Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Pater Luka Rađa
Molitve
Vitraj-Spectrum Glass Studio
koliko vas sad gleda blog:


Najbolji blog 2007

BLOG JE OSVOJIO 1. MJESTO !

NAUČI MOLITI KRUNICU
-KRUNICA-

MOLI JE SVAKODNEVNO

_BANNER_
  POSJETI   MOJ   BLOG








ICCRS
Image Hosted by ImageShack.us
By ordulj at 2007-06-29
















































































































Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic



rijec_zivota

30.08.2007., četvrtak

Medaljon Sv. Benedikta



Križ - iznad njega natpis: Pax - MIR. U četiri kuta križa nalaze se slova CSPB, što znači: Crux sancti Patris Benedicti - KRIŽ SVETOG OCA BENEDIKTA. Na okomitom kraku križa (odozgo prema dolje): CSSML, a na poprečnom kraku NDSMD, što znači: Crux sancta sit mihi lux - Non draco sit mihi dux - NEKA MI KRIŽ BUDE SVJETLO - NEKA MI ZMAJ NE BUDE VOĐA.

Slova u krugu: V R S N S M V S M Q L I V B što znači: Vade retro satana, non suade mihi vana, sunt mals quae libas, ipse venena bibas.

ODLAZI, SOTONO, NIKAD MI NE SAVJETUJ TAŠTINE, ZLO JE ONO ŠTO MI PRUŽAŠ, POPIJ SAM SVOJ OTROV

- 20:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2007., srijeda

Izaija 61-6

Duh svemogućega Gospoda počiva la meni, jer me je pomazao Gospod, poslao me, da donesem poniznima veselu vijest. On me je poslao, da iscijelim slomljena srca, da navijestim zarobljenima slobodu, vezanima otkupljenje,

2 Da oglasim godinu milosti Gospodnje i dan osvete Boga našega, da utješim sve žalosne,

3 Da žalosnima u Sionu kao dar dadnem na glavu nakit mjesto pepela, ulje radosti mjesto odjeće žalosti, hvalospjev mjesto plašljivosti? "Hrastovi pravednosti" zvat će se oni, "nasad Gospodnji za slavu njegovu".

4 Oni će sazidati prastara mjesta razorena, podignut će opet, što je bilo opustošeno u vrijeme praotaca. Ponovit će gradove puste, što su ležali porušeni kroz mnoga pokoljenja.

5 Tuđini se postavljaju kao pastiri vaših stada, stranci su vaši ratari i vaši vinogradari.

6 A vi ćete se zvati "svećenici Gospodnji", "sluge Boga našega" nazivat će vas. Uživat ćete dobra naroda i hvalit ćete se bogatstvom njihovim.

7 Sramota će se dvostruko nadoknaditi. Mjesto sramote oni će pjevati nad sudbinom svojom. Tako će dobiti dvojinom posjed u zemlji njihovoj. Imat će vječnu radost.

8 Jer ja, Gospod, ljubim pravicu, mrzim na grabež bezbožan. Tako ću im vjerno dati plaću i vječan zavjet učinit ću s njima.

9 Potomci njihovi bit će poznati među poganima, naraštaji njihovi među narodima. Tko ih god vidi, prepoznat će: oni su pokoljenje, što ga je blagoslovio Gospod.

10 Glasno ću se veseliti u Gospodu. Duša se moja raduje u Bogu mojemu, jer mo je obukao u haljinu spasenja, zaogrnuo me plaštem pravednosti kao zaručnika, koji sebi svečano namješta na glavu nakit, kao zaručnicu, koja na sebe meće svoj ures.

11 Jer kao što iz zemlje raste bilje i u vrtu niče što se posije, tako će svemogući Gospod učiniti da nikne pravednost i slava pred očima svih naroda."

Pozvani smo da svjedocimo za Gospodina, vas don. Branko


- 14:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

MEDALJON Sv. Benedikta



Križ - iznad njega natpis: Pax - MIR. U četiri kuta križa nalaze se slova CSPB, što znači: Crux sancti Patris Benedicti - KRIŽ SVETOG OCA BENEDIKTA. Na okomitom kraku križa (odozgo prema dolje): CSSML, a na poprečnom kraku NDSMD, što znači: Crux sancta sit mihi lux - Non draco sit mihi dux - NEKA MI KRIŽ BUDE SVJETLO - NEKA MI ZMAJ NE BUDE VOĐA.

Slova u krugu: V R S N S M V S M Q L I V B što znači: Vade retro satana, non suade mihi vana, sunt mals quae libas, ipse venena bibas.

ODLAZI, SOTONO, NIKAD MI NE SAVJETUJ TAŠTINE, ZLO JE ONO ŠTO MI PRUŽAŠ, POPIJ SAM SVOJ OTROV

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.08.2007., subota


ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA

Čvrsto vjerujem u Boga Oca, i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u Bezgrešno Srce Presvete Bogorodice Marije. Najvjernija odvjetnice na braniku stoj čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom. Amen.

Ova Ispovijest vjere bila je sastavljena 1979. prilikom proslave Branimirova Jubileja kada se slavila 1100. obljetnica prvog međunarodnog priznanja Hrvatske od Pape Ivana VIII. 879.god. Ovu ispovijest vjere hrvatski su biskupi preporučili hrvatskim vjernicima da je mole svakoga dana. Križ iznad Ispovijesti nazvan je zavjetni križ a znak je Branimirovog Jubileja. Simbolima koji su na njemu prikazani predstavlja ideju Kristova utjelovljenja u hrvatsko narodno biće.

- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2007., ponedjeljak


Shot with Canon DIGITAL IXUS 55







- 20:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

DJETE SA POTEŠKOČAMA U RAZVOJU

Image Hosted by ImageShack.us
LJUBAV vel SUCA prema djeci koja pate u ovm se vidi koliko ljubi svakoga ko mu se otvori svoje srcce osbno sam posjetj vel SUCA sa roditeljima koj imaju djecu sa potškočamo u razvoju roditelji trpe i pate ova djevčic je imala tešku boest išla je na zračnje hemoterapiju izgbila je kosu vel sudac je voli to je prava ljubav ljubav je božija razlivena u srcima našima po duhu svetom djevojćica je umrla
BOG VAS BLAGOSLOVIJO I DUH SVETI VODIJO SLAVIMO GOSPODINA MIR VAM
don BRANKO

- 16:14 - Komentari (9) - Isprintaj - #

TEŠKA JE BOL MAJKE OVE DJVOJČICE SUZE BOLI I PATNJE SVAKI ONAJ KOJI LJUBI TAJ PATI

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us<

Image Hosted by ImageShack.us

- 16:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

17.08.2007., petak

GODINA BRAKA I OBITELJI U ĐAKOVAČKOJ I SREMSKOJ BISKUPIJI 2OO7-2OO8




MOLITVA ZA OBITELJI
BOŽE ljubavi i dobrote,tebi povjeravamo svoju obitelj i sve obitelji naše biskupije,domoiine i cjelogaO svijeta Oslobodi nas sebičnosti i daruj snagu svetog duha da spoznamo i promičemo svetost braka i obitelji Učini da i danas sjaji ono što je stvorijo na svoju sliku i priliku i posvetijo vezom Krista i crkve Blagoslovi zajedništvo supruga i daj im milost da velikodušno prihvačaju dar života vjerni svom svetom pozivu neka te slave i u dobru i u zlu prosvjetljuj djecu i mlade ispuni im srca živonom radošču i snagom istinske ljubavi Sve nas blagoslivljaj zajedništvom u svetoj crkvi te se u svakoj našoj obitelji tvojoj pravoj kučnoj crkvi živi i navještaju divna djela spasenja
Po KRISTU GOSPODINU NAŠEM AMEN kardinal don Branko

- 12:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PROJEKT LJUBAVI I SOLIDARNOSTI


SPASIMO SIROĆAD U KONGU
VAPAJ GLADNIH I ZLOSTAVLJANIH IZ KONGA
OČI NAPUŠTENE SIROČADI SU UZ NAS
PAPINSKA MISISKA DJELA NOVA VES 4 1OOOO ZAGREB tel OI.4669253 E mail missio.croata makizg.com.hr žiro račun236ooo-15oo1o9114.MB1557386
u ime siročadi iz Konga i ime misjonarki sestra franjevki zahvaljujemo svima velikodušnim darovateljima Podjelimo s gladnima svoj kruh i darujemo im nadu uključjemo se suosječannjem i darivanjem u misiski rad sestara u kongu Svaki čovjek može dati od svog duhovnog bogatstva i djeliti od svog materjalnog posjedovanja neka dobri BOG blagoslovi velikodušne darovatelje
Dr.Milan Špehar
nacijonalni ravnatelj za misije don BRANKO


- 02:47 - Komentari (9) - Isprintaj - #

15.08.2007., srijeda


BOŽANSKOG SRCA



1. Božanskog srca slušam sveti glas
iz hrama kako zove sve nas!
Gle srca ovog znak krvavi:
tu stanak ljubavi.

Slava, Kriste, Srcu svetom Tvom,
vjera kliče Ti u srcu mom:
Isuse mili, pohodi me, u raj svoj vodi me! (2x)

2. Iz Srca Krv Vam donije spas,
o čujte, čujte moj silni glas.
U njemu nek Vam svet bude stan
dok dođe smrtni san.

3. Izlit ću na te za poklon tvoj
milosti rosu, milosti raj
gdje naći tek ćeš Ti željen' mir
i vječne sreće vir.

- 12:11 - Komentari (9) - Isprintaj - #

14.08.2007., utorak

Kod Monsinjora Šeše i propovjed na engleskom ...




- 17:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

SVEČANIK

Svečanik sam postao dobrotom drugi svečanika i dobrotom drugi ljudi koji su me podržavali na mom životnom putu.Nije se dogdilo od jednom to se dogdilo kroz molitvu i razgovor želijo sa i danas žarko želim biti crkvi na raspolaganju rezultat tog jest da moj hod koji je u mogučnosti bijo zanimljiv Sada kad su se skupila iskustva otvorenog srca Duhu svetome čekam nove izazove Božija su iskustva za mene pravi izazov da budem svečanik biti svečanik znači maknuti sve što se nađe na putu do ljubavi prema Bogu čovjeku i crkvi to znači da moram reskirati hodati u određenoj životnoj nesigurnosti da bi mogao vjerovati Tamo gdje je sigrnost tamo je uvjerenje a vjera je iskorak u prazno Vjera je samo preduvjet za ljubav Svečanik vjeruje u takvu ljubav On vjeruje da čemo svi biti jedno kao što je sin u ocu i otac u sinu Vjeruje da čemo svi biti jedno Za mene je to največi izazov kao muškarcu,ocu,i pastiru vel ZLATKO SUDAC BOG VAS BLAGOSLOVIJO I DUH SVETI VOIJO
SLAVIMO GOSPODINA
MIR VAMA
don Branko



- 16:23 - Komentari (4) - Isprintaj - #

pozdrav iz rijeke






- 15:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.08.2007., subota

KAO ŠTO CVIJET IMA SVOJ OBLIK I BOJU TAKO I SVAKA DUŠA IMA SVOJ PUT DO BOGA





knjige su jako dobre i predložijo bi svakom da ih pročita
mir vama don Branko

- 03:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.08.2007., srijeda


- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.08.2007., utorak

KAO ŠTO CVIJET IMA SVOJ OBLIK I BOJU TAKO I SVAKA DUŠA IMA SVOJ PUT DO BOGA




MOLITVA PRE PRESVETIM


oče nebeski vjerujem da si blizu ti me poznaješ i govoriš meni vjerujem da si licem okrenut prema meni moram s okrenuti tebi ako hoču nači sebe jer ja sam samo ono što sam u tvojim očima Ne poznajem tajne koja je u meni dok mi je ne objaviš u svijetlu svoga lica u tebi sve odsjeva Sve što je na ovom svijetu istinito Bog nije u nevidljivom nije ni u nevidljivom nego u djelovanju nevidljivog na vidljivo odatle nastaje lik,djelo,riječ moje puzdaje je važnije od mojih ostvarenja važno je da činim ono što ti želiš činiti u meni činiti da bih postao ono što po tvojoj zamisli i po tvojoj volji mora biti daj mi tjelesno zdravlje i smisao da ga što bolje čuvam Daj mi Gospodine,svetu dušu ne dopusti da se odveč brinem oko onoga što bi uvjek htjelo rasti a zove se ja don Branko













- 16:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.08.2007., nedjelja

ŽENO VELIKA JE VJERA TVOJA PRIMI OZDRAVLJENJE DUHA DUŠE I TJELA

Image Hosted by ImageShack.us

- 17:01 - Komentari (9) - Isprintaj - #

04.08.2007., subota

POMOĆ JE MOJA OD GOSPODINA,KOJI STVORI NEBO I ZEMLIU ps 121,2

Danas je uobičajno i rašireno,posebno među mladima u školama i na sveučilištima da se kontaktiraju duhovi i demoni Te mračne sile odozdo zahvačaju pojedince to je stvarnost ISUS živu ali i sotona je realnost to je doživljavamo danas tako se povezuje s njim zapast če u največe nutarnje muke Sotona je najprije dobijo mladež u svoje ruke putem putem seksa danas on samo istupa Što onda znači kada nam ISUS nudi zazovi me on je pobjednik nad sotonom i paklom Tko zazove njegovo ime taj je oslobođen moči tame neshvatljivo je da imamo takvog gospodina ISUSA njemu bi moglo biti dovoljno da kao uskrsli bude kod oca i obožavan od miljjarde ađela ISUS nas previše ljubi On nam se približava u svojoj ljubavi,on se molii neprestalno za nas kao veliki svečanik na Božijem prestolju on špašava uvjek iznova međutim ISUSOVA pomoč ne doživljavamo mehanički ISUS je živ on ne nameče svoju ljubav on se saginje pred onima,koji ga zazivaju don Branko

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Shot with DSC-T9

- 14:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #


















- 11:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.08.2007., petak

EVAGELIZACIJA

Čovjek mora nositi krista u svom srcu jerom tada postaje svijedok Nema evagelizacije bez vlastitog životnoga svjedočanstva Ljudi danas poručuju nemoj nam samo govoriti.Želim to vidjeti Boga u tvom životu ljudi su stvarno umorni od riječi i pusti obečanja traže konkretan život a Bog je uvjek konkretan U vremenu u kojem živimo nije tako lako evagelizirat zbog toliki ponuda i metaliteta materjalizma individualizma raznih zastranjivanja No na rasoolaganju su nam također razna sretstva više nego ikada dosada Posebno bi naglasijo srestva javnog priopčenja Trebalo bi ih mnogoviše koristiti
za evagelizaciju don Branko


UTJEHA

Život može biti težak uistinu težak život nas može slomiti duboko u duši u takvim trenucima muče beskonačnosti ljuski je i normalno da čovjet traži utjehu Teško je živjeti bez utjehe no ona prava utjeha je samo jedna.To je ona utjeha koja je blagi melem na duboku ranu koja je kao neočekivana oaza u pustinji Takva utjeha mi daje da i dalje da i dalje usprkos svemu vjetujem u život To je ona blaga ruka koja me vodi ona je snaga koja zrači iz srca svakog čovjeka koji je spreman biti sasvim blizu meni koji razumije moje suze i sluša moje izmučeno srce Jedina prava utjeha jest duh Božiji on dolazi samo kroz otvorena vrata našeg srca Nemojmo se bojati primiti takvu utjehu duh istine branitelj koji od oca izlazi i koji svjedoči za nas On je jedina snaga našeg srca I Stavlja plod nas sve darove,mira,radosti i ljubavi bez koje je uistinu nemoguče živjeti.Neka nam dragi BOG da obilje takve utjehe neka nas snaga duha svetoga ispun,jača i vodi don Branko

- 08:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #

02.08.2007., četvrtak

TO SU HRVATI




U OVOJ PONOSNOJ ZEMLJI ŽIVI NAROD U PROŠLOSTI SLAVENA U NJOJ SU KRISTOVI TEMELJI U NJOJ SU ZIDINE DAVNE U OVOJ KOLJEVCI OD ZLATA RAĐAJU SE SINOVI PRAVDE I U KRVAVIM DANIMA RATA I AKO SE PITAŠ STRANČE TKO JE TAJ NAROD JAČU TI REČI GLASNO TO SU HRVATI MIR VAMA don Branko

- 17:51 - Komentari (5) - Isprintaj - #






- 05:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Image Hosted by ImageShack.us

- 05:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

MOLITVA ZA IZLJEV DUHA SVETOGA

Gospodine,moli te otvori nebesa prospi po nama prah svoji darova i karizmi dođi duše dobrote i nježnosti Dođi duše sveti,zapali nas iznutra ognjem svoje božanske ljubavi obnovi snagu sedam svetih sakramenata dođi duše sveti,rastopi ledena srca i udjeli nam spoznaju što znači biti
katolik dođi duše sveti,spusti se na nas,svojim ognjem dođi duse sveti i udjeli nam sve darove što govri sveti Pavao moli te za dar jezika Odveži one koji su svezani ti možeš raskiniti okove obnovi večeras našu vjeru u tvoju snagu dođi duše sveti i osvježi naše živote duše ognja zapali nas diši u nama duše sveti dođi duše sveti i dodirni naše usne Udjeli nam dar propvjedanja i poučavanja To te molim po zagovoru kraljice mira kraljice naših srdaca,naše nebeske majke A sada udišimo duha svetoga
i slavimo ISUSA uskrsloga moleči u jezicima i zahvaljujuči mu za život
fr ivo pavič
BOG VAS BLAGOSLOVIJO I DUH SVETI VODIJO
SLAVIMO GOSPODINA MIR VAMA
don Branko


- 04:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

MOLITVA ZAŠTITE U IME ISUSOVO

U ime Isusovo uzimam vlast i vežem sve sile i snage u zraku na zemlji,u vodi u podzemlju
na onom svijetu u prirodi i u vatri ti si Gospodin nad svim svemirom dajem ti slavu u
ime tvog stvorenja u tvoje ime vežem sve demoske sile koje su došle protiv nas i naših
obitelji i stavljam sve nas pod zaštitu tvoje dragocjene krvi koja je prolivena za nas na
križu Marijo naša majko tražimo tvoju zaštitu i zagovor s presvetim Srcem Isusovim za
sve naše obitelji zaogrni nas svojim plaštom ljubavi da se prestraši neprijatelj
sveti Mihovile i naš ađeo čuvaru dođite i branite nasi i naše obitelji u borbi
protiv svega zla što obilazi svijetom u ime Isusovo zapovjedam svim silama
i snagama zla da ostupe istog časa od nas naših domova i naše zemlje a mi ti
zahvaljujemo,Gospodune Isuse jer si vjeran Bog i osječaš s nama
Amen fr ivo pavič
BOG VAS BLAGOSLOVIJO I DUH SVETI VODIJO
SLAVIMO GOSPODINA
MIR VAMA
don Branko



- 04:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.08.2007., srijeda

BLIŽE, O BOŽE MOJ



. Bliže, o Bože moj, k veličju Tvom.
Bliže to stijeg je vijek življenju mom!
Vodi kud hoćeš nas, vodi kud hoćeš nas.
Bliže, o Bože moj, k veličju Tvom.

Bliže, o Bože moj, k Sebi me vij!
Varavi svijeta sjaj oku mi krij!
Nikad me ne puštaj, nikad me ne puštaj.
Snažno, o Bože moj, k Sebi me vij!

Daruj, o Bože moj, Duha nam svog.
Neka nam brani on narod i dom.
Vodi kud hoćeš nas, vodi kud hoćeš nas.
Daruj, o Bože moj, Duha nam svog.

Bliže, o Bože moj, dolazim Ti,
daruj mi blagoslov svoj nebeski
Da sretno putujem i blažen dospijem
na smrti, Oče moj, u zagrljaj Tvoj.

Bliže, o Bože moj, k Tebi nad svijet.
Slabo dok tijelo mi ustavlja let!
Neka anđelski zbor, neka anđelski zbor
zove me sjajan, svet, k Tebi nad svijet!




BOŽE MOJ ŠTO JE JUTRO



Bože moj, što je jutro
Bože moj, što su kapi
Što su zvijezde koje gledam
Što mi pruža novi dan.

Znam da moram prijeći rijeku
Što me nosi, što me valja
Znam da moram da se borim
I da nađem pravi put.

Stog te molim, daj mi ruku
Stog te molim, daj mi snage
Budi tu dok je teško
Budi tu dok sunce sja.

CESTA



Ima jedna duga cesta, koja vodi sve do raja;
to je cesta, cesta mira, cesta mira i ljubavi!

Ima jedno obećanje, da će opet doći ka nama;
to je obećanje vjere, ufanja i ljubavi!

Kada moraš sutra poći sa križanja svoga puta;
pođi putem, putem Krista, putem Krista i ljubavi!

Ima jedno toplo Sunce koje zlati sve vrhunce:
da nam svako dobro djelo za sve vijeke vrijedi cijelo.

Ima jedna tajna sreća od svih kušnji još je veća:
svaka žrtva rađa medom, križevi svi svrše s nebom!

- 20:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

'Zmaj pod nogama '

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with K750i at 2007-07-30

- 02:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Svibanj 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (17)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (14)
Rujan 2007 (19)
Kolovoz 2007 (28)
Srpanj 2007 (63)
Lipanj 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv