lapsuscalami - blog bez brige i pameti https://blog.dnevnik.hr/ritamulica

četvrtak, 26.02.2009.

10 DUĆANA ŠTO NISU BANANA

Nisam šopingholičarka, nisam šopingholičarka, nisam....
Mantre svakako pomognu u odvikavanju od surfanja dućanima, ali, realno, fakat nisam neka iskusnjara kad je shopping u pitanju.
Poražavajuće je to što i dalje uporno odlazim u Austriju, i potrošim jednu cijelu plaću na 2 dugačka zarona u H&M. Nije mi super šepurit se sa 100 vrećica dok defiliram prema parkingu i svi me gledaju. Al ipak uživam strpat sve to u gepek, učinit da izgleda decentno, NE platit carinu, i onda samo uvodit nove odjevne predmete u opticaj, sve do kraja sezone. Kunem se, ova tehnika djeluje skroz prijateljski na moj novčanik.

Zato u nastavku sljedi toptenjara onih dućana u koje unatoč putovanjima odem, jer se pritom prvenstveno osjećam ugodno i nerijetko ispunjenom onim blaženim filingom koji imam i kad odem na izložbu. Veni, vidi, vici.

10. PROGIL MEGASTORE
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Obožavam čitat! Zagrebačka ponuda ne nudi puno, ali ovaj popis mora sadržavat i ovu knjižaru jer tamo volim ić iz nekoliko razloga...
Relativno dobra ponuda koja se redovito mijenja.
Mogućnost naručivanja literature u prihvatljivim rokovima (za konzerve koje još uvijek ne idu na Amazon). Sniženja, imaju sniženja (kao npr. tjedan strane knjige kad poludim, i odlučim počet učit japanski, pa kupim mangu i onda se snebivam nad crtežima)!!!
Vječito neka događanja, što nije zanemarivo!
Super kafić na katu!!
I bodovi, nagradni bodovi... Za svakih 50 kuna dobijem žig a 20 istih mogu mijenjati za knjigu po izboru. Ili čak nekoliko njih.... A nema zastare tih žigova, što znači da je nagrada samo pitanje vremena.


9. SHERIFF & CHERRY
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Dućan koji super izgleda, a još više oduševljava ponudom. Nema smisla spominjati brandove, jer ih svi znamo. Dobar izbor kolekcija, tajna je uspjeha ove butige. Oni su oživili Startasice!!! I dofurali Yamamoto adidasice. I imaju sniženja!! Prava sniženja od 70% di mogu nać gotovo unikatne komade tenki, robice i asesoara, kao što je npr. Adidas torbica za plejstejšn poket koja za sitne pare udomljava moju kozmetiku.


8. PEKARA DINARA
Zaslužila je mjesto na ovoj listi. Prvo, zbog fenomenalne ponude čak 150 vrsta kruha jestivog i po nekoliko dana i raznoraznih delicija koje jaaaako miriše na bakinu pećnicu. A prodavačica ima masu, nemoram čekat u redu i sve su nasmijane i rumene kao da su netom miješale vrhnje kojim polijevaju moje štrukle. mmmmmmmmmmmm


Free Image Hosting at www.ImageShack.us




7. HOĆU TO
Najbolji web sa igračkama za odrasle dobio je i adresu u zagrebačkom City centru! Radi se o štandu sa najboljim izborom poklona za najdraže prijatelje za koje dobro znam da imaju sve. Glupo je tamo kupovat sam sebi, ali za impresionirat primatelja, dovoljan je i nasumični odabir. A još kad znam da distributeri za naše tržište imaju nickove trigger, rodney i delboy, dođe mi da ih tražim po facebooku :)
Nema slike. Nego lijepo na web pa surfaj!!!! www.hocuto.hr

P.S. Ročkas mi je 07/06


6. VINOTEKA BORNSTEIN
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Skrivena je od pogleda u nekom dvorišću na Novoj vesi. A izgleda kao podrum srednjovjekovnog zamka. Ima samo najbolji izbor vina što jedno nepce može poželjeti. Cijene nisu male. Ali za posebne prigode itekako prikladne. No najbolje kod Bornsteina su ljudi. Kad me dočeka Vlado, sa crnim pinotom sobne temperature, počinjem vjerovati da se potajno bavi alkemijom. Posjedne me u tapecirani stolac i ispriča takvu priču, da iz predustrožnosti ostavljam kartice doma i ispijam vino u mnogo malih gutljaja. Okus ostaje, ali priči dođe kraj. Zato se uvijek iznova vraćam.


5. RITUALS
Kozmetika za dušu i tijelo u punom smislu te riječi. Prekrasne teksture maslaca za tijelo. Ulja koja se u dodiru sa kožom pretvaraju u mlijeko. Pjene za tuširanje. Mirisni štapići za dom. Mirisni jastučići za ladicu s donjim rubljem. Čaj po imenu Emperors dream koji bi i ogra uljuljkao. I tablete za pranje rublja sa mirisom lotusa. A najbolje od svega, masažni kutak sa besplatnim foteljama za masažu i šalicom vrućeg čaja. Webshop na hrvatskom dokaz je da misle ozbiljno. A akcije 2 za jedan, dokaz da nisu skupi.


4. VINTAGE
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Second hand! Kad se jedan second hand shop tako dobro pozicionira na trgovačkoj listi jedne posvuduše, nemrem nego nastavit samo sa pohvalama. Ono što ga izdvaja iz mase sličnih dućana je prvenstveno ponuda. Odjeća, cipele i modni dodaci koji redovito stižu iz velikih američkih gradova mogu me na brzaka pretvoriti u jednu od junakinja serije Seks i grad. Ionako gledamo reprize. Većina odjeće u dobrom je stanju, vrhunske kvalitete i nerijetko na sebi ima potpis nekog legendarnog kreatora, čiju ćemo specijaliziranu trgovinu u Zagrebu čekati još godinama. Osoblje njeguje onaj obiteljski štih, i beskrajno su ljubazni i prijateljski nastrojeni, te spremni pomoći i najzahtjevnijima. Mjuza u Vintageu je retro i potiče na istraživanje pretrpanih štendera. Kad dođem u Ilicu 80 i popnem se na prvi kat, uđem u igraonicu i začas se izgubim u pričama koju svaki od predmeta nosi u sebi. Posebno bih istaknula stare Chanelove torbice, šarene ljetne šešire i muške majice sa američkih turneja najpoznatijih svjetskih bandova. Sezona karnevala je prošla, ali sljedeći tjedan dolazi nova kolekcija. Dođite pred kraj tjedna da slučajno ne proberete dragocjenosti prije mene.


3. TORTE I TO
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Najbolje torte koje sam ikad probala. Lokacija dobro znana, cijene prilično visoke, ali sve to ne može umanjiti zadovoljstvo koje proizlazi iz bogatstva okusa tajnih receptura majstora slastica!! I super mi je što nakon torte od sira ima filing da sam jela niskokalorično. Totalno zasluženo treće mjesto. A za recept ubijem!!!


2. PROSTOR
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


www.multiracionalnakompanija.com
Najbolji, zakon, legendaran, simpa, frendli, niikad dosadan. To je moj mali dragi Prostor. Na kraju radnog dana trknem duž Ilice neopterećena ponudom ostalih izloga, ravno u vežu u Mesničkoj gdje me čeka moja oaza kreativnosti. Odlazak u Prostor za mene je događaj koji planiram i sa nestrpljenjem isčekujem svaki put. To je jedino mjesto u gradu gdje pogledam svaki proizvod, jer je ponuda toliko drugačija od uobičajenog, da i one stvari u koje nikad ne bi stala ili ih ne bi baš obukla gledam, diram i upijam s pravim nadahnućem. To je odjeća s porukom, sa stavom. Ali, potreban je stav da bi se uopće našli u ovom dućanu.
Uz ponudu odjeće i sasvim neuobičajenog asesoara, pohvalila bi kolekciju za djecu i dobar izbor mjuze za koju nikad prije nisam čula. Osoblje simpatično podsjeća na Jack Blacka u HiFi dućanu iz snova a redovito se organiziraju i izložbe mladih konceptualnih umjetnika. Na Prostoru bi nam pozavidjele i svjetske metropole kao što su Berlin, Amsterdam ili NY. Bog vas blagoslovio!!


1. MODUS
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Koncept store sa kućnim potrepštinama u Tkalči. Sam ulazak u Modus već pomlađuje jer infantilna kakva jesam, poludim od pogleda na sve one sitnice za kuću koje osim kreativne funkcionalnosti imaju i fenomenalan dizajn. Naravno i za fenomenalnu cijenu, ali to ionako nisu stvari koje kupujem svaki dan. A traju vječno. Totalno sam nabrijana na četku za WC u obliku lončanice, posudu za ocat i ulje koja funkcionira na principu spojenih posuda i kolekciju Alessija u suradnji sa tajlandskim muzejem suvremene umjetnosti. Nađe se tu i pokoja torba, nešto tekstila te najbolji mirisi za dom kakve još nikad dosad nisam vidjela. Raj za oči, smrt za lisnicu i gušt zauvijek!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

26.02.2009. u 15:49 • 5 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 16.02.2009.

SJAJ U TAMI

Zakaj tama? E pa protekli mi je tjedan bio žešći čušpajz.

Obolila sam u 7 dana od 2 bolesti.
Na poslu sam u 5 dana imala 7 prezentacija.
A 2 od tih 5 dana nisam mogla doć na poso.
Onda ostanem doma pa mi dragi kolege isprazne bateriju na mobu učestalim pozivima u nastojanju da ugase sve aktualne požare.
Ja pritom gorim, i od temperature i od silne tuge što ne mogu bit JA. A čak bi i onu lošu JA nekako pregrmila. Jer, bolesna JA mi se nikako ne sviđa. Stalno kuka, lijena je, cendrava i zanovijeta. I definitivno ne može pisat blog. A htjela bi.

Al pojma nisam imala kak je to kad me u svom tom sranju, jadu i čemeru netko toliko iznenadi i razveseli da gripa pritom izgleda kao zgodan kontrastni detalj u životu, a ne nešto oko čeg se sve drugo vrti. I slama.

E, pa otud sjaj. Sjaj u tami.

1. Za vikend si sjebem nogu. Nemam pojma kak, samo znam da imam oteknuće veličine jabuke negdje ispod pete. Bar to tak osjećam. I, zateknem se na fejsu, a tamo i frendica, žali se na bolove. Ja komentiram njen status, ona moj i tak izlanem povijest bolesti u 2 retka. U vjetar. U web. Jer nemam kaj drugo radit takva bespomoćna! U roku od 2 minute u inbox dobijem on line dijagnozu i prilično dobru terapiju od dr. Niša. E, dr. Niš, da nisi tako daleko, posto bi kolekcionar bombonjera, vjeruj mi! Dugujem ti žešće, sam za dobru namjeru i blagotvoran učinak na moje psihičko zdravlje.
Naravno da sam odmah u glavi osmislila kampanju za otvaranje virtualne bolnice gdje se pacijenti pregledavaju web kamerama, recept ti dođe mejlom, a lijek na kućnu adresu iz integrirane web apoteke. Za 5 godina možda nekom lupim tužbu za prisvajanje intelektualnog vlasništva.


2. Prvih 25 godina svog života imala sam Didu. Sve do sad nitko se nije približio tom simbolu ljubavi, prijateljstva i dobrote, sve u jednom. Neizmjerno ga volim, još uvijek i dok nije otišao nisam znala što je dno. Ali, srećom nasljedila sam njegov osmijeh i još puno divnih stvari što i dalje žive u članovima moje obitelji. Potvrda toga dočekala me na frižideru kad sam došla doma. S temperaturom. Na slici mi se smješio on, onim svojim smješkom što nam oboma skuplja oči u dvije sjajne linije. Kad je stvarno neka dobra fora.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

A sliku je nacrtao moj tata. Običnom olovkom. I uokvirio je. Za mene!!
Nakon prvog osmjeha, kapnule su i prve suze. Bemti, kad me stari ide iznenadit gripoznu.
To je sad daleko najvrednija stvar u mom stanu.


3. Što me dovodi i do sljedeće sjajne potankosti. 2 dana nakon provale, dobijem ja friend request od firme koja se bavi zaštitom objekata. Pita me, accept ili ignore, a ja brže bolje accept pa odmah na chat sa profilom iza kojeg stoje nekadašnji mi securitiji na eventima, najbolji dečki za te stvari u gradu, snažni i pametni. Onaj ko je ikad čuo za onu "um caruje, snaga klade valja" znat će kolko je teško tako nekog nać.
I odma ja njemu u glavu: imala sam provalu, nemrem prek chata detalje, daj odi na blog, pročitaj zadnji post i javi kaj se da napravit. Ubrzo se javi sad već poznat glas i dogovaram pregled mi stana za ponudu vrhunske alarmne zaštite. Cijena je prava sitnica za mir koji time dobijem i zahvaljujem al moram još pričekat, jer nemam kinte, generalno. Sve je već usmjereno na dovršetak sage o useljenju za koju ni ne znam kolko imam nastavaka.
Dva dana poslje sama čuvam svoj place sa prigodno nabrijanom temperaturom, kao prava koka nesilica. Neko zvoni i na vratima stoji moj frend, "zaštitnik", sa naljepnicom: "Ovaj objekt je pod zaštitom. Našom zaštitom."
Da imam bar nešto dok se ne odlučim. Sad imam bar privid sigurnosti, ali ko nije bio u toj situaciji ne zna kolko taj komad folije u ovom trenutku znači, treba i pomaže. Kupujem alarm prvom prilikom, obećajem!!

4. Dakle, doma nemam telefona, neta i osim telke još samo radio u kuhinji daje neke znakove života. Ja ne. I normalno da pritom nemrem ni čitat a kamoli radit nekaj zabavno. Ali tu je Mr. Monkey Business, koji me satelitskim telefonom nazove iz Sirije i obaspe me s malo pažnje i puno gluposti na koje jednostavno nemrem ostat ravnodušna. Taman kad sve lađe potonu, dođe junak na splavi. ravno sa starog kontinenta. Pusa, pusa i znam da ću kad se vratiš, opet imat overdose.

5. Vidim, ni geni kameni se ovoj virusnoj pošasti ne mogu oduprijet. Vrijeme je za posjet doktoru. Nažalost, ne onom virtualnom jer ti on nemre dat doznake. Al tata je posudio auto, i tak dođem pred ambulantu relativno brzo.
Zvonim (jer mama je projektirala ordinaciju pa sad idem doktoru di se zvoni....ccc). Javi mi se venerologinja iz suprotne smjene. Kroz nos govori da sam došla prerano i nek pričekam još sat vremena. Sve mi se čini da pričekat će i ona, kako grozno zvuči. Ko da je na Veneri. Puca mi film i jurim dalje u nepoznato.
Odjednom, predamnom izranja Jankomir i King Cross. Mda, idealni bijeg svake žene. Bilo bi to ideal, da ne mrzim kupovat bolesna. Psujem vlastiti odabir smjera i nastavljam dalje te se odlučim kaznit posjetom Pevecu, iako je Solidum u jednom trenutku bio zamamna alternativa. Izlazim, 20 minuta kasnije iz tog zelenog limenog hangara sa novim kućnim kinom. Troznamenkasta cifra, na 6 rata (nije od buđeta za alarm, majkemi).
Petica za hrabrost samoj sebi zbog shopping izleta pod temperaturom. Moglo je i bolnije jelda??

6. Pred kraj dana spoznajem da mi je odlazak na poso u petak neupitan. Inače će propast jedna multinacionalna kompanija i uništit ću spokoj tisuća hrvatskih obitelji. Tu spoznaju samo je potvrdio poziv na ročkas godine, rukovoditelja jedne druge kompanije koja je javnosti najpoznatija po reklamacijama. Ali, kad Đo-Đo kaže da dođeš, nema izmotavanja. popijem ja rakiju, pa 2 aspirina pa opet rakiju, pa mmmm mogla bi mješat!! Dalje se slabo sjećam, al onaj ko je reko da alkohol isušuje grlo laže! Mislim, ak mogu sutra na poso, mogu i zaružit prije toga. Pa umrijet ko čovjek.
Slabo se dalje sjećam al znam da sam u jednom trenutku izvukla kaleidoskop iz torbe (za neuke: http://en.wikipedia.org/wiki/Kaleidoscope ). Ona vrsta koja nema u sebi zrnca, nego samo pogledaš kroz izlomljenu prizmu i vrtiš.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

E, da je ponovit veselje izazvano tim novokomponovanim widgetom!!


7. Petak. Dolazim na posao ali stvarno znam da moje sinoćnje pijanstvo nema puno veze s boležljivim raspoloženjem. Jer, dobar izlazak je kao i dobar sex. Preznojiš se al sretan šutiš jer znaš da je vrijedilo!
U petak je Kika, moja dizajnerica ispekla brdo finih kiflica, skuhala lonac rakije i rekla zbogom!! Kika ide. Al ne na novi posao i poziciju art direktora s dijamantnim bičem za šibanje mladih dizajnera u odjelu. Mala Kika, velikog srca odlučila je učiniti ono o čem svi pričaju, a samo rijetki i žive. Ide Kike volontirat! U Keniju!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost

Jer ima važnijih stvari na ovom svijetu od marketinških strategija i procjena troškova. Sretan ti put draga i znaj da mislim na tebe. I da ću manje kukat. I probat bit hrabra, čak i ako dobijem vodene kozice u 28oj.
Za sretan put šaljem ti jedan Tinariwen http://www.youtube.com/watch?v=AaQpWXa2feU .

16.02.2009. u 19:26 • 7 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Prosinac 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Veljača 2011 (1)
Veljača 2010 (1)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Travanj 2007 (1)
Ožujak 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Kad napišem koju znat ću kojim smjerom krenuti.

Linkovi