Rock Bube

31.07.2006., ponedjeljak

Rock Bube, kratka priča jednog rock sastava "ROCK BUBE" sa Brda (Split)

ROCK BUBE
Rockijada Brda 80 U prošlom stoljeću neki momci ("tinejđeri"), dosađivali su se danima po splitskom kvartu BRDA.Sjedili bi ispred samoposluge, popili koju coca colu, bacili oko na lokalne djevojčice, malo prošetali željezničkim tunelom (dug je oko 2km, možda malo manje), koji je prolazio ispod naselja, a da bi bilo interesantnije sa sobom ne bi ponijeli lampadine (baterijske svjetiljke).Tako da se barem nešto interesantno događa.
Počeli su trenirati i razne borilačke sportove, kung-fu, karate, nun-chaku, hrvanje, pa bi onda trčali par kilometara po Marjanu, pa bi se borili između sebe da bolje ovladaju vještinom.Ali, uz sve to su i znali svirati instrumente, uglavnom gitare.I tako, malo po malo su shvatili da im je najzanimljivije i da im najbrže prođe vrijeme svirajući gitare.
Sve su više vremena provodili svirajući i pjevajući, a manje lutajući po nekim tunelima i sl.
Dakle, njih trojica su se poslije nekog vremena prilično dobro uvježbali.Uz akustične gitare na omiljenom zidiću ispred zgrade imali su puno prijatelja i prijateljica koji su im davali ogromnu podršku pri izvođenju pjesama.Osobito su voljeli i cijenili grupu The Beatles.
Prva pjesma koju su zajedno naučili odsvirati je Get back od Beatlesa.Osim Beatlesa obožavali su i boogie rock i grupu Status quo.
Dobro, ta trojica prijatelja su odlučili osnovati pravi BAND i svirati sa pravim pojačalima i pravim električnim gitarama i sa pravim bubnjevima;OOOPS, ali tada su shvatili da im fali bubnjar.
Tražili su, ali, nikako naći pravog i jednog dana desila se nekakva priredba iza "doma" na Brdima na kojoj je između nekakvih žonglera, pripovjedača i sl. nastupio jedan vrlo spretan momak koji je bio tadašnji prvak Hrvatske u Kung-fuu(ili karateu, uglavnom neki takav sport,... trebao bih pronaći taj prastari članak...).Momak je impresionirao naše buduće glazbene zvijezde svojom brzinom, razgibanošću.. i osim toga lomio daske ko od šale.Kakav bi taj bubnjar bio, pomislili su(mada čovjek nije nikada koketirao sa muzikom).
Naravno, prišli su mu i pitali ga da li želi svirati bubnjeve u njihovom bandu.
To ljeto se dosta radilo preko student servisa da bi zaradili lovu za kupnju instrumenata.
Bubnjar je (u nedostatku bubnjeva) vježbao na kušinima (jastucima).
Nabavili su usputno i menađera, zove se Amir Š..Vrlo sposoban frajer.Kako? Evo, i prije nego su momci uspjeli skupiti novce za instrumente čovjek im dogovori nastup.
Uživo, pred par tisuća ljudi, kao predgrupa tada odličnom, iskusnom splitskom bandu po imenu "STAF", koji praše Stonese u originalu.Koncert se trebao održati u njihovom kvartu Brda (što je jedina dobra stavka).
Nastala je panika, vježbanje, učenje teksta, pjesama, akordi... počelo im se vrtjeti u glavi, pa čak i probavne smetnje, JAO,... ali želja za živom svirkom, sa pravim instrumentima (posuđenim od grupe Staf, naravno), na pravoj bini, sa pravom publikom
bila je puno jača.
Došla je i ta noć, veče prvog koncerta grupe ROCK BUBE. Počeli su, prva pjesma koju su odsvirali, pogađate,___Get back___ od The Beatlesa. Trema je nestala, nebo se otvorilo, reflektori zasjali, cure vrište "bube, bube, bube...". Ne mo`š virovat, pravi spektakl, a nismo ni počeli. VAU, to se nismo nadali, ni u ludilu.Odjednom smo postali face.
Sada bi bio red da saznamo i imena tih čupavaca sa Brda:

bas gitara - Zoran G. poznatiji kao JOE
ritam gitara - Boris K. poznatiji kao LENNON
solo gitara - Zoran K. poznatiji kao HARRISON (Zoka)
bubnjevi - Ivica D. poznatiji kao MALI ZMAJ


Poslije toga su kupili svoje instrumente, menađer Amir Š. im je dogovorio puno nastupa.To je trajalo nekoliko godina. Napisali su i svojih desetak pjesama koje su slali izdavačkim kućama, ali nisu uspjeli izdat vlastitu ploču (audio CD).Tako da imaju samo demo snimke svojih pjesama koje su tada znale pjevati sve cure u Splitu, pošto su ih često izvodili na koncertima.
Nabrojit ćemo i imena barem par tih popularnih pjesama,

-Ona voli tebe
-Subotnja je luda noć
-Pisa (...kosi toranj)
-Čekam
-Međubroj dame
-Dr. Smrtoljub (op.a. _ovo je dobra crnohumoristična pjesma)
-"O maj bejbi Denis" (... obrada)

i tako dalje...
Onda su momci morali ići u vojsku, kad su odslužili vojni rok i vratili se doma nastali su lagani problemi.Solo gitarist se zasitio svirke i više nije htio svirati, bubnjar je htio svirati solo gitaru (mada je prije nikada svirao).Da ne idemo u detalje, novi bubnjar je postao jedan vrlo visoki momak zvan MIKE, novi gitarist Damir zvan RITCHIE (po onome iz Deep Purple-a).

SADA ĆU ZAVRŠITI PRIČU, NASTAVAK PRIČE, ......another time,
..Lennon (neki su me pogrešno zvali i Limun)

Ovo je fotografija sa prvog samostalnog koncerta "Rock Buba".
- 02:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari On/Off

Rock Bube "Rockijada Brda 80"

Ona voli tebe
Subotnja je luda noć
Poći ću u Pisu ...

tik-tak

Linkovi

SUPER BLOGs

mjuza