblje tzv. ''Latino rocka'', u kojemu su najznačajniji hitovi Richiea Valensa Come On Let's Go (1958.) i Chana Romera Hippy Hippy Shake (1959.).

- 12:22 - Komentari (32) - Isprintaj - #

09.10.2006., ponedjeljak

Pedofili...

Sve vam počinje kad nabavite web kameru i ufurate se pa vam se javi neki bolesnik koji bi ti navodno trebao biti novi prijatelj iz Njemačke,Engleske il' iz Amerike...
Dopisujete se vi več neko vrijeme,sve je O.K. pa te on pozove da dođeš tam di on več živi il' šta ja znam,obeća ti lud provod,na kraju za dar dobiješ traume do kraja života...
Inače...U Americi je 3.1.2006. uhićeno više od 3000 pedofila u tjedan dana...To vam je bilo nešto kao pedofilska zajednica...npr. Dopisuješ se s jednime od njih,on se pravi da ti je prijatelj i nakon nekog vremena kad te natjera da skineš majicu il' šta ja znam več šta oni se svi spoje pa te komentiraju i tak neš'''...'''...Inače niti jedan od tih 3000 nije pripadao radničkom staležu,svi su oni bili gospoda,tu ubrajam psihologe,svečenike,magistre,odgajatelje itd. A 100% se pitate kako su oni svi uhičeni,pa ovako...klinjo haker ima 12 se dopisivao sa jednim "prijateljem" koji ga je jednom pitao hoće li mu pokazat znaš već šta,malom to naravno bilo čudno pa je sve mailove koje je imao sačuvao i odnio policiji i dalje znate več šta........pa zato ja uvijek kažem-"Ne primaj ga od starijih"...ak' znate(a znate)šta mislim...Image Hosted by ImageShack.us
- 12:11 - Komentari (22) - Isprintaj - #

15.08.2006., utorak

Oprostite ljudi,oprostite...

Ljudi,bio sam tjedan i pol u Zagrebu,pa vam nisam imao prilike napisat post nit vam komentar ostavit,al' evo sad ču...
Sotonska glazba i njezini korijeni

Kada se prvi puta počelo govoriti o "sotonskoj glazbi"? Bilo je to, dakako, opet u Americi, u prošlom stoljeću, kada se počeo svirati "blues", što dolazi od dva načina američkog izgovora: "To Feel Blue" i "To Have The Blue Devils". I jedno i drugo ime odnosi se na stanje duha obojenih osoba. Bile su to godine kada su crnci bili još uvijek smatrani manje vrijednim od bijelaca. Danju su radili ponižavajuće i najprljavije poslove, a noću bi se sastajali po barovima ili bordelima, pjevajući svoje pjesme.Blues se, dakle, kao glazba počeo najprije svirati "u mraku". Zbog toga razloga odmah su ga i poistovjetili s "đavolskom glazbom", iako ova vrsta glazbenog izražaja nije izazvala nekakve velike protestne reakcije. Zašto? Zato što se blues smatrao ekskluzivnim fenomenom obojenih ambijenata, čime nije "stvarao" nikakvu opasnost za bijelce. Ali, prvi su se problemi počeli javljati 50-ih godina ovoga (20. st.) stoljeća, dakako, opet u Americi, u vrijeme dubokih kulturnih i socijalnih promjena, kada mladi još nisu imali izgrađenu nikakvu glazbenu kulturu.

Prije svega bilo je to vrijeme kada su mladi Amerikanci počeli pokazivati nepodnošljivost prema svijetu odraslih, koji im se činio dosadan i zaostao. Na zapovijedi roditelja odgovarali su odlučnim "ne", sanjajući život slobodan od svih prisila i nametanja odozgor. Bilo je to vrijeme briljantina u kosi, vrijeme blue-jeansa i kožnih prsluka. U takvoj buntovničkoj atmosferi rađa se jedna nova vrst glazbenog izražaja - nastaje rock'n'roll. Od samih početaka bio je dakle rock'n'roll nešto drukčije, nešto novo, ono što u čovjeku izaziva pokret, što ga poziva na ples. Zbog takve neobičnosti nije ni bilo teško da upravo on postane predvodnikom prave revolucije.

"Jedno od najjezgrovitijih tumačenja 'nastanka i podrijetla rock'n'rolla' dano je u domišljatom aforizmu koji je tvrdio da je blues dobio dijete kojem su nadjenuli ime rock'n'roll. Ako je krvna veza između rocka i bluesa uistinu tako bliska, onda se mora naznačiti i razlika koja ukazuje da je roditelj svoj vijek proživio u seoskoj sredini, a da se dijete, ako ne začelo, a ono barem rodilo u metežu gradskih ulica. Naraciju bluesa obiIježavala je jednostavna iskrenost do patetične ispovijedi, bujanje njegovih emocija često je prelazilo u naricaljku, dok je rock'n'roll, kao čedo gradskih pločnika, ponudio retoričku opuštenost gradskog izraza; namjesto dubokih emocija došla je potpuna neutralnost stava i buntovništvo bez jasno artikuliranog razloga. Kao da je dijete izgubilo genetske osobine svojih predaka."

Slično bluesu, i rock'n'roll je od samih početaka počeo biti osuđivan kao đavolska glazba, Što je i išlo na ruku starom narodnom vjerovanju prema kojemu đavao i jest pronalazač glazbe."

Sotonizam u rock-glazbi: posao ili opredjeljenje?

Koliko ozbiljno misle glazbenici kad se služe sotonskim izričajima, kad pjevaju pjesme u čast i slavu Sotone? Malo se njih, kao npr. King Diamond ili Glen Benton, javno i u intervjuima priznaju sljedbenicima Sotone ili ljubiteljima svega što je sotonsko. Istodobno, svaki se od njih protivi glasinama da su njihovi koncerti "crne mise". Velika većina glazbenika smatra ovakve svoje gegove običnim reklamnim trikom i ne misle pod tim ništa ozbiljno.

Želja za provokacijom sigurno je jedan od motiva. Mare Storage, dobar poznavatelj američke hard'n'heavy rock scene, kaže: "To što se na pozornici događa nije ništa drugo nego obična predstava. Iza kulisa se tome svi samo smiju i zadovoljno broje novac." Koliko se na lak način iz svega ovoga može izvući novca brzo su shvatili mnogi promućurni menadžeri. Tako je npr. počelo - opet u Americi - s udrugom WICCA (udruga čarobnjaka i pobunjenika), koja se u međuvremenu proširila po čitavom svijetu i vrbuje uvijek nove i nove članove. "WICCA" u svom vlasništvu ima tri tvrtke, u kojima izdaje sve ploče i CD-e. Članovi ove udruge prakticiraju štovanje Sotone i njemu, posebnim obredima, posvećuju čitav svoj život. Poznata je i organizacija "Gany Funkell" koja ima sličnu propagandu. Cilj svih ovakvih i sličnih udruga i organizacija jest, prije svega, prodati što više nosača zvuka, te na taj način prenijeti makar nešto od kulta Sotone na mlade ljude.

Za neke je skupine već odavno javna tajna da oni sve svoje ploče/CD-e, prije nego što dođu na tržište, posvećuju na crnim misama. Na drugoj strani, postoje u rock-glazbi osobe za koje je sotonizam uistinu cjelokupan stil njihova života. Oni prakticiraju okultizam, uzimaju imena pojedinih demona i vještica, organiziraju se u posebne kultove i otvoreno propagiraju đavla, boreći se za pobjedu zla u ovom svijetu. U novije vrijeme sve je više takvih skupina, koje propagiraju sotonsko-okultni image u svojim tekstovima i na omotima ploča, a na koncertima se koriste nasilnom religioznošću koja je okrenuta crnoj strani. Neke od tih rock-zvijezda u takvoj igri s religioznim elementima idu još korak dalje i stiliziraju svoje koncerte kao prave obrede religioznog usmjerenja, ovome odgovara jasno konstituirana subkultura njihovih mladenačkih fan-klubova koji svoje korijene imaju u prijašnjim "rokersima".

Iz ovakve religiozno-fenomenološke perspektive mogu se prepoznati i sličnosti s mnogim novoreligioznim sektama. Ovisnost ponašanja fanova o njihovim idolima na pozornici jako je bliska fiksiranju na utemeljitelja neke sekte. Čujemo ili čitamo o orgijama na grobljima, o obeščašćivanju grobova, o ljudskim i životinjskim žrtvama, o silovanjima, ili - u posljednje vrijeme sve češće - o potpaljivanju crkava, koja čine obožavatelji pojedinih death metal skupina. A od svega je najgore to što sve češće vijesti o međusobnim ritualnim ubojstvima kod heavy metalaca dolaze iz skandinavskih zemalja. Već krajem 60-ih godina bilo je pjevača i skupina koji su na svojim koncertima i u svojim pjesmama koketirali sa sotonizmom, ali zbog manjka publiciteta nisu bili poznati široj javnosti. Tek početkom 80-ih godina ovisnost o sotonizmu i mitologizaciji smrti se ne može previdjeti. Mnogi ljudi, posebno mladi, očarani su paranormalnim fenomenima. Posebno zastupljeni pravci u načinu tog izražavanja jesu: black metal, death metal i doom metal.
Image Hosted by ImageShack.us
Liturgijska glazba: Je li Bog protiv rocka?

Drugi vatikanski sabor u konstituciji Sacrosanctum concilium posebnu pozornost posvećuje liturgijskoj glazbi te u VI. poglavlju kaže: "Sveta će glazba dakle biti to svetija što se tješnje poveže s liturgijskim činom, bilo da ugodnije izrazi molitvu, bilo da promiče jednodušnost, bilo da svete obrede obogati većom svečanošću. A Crkva odobrava i u Božju službu pripušta sve oblike prave umjetnosti, obdarene potrebnim svojstvima" (SC 59).

Koji bi to bili oblici prave umjetnosti kad je riječ o pastoralnom radu i teološkoj refleksiji? Dakako, prije svega se misli na gregorijanski koral u svojim različitim tonalitetima, zatim musica sacra stvarana za orgulje i druge instrumente dopuštene u sakralnim prostorima; i, na kraju, liturgijsko-religiozno narodno pjevanje.

Papa Ivan Pavao II. podupire ovakav način razmišljanja, govoreći da "glazba za euharistijske susrete mora biti prava umjetnost i treba uvijek imati kao svoj cilj svetost kulta." Papa u svom razmišljanju ide korak dalje te kaže kako ne smije biti diskriminiranja drugih vrsta glazbe. Ove bismo Papine riječi mogli razumjeti kao mogućnost otvaranja i prema drugim glazbenim pravcima; bitan preduvjet jest da se glazba shvati kao "element proslave Božje, kao izričaj i poticaj za molitvu, kao sredstvo otvaranja srca sudionika, kao znak slavljenja koji svi mogu razumjeti".

Sv. Pavao u Poslanici Rimljanima i Prvoj poslanici Korinćanima opisuje na veličanstven način kako Duh Sveti podjeljuje različite darove i svakoga poziva k njegovoj životnoj zadaći. Cilj darova Duha Svetoga nije istobitnost kršćana, nego jednakost svakog individualno obdarenog kršćanina i kršćanke u posinjujućoj i međusobno obdarenoj različitosti. Doduše, sv. Pavao među milosne darove (grčki: karizma) ne ubraja i glazbu. Ipak temeljna misao različitih darova obuhvaća prostor cijele zajednice. Zašto onda Duh Sveti ne bi mogao biti prisutan i u nekim drugim, tzv. sekulariziranim glazbenim oblicima, a ne samo u zvuku crkvenih orgulja? Ne bi to bilo prvi put u povijesti da kršćanski izričaj dobiva svoj vlastiti oblik i putem drugih kulturnih i religioznih sadržaja.

Iz iskustava mnogih župnika i velikog dijela današnjih teologa čut ćemo potpuno drukčije razmišljanje kad je riječ o crkvenoj glazbi. Tu su prije svega oni koji su na tom planu mnogo pisali: kardinal Joseph Ratzinger, zatim pisci mnogih knjiga i članaka u raznim časopisima: Ulrich Baumer, Rudolf Gerhardt, Martin Heide, Walter Kohli. Oni govore da bilo koji drugi glazbeni oblici, osim klasičnoga, vrijeđaju Boga i nemaju ničega zajedničkoga s naravnim stvoriteIjskim djelom Božjim.

Protivim se ovakvim teološkim zaključcima jer ne postoji nikakav stvoriteljski red iz kojega bi se dalo zaključiti koja se vrsta glazbe Bogu sviđa. Bude li netko htio govoriti o teološkim kriterijima u prosuđivanju vrijednosti glazbe - što nije tema ovoga posta - onda prije svega treba raspravljati o glazbenoj djelatnosti ljudi, a ne o korovima anđeoskim ili ritmovima podzemnog svijeta ili tonovima kozmosa.

Pogled na sveopću povijest kršćanstva i liturgije jasno pokazuje da u cijeloj Crkvi nikada nije bilo ujednačene liturgijske glazbe. Tvrdnja o objektivnoj liturgijskoj glazbi samo je spekulativna nadgradnja koja je trebala služiti učvršćivanju gregorijanskog korala koji svoju raširenost u Europi može zahvaliti rimskom obredu.

Ni jednoj crkvenoj zajednici ne bi smjeli biti važni samo vlastiti interesi, jer Crkva Kristova nije Crkva samo jedne rase, jednoga naroda, jedne kulture. Ovaj argument se posebno odnosi na pobornike klasične crkvene glazbe, koji često svisoka gledaju na sve ostale glazbene pravce unutar zajednice vjernika.
Image Hosted by ImageShack.us

Malo je dugačko ali se,vjerujte mi,isplati pročitati...
- 00:09 - Komentari (41) - Isprintaj - #

30.07.2006., nedjelja

MOJE SELO...

Moje selo je...pa ima puno načina da ga opišete,i nije toliko loše koliko su ljudi glupi kao i sama opčina i tzv.(takozvane)"glavešine" sela...jedino dobro nađem u društvu,makar se i u tom društvu kao i u svakom može nači pokoja crna ovca...Sami biste sve vidjeli kad bi došli,prvo što bi zamijetili bih bila 2 kafiča,prilično jadna,a čak imamo i školu,i silos...i veliku trgovinu...aha...i nema više ništa,totalno smo sjebani u bilo kojem smislu,crkva nas krade otkad zna sama za sebe pop glumi nekog sveca a svaki dan navodno"ide u Požegu pomagat narkomanima" a mi svi već kužimo da tamo jebava kad god stigne,pa ipak Bog kaže pokaraj griješnika,a našem popu je očito svaka kurva u Požegi griješnik...haha... ,obrazovanje-ma kakvo obrazovanje,pol' učenika prolazi s 2,npr.:moj bratič Marin,itd...svi nas jebu u mozak i svačije smo žrtveno janje,nemamo nikakav stav,svi nas karaju kak im se digne,napraviš neko sranje 5 minuta kasnije dođeš u trgovinu ljudi te gledaju ispod oka...dosta o našoj rupi...uglavnom...i dok su svi u društvu nekak dosadni svu tu prazninu popunjava Emilija...čim budete prolazili kroz naše malo misto i vidite žensku s jakoo dugim nogama i s osmijehom od uha do uha sjetit čete se mojih riječi...to vam je inače jako druželjubiva lijepa osoba koja ima taj neki kak bi to rek'o-nagon ljubavi-a mislim da je i sama toga svjesna,jer jednostavno kada vidi nekog muškarca odma se zatreska i sretna je kao Afrikanci kad pada kiša...Nisam htjeo pisat opet neki post o glazbi,dosadilo mi je,idući put ču...Image Hosted by ImageShack.us
- 02:18 - Komentari (15) - Isprintaj - #

26.07.2006., srijeda

Apettite...

Guns N' Rosesovo apsolutno jedinstveno remek-djelo,
Appetite for Destruction, bio je velika prekretnica u hard rocku kasnih
80-ih - bio je to prljav, opasan i beskrupulozan album u doba kad je heavy
metal predstavljao samo dobru zabavu. Na površini, Guns N' Roses su možda
slavili iste stvari kao i većina bandova iz njihovog žanra -- sex,
alkohol, droge i naravno rock & roll - ali u njihovim pjesmama ipak
postoje granice koje se prelaze, i to otkako Axl Rose nije vidio mnogo
dobre zabave u urbanim mjestima u L.A.-u i njegovim paradama s heavy metal
izrugivanjima, jeftinim ženskama, cugom i kriminalom. Glazba s albuma je
bila nepristojna kao i većina riječi, uronjena u metaličan hard rock
posuđen iz Aerosmitha, AC/DC-a, te bezbrojnih hard rock bandova iz ranih
'80-ih. To je ono što Appetite for Destruction čini tako snažnim albumom -
ne samo da je prožet Axlovim strahovima i željama, već i djeluje
iscjeljiteljski , naročito power balada "Sweet Child O' Mine." Rose
također ima dar da može savršeno spojiti strahove i užase koji se događaju
unutar svega, naročito velikih gradova, i ili je to "Welcome to the
Jungle," možda pak heroin onda "Mr. Brownstone," ili pak "Paradise City,"
koji jednostavno žele izaći na površinu. No ni uz Axlove textove i veliki
raspon glasa ,ne bi bili ni upola toliko dobri kad ne bi u bandu imali
twin-guitar koju svira Slash i Izzy Stradlin, koji svira bolje rifove i
solo dionice od bilo kojeg banda,i to je ono što
Appetite for Destruction doista čini najboljim hard rock
albumom ikada snimljenim.


All Music Guide--Thomas EverlyinI bonus post-pjesmica zato što vama mojim vjernim obožavateljima nisam dugo pis'o...PoPoDnE

...Opizdi me pogledom...
...dok još imam čisto lice...
...i vid bez mane...
...da osjetim popižđeno mirs tvoje svijeće...


...Izgori me riječima...
...s viškom decibela...
...da osjetim svojim savršenim sluhom...
...i uhom bez bora zvuka...
...tvoj dodir u zraku što se širi...


...Spali moje sjene...
...u vodi svoga oka...
...izudaraj me osmijehom...
...da izgubim svijest...


...podivljaj u meni...
...sve zvijeri u sebi...
...dopusti mi igru...
...da dogodi se ljubav...


...želim da te volim...
...nakon izmučenih noći...
...okončanih jutrom...
...da odgnam zastor mraka...
...i poklonim ti sunce...


...Želim da me za JAJA ugrizeš...
...kao đavola crnog...
...Želim da me siluješ da ispadnu mi oči...
...Samo dopusti linoleum svojih snova...
...dok crtamo bitke generala tuge...
...za prevlast nad figurama blata...


...Opizdi me sasvim lagano...
...da osjetim šutnju cvijeća...
...i prebrojim mirise usnulih zvukova tišine...

- 16:49 - Komentari (10) - Isprintaj - #

12.07.2006., srijeda

Što je religija???

Pojam religije nije u potpunosti određen. Latinska riječ religio (odatle i naša riječ religija) izvorno znači ukazivanje poštovanja bogovima ili jednostavno praznovjerje. No, sigurno je da religija označuje mnogo više. Sagledat ćemo stoga religiju u nekim vidovima ili "dimenzijama" koje se odnose na vjerovanje unutar pojedine religije, te obrede i utjecaje na pojedinca i društvo.
Najmanje je šest dimenzija religije, njihovo mjesto na ljestvici ovisi o tome stavljamo li na prvo mjesto što ljudi vjeruju ili što čine. Zapadna civilizacija naglašava vjerovanje, ali se osoba smatra "religioznom" ako nešto čini u svojoj religijskoj praksi.
RELIGIJA JE…

"Religija je bijeg osamljenika Osamljenom."
Plotin

"Religija je ono što čovjek čini sa svojom osamljenošću."
A..N. Whitehead

"Ljudi stvaraju bogove na svoju sliku."
Ksenofan

"Jedna je religija istinita kao i druga."
Robert Burton

"Moramo imati religiju radi same religije…"
Victor Cousin

"Stvorio si nas za Sebe, naše je srce nemirno dok ne nađe mir u Tebi."
Sv. Augustin iz Hipa (354-430), veliki vođa rane afričke crkve

"Religija je uzdah potlačenog stvora, osjećaj okrutnog svijeta, duša bezdušnih okolnosti. Ona je opijum za narod."
"Ukinuće religije kao prividne sreće naroda zahtjev je za njihovu stvarnu sreću. Zahtjev da se odreknu iluzija o svom stanju, zahtjev da se odreknu stanja koje dovodi do iluzija."
Karl Marx (1818-1883)

"Religija je tada bila sveopća opsesivna neuroza čovječanstva; poput opsesivne neuroze kod djece… Ako je to gledište ispravno, tada bi trebalo pretpostaviti da je odvraćanje od religije neminovno kao i fatalna neizbježnost procesa rasta…"
Sigmund Freud (1858-1939), osnivač psihoanalize

"Ako je religija dala sve ono što je društvu potrebno, to je stoga što je društvo duša religije."
Emile Durkheim (1858-1917), osnivač suvremene sociologije

Religija ima "svoje nezavisne korijene u skrivenim dubinama samoga duha."
Rudolf Otto (1869-1937)

ŠEST DIMENZIJA
Religiju možemo promatrati u najmanje šest dimenzija.
Doktrina Sustav vjerovanja koji daje potpuno tumačenje stvarnosti.
Mit Priče o Bogu i bogovima, o stvaranju i spasenju te o događajima povijesna značenja.
(Mit nije izmišljotina.)
Etika Vrijednosti i pravila ponašanja.
Obredi Štovanje, svetkovanje, 'obredi pristupa' i inicijacije, obredi kojima se određuje ishrana i odijevanje
Iskustvo Doživljaj pojedinca o transcendentnom i zastrašujućem ili osjećaj pripadnosti i predanja nekom većem od sebe.
Društvo Institucionalna organizacija ljudi pomoću koje ispoljavaju svoju religioznost.
Što je religija?
'Religija' je odgovor ljudskog bića na vlastito stanje. Suočen sa životnim teškoćama u ovome svijetu, čovjek razvija shvaćanje univerzuma i svojeg postojanja, kako bi našao svrhu i smisao života.
Nekim je ljudima religija 'istinska' samo ako je korisna. Emile Durkheim, osnivač suvremene sociologije, smatra da je religija odigrala osnovnu funkciju u društvu. Drugi, kad promatraju religiju u njenim počecima, kažu da je ona, ni manje ni više, bijeg u maštu. Freud ju je nazvao 'iluzijom'. Karl Marx ju je opiso kao 'uzdah potlačenih'.
Drugima, opet, religija je čovjekov najbolji dokaz za postojanje Boga. Augustin je to vidio u čovjekovom 'nemirnom srcu'. Rudolf Otto ju shvaća kao 'osjećaj strahopoštovanja', ona je 'numinozna' - božanska.DVIJE TRADICIJE
Svrha ovog prikaza religije nije uspoređivanje. Ipak postoji jedna razlika koja će, ako je istaknemo, pomoći u tom prikazu. Svjetske se religije dijele u dvije vrlo različite skupine: na zapadnu, proročku tradiciju i na istočnu, spasilačku ili mističnu tradiciju.
Zapadna tradicija
Proizlazi iz srodne semitske skupine. Tu spadaju judizam, krščanstvo, islam i njihovi ogranci. Proročka tradicija ističe Božju objavu čovjeku koja je izvan područja ljudskog duha. Potvrđuje svijet, a to znači da prihvaća temeljno dobro materije i traži iskupljenje ili preobrazbu ovoga grešnog svijeta.
Istočna tradicija
Proizlazi iz srodnih indijskih korijena. Tu spadaju hinduizam, budizam i njihovi ogranci. Mistična je i naglašava traženje Boga unutar čovjekova duha. "Niječe svijet", prihvaća temeljnu duhovnu narav stvarnosti i traži oslobođenje duše od neprekidnog kotača rađanja ili reinkarnacije kojoj je podređena u ovom svijetu
COPY-PASTE...Kao što vidite,svi ovi pederi se vole pravit pametni!
- 22:48 - Komentari (14) - Isprintaj - #

01.07.2006., subota

Sastavi...

Evo,bio sam na blogu jednog frenda-blogera,pa nadam se da se neće ljutit,malo ču mu ukrast ideju,napisat ču po meni savršeni rock sastav,za svaki instrument 3 njih,pa nadajmo se da če proč' i kod vas...

Za vokale:Axl Rose,Sebastian Bach,Steven Tyler....
Za ritam gitaru:Jimi Page,Izzy Stradlin,James Hetfield...
Za bas:Duff,Flea,Gezzer Butler...
Za solo gitaru:Slash,Toni Iomi,Brian May...
Bubnjevi:Brian "Brain" Mantia,John Bonham,John Densmore...
Pisci:Jim Morrison,Axl Rose,Mark Knofler
Klavijature:Ray Manzariek,Dizzy Reed,...


Tak' ja mislim,pa nemojte me ispitivat zašt kod sola nema Hendrixa,ili,ovo-ono,...
Svako je tu sa razlogom,sigurno se pitate ko je Brain,to je bubnjar novih gunsa,i kad sam ga pogledo,on je jedan od rijetkih bubnjara koji me impresionirao,basisti mislim da su najkvalitetniji,duff vjerovatno ima najbolji bas rif-it's so easy,za fleu nemam riječi,a Butler isto tako,i ima odlične bas solaže...
A tekstove kakve pišu ovi je jako teško napisat',Morrison je odličan zbog same izjave,"istražujem sve najmračnije",Axl je savršeni vokal i pisac,ako vam se dopadaju dobri tekstovi,preslušajte estranged,vjerovatno najbolji tekst,u vokale sam stavio tylera i axla i bacha zato što imaju snažan glas,a Mercurya bi stavio da pjeva neke laganice,jel' mislim da on ne mogao izvodit ovo što ovi mogu...Kod solista nisam stavio Hendrixa zato što on nije gitarist za bend,Ovi drugo su odlični solo gitaristi za bend,a ritam gitariste,tu neam šta srat,poslušajte apettite for destruction,ili bilo koji album metallice,a page on je dobar dok svira ritam,kad dođe solo podsječa me na Hendrixa,zato je ritam njegov bolji neg' solaže
- 16:17 - Komentari (22) - Isprintaj - #

28.06.2006., srijeda

Evo mene ljudi,dugo nisam pisao,pa eto sad ču.........uglavnom,bili mi u Virovitici nedavno,bio je neki koncert,nastupali su pipsi i merritas,makar mi se oboje gade,al' išo sam tek tolko da mogu skakat,nismo ništa popili,na početku je bilo dosadno,neke predstave,plesale neke klinke i dodjeljivali su štreberima nagrade,voditelj je bio Saša Tkalčević,vjerojatno ga znate,malo je bio mutav..al' uglavnom,prvo smo otišli u neki kafič,neki zabačeni,i pošto nije bilo jack danielsa,moro sam pit kaficu,al' što je najbolje kafič je bio prazan,konobar je imo' oko nekih 60 godina,mi onak aj dobro...pa prvo uđe neka baba od isto nekih 60 godina,baba gleda u nas onak ispod oka kod da smo joj poklali pol familije,i tak nas isto gledalo 4 đeda koja su došla malo kasnije,mi se smijemo đedovima i babama koje su došle naknadno,i dođe konobar malo kasnije da vidi očemo još nešta naručit,i Marin njega pita jel to tak skroz dolaze babe i đedovi il' šta,a on nama onak,citiram..."to vam je nešto kao privatan kafič gdje dolaze samo prijatelji vlasnika koji ima 59 godina"...i mi se naravno opićili smijat i platimo mi piće i idemo van i ovaj frend Marin na izlasku kak su nas starci gledali onak se pogrbi i glumi da drži štap,a unutra ima 3 stola,i sve smrdi(vjerovatno se babe nisu prale kojih 10 godina)...tak da nije bio baš neki izlazak,al' smo se bar dobro nasmijali i zakačili s janjevcima,al' smo se kasnije pomirili da ne dobijemo po pički,oprostite na izrazu......i tak da šta još ima novo,e da,pozdravljam ekipu iz Slatine,i ja sad za koji tjedan odoh sa starom u rijeku po te bubnjeve-NAPOKON-,:)

- 01:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

15.06.2006., četvrtak

Rn'R famozni citati


Image Hosted by ImageShack.us

"Mozes ostati u najskupljim hotelima i mozes biti ogroman rock band i imati puno slave, biti poznat i tako to, ali kad odes u WC toalet papir je jos uvjek toalet papir." - Slash

"Glasno je nacin naseg zivota" - Steven, 1987

"Uspjeh je bio ono sto nas je zajebalo" - Slash

"To je brza ljubavna pjesma o drogi, sexu, hollywoodu i novcu." - Izzy, 1988, o pjesmi Think About You

"Mi definitivno, sigurno, absolutno cemo poceti misliti o razmisljanju za rad na novom albumu prilicno brzo...bar mislim." - Izzy

"Axl nema 24..on je ustvari star milion godina....vidio je sve" - Izzy , 1986

"Ne uzimam kokain vise.....pa dobro samo povremeno" - Slash, 1992

"Ja i Axl smo toliko razliciti da se privlacimo" - Slash, 1991"Boca (Jack Daniel'sa) na dan pet godina, to je ono sto sam radio.. imate veoma los zadah ujutro i znate, ne mozete voditi ljubav prije no sto operete zube, sto je stvarno teret. "- Slash

"Nismo imali novaca, ali bismo uspjeli tu i tamo iskopati neki dolar pa da mozemo skoknuti do trgovine s alkoholinm picima. Na sracu u toj trgovini je postojalo odlicno vino zvano Nightrain koji bi vas razjebalo za dolar. Pet dolara i ne bi vas vise bilo. Zivjeli smo od toga!" - Duff, 1988 o pjesmi Nightrain

"Mnogo novca bi bilo kao naglo samoubojstvo, bojim se obaveze da imam mnogo novca" - Duff, 1988

"Rodjen sam kao siromasno crno dijete" - Steven, 1988 (Adler je bijelac)"Nismo imali ni malo novca, ali smo imali puno prijatelja i djevojaka od kojih smo u osnovi prezivljavali. Sve je to bilo tako lako. Postojala je neka praznina jer sve je bilo prelako." - Duff. 1988, o pjesmi It´s So Easy

"Na turneji bivas pogodjen od stvari koje lete prema bini, skaces u publiku. To je kao da nema barijera da te suzdrzavaju to je rock 'n' roll . Za mene je to ono sto cini visoko energicni rock 'n' roll. Slomim svoju gitaru kada sviramo i odem sa nastupa sav krvav" - Slash

"Nismo trazili ugovor sa izdavackom kucom.On je dosao do nas. Potpisali smo za Geffen zato sto su oni najbolja od svih kompanija." - Izzy, 1987

"Poznam curu koja se zove Michelle i ona je postala dobra prijateljica benda, i ja sam izlazio s njom neko vrijeme. To je istinita prica." - Axl,1988, o pjesmi My Michelle

"It's only rock 'n' roll, but I like it" - The Rolling Stones

"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning. It seems to me to be the road toward freedom." - Jim Morrison

"I've been imitated so well I've heard people copy my mistakes." - Jimi Hendrix

"Rock and roll doesn't necessarily mean a band. It doesn't mean a singer, and it doesn't mean a lyric, really. It's that question of trying to be immortal." - Malcolm Mclaren

"I think of a hero as someone who understands the degree of responsibility that comes with his freedom." - Bob Dylan" Nice boys don't play rock n roll, I'm not a nice boy and I never was! " -Axl Rose


MI SMO POLITICARI EROTIKE,ZALAZEMO SE ZA SVE STA IMA VEZE S POBUNOM,KAOSOM I BESMISLOM... - JIM MORRISON

- 10:48 - Komentari (8) - Isprintaj - #

04.06.2006., nedjelja

SkId roW...

Skid Row je bio jedan od posljednih hair metal bendova koji je rasturao glazbenom scenom 80-ih i 90-ih. Oni su također bez sumnje zadnji takvog žanra s imalo orginalnosti. Dok je njihovo istoimeno izdanje iz 1989. sadržavalo standardne pop-metal rifove i utjecajne tekstove, albumi Slave to the Grind iz 1991. i Subhuman Race iz 1995. označili su prekid s pop-metalom i to nekarateristično jakim, žestokim akordima i još više jedinstvenim pjesmama koje su se još uvijek zasnivale na bazi metala iz 80-ih. Kroz osobne raznolikosti i promjene trendova koji su na kraju i doveli do razdora u bendu i to 1996., Skid Row je pokazao ogroman broj nadahnjujućih pojavljivanja unutar njihovog vrtoglavog uspona u prilično kratkoj karijeri.
Image Hosted by ImageShack.us
Skid Row je osnovao 1986 basist Rachel Bolan s bivšim gitaristom Bon Jovija Daveom "the Snake" Sabom. Njima se pridružio gitarist Scotti Hill, bubnjar Rob Affuso i na kraju odličan vokalist Sebastian Bach 1987. Bend je proveo godinu i pol dana svirajući po klubovima i istočnom SAD-u. Još uvijek u vezi s Jon Bon Jovijem, Sabo je uvjerio jako popularnu rock zvijezdu da sredi Skid Rowu ugovor s Mercuryjem, njegovom diskografskom kućom. U 1989., izdali su njihov prvi album nazvan «Skid Row», s kojeg su hitovi "18 and Life" i "I Remember You" zauzeli svoja mjesta na ljestvici Top 40 singlova. Uspjeh je bio praćen budnim okom fanova ali i kritičara, no svejedno-- imali su većih problema zbog ponašanja Sebastiana Bacha koje su neki nazivali dječjim i nezrelim. Za vrijeme sljedeće turneje, Bach je primio udarnu kritiku zbog majice na kojoj je pisalo: AIDS KILLS FAGS DEAD. Javnost je također bila usmjerena protiv Bacha nakon koncerta za vrijeme jedne turneje kad je bacio staklenu bocu u masu ozlijedivši tako jednu obožavateljicu. Nekako su uspjeli pridobiti publiku u 1991. kad su izdali album «Slave to the Grind» koji je zauzeo 1.mjesto na Billboardovoj ljestvici, što je predstavljalo ogroman uspjeh za taj bend. Album je dosezao platinastu nakladu.Skid Row se vratio 1995. s albumom «Subhuman Race», koji se našao na Ljestvici Top 40 ali inače i nije privukao mnogo pozornosti. Tijekom nadoilazeće turneje, razmirice i napetosti između članova grupe su jačale i Skid Row se raspao nedugo nakon toga. Bach je osnovao Last Hard Men s bubnjarom Smashing Pumpkinsa Jimmyjom Chamberlinom, ali su se razišli nakon snimanja naslovnice za Alice Cooperov "School's Out" za soundtrack «Vriska» iz 1996. Planovi za snimanje novih pjesama za greatest hits album od Skid Rowa, Forty Seasons iz 1998 su propali jer je Bach krenuo aditi na solo projektu u Broadway mjuziklu «Jeckyll and Hyde». Sredinom 2000 godine , Skid Row se ponovno okupio s novim pjevačom Johnnyjem Solingerom i krenuo na turneju kao predgrupa za KISS-ovu Farewell Turneju.
- 22:38 - Komentari (10) - Isprintaj - #

26.05.2006., petak

PsihodelijA...

Psihodelija
... najveći utjecaj glazbe na stil, ponašanje, oblačenje, kao i na ideologiju mladih nastaje 60-ih, najbitnijih godina kontrakulture.
Kao reakcija na tada preovladujuću kulturu industrijskog društva u dvije narazvijenije zemlje SAD i Velikoj Britaniji javlja se kontrakultura oličena u tada dva, ipak bliska pokreta. Prvog, koji će nešto kasnije nastati - anarhističkog; predstavlja izraz buntovnog, radikalno antisistemski orijentiranog pokreta; i drugog nešto kasnije nastalog - hipi, za razliku od prvog orijentiranog više na formu i lični izgled, čija se borba protiv sistema,u protivljenju prevladavajućem načinu života srednje klase. Ovaj stil pored izuzetno duge kose, seksualne i psihodelične revolucije, naročito odslikavaju šarene cvjetne boje - "flower-power generation".
Psihodelija je postojala, traje i postoji u skoro svim poznatim muzičkim pravcima od 60-ih pa sve do danas, kada najizrazitijeg obnavljača psihodelije 60-ih predstavljaju novi bendovi, koji su od 2003. g. definitivno vratili gitare u popularnu muziku. Najizrazitiji restauratori psihodelije 60-ih su “Black Rebel Motorcycle Club”; koje, ako želite da čujete kako bi danas zvučali “Jefferson Airplane”, “Grateful Dead” i ostali manje poznati predstavnici ovoga zvuka, morate obavezno nabaviti.
Psihodelična muzika, popularno psihodelija, nastaje u San Franciscu, gradu u kome su se sva R&R dešavanja odvijala. Godina je 1965. želja za eksperimentiranjem i stvaranjem glazbe koja će audio-vizualno pratiti trip LSD-a, prouzrokovala je stvaranje psihodelik-roka. Njegovi prvoborci bili su “Byrds” i već spomenuti “Greatful Dead” i “Jefferson Airplane”.
Psihodelični rock bio je najžešći muzički pravac do tada. Karakterizirala ga je glazba koja je predstavljala svojevrsnu metafizičku transcendenciju iznad slušnog, koja izoštrava čula i pojačava svijest. Marti Balin iz Jefferson Airplane je jednom reporteru, želeći da definira njihovu glazbu govorio: "Bina je naš krevet, a publika je naša djevojka"; "Mi se ne zabavljamo mi vodimo ljubav". Struktura glazbe je bila lebdeća i nije imala čvrst niti melodljiv ritam.
Hedonizam, eskapizam i beskrajno uživanje u slobodnoj ljubavi i raznoraznim opijatima prijelazi obale Atlantika i zaustavlja se u Britaniji gdje dolazi do stvaranja psihodelične scene predvođene svima dobro poznatim Pink Floyd,a i Doorsi. Međutim, poslije objavljivanja prvog albuma "Piper and gates of a down" Sid Baret napušta grupu i njihova iskrena psihodelija se gubi, Flojdi odlaze u progresivu, a kasnije i u komercijalnost, koja če se naročito pokazati na njihovom najpoznatijem albumu “Dark side of the moon” .
Ovaj pravac ne mimoilazi ni najpoznatiju liverpulsku četvorku "The Beatles". Prvog juna 1967. g. oni izdaju, po mnogima, najbolji album popularne glazbe svih vremena "Sgt. Peper Lonely Hearts Club Band", na kojem prevladava psihodelična atmosfera. Najkontroverznija pjesma na ovom albumu bila je "Lucy in the sky with diamond", čiji se naziv tumači kao skračenica za LSD. Početak njihove psihodelične faze vezuje se za dva prethodna albuma "Rubber soul" i "Revolver", a kraj sa “White album" iz 1968. g.
Krajem 60-ih psihodelija kao pravac polagano odumire i počinje njeno inkorporiranje u kasnije glazbene pravce.
80-ih za obnovu psihodelije naročito je značajan bend “Jesus And Mary Chain” i manchesterska scena 90-ih, zatim tehno, točnije “trance”, koji također, izmedu ostalog, potiče i iz Manchestera. A kraj 90-ih i ove milenijumske godine obilježavaju novi gitaristički bendovi - “Strokes”, “BRMC”, “White Stripes”, “Kings of Leon” i drugi manje poznati, nadolazeći bendovi

- 14:02 - Komentari (10) - Isprintaj - #

11.05.2006., četvrtak

100 najvećih hard rock-heavy metal trenutaka na TV-u


100- Ozzy Osbourne shaves eyebrows off his sleeping bandmates.

99 - Poison screen potential groupies with the aid of camera

98 - Faster Pussycat singer scratches crotch with fan's prosthetic arm.

97 - Judas Priest replaces Rob Halford with tribute band singer.

96 - Alice Cooper kills a chicken by throwing it into audience.

95 - Kiss guitarist Ace Frehley is electrocuted onstage.

94 - L7 singer throws her used tampon into the audience.

93 - Guns N' Roses' Slash hires bodyguard to carry him home when he's drunk.

92 - David Lee Roth hires midgets and female bodybuilders as a security team.

91 - Stryper start oxymoronic Christian metal movement.

90 - Faith No More's flopping fish flap.

89 - Quiet Riot performs at Michigan nudist colony.

88 - John Wayne Bobbit porno has cameos by metalheads Lemmy and Vince Neil.

87 - King Kobra singer has sex change and goes from Mark to Marcie.

86 - Jimmy Page replaces Robert Plant with Zep-clone David Coverdale.

85 - Sam Kinison's "Wild Thing" video features appearances by metal's A-list.

84 - Alice In Chains' Speedo ride leaves little to the imagination.

83 - Crazed Slayer fan carves logo in arm and makes it into band's album artwork.

82 - Megadeth's Dave Mustaine talks smack in Ireland and needs armed escort out of country.

81 - Def Leppard have mid-show sex parties underneath the drum riser.

80 - Ted Nugent becomes legal guardian of his 17-year old girlfriend.

79 - Ozzy Osbourne drug binge begets cat massacre.

78 - Whitesnake cast Tawny Kitaen in video and create a metal super-vixen.

77 - Marilyn Manson rubs his business on bouncer's head at show.

76 - Devil statue that urinates Jack Daniels becomes a stage prop for David Lee Roth.

75 - Mötley Crüe makes groupies pee in to meet the band.

74 - Aerosmith big mouth gets arrested for potty mouth.

73 - Warrant's "Cherry Pie" video puts an end to subtle sexual metaphors.

72 - Mötley Crüe's Nikki Sixx ODs, dies, gets revived, and ODs again.

71 - Pantera singer's very own "House Of Shock" incurs Christian wrath.

70 - Kiss markets coffins which double as beer coolers.

69 - Mayhem embody black metal with suicide, homicide and cannibalism.

68 - [I]The Plasmatics cause havoc on Tom Snyder's Tomorrow show.

67 - Rage Against The Machine bassist arrested for climbing on VMA set mid-show.

66 - Mötley Crüe meet the Canadian Mounties and lose porn.

65 - Aerosmith's Steven Tyler casts daughter Liv as stripper in "Crazy" video.

64 - Biohazard pull prank on Slayer involving stupid friend and feces.

63 - Manowar set Guinness record as world's loudest band.

62 - Guns N' Roses deliver profane, drunken acceptance speech at AMAs.

61 - Bon Jovi's arrival signals birth of "Hair Metal."

60 - Homeless man claims to be "down and out" Kiss drummer Peter Criss.

59 - Septic truck driver becomes singer in Tesla.

58 - L.A. Guns singer sits in salad and serves it to fans.

57 - Pete Steel of Type O Negative reveals his metal in the pages of Playgirl.

56 - Skid Row scores metal's first #1 debut on Billboard charts.

55 - Sex tape featuring Poison's Bret Michaels and Pamela Anderson sex tape surfaces.

54 - Metal horror flick Trick Or Treat features Gene Simmons and Ozzy Osbourne.

53 - Motörhead drummer freaks out on Absinthe and goes on hotel streaking spree.

52 - Mötley Crüe's Nikki Sixx sets himself on fire in the name of showbiz.

51 - Cynthia Plaster Caster starts casting the hammers of the rock gods.

50 - Foo Fighter Dave Grohl pays homage to metal roots with Probot.

49 - Led Zeppelin's John Bonham leaves stinky surprise in groupie's shoe.

48 - Iron Butterfly drink too much and birth "In A Gadda Da Vida."

47 - Metallica go after Napster and 317,377 copyright infringers.

46 - Megadeth's Dave Mustaine feuds with MTV's Rikki Rachtman.

45 - Gorgoroth defile Pope's hometown with sheep's blood and mock-crucifixions.

44 - Def Leppard 's Joe Elliott gets burned on "Foolin'" video shoot.

43 - Plasmatics' Wendy O. Williams engages in death defying stunts

42 - Beavis & Butthead's paternal lineage is revealed.

41 - Anthrax trash a fan's house for MTV and appear on Married With Children.

40 - Ace Frehley, Kiss' spacey guitarist, claims intergalactic abduction.

39 - Mötley Crüe's Nikki Sixx and Tommy Lee compete in stink and score fest.

38 - Ozzy Osbourne pees on the Alamo in wife's dress.

37 - W.A.S.P.'s Blackie Lawless sports exploding codpiece.

36 - Marilyn Manson makes Satanic affiliations official

35 - Tenacious D pay tribute to Ronnie James Dio.

34 - GWAR's bloody stage show gets them in trouble in Georgia.

33 - Kiss returns the make-upback on.

32 - Poison guitarist C.C. Deville goes ballistic at the VMAs.

31 - Mötley Crüe's Vince Neil challenges Axl Rose to boxing match on MTV.

30 - Parents make Aerosmith's Steven Tyler guardian of 14-year old groupie.

29 - Tipper Gore's P.M.R.C. tries to curb filthy rock lyrics.

28 - David Lee Roth cuts head with sword but the show must go on.

27 - The Decline of Western Civilization - Part II, The Metal Years.

26 - Motörhead's Lemmy contributes to the delinquency of a minor reporter.

25 - W.A.S.P. fans display affection by pelting band with meat.

24 - Judas Priest dispels backwards masking myth.

23 - Led Zeppelin guitarist Jimmy Page buys mansion of famed occultist Aleister Crowley.

22 - L7 raffles off one night standwith drummer.

21 - Mötley Crüe's Tommy Lee steers boat without his hands

20 - Van Halen awards roadies who guess the groupie of the night.

19 - Ozzy Osbourne, Bon Jovi, Metallica play Moscow Music Peace Festival.

18 - Def Leppard offer obscene backstage passes.

17 - W.A.S.P. guitarist gets hit by flying rump roast.

16 - Heavy Metal Parking Lot documentary premieres.

15 - Faster Pussycat drummer receives a special drug delivery.

14 - Kiss' Gene Simmons, sleeps with over 4,600 women and has the pics to prove it!

13 - Dokken solo ignites actual volcanic eruption.

12 - Axl Rose attacks fan at Guns N' Roses concert and starts one of many riots

11 - Poison revolutionize information maintenance systems with groupie database.

10 - Def Leppard drummer loses arm but keeps rocking.

9 - Led Zeppelin's mud shark incident

8 - Groupies rate rockers sex romps and sizes online.

7 - Ozzy Osbourne and Nikki Sixx compete in gross-a-thon.

6 - Judas Priest 's leather-clad “Metal God” comes out of the closet.

5 - Spinal Tap premieres.

4 - Mötley Crüe release autobiography The Dirt.

3 - Dio popularizes "Devil's horns," the universal hand-signal for heavy metal.

2 - Black Sabbath's Tony Iommi sacrifices fingertips to create metal guitar sound.

1 -"Hear N' Aid" benefit album unites metal nation for the good of all
- 21:26 - Komentari (11) - Isprintaj - #

01.05.2006., ponedjeljak

Svi ljubitelji glazbe znaju koliko dugo i nestrpljivo zna biti čekanje odlaska na koncert omiljenog im benda, to nam je kao ostvarenje sna. Ima li išta bolje nego poslije gomile puta preslušavanja CD-a otići na koncert i čuti to uživo? Odlazak na koncert trebao bi biti dobar provod, uživanje uz svirku, čak i pisanje povijesti. Ipak, često se dešava da spektakl završava s tragičnim posljedicama za ljudske živote, s mnogobrojnim ozljedama i materijalnom štetom... Za neke fanove povijest je zapisana tragično.


1969., Altamont Speedway, San Francisco (Amerika) - na koncertu grupe The Rolling Stones jedan fan umire od posljedica uboda nožem jednog od securityja, čuvenih - Hells Angelsa. Uz to dvojica fanova su pregažena u vrećama za spavanje, a jedan se utopio.

03.12.1971., Montreux (Švicarska) - zbog nepažnje jednog obožavatelja koji se igrao sa signalnim pištoljem izbio je požar zbog kojeg je prekinut koncert Frank Zappe & The Mothers Of Invention, ishod: do temelja je spaljen Casino u kojem se održavao koncert.

03.12.1979., Cincinnati Riverfront, Ohio (Amerika) - prije koncerta grupe The Who nasmrt je pregaženo jedanaestero ljudi.

14.06.1986., Long Beach Arena, Kalifornija (Amerika) - troje ljudi je poginulo nakon pada s tribine tijekom nastupa Black Sabbath.

20.08.1988., Castle Donington (Velika Britanija) - tijekom festivala u Castle Donington publika je vikanjem i guranjem prema pozornici zvala Guns N' Roses da izađu na pozornicu. Rezultat dvoje mrtvih.

1989., New Jersey (Amerika) - na koncertu Greatful Dead osobni security benda pretukli su jednog obožavatelja do smrti.

18.01.1991., Salt Palace, Salt Lake City (Amerika) - tijekom koncerta AC/DC troje ljudi pregaženo je pod topotom koraka fanova.

1992., Bogota (Kolumbija) - nastup Guns N' Rosesa ostaje zapamćen po više od dvadest ozljeđenih fanova i velikoj materijalnoj šteti.

1992., Lollapalooza festival, Mountaun View (Kanada) - festival završava uz dvjestotinjak ozlijeđenih i golemu materijalnu štetu.

1992., Oakland (Kanada) - veliki zajednički koncert Guns N' Rosesa, Metallice & Body Counta završava biljegom s više od pedeset ozlijeđenih i tisućama dolara materijalne štete (opet Gunsi!).

19.07.1994., Riverbend Music Center, Cincinnati (Amerika) - na koncertu Metallice mladić je ostao paraliziran nakon gužvanja publike.

28.02.1997., nogometni stadion Santa Laura, Santiago (Čile) - prekinut je koncert hard rock skupine Deep Purple zbog rušenje rasvjetnog tornja, 44 fana zadobija ozbiljne ozljede.

02.12.1997., Pontiac Silverdome, Michigan (Amerika) - tijekom koncerta The Rolling Stonesa čovjek je umro od posljedica pada s tribine.

31.10.1999., Masherov Prospect, Minsk (Bjelorusija) - open-air rock festival završava kao velika koncertna katastrofa, 54 ljudi umire, a više od 100 ih je ozlijeđeno u stampedu gomile u obližnjoj podzemnoj željeznici, većina žrtava su bile teenagerice, policajac koji je pokušao kontrolirati situaciju je također poginuo u stampedu.


04.06.2000., stadion Raven, Baltimore (Amerika) - na koncertu rock skupine Metallica 21-godišnjak pada s tribine u smrt s visine od 25 metara.

30.07.2000., Roskilde festival (Danska) - za vrijeme nastupa Pearl Jam u gužvi je ubijeno devetero ljudi, koncert je prekinut nakon sedam odsviranih pjesama.

07.11. 2002., Vencouver (Kanada) - Zbog otkazivanja koncerta Guns N' Roses fanovi počinju divljati, pa ubrzo intervenira policija što završava s nekoliko premlaćenih na obje strane i većom materijalnom štetom.

30.12.2004., Republica Cro Magnon, Buenos Aires (Argentina) - tijekom koncerta rock skupine Los Callejeros poginulo je 175 posjetitelja, dok je 619 ozlijeđenih. Uzrok tragedije je požara, koji je
izazvala baklja koja je zahvatila strop, nakon čega su gorući komadi stropa padali po okupljenoj masi koja se očajnički pokušavala probiti se do izlaza. U nastalom stampedu, većinom teenagera padali su onesvješteni od dima po podu koji je bio prikriven pjenom. Još jedan od razloga tako velikog broja unesrećenih je što je u klubu bilo više nego duplo posjetitelja i samo su dvoja od šestora vrata za evakuaciju bila otvorena.

- 14:02 - Komentari (12) - Isprintaj - #

18.04.2006., utorak

System of a down

Može se reči da je ova grupa zauzela sve top ljestvice najvećih idiota.
Rifovi su im,udri me lopatom,vokal im je,ubij Bože...
System je jedna od lošijih grupa danjašnice koja se može slušati onda znate,
sa prijateljima ste,lošeg ste raspoloženja,tražite nešta što če vas natjerat' da se onako pravo
nasmijete,tj. da se upišate od smijeha.U tom slučaju samo upalite ove seljake koji bi instrumente
trebali dati nekoj djeci da sviruckaju,jer očito ih oni(system,ne djeca)ne znaju ni držat'.
Ta "grupa" je očito primjer kakva ja scena danas.Da mi je samo znat' koji je njih idiot proguro'.
Nema veze,valjda če se jednoga dana pojavit' neka grupa koja če vratit' nazad ona vremena,
dobra vremena kada su na sceni bili Doorsi,Floydi,Zeppelini,Aerosmithi,Kiss,Straitsi,Gunsi i drugi,
ali jako teško.Bilo kako bilo SYSTEM JE HRPA IDIOTA.
- 00:17 - Komentari (21) - Isprintaj - #

13.04.2006., četvrtak

A evo još jedne za moje"prekrasno" malo misto,koje naravno mrzim


Here in the village

There's no life...
Here in the village...
There's no one who could help us...
from the town..
Everybody's pretending to be gentleman...
But there's no nice boys...
Here in the village...
In our fuckin' village

Water we're drinking stinks...
and food I'm eating has disease...
Gotta work hard to get peny...
We have no office jobs...
And I haven't seen no boobs...
Since I'm living in the village...
In the fuckin' village...

There's no such thing like building...
here in the village...
There's no post office...
And I haven't got a letter...
Since I'm living in the village...
In this fuckin' village...

There's no life...
here in the village...
There's no one who could help us....
from the town...
Everybody's pretending to be gentleman...
But there's no nice boys...
Here in the village...
In our fuckin' village...

There's no cabel boy...
In our village...
I've never been to a concert...
Since I'm living in the village...
But no more...
I'm moving to the city...
I won't milk a cow no more...
And I ain't gonna spend my life...
In this fuckin' village...
In the village...
In this fuckin'...,discustting,stupid,full of mother fuckers...
dumbed village!
- 23:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.04.2006., srijeda

Selma's sun

Selma's sun(the end...)

This is the end...
end of everything...
End of all lights on our path..
end of everything good we create
The end...

Smile on me...
Smile...don't ask why...
Just smile...
Cause you may never smile again...

How can you love me...
I don't even love myself...
I live only to be blamed...
Only to be guilty...

New sun is born...
sun of rage...
Black sun...only for us...
It brings us nothing good...but death

Hell is here...
this discustting way of cutting ourselves still last...
Seems we're all born to die...
Seems my life's just another irony...
another death poetry...

Smile on me...
Smile...don't ask why...
Just smile...
Cause you may never smile again

Ovo vam je jedan moj text,neke strofe je napisala moja prijateljica,text govori o novom dobu kojem
su zavladali uglavnom šminkeri i govori kakav če svijet bit' za neko vrijeme,uglavnom psihodelija
- 13:49 - Komentari (6) - Isprintaj - #

10.04.2006., ponedjeljak

Bob Marley...

Robert Nesta Marley rođen je 6. veljače 1945. u kući njegovog djeda na Jamajci. Uskoro nakon što je rođen, njegov je otac napustio njegovu majku, iako je financijski nastavio uzdržavati obitelj i povremeno se vraćao da posjeti svoga sina. Bilo je to sredinom '50-ih, kada je naći posao na Jamajci bilo vrlo teško, pa su Bob i njegova majka napustili svoj dom u St. Ann i uputili se u Trenchtown (Zapadni Kingston) kako bi pronašli sreću u velikom gradu.
U Trenctownu, provodio je mnogo vremena sa svojim dobrim prijateljem Nevill Livingstoneom, kojeg su obično zvali nadimkom Bunny. U velikom gradu također je bio više izložen glazbi koju je volio, a koja je uključivala Fats Domina i Ray Charlesa. Bob i Bunny zajedno su pohađali satove glazbe koje je držao poznati jamajkanski pjevač Joe Higgs. Na tim su satovima upoznali Peter Macintosha i uskoro postali dobri prijatelji. U meduvremenu se jamajkanska glazba razvijala i postajala vrlo popularna širom Kariba zahvaljujući invenciji Ska glazbe.
Image Hosted by ImageShack.us
Kada je Bobu bilo 16 godina, počeo je slijediti svoj san da postane glazbenik. Glazba je većini mladih s Jamajke bila jedina mogućnost za bijeg iz surove realnosti. Jedan od tih mladih ljudi bio je i Jimmy Cliff koji je sa svojih 14 godina već imao snimljena dva hita. Nakon što je upoznao Boba, Jimmy ga je upoznao s Leslie Kong, lokalnom glazbenom producenticom. Bob je poslušao Jimmyjev savjet i otišao na audiciju kod Leslie Kong. Bobov glazbeni talent došao je do punog sjaja i počeo je snimati u studiju svoj prvi single "Judge Not". Nažalost, niti "Judge Not" niti njegov single iz 1962., "One More Cup Of Coffee", nisu bili baš uspješni.
Bob je uskoro prekinuo suradnju s Leslie, nakon što nije primio nikakvu plaću. Slijedeće su godine Bob, Bunny i još nekoliko prijatelja formirali The Wailing Wailers. Početak nije baš bio sjajan, jer su nakon nekoliko studijskih proba dva člana, Cherry i Junior Braithwait, napustili bend. Unatoč tome, bend je nastavio s radom i bio je predstavljen Clemet Doddu, producentu Coxsone izdavačke kompanije. U toj su kompaniji The Wailing Wialers snimili svoju prvu pjesmu "Simmer Down", koja je postigla priličan uspjeh na Jamajci.
The Wailing Wailers, koji su se sada sastojali od Bob Marleyja, Peter Tosha i Bunnyja, postali su prilično popularan lokalan bend. Njihova se publika rapidno povećavala i snimili su još nekoliko pjesama za Coxsone etiketu, koje su uključivale "It Hurts To Be Alone" i "Rule The Roadie". Bob je uskoro preuzeo ulogu vođe benda i tekstopisca.
Život Boba Marleyja postao je vedriji kada se 10. veljače 1966. oženio za Ritu Anderson . Slijedećeg dana, nakon vjenčanja, Bob je otišao u SAD posjetiti majku koja je živjela u Delaweru. Za vrijeme boravka u SAD-u, radio je kako bi mogao financirati svoju glazbu, ali se uskoro vratio kući. Nakon Marleyjeva povratka, glazba The Wailing Wailersa evolvirala je od Skaa u Rock Steady. Ova se evolucija sukobljavala sa zahtjevom Coxsone etikete za Ska bendom. Zbog toga su novi Wailing Wailersi napustili Coxsone i preimenovali se u The Wailers.
Umjesto da traže novu izdavačku etiketu, The Wailers su odlučili osnovati vlastitu koju su nazvali Wail 'N' Soul. Taj se događaj poklopio s rođenjem Marleyeva prvog sina kojeg su nazvali Cedalla. Nekoliko singlova, kao što su "Bend Down Low" i "Mellow Mood" izdali su za svoju etiketu prije nego se ugasila te iste godine. Propadanje njihove vlastite etikete imalo je snažan učinak na bend i uspjeli su se vratiti na svoj stari put tek kada su upoznali Lee Perryja. Uz pomoć Perrya, The Wailers su stvorili sjajne pjesme kao što su "Duppy Conquerer", "Soul Rebel", "400 Years" i "Small Axe".
1970. godine The Wailersi su se proširili za dva člana - Aston Barreta i njegovog brata Carletona. The Wailersi su u to vrijeme bili prilično popularni širom Kariba, ali još uvijek nepoznati u ostatku svijeta. Ova im je popularnost omogućila da osnuju drugu, uspješniju etiketu, koju su nazvali Tuff Gong, prema nadimku Marleyja. Upoznavši Johnny Nasha, Marley je otputovao s njim u Švedsku, a zatim u London, gdje je snimio "Reggae On Broadway", kojeg je izdala etiketa CBS. Nakon toga je ostatak The Wailersa doputovao u London kako bi pomogli promociju singla, ali su ubrzo shvatili da su ostali bez financijskih sredstava. Bez ikakvih drigih preostalih mogućnosti, Bob je otišao vlasniku etikete Island Records, Chris Blackwellu, nadajući se mogućem ugovoru. Blackwell je već bio čuo za The Wailerse i odmah je s njima potpisao ugovor. Kao predujam dao im je osam tisuća funti kako bi se mogli vratiti doma i snimiti svoj prvi album za Island etiketu. Ovo je bio vrlo važan ugovor, jer je prvi puta jedan reggae bend imao pristup najboljim uvjetima snimanja.

Album koji su izdali zvao se "Catch A Fire", kritičari su ga vrlo dobro prihvatili i bio je jedan od prvih reggae albuma. Prije The Wailersa, reggae se prodavao samo u obliku singlova ili na kompilacijskim albumima. U proljeće 1973. The Wailersi su se vratili u London kako bi odradili tromjesečnu turneju po Velikoj Britaniji. Po završetku turneje vratili su se na Jamajku, gdje je Bunny odlučio prestati ići na turneje. Zamijenio ga je Joe Higgs. The Wailersi su, zajedno s Higgsom, otputovali u SAD gdje su trebali svirati kao predgrupa na 17 koncerata, u to vrijeme, najpoznatije američke crnačke grupe Sly And The Family Stone, ali su otpušteni nakon četiri nastupa jer su postali popularniji od grupe prije koje su svirali, a publika je skandirala "Wail-ers" još dugo nakon što bi Sly And The Family Stone počeli sa svojim koncertom. Također su nekoliko puta svirali i prije Bruce Springsteena.
Nakon što su ih Sly And The Family Stone otpustili, našli su se The Wailersi još jednom bez novaca, ovaj puta u Las Vegasu. Nekako su se dočepali San Francisca gdje su održali live koncert za radio stanicu KSAN-FM, a cijelo je to iskustvo uzrokovalo rast njihove popularnosti u Južnoj Americi. Krajem 1973. izdali su dugo očekivan nastavak albuma "Catch A Fire", kojeg su nazvali "Burnin". Na ovom se albumu nalaze mnogi klasici The Wailersa, kao što su "I Shot The Sheriff" i "Get Up, Stand Up". Popularnost The Wailersa u Južnoj Americi još više je porasla kada je Eric Clapton snimio remake pjesme "I Shot The Sheriff", koji je postao broj jedan na američkoj ljestvici singlova.
1975. izašao je treći album The Wailersa, "Natty Dread", na kojem se nalaze iznimne pjesme kao "Talking Blues", "No Woman No Cry" i "Revolution". Loša je stvar bilo to što je dvije trećine orginalne postave The Wailersa, Peter Tosh i Bunny Wailer, napustilo bend kako bi se posvetili solo karijeri. To je uzrokovalo ponovnu promjenu imena sastava, ovoga puta u Bob Marley And The Wailers. Odlazak dva člana benda stvorio je rupu u vokalnoj sekciji, koju su popunile Rita Marley, Judy Mowatts i Marcia Grittiths. Tog je ljeta bend počeo novu turneju po Europi.
Dva koncerta održana su u Lyceum Ballroomu, oba su snimljena i izdana kao live album, na kojem se nalazi nezaboravna live verzija "No Woman No Cry", koja je postala svjetski hit. Grupa je doživjela dodatne promjene dolaskom u bend Al Andersona i Bernard Harveyja, koje su kasnije zamijenili Junior Marvin i Tyrone Downie. Poslijednji put kada su The Wailers svirali zajedno u orginalnoj postavi bilo je na koncertu Stevie Wondera za jamajkanski Institut za slijepe osobe.
Bob Marley And The Wailers nastavili su s izdavanjem nevjerojatnog albuma "Rasta Man Vibration" 1976. godine. To je potaklo svojevrsnu reggae-maniju u Sjedinjenim državama, a časopis Rolling Stone ih je imenovao grupom godine. Na albumu se nalazi snažna pjesma "War" čiji su stihovi preuzeti iz govora kojeg je održao car Haile Selassie. Bob Marley je odlučio održati besplatan koncert u Parku narodnih heroja, u Kingstonu, 5. prosinca 1976. Ideja koju je koncert podupirao bila je mirovna poruka protiv ratova koji su se vodili u getu Trenchtowna u to vrijeme. Tragedija se dogodila dva dana prije samog koncerta, kada je naoružana osoba upala u stan Marleyjevih i pucala na Boba, Ritu i dvoje drugih prijatelja. Nasreću nitko nije stradao. Unatoč ovome događaju, Bob Marley je nastavio s prvobitnim planom i održao nezaboravan koncert pod imenom "Smile Jamaica", dva dana kasnije.
Image Hosted by ImageShack.us
Nakon koncerta bend je otputovao u Veliku Britaniju, gdje su 1977. snimili album "Exodus", vjerojatno njihov najbolji album općenito. Ubrzo je postao album broj jedan u mnogim zemljama, između ostalog u Njemačkoj i Engleskoj. Također je bio jedan od najboljih albuma te godine. Za vrijeme europske turneje, bend je održao nekoliko nastupa u londonškom Rainbow Theatre. U svibnju Bobu je dijagnosticiran rak. Bilo je vjerojatno da bi se širenje raka moglo spriječiti tako da se Bobu amputira nožni palac, ali je on to odbio. Takav bi postupak bio protiv njegove rastafarijanske vjere. Ovim vijestima ostatak je "Exodus" turneje otkazan.

Ipak, bolest nije spriječila Boba Marleyja da nastavi sa snimanjem glazbe, pa je 1978. izdan album "Kaya", koji je imao puno zreliji zvuk nego prijašnji albumi. Boba su optužili da se prodao, jer su mnoge pjesme bile posvećene ljubavi ili ganji (marihuani). Rastafarijanci su, naime, vjerovali da će ih pušenje svete biljke približiti Jahu (Bogu). U travnju 1978. Bob se vratio na Jamajku kako bi održao "One Love" mirovni koncert, kojeg je posjetio i jamajkanski predsjednik Michael Manley te vođa opozicije Edward Seaga. Bob ih je doveo na pozornicu i čak natjerao da se rukuju. 15. lipnja dodijeljena mu je medalja za mir u trećem svijetu, koju su mu dodijelili Ujedinjen Narodi. Posjetio je prvi puta Afriku otputovavši u Keniju i Etijopiju. Na tome je putu započeo rad na pjesmi "Zimbabwe". Za to je vrijeme bend je izdao drugi live album "Babylon By Bus", koji je snimljen u Parizu. Album koji ga je slijedio bio je "Survival" 1978. Na cijelom je albumu očita prisutnost motiva preživljavanja crnaca.
Sedamdesete su se sada već bližile kraju, a Bob Marley And The Wailers bili su jedan od najpopularnijih bendova. 1980. prvi su puta nastupali u Africi, u gradu Gabon. Vlada Zimbabwea pozvala je cijeli bend da gostuje na ceremoniji u čast neovisnosti njihove zemlje u travnju. Bob je kasnije izjavio da je taj poziv bila za njega najveća čast u životu.
Bob Marley je nastavio sa snimanjima i 1980. izdan je album "Uprising". Sve se činilo blistavim - bend je planirao američku turneju sa Stevie Wonderom te zime. Bobovo zdravlje se pogoršavalo, ali je ipak dobio dozvolu od doktora da ide na turneju. Turneja je počela u Bostonu, a slijedio je New York. Za vrijeme njujorškog nastupa Bob je izgledao vrlo loše i skoro se srušio. Slijedećeg jutra, 21. rujna, trčeći kroz Central Park, Bob se srušio i prevezen je u bolnicu. Tamo mu je otkriven tumor na mozgu i doktori su mu predviđali još mjesec dana života. Rita Marley je inzistirala da se turneja otkaže no Bob je želio nastaviti. Odsvirao je nezaboravan koncert u Pittsburghu, ali je bio prebolestan da nastavi, pa je turneja napokon otkazana. To je bio njegov poslijednji nastup. Liječenje mu je malo produžilo život no ono neizbježno ipak se spremalo.
Prevezen je u bolnicu u Miamiju gdje je kršten Berhane Selassie u etijopskoj ortodoksnoj crkvi, 4. studenoga. U posljednjem pokušaju da spasi svoj život, podvrgao se kontroverznom liječenju u Njemačkoj. Za vrijeme boravka u Njemačkoj proslavio je svoj 36. i posljednji rođendan. Liječenje, nažalost, nije uspjelo. Bob je želio umrijeti kod kuće, ali nije doživio da ga prevezu natrag na Jamajku. Umro je 11. svibnja 1981. u bolnici u Miamiju.
Tisuće ljudi prisustvovalo je njegovom sprovodu 21. svibnja, između ostalih predsjednik Jamajke te vođa opozicije. Bob Marley nalazi se danas u mauzoleju u svom rodnom mjestu. Nakon smrti dodjeljen mu je orden Jamajke za njegove zasluge. Bob Marley znao je svoju sudbinu - kao vizionar, predvidio je i ovo, a njegove će riječi ostati zauvijek besmrtne u pjesmama u kojima je napisao:
"One bright morning when my work is over I will fly away home."

- 18:01 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O meni...

Zovem se Ivan i živim daleko...daleko...uvijek sam bio tragičar,pročitajte sljedeće pa čete znat' zašto:Kad sam imo' 4 godine pojeo sam par mačjih dlaka pa mi je izrasla cista(kvrga)na vratu veličine jajeta...Sa 5 godina sam vozio bicikli dobrih 30 km/h i jedan lik iz susjedstva me gurnio sa bicikla i pao sam na beton,sav sam se izgrebo' i imo sam ožiljke godinu-dvije...Sa 6 godina sam igro' nogomet i u skoku me lik iz susjedstva(jedan drugi) udario po nogama al' tolko jako da sam se okrenuo naopačke i pao na mali prst i smrsko' ga...Sa 6-7 godina sam zajebavo' psa pa me ugrizo za zglob i zamalo mi ga pojeo...Sa 9 godina mi se ništa značajno u sjebanom smislu nije desilo...Sa 10 godina sam zezo mamu pa mi je opalila šamarčinu,i ja se naravno sakrio ispod kreveta,pa kak me nije mogla dohvatit rukom pogodila me sa klompom i izbila mi 2 zuba,dobro pa su bila mliječna... Sa 12 godina sam naravno opet zajebavo psa pa me ugrizo za ljevi nožni mišič i odgrizo mi mali sitni komadić noge tj. kože...Sa 13 god. je pao ormar na mene i nisam se izvuko pola sata...a od 5 pa do 8 razreda osnove sam razbio 7 školskih stakala i 2 lustera i potrgao dvoje vrata,ali hočete mi vjerovat kad vam kažem da ništa od navedenog namjerno...i zaboravi sam spomenut da sam u 6 mjesecu života od vrištanja i deranja dobio poprilično velik bruh na stomaku...i to je to...

Naj hard rock grupa svih vremena...

use your illusion
Image Hosted by ImageShack.us
axl...
Image Hosted by ImageShack.us
axl..
Image Hosted by ImageShack.us
guns n'
roses
Image Hosted by ImageShack.us
Duff Mckagan
Image Hosted by ImageShack.us
gnr...
Image Hosted by ImageShack.us
Slash
Image Hosted by ImageShack.us
Slash...
Image Hosted by ImageShack.us

Malo riječi...
Guns N' Roses - Don't Cry (Original) Lyrics
Talk to me softly
There's something in your eyes
Don't hang your head in sorrow
And please don't cry
I know how you feel inside I've
I've been there before
Somethin's changin' inside you
And don't you know

Don't you cry tonight
I still love you baby
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a Heaven above you baby
And don't you cry tonight

Give me a whisper
And give me a sigh
Give me a kiss before you tell me goodbye
Don't you take it so hard now
And please don't take it so bad
I'll still be thinking of you
And the times we had...baby

And don't you cry tonight
Don't you cry tonight
Don't you cry tonight
There's a Heaven above you baby
And don't you cry tonight

And please remember that I never lied
And please remember
How I felt inside now honey
You gotta make it your own way
But you'll be alright now sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light now baby

And don't you cry tonight
An don't you cry tonight
An don't you cry tonight
There's a heaven above you baby
And don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry tonight
Baby maybe someday
Don't you cry
Don't you ever cry
Don't you cry
Tonight


Guns N Roses - Civil War Lyrics
"What we've got here is failure to
communicate.
Some men you just can't reach...
So, you get what we had here last week,
which is the way he wants it!
Well, he gets it!
N' I don't like it any more than you men." *

Look at your young men fighting
Look at your women crying
Look at your young men dying
The way they've always done before

Look at the hate we're breeding
Look at the fear we're feeding
Look at the lives we're leading
The way we've always done before

My hands are tied
The billions shift from side to side
And the wars go on with brainwashed pride
For the love of God and our human rights
And all these things are swept aside
By bloody hands time can't deny
And are washed away by your genocide
And history hides the lies of our civil wars

D'you wear a black armband
When they shot the man
Who said "Peace could last forever"
And in my first memories
They shot Kennedy
I went numb when I learned to see
So I never fell for Vietnam
We got the wall of D.C. to remind us all
That you can't trust freedom
When it's not in your hands
When everybody's fightin'
For their promised land

And
I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
I don't need your civil war

Look at the shoes your filling
Look at the blood we're spilling
Look at the world we're killing
The way we've always done before
Look in the doubt we've wallowed
Look at the leaders we've followed
Look at the lies we've swallowed
And I don't want to hear no more

My hands are tied
For all I've seen has changed my mind
But still the wars go on as the years go by
With no love of God or human rights
'Cause all these dreams are swept aside
By bloody hands of the hypnotized
Who carry the cross of homicide
And history bears the scars of our civil wars

"WE PRACTICE SELECTIVE ANNIHILATION OF MAYORS AND GOVERNMENT
OFFICIALS
FOR EXAMPLE TO CREATE A VACUUM
THEN WE FILL THAT VACUUM
AS POPULAR WAR ADVANCES
PEACE IS CLOSER" **

I don't need your civil war
It feeds the rich while it buries the poor
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
And I don't need your civil war
I don't need your civil war
I don't need your civil war
Your power hungry sellin' soldiers
In a human grocery store
Ain't that fresh
I don't need your civil war
I don't need one more war

I don't need one more war
Whaz so civil 'bout war anyway

Guns N' Roses - I Used To Love Her Lyrics
i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
i had to put her
six feet under
and i can still hear her complain

i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
i knew i'd miss her
so i had to keep her
she's buried right in my backyard

i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
she bitched so much
she drove me nuts
and now i'm happier this way

i used to love her
but i had to kill her
i used to love her
but i had to kill her
i had to put her
six feet under
and i can still hear her complain

Guns N Roses - Estranged Lyrics
When you're talkin to yourself
And nobody's home
You can fool yourself
You came in this world alone
(Alone)

So nobody ever told you baby
How it was gonna be
So what'll happen to you baby
Guess we'll have to wait and see
ONE, TWO

Old at heart but I'm only 28
And I'm much too young
To let love break my heart
Young at heart but it's getting much too late
To find ourselves so far apart

I don't know how you're s'posed
To find me lately
An what more could tou ask from me
How could you say that I never needed you
When you took everything
Said you took everything from me

Young at heart an it gets so hard to wait
When no one I know can seem to help me now
Old at heart but I musn't hesitate
If I'm to find my own way out

Still talkin' to myself
and nobody's home
(Alone)

So nobody ever told us baby
How it was gonna be
So what'll happen to us baby
Guess we'll have to wait and see

When I find out all the reasons
Maybe I'll find another way
Find another day
With all the changing seasons of my life
Maybe I'll get it right next time
An now that you've been broken down
Got your head out of the clouds
You're back down on the ground
And you don't talk so loud
An you don't walk so proud
Any more, and what for

Well I jumped into the river
Too many times to make it home
I'm out here on my own, an drifting all alone
If it doesn't show give it time
To read between the lines
'Cause I see the storm getting closer
And the waves they get so high
Seems everything We've ever known's here
Why must it drift away and die

I'll never find anyone to replace you
Guess I'll have to make it thru, this time- Oh this time
Without you

I knew the storm was getting closer
And all my friends said I was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to die