robybaggiova kolumna :s

29.08.2005., ponedjeljak

Petica broj 1

Konačno su ovoga vikanda odigrane sve tri velike europske lige. Zbog manje emisija posvećenih njima (i to se odnosi na sve dostupne kanale) nisam baš skroz upućen u sva zbivanja, ali zato imam sve moguće novine i internet sajtove. :-)

Krenimo sa najboljima, ali i najkasnija započetima, Talijanima i Španjolcima. U Italiji je priča tjedna Inter koji nastavlja sa sjajnim početkom sezone. Nakon rutinskog prolaza protiv Šahtara i osvojenog Superkupa protiv Juventusa, pao je Treviso nakon hat-tricka sjajnog Adriana. Najveće iznenađenje kola je 1:1 Milana s Ascolijem, dok su se uvjerljivima pokazali i Juventus i Roma. Čini se da opet slijedi odvajanje vodećeg trojca već na polovici sezone, ali ove sezone možda u malo drugačijim ulogama. Od ostalih momčadi očekuju se bolje sezone Rome i Parme nego lani dok će zanimljivo biti vidjeti Udineseov pokušaj u Ligi prvaka. U pretkolu su izbacili snažni lisabonski Sporting, a i u prvenstvo su ušli s pobjedom tako da im se možda opet smiješi sjajna sezona. Španjolsko prvenstvo će kao i lani biti velika utrka Barce i Reala. Madriđani su bili poduzetniji što se tiče kupoprodaje igrača, a najveće novo ime je Robinho koji je navodno na debiju oduševio sve prisutne. Real je u gostima svladao Cadiz dok je Barca zapela na 0:0 kod Alaveza uz bezbroj promašenih prilika. Pobjede su ostvarili i Valencia (nije ušla u Kup UEFA, doveli su čudaka Kluiverta), Deportivo i Bilbao.
Englezi nastavljaju sa svojom već vrlo izvjesnom sezonom. Chelsea sve gazi bez primljenoga gola dok se jako dobro drži i ManUtd. Arsenal je već izgubio dvije utakmice od Chelsea i to bi mogla biti nova sezona frustracija. Bez pravoga pojačanja ne može se parirati Chelseau. Kolo bez iznenađenja iako me ta liga već počinje živcirati zbog potpunog nereda u rasporedu održavanja utakmica. Već sada je rusvaj, a sezona je tek počela. Pozornost treba osvrnuti i na za kupovinu uvijek spremni Newcastle koji još nije zabio gola. rolleyes
O Bundesligi nemam što puno pričati. Bayern je daleko najjači i promjena stadiona nije im nimalo odmogla. dapače, još su jači. sada su najbolji klub sa najboljim stadionom. Trebaju im već sada dati pehar da se skrati neizvjesnost koje nema. :-)
U Francuskoj prvi kiks ove sezone dobroga PSG-a (zajebalo mnoge na listićima) i nastavak agonija OM-a. Lyon i dalje postiže jako dobre rezultate i opet su glavni favoriti za naslov. U tome ih može spriječiti eventualno pomanjkanje motivacije i zakon velikih brojeva.
Od ostalih liga, izdvajam grčki derbi u kojem je Olympiacos u gostima tukao Panathinaikos 2:0 te u Nizozemskoj gostujuću pobjedu Feyenoorda nad Ajaxom 2:1. Iznenađenje tjedna u Europi je domaći poraz Glasgow Rangersa doma od Hiberniana 3:0.
- 20:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Dakle...Oni koji me s foruma znaju reći će da sam pomalo tvrdolglavo i čudno stvorenje koje gotovo uvijek mišljenjem ide kontra većine. I kad razmislim bolje, u pravu su. Ovaj blog koristim isključivo za svoje viđenje nogometnih zbivanja, a tu i tamo će uletjeti i nešto drugo.

Linkovi

Misao vodilja...

Ako misliš pobijediti, svakako ne smiješ izgubiti.

T.N.T. forever.