robybaggiova kolumna :s

04.09.2005., nedjelja

Mjesta se polako pune...

Ovaj vikend odigrao se prvi krug odlučujućih kola u svim kontinentalnim kvalifikacijama za SP 2006.. Situacija je prije ovog viknda bila skoro posve riješena samo u Aziji, ali nakon ova dva dana još ima jasnijih skupina.
Krenimo sa našima. Ostvarena je pobjeda na Islandu koji je i prije kvalifikacija označen kao ključno gostovanje, ali nije bilo lako. Prvo poluvrijeme smo odigrali suviše konfuzno i nedorečeno, bez sredine terena, Tudor i kompanija su dugim loptama hranili napad, ali uzaludno. Jedan s(p)retni dribling Gudjohnnsena je zavšio golom domaćih i na poluvremenu su po cijeloj Hrvatskoj padale najrazličitije psovke. Drugo poluvrijeme konačno je donijelo produktivnu igru, probudili su se bokovi, ali i "veliki čovjek za male utakmice" Balaban. Dva gola, od kojih će drugi završiti sutra na Wattsu, za preokret. Pršo i Srna su još dodali gol i 11-erca i to je bilo to. U srijedu nas čeka rutinska pobjeda na Malti, a onda se iščekuje možda i najveća utakmica na Maksimiru još od Jugoslavije 1999.. Pobjeda nad Švedskom pred 40 tisuća ljudi vodi nas na SP. Bit će ludnica!
U europskom djelu kvalifikacija dobili smo prvog putnika osim Njemačke. To je momčad Ukrajine koja se konačno dokopala velikog natjecanja. Ovoga puta imali su i malu sreću jer u skupini nisu imali nijednu zaista veliku momčad, već više podjednakih. Sjajnim gostujućim partijama zasluženo idu na SP. Njemačkoj su se također vrlo približili Portugalci koji nastavljaju domaće golijade te Nizozemci kojima je dobro sjeo poraz Češke u Rumunjskoj. Još igraju međusobno pa nije sve riješeno, a moguće je da i jedni i drugi odu izravno dalje. Blizu plasmana se primakla i neuvjerljiva Italija koja je iščupala bod kod slabe Škotske. Lippi jest radio čuda s Juventusom, ali ne vidim veći pomak od Trapattonijeve mizerije. Englezi u stopu prate Poljake, ovoga vikenda na jedvite jade je pao Wales. Suset s Poljacima dat će putnika na SP. Vrlo slična situacija je i u skupini gdje se love SiCG i Španjolska, a naneizvjesnije je u "francuskoj" skupini gdje je još sve otvoreno. Francuzi su zahvaljujući raspoloženom Cisseu konačno došli do domaća tri boda. Francuzima porazi nisu baš poznati, ali u zadnje vrijeme ni pobjede.
Upravo sam pogledao i utakmicu Brazila i Čilea koju je Brazil lepršavo dobio 5:0. Opet je briljirao sjajni Adriano, a treba napomenuti da je Ronaldo bio stidljiv, a Ronaldinha nije ni bilo. Kada ta dvojica dosegnu punu formu ovo će se moći nazvati možda i najjačim Brazilom ikada. Sredinu i napad koji će činiti Adriano-Ronaldinho-Kaka-Robinho-Ronaldo sumnjam da itko može zaustaviti. Ovo danas je bila fantazija...
- 23:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2005  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Dakle...Oni koji me s foruma znaju reći će da sam pomalo tvrdolglavo i čudno stvorenje koje gotovo uvijek mišljenjem ide kontra većine. I kad razmislim bolje, u pravu su. Ovaj blog koristim isključivo za svoje viđenje nogometnih zbivanja, a tu i tamo će uletjeti i nešto drugo.

Linkovi

Misao vodilja...

Ako misliš pobijediti, svakako ne smiješ izgubiti.

T.N.T. forever.