karizmatizam

27.05.2012., nedjelja

Čistilište

Opis slike

Milosrđe pokriva mnoštvo grijeha
Marijo, zašto netko ide u čistilište? Koji su grijesi koji najviše (najčešće) vode u čistilište?

Grijesi protiv milosrđa, grijeh protiv ljubavi prema svojim bližnjima, tvrdoća srca, neprijateljstvo, ogovaranje, kleveta – sve te stvari.
žena doživjela duboko kajanje, i bila je vrlo ponizna; dok se muškarac stalno žalio i govorio loše stvari o drugima.
Ostali grijesi protiv milosrđa su sva naša odbacivanja nekih ljudi koje ne volimo, naše odbijanje da se pomirimo, naše odbijanje da oprostimo, i sva gorčina koju skrivamo iznutra.
...žena je umrla i otišla u čistilište, u najgori dio čistilišta, sa najgroznijim patnjama. ...zašto:... Žena je imala je prijateljicu. Među njima je nastalo veliko neprijateljstvo, uzrokovano od te žene. Ona je zadržavala to neprijateljstvo godinama, čak iako je njezina prijateljica mnogo puta tražila mir, pomirenje. Ali svaki put – žena je odbila. Kada je postala smrtno bolesna, nastavljala je zatvarati svoje srce, odbijati pomirenje ponuđeno od njezine prijateljice, sve do samrtne postelje.
Marijo, molim te reci nam: tko su oni koji imaju najveću priliku (šansu) otići ravno u nebo?
Oni koji imaju dobro srce prema svakome. Ljubav pokriva (prekriva) mnoštvo grijeha.

...sredstva ...da izbjegnemo čistilište i odemo ravno u nebo?
Moramo učiniti mnogo dobra za duše u čistilištu, jer nam one pomažu u svom putovanju. Moramo imati mnogo poniznosti. To je najjače (najveće) oružje protiv zla, protiv Zloga. Poniznost tjera đavla od nas.
najkorisniji načini da se d pomoć dušama u čistilištu - je Sveta Misa.
Zemaljska patnja

Ima i drugih načina, vrlo moćnih, da se pomogne siromašnim dušama; prikazivanje naše patnje, naših pokora kao posta, odricanja, itd., i, naravno nenamjernog (nedobrovoljnog) trpljenja, kao bolesti i tuge.
Marijo, bila si pozvana mnogo puta da trpiš... prihvaćanjem trpljenja s ljubavlju na tri sata, uštedila sam joj dvadeset godina u čistilištu!
...samo tri sata da izbjegneš dvadeset godina u čistilištu... na zemlji kada trpimo, možemo rasti u ljubavi, možemo sticati zasluge... Na zemlji, mi imamo sve milosti. Imamo slobodu da izaberemo.
...ohrabrujuće, jer daje izvanredno značenje našem trpljenju. Trpljenje koje je ponuđeno, dobrovoljno ili nedobrovoljno, čak i najmanju žrtvu koju možemo učiniti patnje ili bolest, žalost, razočaranje... ako ih živimo sa strpljenjem, ako ih pozdravimo u poniznosti, ova trpljenja mogu imati nečuvenu snagu da pomognu dušama.
Najbolja stvar za napraviti, Marija nam kaže, je da ujedinimo svoju patnju sa onom od Isusa, stavljajući ih u Marijine ruke. Ona je ona koja najbolje zna kako ih upotrijebiti, jer mi sami često ne znamo najhitnije potrebe oko nas. Naravno, sve će nam ovo Marija vratiti na času smrti naše. Vidite, ove ponuđene patnje će biti naše najdragocjenije blago na drugom svijetu. Moramo podsjećati jedan drugoga na to i ohrabrivati jedan drugoga kada trpimo.
...vrlo je važno uočiti beskrajnu moć, nevjerojatnu snagu koju svatko od nas ima u svojim rukama da pomaže te duše koje pate (trpe).
...djetetu koje je slomilo kost... učinili bismo sve! ... na isti način, moramo sa vrlo brinuti za te duše, koje očekuju sve od nas, pažljive na najmanju ponudu (prikazanje), u nadi barem za naše molitve, da ih oslobodimo iz njihovih boli. A to može biti biti najljepši način da vršimo milosrđe.
...u čistilištu ne, ali drugi može sticati zasluge na Zemlji?
... Za sve vrijeme dok živimo na Zemlji, možemo popraviti zlo što smo ga učinili. ...mi imamo mogućnost rasta za sve vrijeme dok smo na Zemlji.
Kako živjeti trpljenje da ono donosi ploda?
Patnje su najveći dokaz Božje ljubavi, i ako ih prikažemo dobro, one mogu osvojiti mnogo duša.
Ali kako možemo pozdraviti patnje kao dar, a ne kao kaznu (što često radimo), kao kažnjavanje?
Moramo sve predati Našoj Majci. Ona je ta koja najbolje zna tko treba takvo i takvo trpljenje da bude spašen.
Ne smijemo uvijek smatrati trpljenje kao kaznu. Ono može biti prihvaćeno kao pokora ne samo za nas, nego iznad svega za druge. Krist je i sam bio nevin, i on je trpio većinom za pokoru za naše grijehe. Samo u nebu ćemo znati sve što smo postigli strpljivim trpljenjem ujedinjenim sa Kristovom patnjom.
Marijo, da li se duše u čistilištu bune kada su suočene sa svojom patnjom?
Ne! One se žele očistiti; one razumiju da je to potrebno (neophodno).
Koja je uloga (važnost) kajanja ili pokajanja na času smrti?
Kajanje (skrušenost) je vrlo važno. Grijesi su oprošteni, u svakom slučaju, ali ostaju posljedice grijeha. Ako netko želi zadobiti potpuni oprost u času smrti – to znači da ode ravno u Nebo – duša mora biti slobodna od svih navezanosti.
...koji želi postati svetac ovdje na Zemlji? Budi vrlo ponizan. Ne smijemo biti okupirani sami sobom. Ponos je najveća zamka zla.
učiniti svoje čistilište još ovdje na Zemlji?
...''Hajdemo tražiti Gospodina da budemo sposobni trpjeti na Zemlji koliko god je potrebno u svrhu da možemo otići ravno u Nebo.''
...''Da sam barem imao isto ufanje (pouzdanje) kao mlada žena, i ja bih otišao ravno u Nebo.''
...duše samoubojica... žale svoje postupke jer (u Božjem svjetlu) u isti čas razumiju sve milosti koje su ih čekale za vrijeme koje im je preostalo da žive, vide ovo vrijeme koje im je preostalo za njih, nekad mjeseci ili godine – i vide sve duše kojima su mogle pomoći prikazujući ostatak svog života Bogu. Na kraju, što ih ranjava najviše je vidjeti dobro koje su mogle učiniti ali nisu, jer su skratile svoj život.
...svećeniku koji zbilja želi živjeti u skladu sa Božjim srcem?
...da se moli mnogo Duhu Svetome – i da moli svoju krunicu svaki dan.
onim ljudima koji pate od homoseksualnosti, sa tom sklonošću u sebi?
Molite mnogo za snagu da se odvratite od toga. Trebaju se prvenstveno moliti Arhanđelu Mihaelu; on je veliki borac par ekselans (bez premca) protiv Zloga.
stavovi srca ... da odemo u pakao?
...kada duša ne želi ići (ka, za) prema Bogu, kada stvarno kaže: ''Ne želim.''
Isus: teško bogatome ući u Kraljevstvo Božje? Da! Ali ako čine dobra djela, djela milosrđa, ako žive ljubav, mogu doći tamo kao siromašni.



Image and video hosting by TinyPic




- 16:15 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (3)
Svibanj 2012 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Veljača 2010 (1)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (12)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Lipanj 2007 (53)
Svibanj 2007 (115)
Travanj 2007 (90)
Ožujak 2007 (48)
Veljača 2007 (74)
Siječanj 2007 (26)
Prosinac 2006 (17)
Studeni 2006 (8)
Listopad 2006 (15)
Rujan 2006 (28)
Kolovoz 2006 (58)
Srpanj 2006 (11)
Lipanj 2006 (5)
Svibanj 2006 (2)
Travanj 2006 (2)
Ožujak 2006 (2)
Siječanj 2006 (4)
Prosinac 2005 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi

Blogeri